Kaliforniai álom (2016) 296

La La Land
126' · amerikai · dráma, romantikus, vígjáték, musical 12

13 díj · 18 jelölés

Mia, a feltörekvő, fiatal színésznő és Sebastian, a szépreményű jazz zongorista a Csillagok Városában, Los Angelesben keresi az álmait. Mia meghallgatásról meghallgatásra jár, és csak arra vágyik, hogy végre ne szakítsák félbe, Sebastian pedig szenvedélyesen küzd azért, hogy a klasszikus jazzt… [tovább]

angol
angol
angol

Képek 39

Szereposztás

Emma StoneMia
Ryan GoslingSebastian
Finn WittrockGreg
John LegendKeith
J. K. SimmonsBill
Terry WaltersLinda
Callie HernandezTracy
Jessica RotheAlexis
Sonoya MizunoCaitlin
Rosemarie DeWittLaura

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 77

Várólistára tette 270


Kiemelt értékelések

Theana 

nem bírom abbahagyni a sírást.. szavakkal pedig nem tudom kifejezni, mit is érzek
A film már a jazz-zel és a zongorával (szívem csücske mindkettő:) teljesen megvett, plusz még jött Emma Stone és Ryan Gosling… (remek páros, remek színészi játékkal)!
Nagyon érződik, hogy a film is művészet.

8 hozzászólás
krlany 

Nem rossz, de nem is jó…
A baj azzal van, hogy a jazz-musical korszakot/életérzést próbálja utánozni/visszahozni… amolyan Majdnem Kalifornia(i álom), ahogy a Fish! mondja…
Ezek a színészek, már igazán se énekelni, se táncolni nem nagyon tudnak (a keringő lagymatag, a sztepp meg, ááá hagyjuk), és amikor olyan sémát használ a film, amitől odaszólok a mellettem lévőnek, hogy nah most jön a tánc (mer' ugye az ember lánya, az Ének az esőn, az Egy amerikai Párizsban stb.-n nőtt fel) és várja a csodát, amit pl. Fred Astaire-től, Gene Kelly-től, Ginger Rogers-től megszokott, és helyette kap valami ufót, akkor felmerül a kérdés, hogy minek?… Miért kell szteppelni annak, aki nem tud? Csak azért, mert az akkori musicalekre jellemző volt? De akkor miért nem kérünk fel rá egy igazi táncost, aki pl. tud? Amolyan dublőrt? Így azért elég szánalmas botladozást sikerült összehozni néhány alaplépéssel… és most akkor annak örülünk, hogy legalább ez összejött, mert más színésznek még ennyi sem menne? Áááá…
Az eleje lassú, kissé unalmas, a jazz zenék mentik meg, a vége, jó, hogy nem spoiler
Ezzel a filmmel az a baj, hogy csak minden majdnem benne… ha nem akarná utánozni azt, amit nem tud, akkor akár még jó is lehetne… Így csak egy érdekes színfolt a mai filmdömpingben, de én az érdekesség voltát nem díjaznám Oscar-ral, ahhoz nálam ennél több kell.

3 hozzászólás
Charityy

Olyan gyönyörű, varázslatos *-* Imádtam álmodozni, velük énekelni, táncolni. Majd mikor már tökéletesen beleéltem magam, kirántottak a valóságba és jött egy komoly jelenet.
Tökéletes színészi játék volt mindkettőjük részéről és a zenék is klappoltak. Ó, de még mennyire! Biztos letöltöm majd őket :D
A vége viszont… neee. Nem, nem, nem és nem! Miért kellett, hogy így legyen vége? Túlságosan élethű. A filmhez sokkal jobban illett volna egy másik befejezés. De sajnos nek ez történt. Mindenesetre így is imádtam, csak kellett volna az a valami a végére.

sipiarpi 

Azt hiszem ilyennek kell lennie egy mai musicelnek. Romantikus, táncos, fülbemászó muzsikával. Ez megüti az Oscar szintet és valószínűleg az Akadémia is így fogja gondolni.

Rekaboni

Imádtam minden percét. A régi musicalek hangulatát idézi. A színészi játék tökéletes. A dalok fantasztikusak, Ryan Gosling City of lights dala örökre belopta magát a szívembe. Hogy ne csak áradozzak: néha nagyon tudják rángatni a kamerát, ami nagyon homályos, de ez nem számít. Bevallom őszintén a végét megkönnyeztem. Kijöttem a moziból és nem tudtam magamhoz térni, annyira beszippantott. Nem szeretem a túl hype-olt filmeket, de ez szerintem teljes mértékben megérdemli a nagy felhajtást.

NinaAva

Szeretem a művészi filmeket. Szeretem Ryan Gosling-ot, és Emma Stone-t is, hát még együtt őket. Szeretem a zongorát, a táncot, a zenét.
És eddig nagyon nem szerettem a jazzt. Ezután lehet, hogy változni fog a véleményem.
Az egész filmben érződött az összhang a szereplők között, imádtam, hogy olyan régi-új volt minden. Szerettem a film érzelmeit. Elvarázsolt, és 7 méterrel a föld fölé emelt. Sokszor esek szerelembe filmekkel, de ez egészen más érzéseket keltett bennem.
Nem 100%-an vagyok kibékülve a végével, de ez csak még jobban szerethetővé tette számomra.
Volt végig valami franciás hangulat benne, és mivel imádom a francia filmeket, hát még boldogabbá tett.
Jó volt, hogy annyira amerikai volt, és mégis volt benne egy olyan báj, ami varázslatossá tette.
Ha egy szóval kellene jellemeznem… nem tudnám!

2 hozzászólás
Lili98

Amikor először láttam az előzetesét,az volt a legelső reakcióm, hogy nekem ezt látnom kell. Minden benne van,amit imádok:zene,tánc,musical, gyönyörű ruhák, díszlet, Ryan Gosling, Emma Stone, álmok éééés emberek…ez egy musical , az egyik legkedvencebb műfajom! Ki nem hagynám!

Most így első nézésre 8-9 csillagot adnék a filmre… Pedig én úúúúúúúgy szerettem volna rá 10 csillagot adni!
Az eleje iszonyatosan tetszett, azt tényleg imádtam, teljesen elvarázsolt a zene, a tánc na meg persze a történet. Az első fele tényleg 10 csillag,na ott már tényleg azt mondtam,hogy húúú ez nekem már most kedvencemmé vált.

Aztán jöttek a bonyodalmak, és én azt vettem észre,hogy a film nagyon nehezen tartja már magát…és ó mekkora kár érte. Milyen hatalmas nagy kár! :(
A vége nem tetszett. Nem és nem, ennek nem így kellett volna végződnie. Ez így túl valódi, túl élethű. Márpedig én tovább szerettem volna álmodni a történettel, de nem így volt. És nem tudom,hogy ez most előny vagy hátrány-e. Tényleg fogalmam sincs. Úgy érzem még egyszer meg kéne néznem ezt a filmet, de az nem most lesz az is biztos.

Néhol már nekem is kicsit túl csöpögős volt, szóval minden tiszteletem a férfiaké,akik elkísérték kedvesüket erre a filmre, RESPECT GUYS.

Szóval első nézésre 8-9 csillag. A táncok, zenés jelenetek mind-mind 10 csillag, azokat tényleg nagyon imádtam. Valóban látványos és gyönyörű. De hogy a legjobb filmje 2016-nak azt azért még vitatnám…
A végéért HATALMAS NAGY KÁR. Az egy csalódás volt, szóval én úgy teszek,mintha az meg sem történt volna. Mert én nem akarok élethű befejezést, én álmodozni szeretnék még nagyon sokáig… De van ez a dolog…amit úgy hívnak,hogy Élet. És hamarosan fel fog ébreszteni,de addig még kihasználom a lehetőséget és folytatom,amit eddig, álmodozom.

Little_Monster 

Újabb film a listámon, amit nagyon vártam, és nem csalódtam. Ugyan tisztában voltam vele, hogy mire számíthatok, az elején kicsit megijedtem, mert túl sok volt a zenés betét, és azt hittem nem nekem fog szólni. Nem a jazzel van bajom, kedvelem a műfajt, nagyon is, bár a főszereplőhöz képest az ismereteim hogy úgy mondjam, kissé hiányosak. Szerencsére Ryan Gosling megjelenése minden apró kétségem eloszlatta és teljessé tette az élményt. Rég éreztem ennyire, hogy bevonódok a látottakba, és lelkesen úgy érzem, hogy én is a színes forgatag része vagyok. Volt egy teátrális jelenet, aminek a végén szinte megfeledkeztem róla, hogy moziban ülök, és majdnem elkezdtem tapsolni. Ezt a színházi érzést többször keltette bennem a film, amiért igen hálás vagyok. Megidézte a régi idők filmszínházait, amikor moziba menni még eseménynek számított, olyannak, amit meg kell tisztelni, ahova ki kell öltözni. Ez a múltidézés végig jelen volt a filmben, a két kor remekül volt párhuzamba állítva, de mindig úgy, hogy ne legyen túlzás. Mikor már épp teljesen belefeledkeznénk a pillanatba, egy telefoncsörgés, vagy egy dudáló autó azonnal visszaránt a jelenbe. A film engedi, hogy szárnyaljunk, de a lábujjunk azért mindig hozzáér a talajhoz. Ez a realitáshoz való ragaszkodás borzasztóan tetszett, mert ennél színesebb és giccsesebb film már rég készült, mégis a zenés betétek közti jelenetek végtelenül emberiek. Kellenek ehhez a remekül megírt párbeszédek (pl. az első veszekedés dinamikája szerintem erősen iskolapélda) és persze a két színész közti tagadhatatlan kémia. Ryan Gosling karaktere nekem végig a Szerelmünk lapjai különc Noah-ját idézte, csak az eltelt évek alatt még jobb színész lett belőle (ezt mutatja az egyre jobb komikus oldala, ami ebben a filmben csak még szerethetőbbé tette). Moziban könnycseppet ejteni, idáig is eljutottunk. Az év egyik kedvence volt, nem is zárhattam volna szebben vele 2016-ot. Eva Mendesre pedig azt hiszem egy életen át irigykedve fogok gondolni, hogy megcsípte magának ezt a csodálatos férfit.

Remake

Nekem nem teljesültek a fiatalkori álmaim. Olyannyira nem, hogy már nem is emlékszem mik voltak azok. De, írhatnám azt is, hogy nekem teljesültek a fiatalkori álmaim, csak nem úgy, ahogy azt megálmodtam. Valami ilyesmi ez a film. Győzünk és veszítünk, adunk és kapunk. A vágyak, az álmok, talán mindig színesebbek, mint a valóság.
A film harsányan színes, néhol giccsbe hajlóan (lehet, hogy direkt), a zene kiváló (aki a jazzt nem szereti, majd most megérzi, megszereti), a tánc Fred Astaire-t idézi, de jól. A két főszereplő remek választás, RG visszafogottabb, ő tartja egyensúlyban ES olykor túlzott érzelgősségét. Össze is illenek, meg bele is illenek a film látványvilágába.
Évek óta nem voltam teltházas moziban, itt tegnap az volt. Voltak fiatalok és régebb óta fiatalok, úgy mint én. Hogy kiknek szól a film, nem tudom. Mindenesetre tegnap tényleg rengeteg csillag volt az égen, a Kaliforniai álompár köztük járt, én a földről néztem felfelé. Az álmokat nem, de a zenéket magammal hoztam.

1 hozzászólás
Pandalány

Nagyon kedves film. :) ♥
Ryan és Emma tökéletes páros, utóbbi igazán kiérdemelte azt a bizonyos szobrocskát ezzel a színészi játékával.
Imádtam a zenéket, jeleneteket, a látványvilágot, a sztorit, mindent benne!
Oh, és Ryan!Ajj, megint szerelembe estem. :D
Egyedül a spoiler nem értek egyet. Nem értem, miért spoiler.
Újranézős ♥


Népszerű idézetek

Lili98

City of stars
Are you shining just for me?
City of stars
There's so much that I can't see
Who knows?
Is this the start of something wonderful and new?
Or one more dream that I cannot make true?

Valentine_Wiggin 

She told me:
"A bit of madness is key,
To give us new colors to see.
Who knows, where it will lead us?
And that's, why they need us!"

So bring on the rebels,
the ripples from pebbles
The painters, and poets and plays

And here's to the fools who dream,
Crazy as they may seem,
Here's to the hearts that break,
Here's to the mess, we make!

Pandalin 

Sebastian: Áhá szóval színésznő vagy! Ismerősnek tűntél láthattalak valamiben?
Mia: Ööö a kávézóban a Warner Brothers területén.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján