A kétszáz éves ember (1999) 281

Bicentennial Man
132' · amerikai, német · sci-fi, dráma

0 díj · 1 jelölés

A Martin család vásárol egy egyszerű háztartási robotot. Olyat, ami némán behozza a teát, kipucolja a cipőket, és soha nem zavar. Aztán nagyon hamar rájönnek, hogy az ő robotjuk kicsit más, mint a többi: mindenről véleménye van, jó pár dologba beleszól, és ami a legmeglepőbb – van, akit nagyon… [tovább]

angol

Képek 1

Szereposztás

Robin WilliamsAndrew Martin
Embeth DavidtzLittle Miss Amanda Martin / Portia Charney
Sam NeillSir Richard Martin
Oliver PlattRupert Burns
Kiersten WarrenGalatea
Wendy Crewson'Ma'am' Martin
Hallie Kate EisenbergLittle Miss Amanda Martin (7 évesen)

Kedvencelte 97

Várólistára tette 110


Kiemelt értékelések

Valentine_Wiggin 

Szívmelengető, megrázó, elszomorító, reménykeltő… annyi minden van ebben a filmben. Az MI téma egyébként is nagy kedvencem, és Andrew igen előkelő helyet foglal el a kedvenc mesterséges intelligenciáim listáján. Gyönyörű, ahogy láthatjuk, hány hús-vér embernél több emberség szorult egy robotba, milyen intelligenssé és mélyérzésűvé válik, hogyan fejlődik és tanulja meg uralni az életét. Mikor először láttam jólesőt sírtam rajta, Robin Williams játéka nem meglepő módon zseniális, és az egész történetet belengi egy jellegzetes, leírhatatlan hangulat.
Töprengjünk azon, hogy mitől vagyunk emberek, és elsőként ne azon, mik a jogaink emberként, hanem mi a kötelességünk az életben. Mert a jogokat csak akkor várhatjuk el, ha a kötelességeket már teljesítettük.

Osli75 

Szeretem ezt a filmet. Elgondolkodtató, de vicces is. Sokkal több van benne, a szavak, tettek mögött, érdemes túlgondolni mit is látunk és hogy talán ide vezet a világ.

Ciccnyog

Mennyiszer láttam ezt a filmet! Mennyi minden van benne! A szeretet, a törődés, az önmegvalósítás, barátság, szerelem, mindez egy robot szemén és szívén keresztül. Az ilyen filmekért érdemes élni és időnként újra megnézni. Szívtisztító, lélekfrissítő. Mellékhatásként könnyszökés várható, de ne bánjuk, kapunk cserébe rengeteg mosolyt is.

1 hozzászólás
Kopaszkutya 

A kérdést, hogy mitől ember az ember már sok film feltette, de talán ez volt az, ami a legjobb választ adta rá.

Mr_White 

Meglepődve látom, hogy 85%-on áll itt ez a film. Ez az érzelmi takonytengerben picsogó, geil celluloid hulladék. Mert hogy ki lehetett volna hozni Asimov történetéből valami ütőset az emberi lét mibenlétéről, egy víziót letenni a robotok által elárasztott világ felborult rendjéről, de ehelyett Columbus egy elcseszett robotos pritivument csinált a filmből, száz évre biztosítva magának egy fortyogó üstöt a filmes purgatóriumban.

ellamuci 

Nem nagyon szeretem Sci-fi filmeket, kihívás miatt néztem először. Tetszett a történet.
Szívmelengető!
Elgondolkodtató!
Megható!

Lunemorte 

Szórakoztató, megható és rendkívül elgondolkodtató történet ez.
Annyira, hogy utána egész éjjel gondolkoztam az élet értelméről.

Leah 

Csak annyit tudtam a filmről hogy robotos.
Sci-fi, dráma, vígjáték, romantika és gondolkodás az emberi létről.

Megkönnyeztem :'|


Népszerű idézetek

Leah 

Andrew : Kilépsz önmagadból, mindenből, megszűnnek a határok, az idő. A két test annyira összegabalyodik, hogy azt se tudod már, ki kicsoda. És mikor az édes zűrzavar odáig fokozódik, hogy azt hiszed, meghalsz, szinte meghalsz, magadra maradsz a saját testedben, de a szerelmed ott van veled. Ez kész csoda! Eljutsz a mennybe, és visszajössz élve. Megint vissza, amikor csak akarsz, azzal, akit szeretsz.

5 hozzászólás
Valentine_Wiggin 

Andrew: Inkább halok meg emberként, minthogy örökké éljek gépezetként.

Zikk

Rupert Burns: Látod, mindig is jól gondoltam. Ha valakiből egyszer ember lesz, az előbb-utóbb valami óriási baromságot csinál.
Andrew Martin: Te magad vagy a legjobb példája. Milyen gyorsan pusztít le a vér?
Rupert Burns: Azt nem tudom. Ha tornázol, nem zabálsz, mondjuk 30-40 év.
Andrew Martin: Ez elég tág becslés, főnök. Nem tudod pontosan, meddig élek még?
Rupert Burns: Sajnálom. Az emberi lét már csak ilyen.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján