Időhurok (2014) 188

Predestination
97' · ausztrál · sci-fi, dráma, rejtély

A legendás Robert A. Heinlein (többek között a Csillagközi invázió írója) novellájából készült filmben egy időügynök (Ethan Hawke) barangol múltban és jövőben: minden bevetés más korba vezeti. Utolsó megbízatásán fiatalkori saját magát kell beszerveznie a Cégbe, miközben egy olyan bűnözőre… [tovább]

Angol

Képek 4

Szereposztás

Ethan HawkeThe Barkeep
Sarah SnookThe Unmarried Mother
Christopher KirbyMr. Miles
Christopher SommersMr. Miller
Noah TaylorMr. Robertson
Dennis CoardMayor Davidson
Cate WolfeBeth Fetherage
Freya StaffordAlice
Tyler CoppinDr. Heinlein
Elise JansenNővér

További szereplők

Kedvencelte 31

Várólistára tette 150


Kiemelt értékelések

Honey_Fly 

Hűha… Ő nem tudja, hogy én tudom, hogy ő tudja, hogy ők tudják azt, hogy mi igazából tudjuk.

desertangelable 

Egy csillag azért, mert annyira jól indult! Aztán lett belőle egy akkora baromság, hogy ez már nekem is sok, pedig én tényleg sok mindent elhiszek és sok mindent elképzelhetőnek tartok. De ez! És van, aki szerint ez elgondolkodtató. Bár, valóban az! Én is elgondolkoztam rajta, hogy ki engedett ennek a filmnek szabad utat. spoiler

3 hozzászólás
Viki24

Hát ez döbbenetes film. Spoiler mentesen sehogy se lehet èrtèkelèst írni. Viszont èrdemes megnèzni. Az ember a film közepènél már sejti miről is van szó. Alapvetően utólag filózós film (szerintem) ès remekül tükrözi hogy múlt nèlkül nincs jövő de jövő nèlkül sincs múlt ès az idővel nem lehet szórakozni. A kígyó a saját farkába harap. Az idő relatív ès az esemènyek dominó szerűen követik egymàst. Ha egy megbillen összedől a többi is.

Coralie 

Uhh, ez volt ám a jó kis agytorna a javából! A végére azért minden a helyére kerül, addig viszont megy a kombinálás. Igazából csak egyetlen kérdésem maradt a végére: mi értelme volt az egésznek? Nekem ez valahogy nem derült ki egyértelműen.

LoneWolf 

Egyszerűen zseniális és nagyon beteg! Ennyi paradoxontól még a Doctor haja is az égnek állna, hisz az embert 10 percenként érik a váratlan fordulatok, miközben azon agyal: „Hogy is van ez?” Persze könnyen belerázódhatunk, majd ráérezve az ízére, a logikusan, mégis rugalmasan gondolkodó néző, a felénél már rájöhet a végkifejletre és döbbenten kijelenti: „Na neeee!”. Ennek ellenére persze végignéztem, hogy igaz-e a felvetésem és még így sem hittem a szememnek, hogy képes volt valaki ekkora káoszból ilyen rendet rakni. Ajánlom mindenkinek, aki egy kis fejtörőre vágyik!

Charityy 

Döbbenetes film, az biztos. Sokszor azt sem tudtam, hogy most mi van és ki kicsoda. Bonyolult egy film, de megéri megnézni.

3 hozzászólás
moszat

Mind az eredeti Heinlein novella, mind a film egészen hamar sejtetni engedi a poént, de a magyar cím ezt már az elején lelövi. Nagyon szép képi világ, atmoszféra és színészi játék jellemzi a mozit, bár vontatottsága és félművész jellege sok nézőt riaszthat el. A szinkrondramaturgiának kivételesen piros pont jár, gyakorlatilag a novella mondatait hallhatjuk vissza a vásznon. További dicsőítése a dolognak, hogy a film ritka pontos feldolgozása az eredeti írásnak. Még a hibái is az eredetiéből jönnek: sajnos előrehaladott SF műveltséggel semmi újszerűen izgalmas nincs benne, maximum a hangulatába tudunk elmerülni, ami van, akinek kitart másfél óráig. Nekem nem tartott ki.

3 hozzászólás
Leah 

Már meséltek nekem a történetről , de kíváncsi voltam hogy tudták ezt meg csinálni.
Mondjuk így lemaradtam a hatalmas döbbenetről ami jött volna a filmmel, na mindegy XD

spoiler

viky0222 

Irodalmon néztük meg, egyébként tuti nem látom. Eléggé mind-blowing volt, annak ellenére, hogy olvastam az alapul szolgáló novellát. (Szintén irodalomra kellett. :D) Kicsit sok is volt a vége, azért az spoiler elég nehezen befogadható. :D De összességében nem volt rossz film, mindenképp jobb volt, mint amire számítottam.

mohapapa

Megnéztem. Elolvastam az értékeléseket. Voltaképpen újat nem tudok mondani. Csak egy kérdés maradt bennem: spoiler

A film végére a bibliai Prédikátor könyve, a Biblia legsztoikusabb (pesszimistább?) része jutott eszembe: semmi sincs új a Nap alatt, semmi nem vezet igazából sehová. Igaz, a Prédikátor azért jut valami végkövetkeztetésre: mindenek végcélja az Isten. Csak ennek nincsen igazából köze a filmhez, illetve a köz: a pesszimizmus, a sehonnan sehova lét, a végső soron minden feleslegesség érzete, bárhol, bármikor is van bárki.}}

A film ügyesen megoldott, jól felépített, jól fényképezett, jó a színészi játék, és jó a cselekményvezetés. Ügyes.


Népszerű idézetek

– Mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás?
– A kakas.

Sadie 

Mit szólnál, ha itt állna előtted az ember, aki tönkretette az életed? Ha garantálnám, hogy soha nem derül ki, megölnéd?

rush76

És mi lesz, ha eljön a nap, amikor már fogalmam sem lesz a jövőmről?
Nos, akkor, mint bárki más, egyesével kell majd haladnia a napokkal…

Szfinx9

A kígyó, ami mindörökké a saját farkába harap. Én tudom, hogy honnan jöttem, de ti zombik mind, honnan jöttök?


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján