A bűn éjszakája (A megtisztulás éjszakája 1.) (2013) 144

The Purge
85' · amerikai · sci-fi, dráma, thriller, horror 18

A bűntől hemzsegő túlzsúfolt börtönökkel teli Amerikában a kormány bevezetett évente
egy 12 órás periódust, amikor minden bűncselekményt, köztük gyilkosságot is, szabadon
elkövethet bárki. A rendőrség nem hívható ez idő alatt és a kórházak sem nyújtanak segítséget a sérülteknek.… [tovább]

angol
angol · magyar

Szereposztás

Lena HeadeyMary Sandin
Ethan HawkeJames Sandin
Tony OllerHenry
Adelaide KaneZoey
Max BurkholderCharlie Sandin
Edwin HodgeBloody Stranger
Rhys WakefieldPolite Leader
Arija BareikisMrs. Grace Ferrin
Tom YiMr. Cali
Chris MulkeyMr. Halverson

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 14

Várólistára tette 91


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Jó film volt nekem tetszett. :-) Izgalmas volt, pörgös, és vérengzős volt. Néha itt is a valóságban is elkéne a „tisztogatás”. De nem az ártatlan emberek közül. Jók voltak a szereplők, jó alapsztori tetszett az ötlet, bár hiányzott még valami belőle. Lehetne egy kicsit sokkal izgalmasabb is azért. Nekem Ethan Hawke nem igazán jött be, és a feleségét alakító Lena Headey sem annyira lettem a kedvenceim. Nem voltak rosszak csak zavartak, lehet ha mások lettek volna sokkal jobb lett volna. De alig várom a következő részét is kíváncsi vagyok mit hoztak ki a filmből. :-D spoiler Szerintem itt még lehetett volna egy kis vérengzés. Nem csak akkor spoiler

Margaery

Na ezt a filmet, biztos nem fogom elfelejteni. Kedvencem lett. Minnél hamarabb látnom kell a következő részt.

desertangelable 

Nagyon érdekes elképzelés, és egyáltalán nem elképzelhetetlen. Tetszett, hogy a film nem az országon végigfutó brutalitást igyekezett kihangsúlyozni, hanem azt az ellentmondást, amikor valaki bort iszik, de vizet prédikál… vagy jelen esetben inkább fordítva. Ugyanakkor számos kérdést is felvet a film, és millió lehetőséget rejt. Annak ellenére, hogy az irtás tulajdonképpen arra jött létre, hogy „kipucolják a társadalom szemetét”, mégis arra is ösztönöz, hogy válogassuk meg, hogy kinek mit mondunk, hogyan bánunk a gyerekünkkel, a beosztottunkkal, mert lesz egy éjszaka, amikor hiába kérünk bocsánatot, mindazért, amit elkövettünk, senkit nem fog érdekelni. Régen láttam ilyen elgondolkodtató filmet.
Egy valamit nem értettem viszont: spoiler

NannyOgg 

Kitűnő alapötlet.
Igéretes kezdés.
Aztán korai lejtő és onnan dögunalom.

Pedig a trailerben a zene az egyik kedvenc számom az egyik kedvenc post-rock együttesemtől. (This Will Destroy You: Quiet)

És mégis.
Gyász.

Negative_Singularity 

Az önmagát szabályzó társadalom egy lehetséges, embertelen (biztos ez…?) alternatívája az utópisztikus (biztos…?) amerikai jövőben.
Avagy milyen is, mikor a kormány egy éjszakára minden ember számára legitimálja a hatalmat (itt ugye az önbíráskodás szinte már követelmény is), mindennemű megtorlás (vagy épp segítségnyújtás) nélkül.

Zseniális.

LoneWolf 

Igazából kiaknázatlan lehetőségektől hemzseg a film, hiszen ahelyett, hogy látnánk mi folyik általánosan ilyenkor egy városban, egy családra koncentrál a sztori, ami szerintem nagy hiba volt. Ennek ellenére persze a végjáték pörgős lett és izgultam mi lesz, plusz a gyilkos fiatalok csapatának vezére az őrült vigyorával is a frászt hozta rám. Most komolyan, miért nem ő lett az új Joker?

julcseee

Erős alapötlet, és szerintem jó kivitelezés. Lehet, hogy csak azért tetszett ennyire mert mostanában igen rossz horror filmeket sikerült kifognom, de ez most szerintem jó volt. Már amennyire lehet ilyen brutalitásra azt mondani, hogy jó. Jó abban a formában, hogy brutális, kegyetlen, durva. Olyan, amilyennek egy ilyen filmnek lennie kell. Muszáj látnom a második részt is.

Marcsi0603 

@kykyke ajánlására néztem meg ezt a filmet, és pozitívan csalódtam, mert kifejezetten tetszett. Érdekes volt elképzelni, hogy ha valóban bevezetnék ezt a dolgot, akkor mit is tennék. Izgalmas film volt, nem túl sok vérrel, úgyhogy még a félősebbek is megnézhetik. Kicsit csalódtam, amiatt, hogy csak egy házban rekedt család viszontagságait láttuk, de szerencsére ott a második rész, ami már konkrétan az utcákon játszódik, úgyhogy nem panaszkodom. Érdemes megnézni mindkét részét.

2 hozzászólás
rhysciar

Meg akartam nézni a harmadik részt, de gondoltam, akkor előbb már az elsőt is meg kéne lesni, látni, hol kezdődött ez az egész bizarr marhaság.
Nem mondom, hogy rossz volt, de a második része nekem jobban tetszett, az talán szélesebb perspektívát mutatott be, és nem csak egy home invasiont. Mondjuk ez is elég betegre sikeredett, és a kissrácot körülbelül az első pillanatban csaptam volna tarkón, de ja. Nem volt ez rossz, az alapkoncepció nagyon üt (azért megint elgondolkodtam, én mit csinálnék ezen az éjszakán), a színészek is hozták a formájukat, csak kiszámítható volt.

Evione 

Hát, éppenséggel egynek elment, de az érdekes alapötleten kívül, nem nagy szám az egész. Kihagyható.


Folytatása

Összehasonlítás

A megtisztulás éjszakája


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján