Ragadozó 2. (Ragadozó 2.) (1990) 76

Predator 2.
108' · amerikai · akció, sci-fi, thriller, horror 18

0 díj · 3 jelölés

A Los Angeles-i rendőrség egységei, élükön Mike Harrigan (Danny Glover) hadnaggyal nyílt háborút indítanak a helybeli kábítószer-maffia ellen. Harrigan és emberei túl kevesen vannak, az ellenfél jelentősebb létszámú, jobban felfegyverzett, a rendőrség szinte védekezni kényszerül. Ám nem várt… [tovább]

angol

Képek 17

Szereposztás

Kevin Peter HallThe Predator
Danny GloverMike Harrigan
Gary BuseyPeter Keyes
Bill PaxtonJerry Lambert
Adam BaldwinGarber
Robert DaviPhil Heinemann kapitány
Rubén BladesDanny Archuleta
Maria Conchita AlonsoLeona Cantarell
Kent McCordPilrim kapitány
Morton Downey Jr.Tony Pope

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 16

Várólistára tette 23


Kiemelt értékelések

Rebane 

Vannak részek, amik laposra sikerültek, de összességében baromi jó szerintem ez is.
Van pár dolog, amit nem értek, de azt is tudom, hogy csak engem zavar :D
1) Ha ilyen baromi meleg van, akkor minek húz az ember a hosszú ujjú ingre még zakót is? Biztos jó érzés, hogy feszt szakad róla a víz…

2) Miért van minden „idegen” lénynek disznóhoz hasonló visító hangja? Mindegy, hogy xenomorph, Predator vagy mutáns pókról van szó…

3 hozzászólás
LukeSkywalker 

Az egyik kedvenc filmes befejezésem.
A helyszín ismét dzsungel, ezúttal aszfalt. Schwarzie papa még mindig a szanatóriumban heveri ki találkozását a Ragadozóval, úgyhogy most Danny Glover a szenvedő alany.
Szerintem eszméletlenül nehéz dolga volt a készítőknek és azt nagyszerűen megoldották. A folytatás tele van friss ötletekkel, miközben szépen épít a nagy elődben bemutatottakra.
A karakterek nagyon jók, a cselekmény kellően feszült és az izgalmat a végsőkig tudják fokozni, míg aztán a grand finale… et voilá!

1 hozzászólás
Hippoforaccus 

Sokkal jobban bírom, mint az első részt. Leginkább azért, mert ez viccesebb.

Mr_Catharsis91 

Nem volt olyan erős, mint az első rész. Nem volt olyan szép íve, mint az elődnek, a dzsungelt városra cserélve pedig nem volt olyan jó kis klausztrofób érzésem, ami működött a prequel-ben.
A film eleji predator megjelenés és történetbe hozása is inkább tűnt némileg erőltetettnek. Itt már ugye alapvetően lőttek a meglepetésnek, amivel nem lett volna akkora baj, de engem valamiért nem vett meg kilóra.
Glover Svarcihoz képest kidolgozatlanabb, és kevésbé sugárzóbb, mint karakter.
Számomra mindenképpen visszalépés volt.
Viszont a metrós jelenet egyik részében az egyik legjobb amerikai társadalomkritikai 1 percet láttam. Amikor mindenki előveszi a stukkert, az valami óriási volt. :)

AnnaAnn

Az első részhez képest kevésbé tetszett, bár voltak jó jelenetek. A történetet nem éreztem eléggé összerakottnak. Lehet, hogy nagyobb elvárással indultam neki. Danny Glover még dobott a filmen.

Kiskakukk 

Pont, mint az első. Brutális. Izgalmas. Megunhatatlan. (És kvajó a humora a filmnek, gondoljunk csak a fürdőszobás jelenetre és az öreg nénire.)

Csike

Valamiért ezt hamarabb láttam, mint az első részt.
Nem tudom miért, így alakult ( Ugyanez volt az Alien filmekkel is ,hogy totál összevissza láttam őket).
Danny Glover méltó ellenfele a Predatornak, akárcsak anno Svarci volt , bár a karakterét szerintem John McClane-ről mintázták, de hát ez legyen a legkisebb probléma.
Amikor a Predator „beszél” az mai napig kirázza belőlem az összes hideget.

Odin94

Az amazonasi őserdő után a Los Angeles betondzsungelében keresi méltó ellenfelét a Predator. Abszolút visszaadja az első rész hangulatát! Az első rész mellett a legkedveltebb Predator-filmem. :) Utánanéztem, hogy a végén, mikor átadja a Raphael Adolini pisztolyát Harrigannek, a vezér Predator, az egy utalás a képregényekre, ahol 1700-as évek elején jelenik meg egy Ragadozó és Adoliniben méltó társra talál. Danny Glover Swarzeneggerhez hasonlóan nagyon jól hozza a szerepét. Az új helyszínt rengeteg új ötlettel használják ki, ami tovább dob a filmen. Willy király, a wodoo-pap karkatere is nagyon bejött, meg ahogy megérezte a Ragadozó jelenlétét. Kicsit hasonlított az első rész egyik szereplőjére, az indián nyomkereső Billyre. Sok mindenben épít azu első részre ez az epizód, de ugyanannyi újdonságot is hoz. Ajánlom mindenkinek! :)

Gábor_Ale 

Amikor először láttam még tizenéves lehettem, kb. húsz éve. Meglepett, hogy egy Predator kaliberű filmnek folytatása van. Ráadásul Schwarzenegger, aki egy ismert színész volt, egy számomra ismeretlenebb színészre bízták a főszerepet. Persze ismertem Danny Glover-t a Halálos fegyverből.
Szerintem a sztori egy kicsit a romlott jövőbe vezet. Bandák közötti ellentétek. Nyomasztó, izzadt metropolisz. A sztori változatosabb mint az első filmben, de nem nevezném egy tipikus folytatásnak. Talán inkább önálló filmnek tervezték.


Népszerű idézetek


Folytatása

Összehasonlítás

Ragadozó


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján