Túl a kerítésen (2014–2014) 167

Over the Garden Wall
110' · amerikai · animációs, kaland, dráma, fantasy, horror, rejtély, minisorozat 14
10 rész (epizódhossz: 11')

1 díj · 0 jelölés

Létezik egy történet egy elfeledett helyről, tele árnyakkal és varázslattal… A tíz részes minisorozat, a Túl a kerítésen két testvér, Wirt és Greg rejtélyekkel és váratlan fordulatokkal teli történetét meséli el. A tíz epizódból álló, gyönyörű képi világú, modern tündérmese alkotója Patrick… [tovább]

angol

Képek 16

Szereposztás

Elijah WoodWirt (hang)
Collin DeanGregory (hang)
Melanie LynskeyBeatrice (hang)
Christopher LloydThe Woodsman (hang)
Samuel RameyThe Beast
Jack JonesGregory békája
John CleeseAdelaide
Emily BrundigeAdelaide
Shirley JonesBeatrice anyja
Fred StollerFred, a ló

További szereplők

Kedvencelte 92

Várólistára tette 216


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Nem gondoltam volna, hogy kedvencelni fogok egy horror jellegű mesét, de ez teljes mértékben megérdemli mindenki bizalmát. Magával ragadó, bájos, hangulatos, nyomasztó és érdekes történet, ami mindig tud valamilyen meglepetést okozni. A rajzolás és a zenék kiválóak, a dalok fülbemászóak, a humor mindig jókor van jó helyen. A szereplők kedvelhetőek, nagyon nézeti magát és nem teljesen egyértelmű a befejezés. Simán újranézős. Kicsit meglepődtem ugyan, hogy Carton Network és első körben azt gondoltam, hogy ez nem gyerekeknek való, de igazság szerint úgy vélem, hogy a kicsit ijesztő pillanatok ellenére is befogadható és feldolgozható a fiatalabbaknak is.

pvik13 

Igazából a maga módján elvont, de ugyanakkor szerethető kis mese :3
Greg a kis bolondságaival hozza a humort rendesen és a folytonos béka névváltoztatásai hatalmasak voltak :D

Theana 

Érdekes volt. Btw, én egyáltalán nem adtam volna le a Cartoonon. Több ok van mellette, de tudom, hogy ellene is.
Jó karakterei vannak (aminek külön örültem, spoiler), borzongós hangulata, és noha animációs „mese”, nem hinném, hogy ez gyerekeknek való lenne. Talán, főleg az utolsó része miatt, de vannak benne utalások az egész sorozatban. Ijesztő egy története van. Az egész a 10. részben állt össze teljesen, közben nem sokat értettem. Kicsit őrült is azért néhány helyen. (Néha Alice jutott eszembe.)
Wirttel sokszor tudtam azonosulni, Greget menten megzabálom, nagyon édes, és én Beatrice-nek is örültem. Talán valamikor újranézem majd.

Sylvanas_Windrunner 

Ez a mesét nem lehet egyszerűen jellemezni. Szerintem egyértelműen zseniális, sőt. Már nagyon sokszor végignéztem, és többszöri nézésre is minden egyes alkalommal beszippant a hangulata. Nem hiszem, hogy láttam már ennél kedvesebb, mélyebb, és mindemellett borzongató, izgalmas, és sötét hangulatú mesét. És akkor még arról nem is beszéltem, hogy hihetetlenül cuki az egész! A kedvenc karaktereim egyértelműen Greg és George Washington/Jason Funderberker béka volt! :D A kettejük párosa az egyik legédesebb dolog, amit valaha láttam. :) Az elképesztő hangulatot abszolút megdobják a mese zenéi és énekei, nagyon szerettem ezeket is, főleg-főleg az intro-t, ami kicsit melankolikus, és közben meg ahogy meghallom, egyből megdobban a szívem tőle. :) A történet összes szála érdekes és imádnivaló, összességében fordulatos, meglepő. A végefelé nagyonis szívszorító, mikor egyre több dologra derül fény. A grafika egyszerűen tökéletes, ennél bájosabb nem is lehetne. :) Nálam hatalmas kedvenc ez a kis sorozat, egyszerűen minden tekintetben imádom. Szerintem sokak nem is tudják, hogy milyen kincs rejlik benne, elsiklanak felette, hiszen ez „csak” egy mese, de bízzatok bennem, jóval több annál! :)

p_LillaRéka 

Nem is hallottam erről a meséről egészen addig míg itt snitten nem láttam a kihívást hozzá. Rögtön nagyon kíváncsi is lettem rá, de mindenképp meg szerettem volna várni az őszi időszakot, mert a képek alapján úgy tűnt, hogy akkor igazán hangulatos. És valóban, maga a mese hangulata elég sötét, néhol morbid, de aztán a megfelelő pillanatban mindig történik valami vicces pl. Gregnek és békájának köszönhetően, az ő kis párosuknak hála volt ez a mese egyszerre nagyon aranyos is.
Nekem nagyon tetszett, bár vannak kétségeim azzal kapcsolatban, hogy ez kicsi gyerekeknek feltétlenül való e.
Egyedül a zenés betétek annyira nem tetszettek, de ettől függetlenül rossznak egyáltalán nem mondanám őket.
Én mindenképp ajánlom elsősorban felnőtteknek
Esélyes, hogy ez is olyan lesz amit majd évente ősszel előveszek és legalább egyszer mindig újranézek.

Charityy 

Csodálatos ez a horror-mese *-*
Kisgyerekeknek annyira nem ajánlanám, mivel son benne az ijesztö rész és lehet rémálmaik lennének töle. Ez inkább egy felnötteknek szóló mese.
A Két föszereplö nagyon aranyos, föleg a kis boldog békatulajdonos. Imádom, hogy mindig olyan vidám és az ijesztöbb részeket is feldobja.
A történet egy kalandos horror, melyet sokféleképpen lehet értelmezni, hiszen a vége nem lett egyértelmüen lezárva. Az élet-halál gondolatkör jelenik meg benne, mindenki szabadon értelmezheti.

Everrie 

Szórakoztató mese horrorisztikus elemekkel. A kihívás kapcsán hallottam először róla. Szeretem a sötétebb hangulatú meséket, filmeket, néhol kicsit a Gravity Fallsra emlékeztetett, amit szintén imádok. Az éneklős részekért nem rajongtam, de Gregory iskolás dala megmosolyogtatott. Szinkronosan láttam, a fordításokkal nem vagyok egészen elégedett, néhol nagyon nyers a megfogalmazás, ami miatt mondjuk gyerekeknek nem is ajánlanám. Összegezve jót szórakoztam a nézése közben, akár lehetett volna hosszabb is.

Emerson 

Ez egy igazi gyöngyszem a mai szétanimált szarral leöntött cukormázas zajos értéktelen csili-vili rajzfilmfelhozatalban.
Gyerkőcöknek is erősen ajánlott, hiába vannak benne ijesztő részek is, meg aztán jócskán előfordulnak kikacsintások a felnőtt nézők felé.
A látványvilág nagyon tetszett, a kornyikálások is elviselhetők voltak spoiler, a történetben volt mély mondanivaló is, lehetett kacagni, borzongani és a végén sajnálni, hogy milyen hamar véget ért a kaland.
Akit még agyondicsérnék az Elijah Wood lenne, aki eszméletlen jól játszik a hangjával. Nagyon sokat hozzátett a karakterhez.
+ még valami: angolul tanulóknak is simán ajánlható, mert tisztán, artikulálva beszélnek benne, nem nyivákoló torz hangon, ami a rajzfilmekre általában jellemző.

babunymph 

Update: Második nézésre csak még jobban beleszerettem. Azt hiszem, mostantól minden ősszel újra fogom nézni.

Már nagyon régen halogattam ezt a rajzfilmet, de most egy ültő helyemben sikerült ledarálnom az egészet, teljesen magába szippantott. Egyszerűen bámulatos, hogy mit tudnak kihozni 10x10 percből. A karakterek közül a Szörny és a Favágó érintett meg a legjobban. A zenék is gyönyörűek benne, biztos megkeresem a soundtrackjét. Persze a legjobban a hangulata fogott meg, ez a különös, misztikus, sötét furcsaság, az, hogy csak a végén állnak össze a kirakós darabjai és értjük meg teljesen a történetet.

spoiler

Szeszj 

Huu, már régóta megakartam nézni, és most rászántam magam, nekem nagyon tetszett, érdekes volt, voltak benne azért vicces megmozdulások, meg persze nagyon sötét is volt és valami szinten szomorú. Az eleje még olyan boldogan indult, de utána már egyre nyomasztóbb de közben hangulatos is. Nekem nagyon bejött ez a sorozat. Imádtam hogy Greg soha nem adta fel, és egy kis élet vidám gyerkőc volt, eközben Wirt teljesen az ellenkezője, de bebizonyította hogy mennyire fontos neki a testvére. Beatricét is nagyon megkedveltem, rajta azért sokat nevetem! :D A lezárás volt a legérdekesebb, valami rendkívülire csinálta az író! Sajnálom hogy ilyen gyorsan véget ért, még tudtam volna nézni, de ennek így kellet lenni! :D
A béka (akinek fogalma sincs hogy mi a neve), valami elképesztő cuki! :D http://cfvod.kaltura.com/p/1745101/sp/174510100/thumbna…


Népszerű idézetek

walksdowonders 

Greg: Találtam egy kacsát. Hogy kell tojást csinálni a kacsából? Éhes vagyok.

heyreka

Wirt: Um, Beatrice, why are you pretending I'm this guy's nephew?
Beatrice: We need money.
Wirt: You are scamming him?
Beatrice: I was thinking more like flat-out stealing from him.
Wirt: What? No way.
Beatrice: Why not? We already stole a horse.
Fred (the horse): Hey guys!
Wirt: No, we didn't. Fred's a talking horse. He can do whatever he wants.
Fred: I want to steal.

Imma 

Jöjj te krumpli, itt a szószod!
Úgy is jó, ha meg sem sózod!
Csak öntsd jól rá, tedd szaftosabbá!
Hogy ha kész vagy, mondd, hurrá!

Jöjj te krumpli, itt a szószod!
Jobbat még nem kapott a kicsi gyomrod!
Ha kordul és mordul, hát csak hálás, tudom!
Mert oly finom krumplim is és a szószom!

Jöjj te krumpli, itt a szószod!
Úgy is jó, hogy ha meg sem sózod!
Csak bátran öntsd jól rá, így tedd szaftosabbá!
És hogy ha kész vagy, jöjj és mondd, hurrá!

Jöjj te krumpli, itt a szószod!
Jobbat nem kapott még a kis gyomrod!
Ha kordul és mordul, csak hálás, tudom!
Jó a krumplim és a szószom!

brittta

Beatrice: Hé, hol van Greg?
Wirt: Elkóborolt, gondolom.
Beatrice: Ó, hogy rakna fészket!

Mentafagyi

Fogadósné: Ő itt bába, ő mester, ő a segéd, …a szabó, …én meg a fogadósné. Hát ti kik vagytok?
Greg: Én éhes vagyok.

Életveszélyes_és_Tilos

Wirt: Come on, we got to get Jason Funderberker home, right?
Greg: Jason Funderberker… the perfect… frog name.

Theana 

Gregory: De… minden lehetséges, hogyha nagyon akarunk valamit, igaz?

(8. rész)

Theana 

Gregory: Az én elméletem az, hogy a hot dognak nincs köze a kutyákhoz. Mindegy, hogy mit tanítanak az iskolában.

(3. rész)

Theana 

Gregory: Nahát, Wirt! Ma kétszer is ügyes voltál!

(7. rész)

Theana 

Gregory: De miért van George Washington meztelenül?
Wirt: Mi?
Gregory: A többi breki fel van öltözve!

(6. rész)


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján