Kedvencelte 20

Várólistára tette 204


Kiemelt értékelések

csartak 

Parasztvakítás vagy év sci-fije? Tele van vele a net, de én tudom, engem mivel vett meg magának ez a film. Pont az ilyen furcsa, embertől idegen ábrázolásokat szeretem.
Talán úgy fogalmazhatok, hogy nyugalmat megzavaró, horrorba hajló jelenetek kísérik a filmet, közben a természet valami bizarr módon megkeveredik, mindent állatot, növényt, embert beledobnak egy olvasztótégelybe, megforgatják a kaleidoszkópot, és kijön belőle valami színes szokatlan, nem összeillő furcsaság,
és a vége.. a vége valami borzongatóan csodálatos, szürreális képekbe torkollik, én azt úgyanúgy bámultam mint a főhősnőnk, ebbe bele lehetne veszni.
Annihilation – megsemmisítés, elpusztítás a címe a filmnek. Igen, van akinek pusztítás, de mi van, ha valakinek ez újraalkotás, játék az élettel.

2 hozzászólás
Ascyra 

Ez az a film, ahol végleg tisztázni szeretném, hogy az én csillagaim az ízlésemet tükrözik, nem pedig átgondolt, kiforrott és filmértő kritikusi (na ilyenem nincs) megnyilvánulás eredményei.
Élből 9-et akartam rátolni, de csak azért nyolc, mert a filmet rövidnek találtam. Nagyon jól esett volna egy ilyen drámában némi karakterépítés, ezt hiányoltam kizárólag, egyébként mestermunka. Kövezzenek meg az értők, de nekem ez egész Lars von Trier beütésű volt, hangulatában és néhol a látványt tekintve, s szerintem nem megyek messze, ha azt mondom, hogy a rendező ott toporog a/egy Aronofsky-von Trier univerzum mezsgyéjén. Engem ez jócskán beszippantott, még cigizni is elfelejtettem, néhol azon kaptam magam, hogy a szám tátva, arcomon fagyás, és bokszolnak valahol odabent az agyam mélyén. Két külön entitás vitatkozik egymással: felfoghatatlan és a törvényszerű. Nekem volt eleje, volt közepe és vége, termédek kérdés merült fel bennem, és válaszok is gyűltek szépen. Másodmagammal néztem és a legvégén nagyon jó volt elmerülni abban a tudatban, hogy az emberi elme egyelőre csak tapogatja (vagy azt sem) azt a határt, amit megismerésnek vagy felvilágosodásnak hívnak. A saját magunk apró, tudattalan kis bábjai vagyunk és arról is tökéletesen meggyőződtem, hogy az Univerzum jóval tágasabb és ismeretlenebb, mint azt az emberi faj önhittségében gondolja. Nagyon megérintett a film. Sokszor meg fogom nézni zen hangulatban.
Lehet rá mondani, hogy felkapott, divatos parasztvakítás, meg talán azt is, hogy nem szól semmiről, de abban ugyanúgy vérprofi mintha az ellenkezőjét állítanám. Ezt meg kell nézni, kissé elmerülni benne és ha nem jött be, akkor tényleg hagyni. Nincs ezzel semmi baj, jó, hogy ennyi féle és fajta ember létezik a Világban. Mire nem lenne képes egy spoiler ennyi különbözőséggel? :)
(Natalie Portman továbbra is az egyik legjobb színésznő, akit láttam játszani, itt is bárkit lejátszik. Mi több, ő ott van. Csak nézni/érezni kell… fantasztikus volt).

1 hozzászólás
Mr_White 

A mozinéző közönség általános agysorvadását kihasználva a filmkészítők abba az irányba viszik a filmeket, hogy baromi szép látványvilágot alkotnak, amibe belekáprázik a néző szeme, de értelmet, na azt nem tesznek a sztoriba, mert minek is.
Korábban a filmek feltettek kérdéseket, és adtak azokra válaszokat, vagy legalább is megadták a lehetőséget a befogadónak, hogy megfogalmazzon válaszokat. Aztán már csak feltették a kérdést, de az senkit sem érdekelt, hogy van-e bármi válasz (végül is addigra már csörgött a kassza). Az Expedíció új szintet lép, mert már kérdést sem tesz fel, így nem is kell választ keresnünk, elég a látvány. Már akinek.
Ebben a filmben jönnek valami idegenek, akik elkezdik mutánssá alakítani a környezetüket. És a Zónából senki sem jön ki élve. Bár én semmit nem láttam ebben a filmben, a Zónában, ami meg tudott volna akadályozni egy páncélos hadoszlopot, hogy szarrá lőjön ott mindent. Esetleg egy légicsapás, ugye (l. még: "Atomot nekik!").
És akkor mi a vége? spoiler Oké, hogy nem volt semmi ötlet, de át lehetett volna zörögni a szomszédba, hátha a Stevie gyereknek van valami écája, annyi színes borítójú könyvet olvas.

2 hozzászólás
csokidani 

Minden napra ilyen sci-fit!
Korántsem hibátlan alkotás, de szép, egyedi látványvilágú és történetű, nem akar túl sokat markolni és amikor mégis megpróbálkozik vele, az is jól áll neki. Szívesen néznék belőle több részt, egy tovább vitt ötletet. Tetszett amikor a végén elkezdett elborultabb lenni, spoiler. A történet lezárása nem igazán tetszett spoiler. Sci-fiseknek kötelező, nagyközönségnek sztem túl Netflixes (azért érződött rajta h lehetett volna még zsét költeni rá – ez mondjuk engem egyáltalán nem zavar).

3 hozzászólás
Pnikolett

Nem olvastam a könyvet,így teljesen ismeretlen volt a sztori számomra. Engem megfogott, izgalmas volt,végig lekötött, bár nem számítottam ilyen horroros jelenetekre xd Natalie itt is jól alakított. A téma is irtó érdekesen van tálalva, látványra is jó volt. Szuper film szombat estére ;)

Laren_Dorr 

Teljesen más mint a könyv; abból csak az alapötletet és néhány sugalmazott kérdésfelvetést emelt át.
A 2001 Űrodisszeához tudnám hasonlítani, de míg az a csillagászok és fizikusok odüsszeája volt, ez már biológiáé és a kognitív tudományoké.

Kiskakukk 

Olvastam a regényt, ahhoz képest pedig sajnos elég nagy csalódás a film.

Ami negatívum:
– a nyomasztó hangulatból számomra vajmi keveset tudtak visszaadni
– rengeteg jó dolgot megváltoztattak (pl. a pszichológussal kapcsolatban egy baromi ütős dolog kimaradt)
– az amúgy is zagyva történetet csak még zagyvábbá tették
– a vége… (Mármint, hogy mi lett az X térséggel. Ne már…)

Ami pozitívum:
– A látvány! Egyszer gyönyörű, máskor undorítóan brutális – és ez tetszett, hogy be merte vállalni a durvább dolgokat is.
– a zenék
– sokkal jobban bemutatták, mit is csinál tulajdonképpen az X térség

Összességében ez egy nagyon jó sci-fi, amit főleg azok fognak élvezni, akik nem nem olvasták a könyvet. Továbbá azoknak fog tetszeni, akik nem űrcsatákat várnak, meg falkában támadós űrszörnyes mészárlást, hanem a melankólikus, lassabb darabokat szeretik, erősen WTF történetmeséléssel. (És azoknak – ha már sci-firől van szó-, akik kedvelik a Solarist… )

3 hozzászólás
Kingslayer

Sokkal rosszabbra számítottam, ám lehetett volna sokkal jobb is. Több perc kellett volna bele, még egy óra mondjuk, hogy ez az LSD-trip teljes legyen – mert olyan volt, és az jó. A Csillagok között sem lett volna olyan jó, ha belepasszírozzák 2 órába. Sokkal több kalandot szerettem volna látni, sokkal több mutánst, sokkal több problémát: nekem valahogy kevés volt, éhes maradtam, pedig nagyon ízlett, ha pedig valami nagyon ízlik, annyit szeretek belőle fogyasztani, hogy megcsömöljek tőle. Ez van: mértéktelen vagyok, ez az én hibám, mégis úgy érzem, hogy valahol ez objektíve is kevés volt.

H_Anita

Látványban, vágásban, zenékben, hangulatban, sőt még történetben is 9-10 csillagott kaphatott volna tőlem, ha az utolsó fél órát nem rakják hozzá a történethez. Vagyis igazából még az is jó lehetett volna, egy teljesen más befejezéssel. Bemutat egy egész szépen felépített világot és ennyi. Nincs se közepe se vége. Lóg a levegőben. Nem volt értelme. Csináltak valamit, de miért? Annyira fantáziadús történet lehetett volna, csak egy jó befejezést kellett volna írni hozzá. Nem történt meg. Ne pazaroljátok rá az időtöket.

Szencsike 

Nemrég olvastam el a könyveket, hát ott se sokat értettem a sztoriból, sőt. Azt hittem ez a filmmel megváltozik, de nem. Itt se igazán jött át, hogy mi is ennek az egésznek a lényege, se a térségnek, se a kutatásnak, se az egésznek. A Látvány nagyon szép, sajnálom, hogy nem moziba hozták el, ott tényleg szép lett volna jónéhány jelenet, de az is igaz, hogy a nézők nem a látványért mennek a moziba.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Letti23 

Ventress: Then, as a psychologist… I'd say you're confusing suicide with self-destruction. Almost none of us commit suicide and almost all of us self-destruct. In some way, in some part of our lives. We drink, or we smoke. We destabilize the good job. Or the happy marriage. These aren't decisions, they're impulses.

Baly 

Ventress: Isn't self-destruction coded into us? Programmed into each cell?

Baly 

I also lost someone. A daughter. Leukemia. In a way it's two bereavements. My beautiful girl. And a person I once was.

Baly 

You take a cell, circumvent the Hayflick limit, you can prevent senescence. It means cell doesn't grow old, it becomes immortal. Keeps dividing, doesn't die. They say aging is a natural process, but it's actually a fault in our genes.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján