Érkezés (2016) 559

Arrival
116' · amerikai · sci-fi, dráma 12

3 díj · 33 jelölés

Földönkívüliek érkeznek bolygónkra. A hadsereg vezérkara egy brilliáns nyelvész segítségét kéri, hogy kommunikálhassanak az idegenekkel – a cél, hogy megtudják az érkezés okát.

angol

Képek 51

Szereposztás

Amy AdamsDr. Louise Banks
Jeremy RennerIan Donnelly
Forest WhitakerColonel Weber
Michael StuhlbargAgent Halpern
Tzi MaGeneral Shang
Mark O'BrienCaptain Marks
Abigail PniowskyHannah (8 yrs. old)
Hirdetés

Kedvencelte 117

Várólistára tette 209


Kiemelt értékelések

Debut 

Hipnotikus filmélmény! Itt nem árulnak zsákbamacskát, az első pillanattól kezdve egyértelmű a fókusz – a szó szoros értelmében is –, Dr. Louise Banks a központi karakter, és mindent az ő relációjában élhetünk majd át. A közel kétórás játékidő egy pillanat alatt elillan, így marad is némi hiányérzete az embernek. A „fontolva” haladó eseményekkel elhömpölygünk a film kétharmadáig, ahol végül turbulens módon felgyorsul minden, és szó szerint a végkifejletbe torkollunk. Ez nem egy patikamérlegen „kibalanszírozott” film, Amy Adams zseniális játéka nélkül nem működne. Egy kicsit talán túl sok a „foreshadowing”, így könnyen lehet, hogy a csavarok már nem fognak meglepetést okozni egyeseknek. Nagyon szívesen megnéznék egy alternatív vágást, ahol a súlypontok át lennének helyezve, mert egy kevésbé „közönségbarát” verzió kompromisszummentessége hozzám közelebb állna. spoiler

25 hozzászólás
sipiarpi 

„Realista”, ha lehet sci-finél ilyet mondani. Valóban komolyan gondolta végig a film, mi lenne ha megjönnének. Gondolkozni is kell, így meglesz az „aha” élmény a film közben és mondanivalója is van, amit nem nehéz dekódolni. Az idei sci-fi kínálat magasan legjobb darabja. Ezután jobban várom a Blade Runner 2049-t!
A magyar szó pedig: spoiler

2 hozzászólás
desertangelable 

Végre, az idegenek potenciális látogatásáról, egy olyan film, ami nem arról szól, hogy az emberek valami nevetségesen egyszerű fegyverrel spoiler és végre egy film, spoiler A zenéjét mindenképp ki kell emelnem, mert tökéletesen illett a filmhez és a szereplők is nagyon jó választásnak bizonyultak spoiler, viszont én a rendezéssel nem voltam maradéktalanul elégedett. Nekem néha már zavaró volt a sok homályos kép a sok közeli miatt, és ha már itt tartunk, egy kicsit lehetett volna kevesebb az a sok közeli. És némi űr maradt bennem, hogy nem derült ki (lehet, hogy csak számomra nem), hogy mi az a bizonyos magyar szó, illetve, hogy spoiler. Ez utóbbit csak sejtem. Ettől függetlenül jó élmény volt, és mindenkinek csak ajánlani tudom.

25 hozzászólás
csartak 

Lenyűgöző, elgondolkodtató. Csodálatos képek. Sci-fi, én így szeretlek.

zsolti1989

Ritka gyöngyszem. Menjetek, nézzétek, megéri.

Emerson 

Úgy szeretném, ha közvetlen filmnézés előtt (ideiglenesen) kitörölhetném az összes filmes élményemet, hogy minden újnak hasson… semmi katarzis nem jött, elég volt felidézni a Gömböt, a Kapcsolatot, a Frequency-t és vegyíteni a sok idősíkvariálós sci-fivel. spoiler Így az égegyadta világon semmi meglepő nem történt és csak vánszorgásnak tűnt az egész. Arról nem is beszélve, hogy ez nekem inkább tűnt „romantikus” érzelemtengernek, mintsem sci-finek.
Voltak benne eredeti dolgok is, szóval eszem ágában sincs annyira lehúzni, de hiányzott az a plusz, amit mások beleláttak.
Valószínű jobban tetszett volna, ha nem moziban nézem. Ugyan a közönség negyed óra elteltével abbahagyta a kólaszürcsölést és popcorn ropogtatást, de nekem ez tipikusan olyan film volt, amit egyedül kell nézni, hogy utána nyammoghassak a látottakon és senki ne kezdjen el beszélni, mert akkor oda az elmélkedés.
Majd újranézem. Egyedül. Ha már szenilis leszek.

8 hozzászólás
Imma 

Végre egy okos, izgalmas sci-fi, amiben se fölösleges akció nincs, se nem kell feltúrnom az internetet hozzá, hogy nagyjából kiderüljön számomra is, mi történt tulajdonképpen.
Kávéscsészelenyomatot mindenkinek!

MLauri

Érdekes téma, nagyon jó kivitelezés. Voltak benne olyan részek, amik kevésbé kötöttek le, meg idegesített, hogy sosem értettem az összefüggéseket. De a vége mindenért kárpótolt. <3

lipotdorka 

Nem gyakran avatok új kedvencet, itt viszont most ez történt. Néha kell egy ilyen mindfuck film az életembe, mint történt az Időhurok vagy az Interstellar esetében is.
Végre egy olyan sci-fi, amiben egyik faj sem akarja kiirtani a másikat, sőt spoiler. Látvány az fantasztikus, a történet nem túl gyorsan halad eleinte, de szépen fel van építve, és az a két óra nagyon gyorsan elrepül. Nem pont erre számítottam, de semmiképpen sem csalódtam. A zene iszonyat hangulatos, Amy Adams elvitte a show-t a játékával, de adódik a kérdés. Mégis hova tűnt a jelölése? Legalább lesz kiért lobbizni minden évben, ha Leo már kikerült a képből.
Sok ilyen mozit várok még.

justafangirl

Hát, öhm… Azta. Pozitívan csalódtam, de nem is akárhogyan. Mondjuk szerintem ebben az is közrejátszik, hogy nem néztem meg a trailert. Nem is értem egyébként, miért nem. spoiler És ez tetszett leginkább a filmeben. Azért jöttek, hogy spoiler A mondanivaló pedig már egy másik történet.
A sztori felépítése elképesztő volt, én csak akkor jöttem rá mi van, amikor már tálcán kínálták a megoldást. spoiler
Amy Adamset továbbra sem bírom, de azért nem alakította rosszul a karakterét. :D


Népszerű idézetek

LukeSkywalker 

Dr. Louise Banks: If you could see your whole life laid out in front of you, would you change things?

LukeSkywalker 

Ian Donnelly: You know I've had my head tilted up to the stars for as long as I can remember. You know what surprised me the most, it wasn't meeting them. It was meeting you.

LukeSkywalker 

Dr. Louise Banks: You can understand communication and still end up single.

Mentavirág 

Dr. Louise Banks: I forgot how good it felt to be held by you.

Mentavirág 

Dr. Louise Banks: So, what are we gonna call them?
Ian Donnelly: I don't know. I was thinking Abbott and Costello.

Mentavirág 

Ian Donnelly: Priority one: What do they want and where are they from? And beyond that, how did they get here? Are they capable of faster-than-light travel? I've prepared a list of questions to go over, starting with a series of „handshake” binary sequences…
Dr. Louise Banks: How about we just talk to them before we start throwing math problems at them?
Colonel Weber: This is why you're both here. I'll bring the coffee.
Ian Donnelly: Coffee with some aliens…

Mentavirág 

Dr. Louise Banks: We're so bound by time, by its order. But now I am not so sure I believe in beginnings and endings.

Nocharity 

– Itt fogsz hagyni, ahogy apu tette?
– Kicsim, apukád nem hagyott itt téged. Láthatod, most hétvégén.
– De már másképp néz rám, mint régen…


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján