Túl a kerítésen (2014–2014) 154

Over the Garden Wall
110' · amerikai · animációs, kaland, dráma, fantasy, musical, horror, minisorozat 12
10 rész (epizódhossz: 11')

1 díj · 0 jelölés

Létezik egy történet egy elfeledett helyről, tele árnyakkal és varázslattal… A tíz részes minisorozat, a Túl a kerítésen két testvér, Wirt és Greg rejtélyekkel és váratlan fordulatokkal teli történetét meséli el. A tíz epizódból álló, gyönyörű képi világú, modern tündérmese alkotója Patrick… [tovább]

angol

Képek 16

Szereposztás

Elijah WoodWirt (hang)
Collin DeanGregory (hang)
Melanie LynskeyBeatrice (hang)
Christopher LloydThe Woodsman (hang)
Samuel RameyThe Beast
Jack JonesGregory békája
John CleeseAdelaide
Emily BrundigeAdelaide
Shirley JonesBeatrice anyja
Fred StollerFred, a ló

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 83

Várólistára tette 205


Kiemelt értékelések

Theana 

Érdekes volt. Btw, én egyáltalán nem adtam volna le a Cartoonon. Több ok van mellette, de tudom, hogy ellene is.
Jó karakterei vannak (aminek külön örültem, spoiler), borzongós hangulata, és noha animációs „mese”, nem hinném, hogy ez gyerekeknek való lenne. Talán, főleg az utolsó része miatt, de vannak benne utalások az egész sorozatban. Ijesztő egy története van. Az egész a 10. részben állt össze teljesen, közben nem sokat értettem. Kicsit őrült is azért néhány helyen. (Néha Alice jutott eszembe.)
Wirttel sokszor tudtam azonosulni, Greget menten megzabálom, nagyon édes, és én Beatrice-nek is örültem. Talán valamikor újranézem majd.

Nihilchan 

Nem gondoltam volna, hogy kedvencelni fogok egy horror jellegű mesét, de ez teljes mértékben megérdemli mindenki bizalmát. Magával ragadó, bájos, hangulatos, nyomasztó és érdekes történet, ami mindig tud valamilyen meglepetést okozni. A rajzolás és a zenék kiválóak, a dalok fülbemászóak, a humor mindig jókor van jó helyen. A szereplők kedvelhetőek, nagyon nézeti magát és nem teljesen egyértelmű a befejezés. Simán újranézős. Kicsit meglepődtem ugyan, hogy Carton Network és első körben azt gondoltam, hogy ez nem gyerekeknek való, de igazság szerint úgy vélem, hogy a kicsit ijesztő pillanatok ellenére is befogadható és feldolgozható a fiatalabbaknak is.

Charityy 

Csodálatos ez a horror-mese *-*
Kisgyerekeknek annyira nem ajánlanám, mivel son benne az ijesztö rész és lehet rémálmaik lennének töle. Ez inkább egy felnötteknek szóló mese.
A Két föszereplö nagyon aranyos, föleg a kis boldog békatulajdonos. Imádom, hogy mindig olyan vidám és az ijesztöbb részeket is feldobja.
A történet egy kalandos horror, melyet sokféleképpen lehet értelmezni, hiszen a vége nem lett egyértelmüen lezárva. Az élet-halál gondolatkör jelenik meg benne, mindenki szabadon értelmezheti.

Emerson 

Ez egy igazi gyöngyszem a mai szétanimált szarral leöntött cukormázas zajos értéktelen csili-vili rajzfilmfelhozatalban.
Gyerkőcöknek is erősen ajánlott, hiába vannak benne ijesztő részek is, meg aztán jócskán előfordulnak kikacsintások a felnőtt nézők felé.
A látványvilág nagyon tetszett, a kornyikálások is elviselhetők voltak spoiler, a történetben volt mély mondanivaló is, lehetett kacagni, borzongani és a végén sajnálni, hogy milyen hamar véget ért a kaland.
Akit még agyondicsérnék az Elijah Wood lenne, aki eszméletlen jól játszik a hangjával. Nagyon sokat hozzátett a karakterhez.
+ még valami: angolul tanulóknak is simán ajánlható, mert tisztán, artikulálva beszélnek benne, nem nyivákoló torz hangon, ami a rajzfilmekre általában jellemző.

babunymph 

Update: Második nézésre csak még jobban beleszerettem. Azt hiszem, mostantól minden ősszel újra fogom nézni.

Már nagyon régen halogattam ezt a rajzfilmet, de most egy ültő helyemben sikerült ledarálnom az egészet, teljesen magába szippantott. Egyszerűen bámulatos, hogy mit tudnak kihozni 10x10 percből. A karakterek közül a Szörny és a Favágó érintett meg a legjobban. A zenék is gyönyörűek benne, biztos megkeresem a soundtrackjét. Persze a legjobban a hangulata fogott meg, ez a különös, misztikus, sötét furcsaság, az, hogy csak a végén állnak össze a kirakós darabjai és értjük meg teljesen a történetet.

spoiler

Szeszj 

Huu, már régóta megakartam nézni, és most rászántam magam, nekem nagyon tetszett, érdekes volt, voltak benne azért vicces megmozdulások, meg persze nagyon sötét is volt és valami szinten szomorú. Az eleje még olyan boldogan indult, de utána már egyre nyomasztóbb de közben hangulatos is. Nekem nagyon bejött ez a sorozat. Imádtam hogy Greg soha nem adta fel, és egy kis élet vidám gyerkőc volt, eközben Wirt teljesen az ellenkezője, de bebizonyította hogy mennyire fontos neki a testvére. Beatricét is nagyon megkedveltem, rajta azért sokat nevetem! :D A lezárás volt a legérdekesebb, valami rendkívülire csinálta az író! Sajnálom hogy ilyen gyorsan véget ért, még tudtam volna nézni, de ennek így kellet lenni! :D
A béka (akinek fogalma sincs hogy mi a neve), valami elképesztő cuki! :D http://cfvod.kaltura.com/p/1745101/sp/174510100/thumbna…

victoria_m997

Annyira jó! Borzongató, közben pedig gyermeteg, és aranyos. Érezni a horror abszurditását, de az egész a 10. részre csúcsosodik ki. Imádtam, kellemes élmény volt. Greget pedig meg kell zabálni! ♥

dulkap 

Egy nagyon fantáziadús és hangulatosan megrajzolt sorozat, ami talán a gyerekeknek ijesztő időnként, de felnőtt fejjel pont jó arányban volt a humor és a horror. Kicsit olyan mintha Tim Burton találkozna a Tesz Vesz Várossal….

Yuuko 

Közben rájöttem, miért volt ilyen nosztalgikus hangulatom a sorozat közben, régen én is állandóan a cartoon network előtt ültem. Időnként kedvem támad kilépni a komfortzónámból, és valami olyasmit nézni, amit egyébként nem szoktam. Teljesen véletlenül találtam rá erre a sorozatra, amikor megláttam egy kihívást hozzá. Gyorsan lecsekkoltam miről szól, és rávetettem magam az első részre, ami teljesen beszippantott. Nagyon jól elszórakoztam rajta, a dalbetétek közül a legtöbb tetszett, főleg a legelső.
Képileg nagyon hangulatos volt, kicsit ijesztő(nek szánt), halloweenes, őszies, egyre sötétebbé váló színvilággal – nekem nagyon tetszett. A szinkron szintén sokat hozzáadott, kivételesen a magyar szinkron is tetszett, de az angol szinkronnál nekem jobban átjön a sorozat hangulata, és például Wirt hangját Elijah Wood adja.
A végére nekem már egy kicsit sok volt spoiler, viszont ettől függetlenül élveztem nézni, a végére pedig jól elvarrták a szálakat.
Egyik karakter sem idegesített fel, és néha még fel is nevettem a sorozaton. (Én még szerettem volna többet látni a szörnyetegből.)

5 hozzászólás
TiaManta 

Végre egy sorozat amit tényleg érdemes megnézni. Egyre csak szemezgettem vele. Olyan egyedi kis képi világa van, mondom lehet ez kell nekem. És mennyire igaz volt.
Aranyos és borús. Mese is, meg nem is. Ártatlan, és horrorisztikus.
Plussz a zenék is külön figyelmet érdemelnek.
Rendkívüli módon fantáziadús, pici történet, két testvérről, és másokról is.
A rá szánt idő, 10 db 10 perces rész játék idő, pont elég.
Ajánlom. Lelke van.
Nyomot hagy. Érdemes a figyelemre.
Pedig egyszerű, de nagyszerű.


Népszerű idézetek

walksdowonders 

Greg: Találtam egy kacsát. Hogy kell tojást csinálni a kacsából? Éhes vagyok.

heyreka

Wirt: Um, Beatrice, why are you pretending I'm this guy's nephew?
Beatrice: We need money.
Wirt: You are scamming him?
Beatrice: I was thinking more like flat-out stealing from him.
Wirt: What? No way.
Beatrice: Why not? We already stole a horse.
Fred (the horse): Hey guys!
Wirt: No, we didn't. Fred's a talking horse. He can do whatever he wants.
Fred: I want to steal.

Imma 

Jöjj te krumpli, itt a szószod!
Úgy is jó, ha meg sem sózod!
Csak öntsd jól rá, tedd szaftosabbá!
Hogy ha kész vagy, mondd, hurrá!

Jöjj te krumpli, itt a szószod!
Jobbat még nem kapott a kicsi gyomrod!
Ha kordul és mordul, hát csak hálás, tudom!
Mert oly finom krumplim is és a szószom!

Jöjj te krumpli, itt a szószod!
Úgy is jó, hogy ha meg sem sózod!
Csak bátran öntsd jól rá, így tedd szaftosabbá!
És hogy ha kész vagy, jöjj és mondd, hurrá!

Jöjj te krumpli, itt a szószod!
Jobbat nem kapott még a kis gyomrod!
Ha kordul és mordul, csak hálás, tudom!
Jó a krumplim és a szószom!

brittta

Beatrice: Hé, hol van Greg?
Wirt: Elkóborolt, gondolom.
Beatrice: Ó, hogy rakna fészket!

Mentafagyi

Fogadósné: Ő itt bába, ő mester, ő a segéd, …a szabó, …én meg a fogadósné. Hát ti kik vagytok?
Greg: Én éhes vagyok.

Életveszélyes_és_Tilos 

Wirt: Come on, we got to get Jason Funderberker home, right?
Greg: Jason Funderberker… the perfect… frog name.

Theana 

Gregory: De… minden lehetséges, hogyha nagyon akarunk valamit, igaz?

(8. rész)

Theana 

Gregory: Az én elméletem az, hogy a hot dognak nincs köze a kutyákhoz. Mindegy, hogy mit tanítanak az iskolában.

(3. rész)

Theana 

Gregory: Nahát, Wirt! Ma kétszer is ügyes voltál!

(7. rész)

Theana 

Gregory: De miért van George Washington meztelenül?
Wirt: Mi?
Gregory: A többi breki fel van öltözve!

(6. rész)


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján