A.I. – Mesterséges értelem (2001) 183

A.I. Artificial Intelligence
146' · amerikai · sci-fi, dráma 16

0 díj · 5 jelölés

A XXI. század közepére az emberiség életét az új típusú, saját létükről is tudó komputerek teszik tökéletessé. Ezek a gépek segítenek átvészelni a természeti katasztrófákat: a sarki jégpáncélok megolvadását és a kontinensek parti területeinek víz alá kerülését is. A komputerek robotokat… [tovább]

angol

Szereposztás

Haley Joel OsmentDavid
Jude LawGigolo Joe
Frances O'ConnorMonica Swinton
Sam RobardsHenry Swinton
Jake ThomasMartin Swinton
William HurtHobby professzor
Hirdetés

Kedvencelte 46

Várólistára tette 103


Kiemelt értékelések

csartak 

Időnként újranézem. Erősen operál az érzelmekkel, a mesevilágot párhuzamba állítva mutatja be a mesterséges értelemmel bíró fiú végzetes szeretet keresését.
Vannak benne jelenetek, amiket különösképp kedvelek, mint pl. az emberek utáni eljegesedett Föld, a gondolattal kommunikáló csodálatos idegenek, akik kutatják mi is volt az ember, és hogyan vesztett el mindent.

Haley Joel Osment talán utolsó jó alakítása volt ez.

2 hozzászólás
Charityy 

A szomorú valóságot mutatja be a film. Egy mesterséges intelligenciával rendelkező kisfiú sokkal értelmesebb, mint az emberek többsége. Annyira vágyik a szeretetre, hogy az már hihetetlen. És elkeserítő, ahogy az anyuka bánik vele, csak mert nem ember és csinál egy-két rossz dolgot, amiről nem is tudja, hogy rossz.

Rebii 

Nem hiszem, hogy tudnék róla anélkül írni, hogy elszorulna a torkom. Az egyik legmeghatározóbb filmes emlékem, egy mestermű. Olyan szépen mutatja meg az igaz és tiszta szeretetet.

haboskakao

Akárhányszor megnézem, bőgök, mint egy kisgyerek. 10/10!

LukeSkywalker 

Gyönyörű modern Pinokkió-történet a Stanley Kubrick előtt tisztelgő Steven Spielbergtől.

adrica

Ez az a film, amit szívesen megnéznék újra, de nem merek, mert emlékszem, hogy kb. a tizedik perctől csontra végigzokogtam az egészet. ^.^'

Zajec_Sternenkind 

David minden embernél emberibb; Maciról nem is beszélve. Bármikor, ha ezt a filmet látom, a végére érve elkap egy nagyon erős érzelem: szégyellem magam, hogy ember vagyok.
Ez a film sok mindenre tanít, írhatnék regényt, de azt hiszem, mindenkinek magának kell meglelni benne a tanulságot, és a figyelmeztetést. Ezt érezni kell, nem csak látni.

viky0222

Mindenképpen fantasztikus a film alapötlete, rengeteg kérdést felvet, rengeteg a tanulsága, de engem akkor sem tudott teljesen lenyűgözni. Az elején még nagyon tetszett, de aztán teljesen átváltott a cselekményszál valami teljesen másba, ami nem tudott lekötni. Nem érdekelt, nem hatott meg, és zavaros is volt. Sokkal inkább szerettem volna végignézni azt, hogyan spoiler És persze, a szeretet mindent legyőz, és tényleg érdekes az alap, de a felétől nekem nagyon elakadt, és nem talált vissza a megfelelő irányba. És a vége is kicsit rontott az összképen.

kkatja

Szívszorítóan szép film, szeretetről, barátságról, túlélésről. Én is mindig megkönnyezem. Haley Joel Osment remekül játszik (akárcsak a Hatodik érzékben és rémülten látom, hogy milyen csúnya fickó lett belőle az Agyarban :P (pedig ifjú Forrest Gumpként is milyen cuki kölyök volt)
Jude Law is szürreálisan jó a robotszerető szerepben.


Népszerű idézetek

Kornel_Wolfe 

– Az a véleményem, hogy a manapság tapasztalható mecha-ellenességben nem az a fő probléma, hogy egy robot képes lehet-e szeretni, hanem az, hogy az ember képes-e szeretni a robotot.

Fancs_119 

Isten nem azért teremtette Ádámot, hogy az szeresse őt.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján