Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei (2016) 333

Miss Peregrine's Home for Peculiar Children
127' · amerikai, angol, belga · kaland, dráma, fantasy 12

0 díj · 1 jelölés

A varázslatos történet középpontjában a 16 éves Jake áll, akit egy családi tragédiát követően folyamatos rémálmok gyötörnek. Kezelőorvosa javaslatára Jake egy tengerentúli utazásra indul, hogy meglátogasson egy elhagyott árvaházat, ahol nagyapja nevelkedett gyermekként. Odaérve kiderül, hogy a… [tovább]

Képek 14

Szereposztás

Eva GreenMiss Peregrine
Samuel L. JacksonBarron
Ella PurnellEmma Bloom
Asa ButterfieldJacob Portman
Terence StampAbraham Portman
Chris O'DowdFranklin Portman
Judi DenchMiss Avocet
Allison JanneyDr. Golan
Milo ParkerHugh
Finlay MacMillanEnoch

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 37

Várólistára tette 235


Kiemelt értékelések

Rekaboni 

Most fejeztem be a könyvet, amit imádtam, ezért gyorsan a filmet is megnéztem. Azt kell, hogy mondjam, a többséggel ellentétben én nem bántam a változtatásokat, sőt a hajós jelenetek kifejezetten tetszettek. Arról megnéztem volna egy filmet, hogy spoiler
Összességében jó volt, láttam már jobb adaptációt, de sokkal rosszabbat is.

Törpilla 

Tetszett a film, de nem igazán erre számítottam. Nem láttam az előzményeket így nem is tudtam miről szól a film. Könyvet még nem olvastam, de majd elolvasom. Nagyon tetszett a látvány, és a film története. Annyira tetszettek a szereplők és nagyon jók voltak a színészek. Újranézős lesz az tuti. Olvastam róla pozitív és negatív értékeléseket és vártam vele míg megnézem nem akartam csalódni, de nekem ez így tetszett. :)

LoneWolf 

Már az elején tisztázom: Nem ismerem a könyvet, szóval nem megkövezni érte. A filmről viszont csak vegyesen nyilatkozhatok. Az összetettségre nincs panaszom, hisz akad benne látvány, akció, humor, egy cseppnyi romantika és pár kisebb csavar is került bele, mégis olyan összelopkodottnak tűnt az egész, amiért a remek szereposztás azért kárpótolt picit. (Továbbra is azt mondom, Butterfield jobb Peter Parker / Pókember lehetett volna, plusz a vörös hajú lány? Kiköpött Mary Jane.) Az alap kitaszított, de különleges tini sztorira ráhúztak egy kis X-Men-t, Rémségek Cirkuszát és persze nem titkoltan Slender Man ('közismert horror játék') aroma is került a mix-be, nem beszélve az időutazásról. Ilyenkor felmerül a nézőben és az olvasóban is a kérdés: „Mit akart velünk közölni a költő?” Szórakoztató? Persze. Értelmes? Fogjuk rá. Hibáktól hemzseg és sablonos ugyan, valahogy mégis élvezhető, amiért az ember, legalábbis én könnyedén megbocsátottam neki, bár azt nem sikerült megértenem, hogy az undok srác miért volt ilyen. Adtak rá különböző magyarázatokat, de egyiket sem találtam nyomós oknak, szóval erről valaki fölvilágosíthatna, mindent összevetve pedig csak ajánlani tudom mindenkinek!

csartak 

Tim Burton neve láttán felcsillant a szemem. Ő hozta is a jó formát, látványos képi világ, ötletes megvalósítások. Viszont nekem maga a történet sántít. Nem olvastam ugyan a könyvet (és nem is fogom) de időnként olyan erőltetett, botcsinálta volt, a karakterek is értelmetlenek, kidolgozatlanok, mindenkiből jutott is meg nem is.
A helyszínek, a kastély, a sziget viszont nagyon tetszett.

Mentavirág 

Mindig nehéz dolog, mikor olyan filmre ül be az ember, amit egy általa is olvasott könyvből készítettek. Van némi izgalom, vajon mennyiben tér el, lesz-e később folytatás (hiszen a könyveknek van)? Már az előzetesekből kiderült, bizony jó pár felesleges változással találkozhatunk majd, de az ember azért bizakodik, mert Eva Greent mintha erre a szerepre teremtették volna, no meg Tim Burton neve is elég sokatmondó. Valami azonban sajnos félrecsúszott, méghozzá nem is kicsit. Volt egy pont a filmben, ahol valami iszonyatosan visszafordíthatatlanul elromlott, és onnantól már csak néztem, mint borjú az új kapura, hogy mi a fene folyok itt? Nem lett volna akkora gond, hogy ha nem követik el azt a hibát, hogy átesnek annak a bizonyos giccskerítésnek a másik oldalára. Ó, nekem hihetetlenül magas az ingerküszöböm, tényleg, de mikor hősünk bejelentette, hogy spoiler, na, akkor az én nyáldetektorom is kiakadt, és villogó fénnyel jelezte, hogy nem bírja tovább. Őszintén nem tudom, lehet-e ebből folytatást készíteni (főleg ezek után), de azt sem tudom, vajon beülnék-e rá. Pedig a látvány, a megvalósítás, az ötletek, a jelmezek, minden olyan csodálatos, valahogyan kicsit még a Burton-féle világnál is színesebb, de a történet olyan csorbát szenvedett, amit a rajongók nehezen bocsátanak meg. (Hozzáteszem, jogos ez a részükről.) Szép film, kicsit sajnálom, hogy ilyen lett, kár érte.

Valentine_Wiggin 

Nincs szívem jobban levinni a csillagok számát. Pedig benne volt egy teljesen felesleges vonulat valami recesszív génnel az eredeti, tisztán fantasy magyarázat helyett. Pedig összevontak három könyvet és teljesen megváltoztatták a történetet (sokszor az üzenet is kicsit átalakult). Pedig nem tudták kikerülni a paradoxonokat, mikor Ransom Riggs ügyesen elkerülte őket.
De mégis… amint elindult az intro, én átléptem a regénysorozat világába. Ott voltak a régi fényképek, az üresek, amik ha nem is voltak igazán ijesztőek, de a hatást elérték. Remek volt a soundtrack, Cairnholm pont olyan borús és ködös, mint a regényben. A romos árvaház, Jake szüleinek stílusa és viselkedése, minden remekül megadta az alapot a történethez.
Asa Butterfield kezd bekerülni a kedvenceim közé. Na, nem az itt alakított karaktere miatt, hanem mert nem hittem, hogy menni fog neki. Azután, hogy Mordredként, Hugóként, és Enderként láttam, előre leírtam, hogy ebben a szerepben nem fog tudni hiteleset alakítani. Eddig mindig a különc zsenik szerepében tűnt fel, Jake pedig egy kissé szerencsétlen, értetlen kamasz srác, egyáltalán nem illik a sorba. De szuper volt, néha nagyokat nevettem az ügyetlenkedésein, de megőrizte azt a narrátori stílust, és a szerencsétlenkedés ellenére is kritikus szemléletet, amiért mégis meg lehetett szeretni főhősként, így le a kalappal a színész előtt.
Emmát és Olive-ot együtt kell említenem. A karakterek rendben voltak, Emma szarkasztikus, impulzív, ahogy a regényben, Olive pedig bár idősebb, de megőrizte ugyanazt a naivitást és kedvességet. De miért kellett az a képességcsere? A regényben még a képességeik is rájátszottak a személyiségre, itt viszont furcsa volt egy levegős stílusú ember gyújtogatni látni, egy impulzívat pedig lebegni. De ez legyen a legnagyobb baj, le lehetett nyelni, még magyarázatnak is korrekt, hogy inkább akartak egy fő, és nem egy mellékszereplőt a film jelképévé tenni.
Enoch, aki a regényben a kedvencem volt, kifejezetten jót alakított. Ő is idősebb lett spoiler, sajnos (a magyar szinkronban legalábbis) eltűnt a tájszólása, de összességében sikerült megőrizni a karakterét. A jellegzetes akasztófapoénok minden jelenetében elhangzanak, kellően bántó szarkazmusa, de átjön, hogy tud ő kedvesebb, és szerethetőbb módon is viselkedni.
Fiona, Claire és a többiek nem kapnak ugyan nagy szerepet, de összességében az apróbb változtatásokkal együtt is elég jók.
Eva Green-t, mint Vándorsólyom kisasszonyt pedig ki kell emelni. A regényben kicsit hiányoltam is az ő szerepkörének kibontását, hogy megtudjuk a pontos viszonyát a védenceihez, megismerjük mélyebben az ő gondolkodását, és a film ebben sokkal jobban teljesített. Zseniálisak voltak a madárszerű gesztusok (ezekről kicsit Olga jutott eszembe az Őrség filmekből), az időhöz, a pontatlansághoz való hozzáállása, és nagyon szépek a jelenetei a gyerekekkel. spoiler Ha egyvalakit kellene mondanom, ő vitte el a hátán a filmet.
Csodálatos volt a zene, szerintem lehetett volna ijesztőbb, végülis a regény egy ifjúsági horror, de elég hátborzongatóra sikerült, hogy ne legyen belőle teljesen mesefilm. Elfogult vagyok, természetesen, de nekem tetszett. Szívesen megnézem majd többször is.

3 hozzászólás
Zzsófi 

Öhm… Miért kellett a végét ennyire túlbonyolítani??
Amúgy nagyon jól visszaadták a könyv hangulatát, csak a vége… Fölösleges volt.

3 hozzászólás
negike 

Huu, nem is tudom mit mondjak, én reméltem hogy jó lesz ez a film, azt gondoltam hogy annyira nem lesz hő a könyvhöz, de ezt se gondoltam! Főleg az hogy spoiler Az eleje jól indult, de a vége valami borzalmas lett, nem is értem hogy mért így csinálták meg!
A szereplők nem voltak rosszak: Én Eva Green-ben nem csalódtam, meg Samuel L. Jacksonban, nagyon jól játszódtak a szerepüket!
Nekem aki nagyon jött be az a főszereplő, huu, engem a végén már nagyon idegesített!
A ruhák és a díszlet szép volt!

desertangelable 

Ez valami csodálatos volt! Eva Green annyira tökéletes volt ebben a szerepben, hogy egész egyszerűen meg/elbűvölte a filmvásznat, egyszerűen nem tudtam levenni róla a szemem. A történet pedig annyira különleges és magával ragadó volt, hogy engem teljesen elvarázsolt. Egyedül ez a spoiler jelenet lógott ki nekem a sorból, az valahogy sem hangulatban, sem műfajban, sem semmilyen szempontból nem illet bele a filmbe. Egész addig egy ilyen kicsit kellemesen, varázslatos, olykor ijesztő volt az egész, ott meg kicsit átment vígjátékba. Az rontott mindenképpen a végső megítélésében, de próbálom megbocsátani és a film többi részét értékelni.

Jaj még valami! Aki gyerekkel szeretné a fimet megnézni a 12-es karikát nagyon vegye komolyan, mert szerintem egyáltalán nem gyereknek való film. Szerintem egy-két jelenet komoly traumát tud okozni egy kisgyerekben.

kykyke 

Érdekes élmény volt, ugyanis semmit nem tudtam a könyvről, nem olvastam, és nem is igazán akartam, valahogy nem fogott meg a tartalom alapján, viszont a film ehhez képest eléggé tetszett, párommal néztük a második felét, és még őt is lekötötte, pedig nem rajong a fatnasy filmekért. Nem mondom, hogy kedvenc lesz, mert azért sok mindent logikátlannak láttam, de ettől függetlenül ez is kellemes kikapcsolódás volt. A történet kissé fura, és elég csavaros, nehéz megérteni, nem is biztos, hogy mindent értettem amúgy, de mégis azt mondom, a látvány miatt megérte megnézni.
Akit szeretnék megemlíteni, mint remek színészt, az Eva Green, mert ő tökéletes volt a szerepre, nagyon jól hozta a karaktert, és nagyon tetszett a játéka is.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján