Végítélet (1994–1994) 33

The Stand
366' · amerikai · kaland, dráma, fantasy, minisorozat 16
4 rész

A szigorúan titkos katonai laboratóriumból elmenekül egy biztonsági őr feleségével és lányával. Egy baleset során halálos vírussal fertőződtek meg. A szörnyű járvány tüsszentés, kézfogás útján, a levegőben is terjed. A fertőzött család útvonalán pusztulnak az emberek, de előtte ők is továbbadják… [tovább]

angol

Képek 11

Szereposztás

Gary SiniseStu Redman
Molly RingwaldFrannie Goldsmith
Jamey SheridanRandall Flagg
Laura San GiacomoNadine Cross
Ruby DeeMother Abigail Freemantle
Ossie DavisRichard Farris
Miguel FerrerLloyd Henreid
Corin NemecHarold Lauder
Rob LoweNick Andros
Adam StorkeLarry Underwood

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 5

Várólistára tette 26


Kiemelt értékelések

kkatja

Nagy klasszik, nem is tudom olvastam vagy láttam-e előbb, de mindkettő nagyon tetszett, igazi tipikusan morbid és klasszikus King történet. Simán el tudom képzelni ezt a véget az emberiségnek. Flu kapitány, naná!

4 hozzászólás
csakb

A nyitójeleneten spoiler, Gary Sinise bicskával faragott tekintetén, és a kicsit bénácska befejezésen spoiler kívül igazából nem sok maradt meg belőle, azon kívül, hogy a jó és a rossz harca, és tulajdonképp szórakoztató volt.
Még nem tudom, hogy újranézzem-e valamikor, unalmas óráimban, vagy inkább a könyvet olvassam el helyette.

3 hozzászólás
Blissenobiarella 

A könyvet nemrégiben olvastam, és valószínűleg túl jól emlékszem még a történet részleteire, ezért is fájtak annyira a változtatások. Ezektől eltekintve jól sikerült adaptációnak tartom, mert kellően részletes, mégis izgalmas tud lenni. Ettől eltekintve éppen a sok-sok részlet miatt, amiket filmen nehéz volna megvalósítani, a könyv sokkal nagyobb élményt nyújt. A zenéket és a film összhangulatát viszont tagadhatatlanul jól eltalálták. A színészek is jó választásnak bizonyultak, egyedül Flagg volt az, akit én nagyon másnak képzeltem.
Külön élmény a harmadik résztől Stephen King felbukkanása egy kisebb (de számomra meglepően bőbeszédű) szerepben. Ezért érdemes volt megnézni.
Én inkább a könyvet ajánlom, bár minden pozitívuma ellenére az sem lett a kedvencem. A film számomra az „egyszer nem rossz, de kihagyható” kategória befutója lett.

Mr_Catharsis91 

Az igazság az, hogy a minőségen meglátszott, hogy TV-sorozat, abból is az olcsóbbik fajta. Nem tudom mennyi lehetett a büdzséje, de néhol azért meglátszott. A történetvezetés is furcsa volt itt-ott, de manapság is előfordulnak ilyesféle hibák, mint itt. Teleport egyik helyről a másikra és a tovább. Azért egy HD-editionnal örültem volna, mert manapság már mindent igyekszem abban nézni. Az atmoszféra valahol tapintható volt, de nem éreztem olyan erősnek mint más adaptációknál. King cameoja plusz pont volt. :)


Népszerű idézetek

kkatja

Hozzátok a halottakat!! Hozzátok a halottakat!!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján