Anarchia (A megtisztulás éjszakája 2.) (2014) 64

The Purge: Anarchy
103' · amerikai · akció, sci-fi, thriller, horror 18

Amerika Új Alapító Atyái meghívnak téged az éves Megtisztulás ünnepére. Ezen az éjszakán minden bűn törvényessé válik 12 órára. Míg az előző rész, A bűn éjszakája egy család sorsát követte nyomon a Megtisztulás végzetes éjszakáján, az anarchia éjszakája egy csapat véletlenül összeverődött ember… [tovább]

angol · magyar

Szereposztás

Frank GrilloSergeant
Carmen EjogoEva Sanchez
Zach GilfordShane
Kiele SanchezLiz
Zoë SoulCali
Justina MachadoTanya
Hirdetés

Kedvencelte 12

Várólistára tette 41


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Huh, az első sem volt semmi, és ez is ugyanolyan jó volt, mint az előző része, amit láttam. Nagyon jól felépített világ, és sztori, mert hát a gazdagok bármit elérhetnek, amit csak akarnak. spoiler Ha ezt a mai világban beiktatnák 365 nap közül, csak egy nap lenne, egy szem ember sem maradna a földön. Már, ha azt vesszük mennyi vérrontó gén is kerülhet egy átlag emberbe. Amerikaik ezt a világképet jól bemutassák, hogy még egy ártatlannak tűnő ember is mennyire tud galád gyilkos is lenni a több millió ember közül, de mindig van legalább egy aki segít a bajban lévőknek. Sergeant nagyon jó fej volt én bírtam a csávót, elég keményen odavágott, ahhoz képest, hogy belül a lelke mélyén egy megtört ember volt, spoiler Bár a csajok, és Shane az a rettentő idegesítő forma volt hiszti, meg hasonlók előadása miatt. Shane ahhoz képest, hogy pasi volt látszott kicsit rajta, hogy be van sz.rva. Most már igazán kíváncsi vagyok a többi részére is. Nagyon izgalmas, hátborzongató, feszültséggel teli, komor hangulat, látvány sem volt olyan rossz, mindenképpen megér a többi rész is egy misét.

balika88

Továbbra is tartom hogy itt 1 nagyon beteg világot ábrázolnak. Az első rész után ez sem okozott csalódást, jó film volt.

KyKy

Fú, hát ez nagyon király lett! Az első rész után már azért lehetett sejteni, mi fog történni, legalábbis azt hittem, de tévedtem – és ezt a legkevésbé sem sajnálom. Baromi izgalmas, feszültségkeltő, brutális de mégis lenyűgöző film ez, elképzelésem sem volt, mi fog kerekedni a véletlen folytán összeverbuválódott csapatból…
Imádtam a világvége hangulatot (annak ellenére, hogy nem ezt akarták érzékeltetni), teljesen átjött az elkeseredés és a reménytelenség is, már ami egy-két szereplőt illeti… Totálisan bele tudom magam élni az ilyen történetekbe, de egy Sergeant féle védelmezőnek naaaagyon tudnék örülni.
Nagyon tetszett az ő karaktere, egyfolytában Rick Grimes ugrott be – nem is véletlenül, már ami a hivatásukat és a viselkedésüket illeti :D –, ez adott hozzá egyfajta pluszt számomra, mint TWD fanatikus.
Nyilvánvalóan voltak benne kiszámítható részek, de ez sem zavart túlságosan, mert minden mást szerintem jól kiviteleztek.
Durva történet, de sosem tudjuk, mikor találnak ki a nagyok valami ehhez hasonlót.
Mindenkinek ajánlom!

Mesemondo

Nagyon tetszik, ahogyan ezek a filmek egymásra épülnek. Az első film megnézése után egy csomó kérdés felmerült bennem, és jó részüket ez a második meg is válaszolta. Remekül építi tovább a világot, amit elkezdett, és közben bemutat egy csomó érdekes karaktert is. Tele van apróbb részletekkel, amiket nem dörgöl az ember orra alá, de közben nagyon ütős, egyértelmű társadalomkritika is.

julcseee

Jó volt! más volt mint az első rész, de voltak itt is nagyon beteg és durva részek, talán a közepénél egy kis résznél éreztem hogy kicsit kezd unalmas lenni, de aztán hamar felpörögtek az események! Mondjuk a horror talán erős erre a filmre, inkább csak egy brutális akció, de tetszett! Nem tudom ez eddig hogy maradt ki nálam :)

Horváth_Evelyn 

Szerintem jobbra sikerült, mint az előző rész. Több volt benne az akció, kiszélesítették a cselekményszálat a polgárokra (az előző rész erősen kritizált pontja épp az volt, hogy leszorították egy családra). Szép volt a történetvezetés is. Redukálták a gagyi-horroros kliséket, ami szerintem a film előnyére vált. Egyébként továbbra is azt gondolom, hogy erős morális és társadalmi kérdéseket feszeget a film, mégsem tud felnőni hozzá, ezért kénytelen megmaradni egy bizonyos szinten (akcióval felpörgetett látványthriller, ami gyengén kapargatja egy potenciális társadalmi probléma burkát). És továbbra sem tartom vagánynak bárki meggyilkolását, legyen rá bármilyen legitimnek beállított érv, illetve azt sem tartom vagánynak, hogy ebből mozit csinálnak, ha annak a mozinak semmi tétje (ennek lehetne, de valahogy az arányok elcsúsznak, és emiatt annyi marad meg, hogy emberek gyilkolják egymást nevetve, hagyjuk is).

Leah 

Hát ez most nagyon nem jött be . Annyi sablon van benne és hiba .

Pl. nem tudom elfogadni h 9 év --9 tisztogatás után ennyire ünnep lenne és hagyománya a dolognak. Ez így nagyon fura. Talán ha egy generáció lement volna. Talán akkor.

Ehh. Nem tudom h meg akarom-e nézni a 3. részét.

silentscream 

Gondoltam megnézem, mivel az előző rész is tetszett. Véleményem szerint hozta annak a színvonalát. Mindenképp érdemes megnézni egyszer.

Kiskakukk 

Az egész sorozatra jellemző, hogy remek az alapötlet, de pocsék a megvalósítás. Feszült légkört egyszerűen nem képesek teremteni, helyette van idegesítően sok drámázás. Pedig más rendezéssel egy sokkal jobb végeredmény is születhetett volna.

Ez a rész egyébként mindezek ellenére még egész jól sikerült. A sznobok összejövete elég kemény. Frank Grillo karaktere nagyon tetszett.


Folytatása

Összehasonlítás

A megtisztulás éjszakája


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján