Végítélet (1994–1994) 44

A szigorúan titkos katonai laboratóriumból elmenekül egy biztonsági őr feleségével és lányával. Egy baleset során halálos vírussal fertőződtek meg. A szörnyű járvány tüsszentés, kézfogás útján, a levegőben is terjed. A fertőzött család útvonalán pusztulnak az emberek, de előtte ők is továbbadják… [tovább]

angol

Képek 34

Szereposztás

Gary SiniseStu Redman
Molly RingwaldFrannie Goldsmith
Jamey SheridanRandall Flagg
Laura San GiacomoNadine Cross
Ruby DeeAbagail anya
Miguel FerrerLloyd Henreid
Corin NemecHarold Lauder
Rob LoweNick Andros
Adam StorkeLarry Underwood
Ossie DavisRichard Farris bíró

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 5

Várólistára tette 42


Kiemelt értékelések

bonnie9 

King elég régóta kíséri (és kísérti) az életemet, de a Végítélettel elkerültük egymást valamiért mind könyvben mind filmen. Aztán egyszercsak a könyvtári zárás utolsó napján a semmiből elém termett a könyv és haza akart velem jönni. Férj meg pár napra rá közölte, hogy nézd, mit fogunk nézni, és rájöttünk, hogy nocsak, ez ugyanaz. :) Szóval így nagyjából párhuzamosan olvastam és néztem.
Összefüggően nem tudok értékelést írni róla, de álljon itt pár apróság, amikért szerettem:
-A hangulat. Szerencsésen sikerült a könyv atmoszféráját visszaadni. Értem ezalatt a folyamat lezajlását, a világvége utáni állapotok leírását, a szereplők jellemét, a léleknek kedves és az ijesztő részek váltakozását. Bár a könyvhöz képest pár dolgot megváltoztattak, ez most mégsem zavart, a jó dolgok feledtették velem. Néha pedig egy az egyben köszöntek vissza a lapokról a jelenetek. És a hangulat olyannyira Kinges, mintha az írást láttam volna a képernyőn. Mármint azt a fajta Kinges mesélő lassúságot, ami valahogy mégsem fordul unalomba, hiába ír 6-800 oldalt, mert időnként bedobja a kis meglepetéseit. Tudom, hogy ez sokakat viszont inkább zavarni szokott, én mégis szeretem. Nem akciómozi, hanem tv-film.
-A szereplőgárda. Egy-két kivételtől eltekintve még a legapróbb mellékszerepekben is ismerős arcok köszöntek vissza.
-Valahányszor Rob Lowe szerepelt a vásznon, folyton az járt a fejemben, mennyire hasonlítottak fiatalon egymásra Matt Bomerrel: https://snitt.hu/karcok/51902
-Nick és Tom közös jeleneteit imádtam. Sérültekkel foglalkozom, szívmelengető volt az egymás iránti törődésük. Ez a pillanat az egyik kedvencem: https://66.media.tumblr.com/tumblr_m4ztxkKVK21r39n2so2_…
-A Flagget alakító színész eleinte nagyon nem tetszett. Képtelen voltam hova tenni. Ráadásul maszk nélkül is úgy nézett ki, mint akit már elmaszkíroztak. De a legrosszabb az volt, hogy nagyon hasonlít egy családi ismerősünk fiatalkori énjére, akiről utólag tudtam meg nem jó dolgokat és ettől még ijesztőbbé és unszimpatikussá vált számomra.
-Gyerekként valószínűleg szerelmi sokszögbe estem volna a Nick-Stu-Larry hármassal :D
-Laura San Giacomot én eddig csak a Pretty Woman Cicájaként ismertem. Ő az egyik, aki változtatásként került a filmbe spoiler, de nem volt ez így rossz, érdekes szálat kapott. Egyrészt tetszett, ahogy átalakult külsőleg is, miközben a bensője változott. Másrészt az a jelenet, ahol spoiler…a tekintete, a sikolya, a tehetetlen kétségbeesése…valószínűleg egy életen át kísérteni fog.
Azután a jelenet után viszont a végső külseje szerintem tiszta spoiler
-A zene nagyon jó
-A kötelező King cameo, tőle meglepően sok szöveges résszel
Valószínűleg még több dolog eszembe jutott volna, ha a nézéshez közelebbi időpontban írom az értékelést, most ennyire futotta.
Amire negatívumként emlékszem, az az, hogy időnként úgy éreztem, mintha kihagytak volna összekötő jelenetekből és beszélgetésekből. Ez még a könyv olvasása mellett is zavaró volt.

Blissenobiarella 

A könyvet nemrégiben olvastam, és valószínűleg túl jól emlékszem még a történet részleteire, ezért is fájtak annyira a változtatások. Ezektől eltekintve jól sikerült adaptációnak tartom, mert kellően részletes, mégis izgalmas tud lenni. Ettől eltekintve éppen a sok-sok részlet miatt, amiket filmen nehéz volna megvalósítani, a könyv sokkal nagyobb élményt nyújt. A zenéket és a film összhangulatát viszont tagadhatatlanul jól eltalálták. A színészek is jó választásnak bizonyultak, egyedül Flagg volt az, akit én nagyon másnak képzeltem.
Külön élmény a harmadik résztől Stephen King felbukkanása egy kisebb (de számomra meglepően bőbeszédű) szerepben. Ezért érdemes volt megnézni.
Én inkább a könyvet ajánlom, bár minden pozitívuma ellenére az sem lett a kedvencem. A film számomra az „egyszer nem rossz, de kihagyható” kategória befutója lett.

kkatja

Nagy klasszik, nem is tudom olvastam vagy láttam-e előbb, de mindkettő nagyon tetszett, igazi tipikusan morbid és klasszikus King történet. Simán el tudom képzelni ezt a véget az emberiségnek. Flu kapitány, naná!

4 hozzászólás
csakb

A nyitójeleneten spoiler, Gary Sinise bicskával faragott tekintetén, és a kicsit bénácska befejezésen spoiler kívül igazából nem sok maradt meg belőle, azon kívül, hogy a jó és a rossz harca, és tulajdonképp szórakoztató volt.
Még nem tudom, hogy újranézzem-e valamikor, unalmas óráimban, vagy inkább a könyvet olvassam el helyette.

3 hozzászólás
Mr_Catharsis91 

Az igazság az, hogy a minőségen meglátszott, hogy TV-sorozat, abból is az olcsóbbik fajta. Nem tudom mennyi lehetett a büdzséje, de néhol azért meglátszott. A történetvezetés is furcsa volt itt-ott, de manapság is előfordulnak ilyesféle hibák, mint itt. Teleport egyik helyről a másikra és a tovább. Azért egy HD-editionnal örültem volna, mert manapság már mindent igyekszem abban nézni. Az atmoszféra valahol tapintható volt, de nem éreztem olyan erősnek mint más adaptációknál. King cameoja plusz pont volt. :)


Népszerű idézetek

kkatja

Hozzátok a halottakat!! Hozzátok a halottakat!!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján