Kedvencelte 5

Várólistára tette 58


Kiemelt értékelések

Maribeth

Egy elég alacsony költségvetésű minisorozatról van szó. Ez sokszor látszik a kivitelezésen.
De. A sztori és a szereplők nagyon jók. Nem a szokványos Alice Csodaországban feldolgozás. A Tim Burton féle látványos cukorvilághoz képest elég sötét és realista. Itt mindenki ember, bár aki az eredeti sztoriban állat, azon vannak bizonyos felismerhető jellegzetességek (például a fehér nyúlnak két copfba van fogva a hosszú fehér haja).
A királynő nemcsak a kegyetlen és zsarnoki természetével uralja a népét, de még egy, az emberekből kinyert érzelmekből készült droggal is befolyásolja őket. Az egyszerű emberek itt, ebben a reménytelen világban csak így tapasztalhatják meg a jó érzelmeket. Nekem nagyon tetszett ez a fajta újragondolása a történetnek. Pont ez a drogos szál teszi ennyire aktuálissá a történetet. És itt most nem csak a drogfüggőségre gondolok, hanem bármilyen káros szenvedélyre és függőségre.
Ami amúgy egy kicsit talán gyenge, az a szerelmi szál. Bár szerintem ezt nem lehet egy két részes sorozattól elvárni, hogy tökéletes legyen. Pláne, hogy nem a romantika a lényeg. A szerelmeseink között szinte észrevétlenül alakul ki a kötődés, mégis szerintem aranyos páros lett belőlük.
Összeségében, nekem nagyon tetszett, főleg eredeti nyelven. Érdemes így nézni mert Hatternek nagyon cuki a brit akcentusa.


Hasonló filmek címkék alapján