Árnyék nélkül (Árnyék nélkül 1.) (2000) 69

Hollow Man
112' · amerikai, német · sci-fi, thriller 18

0 díj · 2 jelölés

Sebastian Caine, a ragyogó elméjű tudós a kormány megbízásából kifejleszti a láthatatlanság szérumát. Az állatkísérletek sikerétől megrészegült Caine vakmerő módon saját magán próbálja ki a szert. Számításába azonban hiba csúszik: a folyamat visszafordíthatatlanná válik. Caine, az „árnyék… [tovább]

angol
angol

Képek 11

Szereposztás

Kevin BaconSebastian Caine
Josh BrolinMatthew Kensington
Elisabeth ShueLinda McKay
Greg GrunbergCarter Abbey
Rhona MitraSebastian szomszédja
Kim DickensSarah Kennedy
Joey SlotnickFrank Chase
Mary RandleJanice Walton
William DevaneDr. Kramer

Kedvencelte 5

Várólistára tette 29


Kiemelt értékelések

bonnie9 

Még moziban láttuk annak idején és emlékszem, mennyire odáig meg vissza voltam, érte. A zenéjét éveken keresztül hallgattam, Bacon piszok jó a szerepben, a feszültségkeltés működik és a mai napig sajnálom, hogy ebben az évben a legjobb vizuális effektusokért nem ez, hanem a Gladiátor kapta az Oscart.
Mai szemmel már látom a hibáit (különösen a végén lévő történések csípik a szemem), de ettől függetlenül nem tudom nem szeretni.

4 hozzászólás
Nympha17 

Egész jó film volt. Már egy ideje kíváncsi voltam rá, de mindig olyan időpontban adták, amikor vállalhatatlan volt számomra, hogy végig nézzem, most viszont sikerült elcsípnem.
A feszültség átjött, és a látvány is tetszett. Ami kevésbé jött be, az a szexualitás erős jelenléte és a film vége. Most komolyan: ha egy férfi láthatatlan lesz, rögtön az az első, hogy random nőket elkezd álmukban vetkőztetni és tapizni? Az teljesen rendben volt, hogy a főszereplőnek erősen én-Isten-vagyok képe volt magáról, de ez másban is megnyilvánulhatott volna azonkívül, hogy láthatatlanul akar nőkkel szexelni. Ha csak úgy szívatott meg ijesztgetett volna mindenkit – a férfi kollégáit is! – akkor jobban elhittem volna, hogy korlátlan hatalmúnak képzeli magát. :P
A végét meg elégé összecsapottnak éreztem, pedig én szeretem ezt a kevés szereplő kis helyen és próbálunk kijutni sztorikat. De ahhoz képest, hogy egy rakás okos professzorról volt szó, nagyon naivan és gyerekesen viselkedtek. Olyan fals hibákat vétettek, amit józan paraszti ésszel végig gondolva biztos nem csinálnék ha az életemről lenne szó. :D
Viszont azt mondom, örülök, hogy megnéztem, jó mozis estét biztosított.

Lunemorte 

Az alapötlet jó, bár néhol kissé gagyi (főleg a vége). Szerintem én se lennék túl jó láthatatlan emberként. Az állatokat viszont sajnáltam…

rocketdog 

Adott egy kutatócsapat, köztük legalább egy zsenivel. Adott még egy utolsó fázisban lévő, Nobel-díjjal kecsegtető kísérleti szer, ami nem kevesebbre képes, mint láthatatlanná tenni egy élőlényt, majd egy másik szerrel újra láthatóvá tenni. Eddig nagyon örültem, nekem való film, rengeteg lehetőség van a történetben. Még a tudósok is beszélgettek arról, hogy ők vajon mit tennének, ha láthatatlanok lehetnének. Eddig a pillanatig még a 8 ponttal is kacérkodtam.
Aztán innentől súlyos lejtmenetet vesz a film. Konkrétan nem kezdenek semmit a hatalmas felfedezésükkel. De ami jobban zavart, hogy a zseni karaktere, aki nyilvánvalóan az eszét használva jutna előrébb, neeem, ő neki fizikai konfliktusba kell kerülnie. Olyan érzésem volt, mintha a filmkészítők egyáltalán nem látnának bele egy alapvetően gondolkodó típusú ember fejébe, akik ugye nem szeretnek ilyen nyílt harcokat felvállalni, pláne nem biztosíték, vagy valamilyen csalás nélkül. Ráadásul ez a karkater a film elején még hatalmas, monumentális álmokról, célokról beszélt. A film második felében meg egy kisstilű, érzelemvezérelt idióta lett.
Az utolsó 30 perc az mindennek a legalja, menekülés, bujkálás, üldözés, verekedés stb, de a legrosszabb fajta. Tudjátok, amikor 30 féleképpen elpusztítják a főgonoszt, de az 31. alkalommal is feláll, de mindenképp a menekülők háta mögött.

4 hozzászólás
Kiskakukk 

Nagyon jó, izgalmas film egy g.nya főszereplővel. Érdemes megnézni!

LoneWolf 

Az egyik legjobb film, ami a láthatatlanság előnyeit és hátrányait ecseteli, illetve amellett, hogy ijesztő lehetőségeket mutat be, Kevin Bacon ezzel a művel bizonyította, hogy gonosz szerepben többet nyújthat, mint egyszerű bájgúnárként. Kötelező darab, sci-fi, thriller és persze a téma kedvelőinek!


Folytatása

Összehasonlítás

Árnyék nélkül


Hasonló filmek címkék alapján