Felhőatlasz (2012) 329

Cloud Atlas
172' · amerikai, német · akció, sci-fi, dráma, fantasy 16

1 díj · 3 jelölés

Az emberi életek és tettek kihatással vannak egymásra. Rajtuk keresztül kapcsolódik össze múlt, jelen és jövő, végső soron minden mindennel összefügg. A lelkek téren és időn keresztül vándorolnak, akár az égbolton a felhők. De vajon mi magunk irányítjuk sorsunkat, vagy valamilyen külső erő… [tovább]

angol

Képek 77

Szereposztás

Tom HanksDr. Henry Goose / Isaac Sachs / Dermot 'Duster' Hoggins / Valleysman Zachry
Hugo WeavingHaskell Moore / Tadeusz Kesselring / Bill Smoke / Nurse Noakes / Boardman Mephi / Old Georgie
Jim SturgessAdam Ewing / Hae-Joo Im
Halle BerryLuisa Rey / Meronym
Hugh GrantAlberto Grimaldi / Kannibál
Bae Doo NaSonmi-451
Keith DavidJoe Napier
Ben WhishawRobert Frobisher
Jim BroadbentVyvyan Ayrs / Timothy Cavendish
James D'ArcyRufus Sixsmith

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 134

Várólistára tette 246


Kiemelt értékelések

ChöppMoly

Jó ez a sztori. Amikor először néztem, le sem tudtam venni a szemem a képernyőről. Éreztem, hogy bennem van az a remegés, ami a jó filmeket kíséri nálam. Azt hiszem, olyankor, amikor ilyen filmeket nézek, kevesebbet is pislogok, mint máskor.

1 hozzászólás
Lunemorte 

Amit tettél, kihatással van a jelenre és amit teszel, az a jövődet alapozza meg. Ez a karma ereje.
Az elején nehezen követhető, de utána magába szippant a film. Ez történt velem is. Kedvencem természetesen az ázsiai szál volt, azzal úgy végig meg lettem volna elégedve.

zsolti1989

Sajnálom, hogy idáig halogattam a megnézését.

Stone 

Remélem kiadják majd valamikor a 4 órás verziót, h minden kivágott jelenet visszakerüljön bele, de nekem így is tetszett…

Bur3sz

A könyv jobban tetszik. Nem ilyen szaggatott a történetvezetése. De a film is jó.

4 hozzászólás
Juci

Vizuálisan is igen, meg a színészi játék is többnyire igen, de különben not so much. Tegyük hozzá, hogy Mitchell talán a kedvenc regényíróm, és még ha ez a könyve is a legkevésbé kedvencem, azért a regény sokkal jobb szerintem, mint a film. Az utóbbi nagyon halivudi, szájbarágós, és nem feltételez elegendő intelligenciát a néző részéről sajnos.

vvn_e 

"– Akármit is teszel, annak sosem lesz nagyobb hatása, mint egy árva cseppnek a határtalan tengerben!
– De hát mi is a tenger, ha nem cseppek sokasága?"

Tulajdonképpen ez a két sor, az egész történetet kifejezi és metaforikusan az egészre értendő. Önmagában, külön-külön történetként nem biztos, hogy mindegyik egyformán tetszene az embernek, de így egyben ilyen zsenialitással összeszőve valami sokkal többet és nagyobbat mutat.

Azt pedig külön mestermunka ahogy a történetek át vannak vágva egyikből a másikba. Hol a zene, hogy a párbeszédek, hol egy monológ, vagy egy mozdulat köti össze őket. Imádom.

Az alapvető koncepciót pedig imádom, ennek nem lenne szabad léteznie mondja Szirmai utalva arra, hogy tulajdonképpen technikailehetetlenségnek tűnt eddig egy 6 rövidfilmből álló szkeccsfilmet így közösnevezőre hozni, ráadásul a nem csak vágásbeni, de történetbeli átvezetéseket is szupernek tartom, történet a történetben spirálisan.

A színészek mind szuperek, minden karakterükben (és igen a maszkosok előtt is le kell borulnunk).

A kedvenc elemeim a történetben: a történetek spirális összefonódása (mindenki valahogy megismeri az előtte lévő történetét, napló/levél/regény/film/legenda), a Robert Frobisher szál és leginkább a karaktere (meg amúgy is nagyon szeretem Ben Whishaw-t), a zene, a teljes párhuzam az 1800-as évekbeli szál és a Neo Szöüli között.

Nem mondom, hogy mindenképpen, mindenkinek tetszeni fog, de már csak azért is érdemes megnézni, mert ilyet még biztos nem láttál.

Nem merem visszaolvasni a szóismétkések miatt :D

KillerCat

Fantasztikus volt,odaszegezett a képernyő elé! Szenzációs a látványvilága, a története,a mondanivalója, a szereplők. Nem is tudom,hogy mikor bűvölt így el egy film utoljára. Biztosan megnézem még.

Cendrillon0002 

Gimi elején olvastam a könyvet angolul, a filmet csak mostanában láttam. Nekem nagyon tetszett mindkettő, de 14,5 évesen biztos,hogy még kicsi voltam hozzá. Mindenesetre nagyon elgondolkodtató és lassan újra kéne olvasnom a könyvet.


Népszerű idézetek

woolfe

Az életünk nem csupán a miénk. Az anyaméhtől a sírig kötődünk másokhoz – a múltban és a jelenben. És minden bűntettel vagy kedves gesztussal a jövőnkhöz járulunk hozzá.

Deszy

– Akármit is teszel, annak sosem lesz nagyobb hatása, mint egy árva cseppnek a határtalan tengerben!
– De hát mi is a tenger, ha nem cseppek sokasága?!

madárka

A félbehagyott könyv olyan, mint egy félbehagyott szerelmi viszony

1 hozzászólás
Tiko 

archivista: Mondaná, hogy szerette őt?
Sonmi-451: Igen, szeretem.
archivista: Úgy érti, még mindig szerelmes belé?
Sonmi-451: Úgy értem, mindig is szeretni fogom.

1 hozzászólás
Sunshine 

Csak egy igazság létezik. A változatai valótlanságok.

woolfe

Az életem messze túlnő az én korlátaimon.

Valentine_Wiggin 

Csak az tudja igazán, mi a szabadság, akit megfosztanak tőle.

Deszy

– Volt bennük más is. Éhség a szívükben. És az éhség erősebb volt, mint az ész.
– Éhség? Mire?
– A mindig többre.

Deszy

A hit, akárcsak a félelem vagy a szeretet, ugyanúgy megértendő erők, mint ahogy értjük a relativitáselméletet vagy a valószínűségszámítást. Ezek is olyan jelenségek, amelyek meghatározzák életünk alakulását. Tegnap az életem még egy adott irányba tartott, de ma már egy másik irányba halad. Tegnap még úgy gondoltam, hogy sosem tennék meg olyat, amit ma megtettem. Ezek az erők, amelyek gyakran újrateremtik az időt és a teret, és alakítani és módosítani tudják azt, akinek képzeljük magunkat, már jóval a születésünk előtt hatni kezdenek, majd az elmúlásunk után sem szűnnek meg. Az életeinket és a választásainkat, ugyanúgy, ahogy a kvantummechanika jelenségeit is, pillanatonként értjük meg, minden egyes kereszteződés, minden egyes találkozás egy új, potenciális irányt kínál.

Deszy

Félelem, hit, szerelem. Jelenségek, amelyek meghatározzák sorsunk alakulását, erők, amelyek jóval a születésünk előtt hatni kezdenek és az elmúlásunk után sem szűnnek meg.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján