Felhőatlasz (2012) 215

Cloud Atlas
172' · amerikai, német · sci-fi, dráma 16

1 díj · 3 jelölés

Az emberi életek és tettek kihatással vannak egymásra. Rajtuk keresztül kapcsolódik össze múlt, jelen és jövő, végső soron minden mindennel összefügg. A lelkek téren és időn keresztül vándorolnak, akár az égbolton a felhők. De vajon mi magunk irányítjuk sorsunkat, vagy valamilyen külső erő… [tovább]

magyar

Képek 76

Szereposztás

Tom HanksDr. Henry Goose / Isaac Sachs / Dermot 'Duster' Hoggins / Valleysman Zachry
Hugo WeavingHaskell Moore / Tadeusz Kesselring / Bill Smoke / Nurse Noakes / Boardman Mephi / Old Georgie
Jim SturgessAdam Ewing / Hae-Joo Im
Halle BerryLuisa Rey / Meronym
Hugh GrantAlberto Grimaldi / Kannibál
Doona BaeSonmi-451
Keith DavidJoe Napier
Ben WhishawRobert Frobisher
Jim BroadbentVyvyan Ayrs / Timothy Cavendish
James D'ArcyRufus Sixsmith

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 88

Várólistára tette 158


Kiemelt értékelések

ChöppMoly

Jó ez a sztori. Amikor először néztem, le sem tudtam venni a szemem a képernyőről. Éreztem, hogy bennem van az a remegés, ami a jó filmeket kíséri nálam. Azt hiszem, olyankor, amikor ilyen filmeket nézek, kevesebbet is pislogok, mint máskor.

1 hozzászólás
zsolti1989

Sajnálom, hogy idáig halogattam a megnézését.

Bur3sz

A könyv jobban tetszik. Nem ilyen szaggatott a történetvezetése. De a film is jó.

4 hozzászólás
Stone

Remélem kiadják majd valamikor a 4 órás verziót, h minden kivágott jelenet visszakerüljön bele, de nekem így is tetszett…

KillerCat

Fantasztikus volt,odaszegezett a képernyő elé! Szenzációs a látványvilága, a története,a mondanivalója, a szereplők. Nem is tudom,hogy mikor bűvölt így el egy film utoljára. Biztosan megnézem még.

marta_melyi

Ez a film eszméletlenül összetett.
Most azonnal el kell olvasnom. :)

Juci

Vizuálisan is igen, meg a színészi játék is többnyire igen, de különben not so much. Tegyük hozzá, hogy Mitchell talán a kedvenc regényíróm, és még ha ez a könyve is a legkevésbé kedvencem, azért a regény sokkal jobb szerintem, mint a film. Az utóbbi nagyon halivudi, szájbarágós, és nem feltételez elegendő intelligenciát a néző részéről sajnos.

woolfe

Na, ezt nevezem én filmélménynek. A tökéletes filmélménynek.

Lex 

Azonnal megnéztem a filmet a könyv befejezése után, és nem tagadom, elsősorban azért, hogy túl legyek rajta. Mindenképp látni akartam, mit hoztak ki belőle, de már egy kicsit csömöröm volt a történettől.

Nem vártam azt, hogy könyv hű lesz, hogy ugyanazt a hatást kelti, mert nehéz lett volna ezt ugyanúgy vászonra vinni. És valóban, a film teljesen más. Most függetlenül attól, hogy mi mindent átírtak, a felépítése is teljesen eltérő a könyvétől. Szerintem meglehetősen zavarosra sikerült, ugyanakkor tagadhatatlanul pörgős, ami a regényről nem mondható el. Szinte észrevétlenül repült el a három óra. Folyamatosan fenntartja a néző figyelmét, mindig történik valami, de azért nehéz nyomon követni az egyes történeteket így, hogy össze-vissza ugrálunk. De a vágások nagyon tetszettek.

Az átírások nekem sokszor bejöttek, leegyszerűsítették a történetet, rövidebb lett és sokszor élvezetesebb is. Az is nagyon jó volt, hogy plusz dolgokat is beletettek, sokkal jobban zárták le az egyes szakaszokat, sokkal bővebb információkat kaptunk. Kerekebb lett az egész. A legérdekesebb az, hogy Robert Frobishert nem kedveltem a könyvben, a filmben viszont nagyon megragadott a karaktere.

A színészi alakítások rendben voltak, bár szerintem eléggé megkavaró, hogy több karaktert is ugyanaz a színész játszott. Számomra mindenképp zavaró volt. Akkor láttam volna értelmét, ha egy lélekhez mindig ugyanaz a test tartozott volna mindegyik életében, de ez nyilvánvalóan már csak a nemváltások miatt is lehetetlen lett volna.


Népszerű idézetek

woolfe

Az életünk nem csupán a miénk. Az anyaméhtől a sírig kötődünk másokhoz – a múltban és a jelenben. És minden bűntettel vagy kedves gesztussal a jövőnkhöz járulunk hozzá.

Deszy

– Akármit is teszel, annak sosem lesz nagyobb hatása, mint egy árva cseppnek a határtalan tengerben!
– De hát mi is a tenger, ha nem cseppek sokasága?!

Tiko 

archivista: Mondaná, hogy szerette őt?
Sonmi-451: Igen, szeretem.
archivista: Úgy érti, még mindig szerelmes belé?
Sonmi-451: Úgy értem, mindig is szeretni fogom.

1 hozzászólás
[névtelen]

Csak egy igazság létezik. A változatai valótlanságok.

Deszy

– Volt bennük más is. Éhség a szívükben. És az éhség erősebb volt, mint az ész.
– Éhség? Mire?
– A mindig többre.

Deszy

A hit, akárcsak a félelem vagy a szeretet, ugyanúgy megértendő erők, mint ahogy értjük a relativitáselméletet vagy a valószínűségszámítást. Ezek is olyan jelenségek, amelyek meghatározzák életünk alakulását. Tegnap az életem még egy adott irányba tartott, de ma már egy másik irányba halad. Tegnap még úgy gondoltam, hogy sosem tennék meg olyat, amit ma megtettem. Ezek az erők, amelyek gyakran újrateremtik az időt és a teret, és alakítani és módosítani tudják azt, akinek képzeljük magunkat, már jóval a születésünk előtt hatni kezdenek, majd az elmúlásunk után sem szűnnek meg. Az életeinket és a választásainkat, ugyanúgy, ahogy a kvantummechanika jelenségeit is, pillanatonként értjük meg, minden egyes kereszteződés, minden egyes találkozás egy új, potenciális irányt kínál.

Deszy

Félelem, hit, szerelem. Jelenségek, amelyek meghatározzák sorsunk alakulását, erők, amelyek jóval a születésünk előtt hatni kezdenek és az elmúlásunk után sem szűnnek meg.

woolfe

Az életem messze túlnő az én korlátaimon.

Valentine_Wiggin

Csak az tudja igazán, mi a szabadság, akit megfosztanak tőle.

Zea

Hiszem hogy vár ránk egy másik világ, egy jobb világ és én ott fogok várni rád!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján