Micsoda nő (1990) 478

Pretty Woman
119' · amerikai · romantikus, vígjáték 12

1 díj · 8 jelölés

A jóképű és sikeres Edward Lewis üzleti ügyben Los Angelesben tartózkodik, amikor egyik este szórakozásképpen felcsípi az utcán sétáló csinos, de kezdő örömlányt, Viviant. Az este kellemesen telik, s másnap a férfi különös ajánlatot tesz a nőnek: megkéri, vegye át partnere szerepét egy igen… [tovább]

angol

Képek 17

Szereposztás

Richard GereEdward Lewis
Julia RobertsVivian Ward
Ralph BellamyJames Morse
Jason AlexanderPhilip Stuckey
Hector ElizondoBernard „Barney” Thompson, a szálloda igazgatója
Laura San GiacomoCica
Amy YasbeckElizabeth Stuckey
James Patrick StuartDay Bellhop
Alex Hyde-WhiteDavid Morse
Elinor DonahueBridget

További szereplők

Kedvencelte 161

Várólistára tette 82


Kiemelt értékelések

Charityy 

Hogy ezt eddig miért nem néztem meg? A zenéjét már kismilliószor hallottam és imádom, így jó volt végre filmet is társítani hozzá.
Üdítő kis vígjáték volt, a korának egyik legjobbja. Julia Roberts tündökölt a szerepében, nagyon jól áll neki ez a haj.

kiruu 

Éljen! Az első klasszikus, ami tetszett. És hagyján, hogy tetszik, imádom. Bár a plakát közel sem adja vissza Julia természetes szépségét, és az egész film hangulatát.
Egyetlen hibája, hogy a végét szerintem nagyon összecsapták, de ettől függetlenül engem lenyűgözött. :)

Pandalány

Csak véletlenül láttam meg, hogy lesz a TV-ben pár perc múlva és gondoltam elkezdem, belenézek, úgyis láttam már kismilliószor, de végül ott ragadtam a tv előtt. Végignéztem, a végére egyáltalán nem emlékeztem. Ez a film most jól esett a lelkemnek, pedig igazából sosem voltam annyira oda érte. Klasszikus és még mindig az egyik legjobb film ebből az időszakból.
Julia gyönyörű a természetes vörös hajával, nagyon csípem többek között ebben a filmben is.
Richrd Gere pedig sokak kedvence, elegáns és szerény.

2 hozzászólás
crissy 

Tegnap este véletlenül belealudtam, s csak most néztem meg a végét
Ez annyira jól esett a lelkelmnek! Nagyon aranyos film, Vivian nagyon nagyon cuki lány, olyan kis ártatlan, kis ölelnivaló lány! Mézesmázos, cuki muki történet, mondanám, hogy sablonos, kiszámítható, de nem mondom, mert szerintem rengeteg olyan film készült azóta, ami erre a történetre alapoz.
Szóval nálam ez újranézős kategóriába került most. S ha hiszitek, ha nem, ezt is most láttam életemben először…

Pecsikorn

Hát, akkor csatlakozom én is: Hogyhogy eddig nem láttam még ezt a filmet? Nem tudom megmagyarázni, hogy mitől ilyen jó, bár én a szereplők miatt mondanám annak. Julia Roberts gyönyörű, tehetséges színésznő, és úgy, de úgy kölcsönkérném azt a hatalmas göndör, vörös loboncot legalább egy napra!
Úgy egyébként maga a történet azért eléggé mese habbal, de jó kikapcsolódás.

Lili98

A film 8 évvel idősebb,mint én.
Ezt a filmet minden évben levetítik a tévében,és én minden évben legalább 5x látom a reklámját,és még sohasem láttam a filmet. De ma este megnéztem. És el se hiszem,hogy én ezt még nem láttam. Ez tényleg egy nagyon ALAP film,és én ezt még nem láttam. De jobb későn,mint soha,nemde? :)
Ha a filmet mostanába csinálták volna,hatalmas nagy botrányt kavarna fel,mivel hát… nem kicsit szexista ez a film. De eltekintve ettől nekem nagyon tetszett! A színészek, a ruhák, a vicces jelenetek! Szerintem szuper volt. A kémia is működött kettejük közt,szóval nem volt a filmmel semmi baj. Az ügyintézős részek nem igazán tetszettek,unalmasak voltak,de ettől eltekintve ez egy nagyon jó film volt. És muszáj megemlítenem Julia Robert gyönyörű vörös hullámos fürtjeit. Mindig is irigyeltem a természetes vörös hajú lányokat.:))

JustABookishSoul

Nem volt szerencsém látni a filmet régebben, így ideje volt, hogy ezt a klasszikus vígjátékot szemügyre vegyem! Meglepően szórakoztató és a maga kategóriájában nem a legrosszabb film. Hihetetlenül gyorsan telt el ez a 2 óra amíg néztem, kellemes és a jövőben még biztos látni fogom :)

brena 

A habos lányos filmek non plusz ultrája…alapmű….

Lexy

Nem is tudom, mit gondoljak. Számomra elég furcsa film volt ez. Nagyon sok jelenetét ezért élvezni sem tudtam. Talán egyedül vagyok ezzel, de engem borzasztóan irritál, amikor valami ennyire a pénz körül forog. És ez többnyire az egész filmet áthatotta, szóval nálam már a legelején elvesztette a varázsát, és egyáltalán nem tudtam átérezni a továbbiakban. Viszont nem ez az (egyetleni) ok, amiért nem tetszett. Az a baj, hogy még én sem tudom igazán, mi az, de nem szeretném nagyon lehúzni a filmet, hiszen tiszteletben tartom azt, hogy mások szeretik. Legyen is elég ennyi. Tényleg sajnálom, mert nagyon akartam szeretni. :(

Módosítás (2018/08/16): Azóta már nagyon megszerettem a filmet. Talán mert felnőttem hozzá, talán a tapasztalatszerzés is sokat segített a megértésében és jobban átérzem, nem tudom, de most már határozottan imádom. :)


Népszerű idézetek

Imma 

– Befekszik a kanyarba, mint cica az ágyba.

jancsibohi 

– Tudtad, hogy az ember lába akkora, mint a karja könyöktől csuklóig?

2 hozzászólás
jancsibohi 

– Bridget, nem igazi nagybácsi!
– Nem szokott az lenni, drágám!

jancsibohi 

– Ötven dolcsi, papa! De hetvenötért a mama is nézheti!

2 hozzászólás
jancsibohi 

– Vezettél már Lotust?
– Nem.
– Ideje elkezdeni!
– Viccelsz?
– Nem, csak szeretném, ha leszállnál a kabátomról!

jancsibohi 

– Hogy hívják, kisasszony?
– Ki, ahogy akar.
– Ne mókázzon, hölgyem!

jancsibohi 

– Késtél.
– Szédítő vagy!
– Akkor megbocsátok!


Hasonló filmek címkék alapján