Kedvencelte 203

Várólistára tette 260


Kiemelt értékelések

sipiarpi 

„Realista”, ha lehet sci-finél ilyet mondani. Valóban komolyan gondolta végig a film, mi lenne ha megjönnének. Gondolkozni is kell, így meglesz az „aha” élmény a film közben és mondanivalója is van, amit nem nehéz dekódolni. Az idei sci-fi kínálat magasan legjobb darabja. Ezután jobban várom a Blade Runner 2049-t!
A magyar szó pedig: spoiler

2 hozzászólás
Debut 

Hipnotikus filmélmény! Itt nem árulnak zsákbamacskát, az első pillanattól kezdve egyértelmű a fókusz – a szó szoros értelmében is –, Dr. Louise Banks a központi karakter, és mindent az ő relációjában élhetünk majd át. A közel kétórás játékidő egy pillanat alatt elillan, így marad is némi hiányérzete az embernek. A „fontolva” haladó eseményekkel elhömpölygünk a film kétharmadáig, ahol végül turbulens módon felgyorsul minden, és szó szerint a végkifejletbe torkollunk. Ez nem egy patikamérlegen „kibalanszírozott” film, Amy Adams zseniális játéka nélkül nem működne. Egy kicsit talán túl sok a „foreshadowing”, így könnyen lehet, hogy a csavarok már nem fognak meglepetést okozni egyeseknek. Nagyon szívesen megnéznék egy alternatív vágást, ahol a súlypontok át lennének helyezve, mert egy kevésbé „közönségbarát” verzió kompromisszummentessége hozzám közelebb állna. spoiler

25 hozzászólás
desertangelable 

Végre, az idegenek potenciális látogatásáról, egy olyan film, ami nem arról szól, hogy az emberek valami nevetségesen egyszerű fegyverrel spoiler és végre egy film, spoiler A zenéjét mindenképp ki kell emelnem, mert tökéletesen illett a filmhez és a szereplők is nagyon jó választásnak bizonyultak spoiler, viszont én a rendezéssel nem voltam maradéktalanul elégedett. Nekem néha már zavaró volt a sok homályos kép a sok közeli miatt, és ha már itt tartunk, egy kicsit lehetett volna kevesebb az a sok közeli. És némi űr maradt bennem, hogy nem derült ki (lehet, hogy csak számomra nem), hogy mi az a bizonyos magyar szó, illetve, hogy spoiler. Ez utóbbit csak sejtem. Ettől függetlenül jó élmény volt, és mindenkinek csak ajánlani tudom.

29 hozzászólás
Nihilchan 

Ez a film sokkal, de sokkal realisztikusabb, mint a tipikus űrlényes filmek, amikben az amerikaiak megmentik a világot a pusztulástól és zászlójuk alatt egyesül minden ember. Ez a film okos és gondolkodásra késztet. Szóval aki popcorn movie-t akar látni, ne ez legyen az első választása. Borzalmasan izgalmas nyelvi és filozófiai szempontból és azért reálisabb, mert őszintén, mi önveszélyes faj vagyunk, kipusztítjuk magunkat az idegenek közbenjárása nélkül is. Nem szeretem, amikor démonizálnak valamit pusztán azért, mert nem ismerjük. Nem csupán a téma tetszett, hanem a kivitelezés is. Nekem kevés is volt ez a majdnem két óra. Biztos vagyok benne, hogy sokat fogok még elmélkedni a filmen és nagyon sokáig meghatározó élmény marad. El kell olvasnom a novellát is.

csartak

Lenyűgöző, elgondolkodtató. Csodálatos képek. Sci-fi, én így szeretlek.

Imma 

Végre egy okos, izgalmas sci-fi, amiben se fölösleges akció nincs, se nem kell feltúrnom az internetet hozzá, hogy nagyjából kiderüljön számomra is, mi történt tulajdonképpen.
Kávéscsészelenyomatot mindenkinek!

Emerson 

Úgy szeretném, ha közvetlen filmnézés előtt (ideiglenesen) kitörölhetném az összes filmes élményemet, hogy minden újnak hasson… semmi katarzis nem jött, elég volt felidézni a Gömböt, a Kapcsolatot, a Frequency-t és vegyíteni a sok idősíkvariálós sci-fivel. spoiler Így az égegyadta világon semmi meglepő nem történt és csak vánszorgásnak tűnt az egész. Arról nem is beszélve, hogy ez nekem inkább tűnt „romantikus” érzelemtengernek, mintsem sci-finek.
Voltak benne eredeti dolgok is, szóval eszem ágában sincs annyira lehúzni, de hiányzott az a plusz, amit mások beleláttak.
Valószínű jobban tetszett volna, ha nem moziban nézem. Ugyan a közönség negyed óra elteltével abbahagyta a kólaszürcsölést és popcorn ropogtatást, de nekem ez tipikusan olyan film volt, amit egyedül kell nézni, hogy utána nyammoghassak a látottakon és senki ne kezdjen el beszélni, mert akkor oda az elmélkedés.
Majd újranézem. Egyedül. Ha már szenilis leszek.

8 hozzászólás
zsolti1989 

Ritka gyöngyszem. Menjetek, nézzétek, megéri.

lipotdorka

Nem gyakran avatok új kedvencet, itt viszont most ez történt. Néha kell egy ilyen mindfuck film az életembe, mint történt az Időhurok vagy az Interstellar esetében is.
Végre egy olyan sci-fi, amiben egyik faj sem akarja kiirtani a másikat, sőt spoiler. Látvány az fantasztikus, a történet nem túl gyorsan halad eleinte, de szépen fel van építve, és az a két óra nagyon gyorsan elrepül. Nem pont erre számítottam, de semmiképpen sem csalódtam. A zene iszonyat hangulatos, Amy Adams elvitte a show-t a játékával, de adódik a kérdés. Mégis hova tűnt a jelölése? Legalább lesz kiért lobbizni minden évben, ha Leo már kikerült a képből.
Sok ilyen mozit várok még.

MLauri

Érdekes téma, nagyon jó kivitelezés. Voltak benne olyan részek, amik kevésbé kötöttek le, meg idegesített, hogy sosem értettem az összefüggéseket. De a vége mindenért kárpótolt. <3


Népszerű idézetek

MrsCumberbatch 

Dr. Louise Banks: If you could see your whole life laid out in front of you, would you change things?

MrsCumberbatch 

Ian Donnelly: You know I've had my head tilted up to the stars for as long as I can remember. You know what surprised me the most, it wasn't meeting them. It was meeting you.

Mentavirág

Dr. Louise Banks: I forgot how good it felt to be held by you.

MrsCumberbatch 

Dr. Louise Banks: You can understand communication and still end up single.

Mentavirág

Dr. Louise Banks: So, what are we gonna call them?
Ian Donnelly: I don't know. I was thinking Abbott and Costello.

Mentavirág

Ian Donnelly: Priority one: What do they want and where are they from? And beyond that, how did they get here? Are they capable of faster-than-light travel? I've prepared a list of questions to go over, starting with a series of „handshake” binary sequences…
Dr. Louise Banks: How about we just talk to them before we start throwing math problems at them?
Colonel Weber: This is why you're both here. I'll bring the coffee.
Ian Donnelly: Coffee with some aliens…

Masni 

– Ian?
– Igen.
– Ha elejétől végéig látnád az életedet. Változtatnál rajta?
– Hát talán, többször mondanám el mit érzek.

Mentavirág

Dr. Louise Banks: We're so bound by time, by its order. But now I am not so sure I believe in beginnings and endings.

Papp_Bence_Gábor

Higgye el, attól, hogy ért a kommunikáciohoz, még magára maradhat.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján