Kaliforniai álom (2016) 676

La La Land
126' · amerikai · dráma, romantikus, vígjáték, musical 12

26 díj · 49 jelölés

Mia, a feltörekvő, fiatal színésznő és Sebastian, a szépreményű jazz zongorista a Csillagok Városában, Los Angelesben keresi az álmait. Mia meghallgatásról meghallgatásra jár, és csak arra vágyik, hogy végre ne szakítsák félbe, Sebastian pedig szenvedélyesen küzd azért, hogy a klasszikus jazzt… [tovább]

angol
angol
angol

Képek 62

Szereposztás

Emma StoneMia
Ryan GoslingSebastian
Finn WittrockGreg
John LegendKeith
J. K. SimmonsBill
Terry WaltersLinda
Callie HernandezTracy
Jessica RotheAlexis
Sonoya MizunoCaitlin
Rosemarie DeWittLaura

További szereplők

Kedvencelte 174

Várólistára tette 350


Kiemelt értékelések

Theana 

nem bírom abbahagyni a sírást.. szavakkal pedig nem tudom kifejezni, mit is érzek
A film már a jazz-zel és a zongorával (szívem csücske mindkettő:) teljesen megvett, plusz még jött Emma Stone és Ryan Gosling… (remek páros, remek színészi játékkal)!
Nagyon érződik rajta, hogy a film is művészet.

8 hozzászólás
krlany 

Nem rossz, de nem is jó…
A baj azzal van, hogy a jazz-musical korszakot/életérzést próbálja utánozni/visszahozni… amolyan Majdnem Kalifornia(i álom), ahogy a Fish! mondja…
Ezek a színészek, már igazán se énekelni, se táncolni nem nagyon tudnak (a keringő lagymatag, a sztepp meg, ááá hagyjuk), és amikor olyan sémát használ a film, amitől odaszólok a mellettem lévőnek, hogy nah most jön a tánc (mer' ugye az ember lánya, az Ének az esőn, az Egy amerikai Párizsban stb.-n nőtt fel) és várja a csodát, amit pl. Fred Astaire-től, Gene Kelly-től, Ginger Rogers-től megszokott, és helyette kap valami ufót, akkor felmerül a kérdés, hogy minek?… Miért kell szteppelni annak, aki nem tud? Csak azért, mert az akkori musicalekre jellemző volt? De akkor miért nem kérünk fel rá egy igazi táncost, aki pl. tud? Amolyan dublőrt? Így azért elég szánalmas botladozást sikerült összehozni néhány alaplépéssel… és most akkor annak örülünk, hogy legalább ez összejött, mert más színésznek még ennyi sem menne? Áááá…
Az eleje lassú, kissé unalmas, a jazz zenék mentik meg, a vége, jó, hogy nem spoiler
Ezzel a filmmel az a baj, hogy csak minden majdnem benne… ha nem akarná utánozni azt, amit nem tud, akkor akár még jó is lehetne… Így csak egy érdekes színfolt a mai filmdömpingben, de én az érdekesség voltát nem díjaznám Oscar-ral, ahhoz nálam ennél több kell.

3 hozzászólás
Sydney 

Nem, nem és nem. Pedig nagyon-nagyon érdekelt és szeretni akartam. Semmi gondom a romantikával, énekelgetéssel, de olyan üres volt az egész.
spoiler kezdett egy kicsit érdekesebbé válni, és a vége is tetszett, hogy spoiler.

2 hozzászólás
NaNa_88 

Minden hibájával együtt élveztem.
Megvallom az elején ezek a táncos betétek nem igazán nyűgöztek le. Se Emma Stone, se Ryan Gosling nem egy kiemelkedő tehetség ezen a téren, bármennyire is szeretem őket. A dalok és a zene viszont végig tetszettek. Sok magával ragadó pillanat volt. Bár a jazz sosem volt a szívem csücske és nem is lesz, mégis vannak olyan filmek, amik, ha mást nem, arra a rövidke időre megszerettetik velem. Ez egy ilyen film volt. Bár azt hiszem rám is inkább csak Sebastian szenvedélye ragadt át. Amit tényleg nagyon élveztem.
Ami a csillagozáshoz nekem még feltornázta a filmet, az a vége volt. Abszolút nem ezt vártam. Akár csalódott is lehettem volna, de mégsem voltam. Inkább csak úgy éreztem, hogy ezt a kissé meseszerű világot a valóság felé lendítette. spoiler Az álmok valóra válhatnak, csak nem biztos, hogy úgy, ahogy azt először elképzeltük.

2 hozzászólás
Zahra 

Olyan gyönyörű, varázslatos *-* Imádtam álmodozni, velük énekelni, táncolni. Majd mikor már tökéletesen beleéltem magam, kirántottak a valóságba és jött egy komoly jelenet.
Tökéletes színészi játék volt mindkettőjük részéről és a zenék is klappoltak. Ó, de még mennyire! Biztos letöltöm majd őket :D
A vége viszont… neee. Nem, nem, nem és nem! Miért kellett, hogy így legyen vége? Túlságosan élethű. A filmhez sokkal jobban illett volna egy másik befejezés. De sajnos nek ez történt. Mindenesetre így is imádtam, csak kellett volna az a valami a végére.

Pikachu

Imádom, a mai napig! Nem véletlenül néztük meg kétszer moziban, így megvolt a CC-s és az Art mozis feeling is. Már nem is emlékszem melyik filmen ültem bent, amikor lejátszották a trailert, rögtön beleszerettem és tudtam, hogy nekem ezt látnom kell, azért, mert imádom Ryan Goslingot meg a musicaleket. Bevallom a trailer alapján nem erre számítottam. Emma Stone nem a kedvencem, de szerintem jó volt a filmben és nagyon jó párost alkotnak. Először nem voltam kibékülve a végével, de elfogadtam, hogy ez így jó. Úgy mentünk el rá, hogy nem mondtam meg mit fogunk nézni és a végén Neki jobban tetszett, mint nekem, erre azóta is nagyon büszke vagyok. :)

Rekaboni 

Imádtam minden percét. A régi musicalek hangulatát idézi. A színészi játék tökéletes. A dalok fantasztikusak, Ryan Gosling City of lights dala örökre belopta magát a szívembe. Hogy ne csak áradozzak: néha nagyon tudják rángatni a kamerát, ami nagyon homályos, de ez nem számít. Bevallom őszintén a végét megkönnyeztem. Kijöttem a moziból és nem tudtam magamhoz térni, annyira beszippantott. Nem szeretem a túl hype-olt filmeket, de ez szerintem teljes mértékben megérdemli a nagy felhajtást.

pvik13 

Annyira örültem hogy ilyen élvezetes lett a film! ^^ Mivel úgy állta neki hogy romantikus…ahh..musikal..blaaah..DE TÉVEDTEM és még meg is ríkatott a film. A sok kivaló betétdala közül is kiemelné egyet ami a szivemig hatolt olyan szép. https://www.youtube.com/watch… <3

Nihilchan 

Volt ebben minden, ami miatt nagyon szerethetném, de igazság szerint nem volt rám túl nagy hatással. A dalok jók voltak, de nem olyan szinten, hogy önmagukban hallgatni akarnám őket. A tánc jól nézett ki, de nem nyűgözött le. A szereplők klasszak voltak, de nem estem hasra tőlük. Igazából egyetlen dolog hiányzott belőle számomra, de az nagyon: a hűha-faktor. Szép volt, jó volt, élveztem is, de nem az a fajta élmény, ami maradandóvá válna. A vége viszont tetszett, nem arra számítottam, mint amit kaptam.

sipiarpi 

Azt hiszem ilyennek kell lennie egy mai musicelnek. Romantikus, táncos, fülbemászó muzsikával. Ez megüti az Oscar szintet és valószínűleg az Akadémia is így fogja gondolni.


Népszerű idézetek

liliannahorvath

City of stars
Are you shining just for me?
City of stars
There's so much that I can't see
Who knows?
Is this the start of something wonderful and new?
Or one more dream that I cannot make true?

Valentine_Wiggin

She told me:
„A bit of madness is key,
To give us new colors to see.
Who knows, where it will lead us?
And that's, why they need us!”

So bring on the rebels,
the ripples from pebbles
The painters, and poets and plays

And here's to the fools who dream,
Crazy as they may seem,
Here's to the hearts that break,
Here's to the mess, we make!

Evione

Sebastian: I'm letting life hit me until it gets tired. Then I'll hit back. It's a classic rope-a-dope.

Pandalin 

Sebastian: Áhá, szóval színésznő vagy! Ismerősnek tűntél, láthattalak valamiben?
Mia: Ööö, a kávézóban a Warner Brothers területén.

Andaxin 

Tudom, ez más… De te meg akarod menteni a jazzt. Hogy akarod megmenteni, ha senki sem hallgatja? A jazz a magadfajták miatt haldoklik.
Te száz éveseknek játszol a Lighthouseban, ahol vannak a gyerekek, a fiatalok. Megszállottan rajongsz Kenny Clarke-ért meg Thelonious Monkért.
Ők forradalmárok voltak. Te hogy akarsz forradalmár lenni, ha ilyen tradicionális vagy? Beleragadsz a múltba.
A jazz viszont a jövőről szól.

Nocharity 

Folyton olyasmit kapnak fel, amiben nincs érték.


Népszerű triviák

UViki 

Emma Stone és Ryan Gosling harmadik közös filmje a Őrült, dilis, szerelem (2011) és a Gengszterosztag (2013) után.

[www.filmezzunk.hu]

Kapcsolódó filmek: Őrült, dilis, szerelem (2011) · Gengszterosztag (2013) · Kaliforniai álom (2016)

Őrült, dilis, szerelem (2011) Gengszterosztag (2013) Kaliforniai álom (2016)

Kapcsolódó művészek: Emma Stone · Ryan Gosling

UViki 

Abban a híres jelenetben, amikor Mia és Sebastian táncolnak a naplementében, Emma Stone karaktere egy világossárga ruhát visel, amely később a film egyik legnépszerűbb szimbólumává vált. A kosztümtervező elmondta, hogy maga Emma volt, aki inspirálta a ruhát. A színésznő 2014-ben egy sárga ruhában jelent meg A Csodálatos Pókember premierjén.

[www.filmezzunk.hu]

Kapcsolódó filmek: Kaliforniai álom (2016)

Kaliforniai álom (2016)

Kapcsolódó művészek: Emma Stone

UViki 

Akárcsak filmbéli karaktere, Mia, Emma Stone is otthagyta az iskolát 15 évesen és Los Angelesbe költözött, hogy színészi karrierbe kezdjen.

[www.filmezzunk.hu]

Kapcsolódó filmek: Kaliforniai álom (2016)

Kaliforniai álom (2016)

Kapcsolódó művészek: Emma Stone

UViki 

John Legend-nek meg kellett tanulnia gitározni a szerep kedvéért.

[www.filmezzunk.hu]

Kapcsolódó filmek: Kaliforniai álom (2016)

Kaliforniai álom (2016)

Kapcsolódó művészek: John Legend

UViki 

Damien Chazelle ezúttal is olyan színészeket választott, akik ügyesen tudnak az arcmimikájukkal játszani. (Emma Stone ebben különösen tehetséges.)

[www.filmezzunk.hu]

Kapcsolódó filmek: Kaliforniai álom (2016)

Kaliforniai álom (2016)

Kapcsolódó művészek: Emma Stone · Damien Chazelle

UViki 

A filmet nyolc hét leforgása alatt forgatták le 2015 nyarán.

[www.filmezzunk.hu]

Kapcsolódó filmek: Kaliforniai álom (2016)

Kaliforniai álom (2016)

UViki 

A film végén lévő „Mi lett volna, ha” jelenetben Emma Stone-t léggömbökkel a kezében fotózzák Párizsban. A momentum a Mókás arc című filmre (Audrey Hepburn főszereplésével) utal.

[www.filmezzunk.hu]

Kapcsolódó filmek: Mókás arc (1957) · Kaliforniai álom (2016)

Mókás arc (1957) Kaliforniai álom (2016)

Kapcsolódó művészek: Emma Stone · Audrey Hepburn

UViki 

Emma Stone és Ryan Gosling már igen összeszokott párost alkotnak. A film promókörútján sorban viccelték meg a riportereket, hogy befejezték egymás gondolatait interjú közben.

[www.filmezzunk.hu]

Kapcsolódó filmek: Kaliforniai álom (2016)

Kaliforniai álom (2016)

Kapcsolódó művészek: Emma Stone · Ryan Gosling

UViki 

A filmben elhangzó dalokat ugyanabban a stúdióban vették fel, mint a többi MGM musical, az Ének az esőben vagy éppen az Óz, a csodák csodája sikerdalait.

[www.filmezzunk.hu]

Kapcsolódó filmek: Ének az esőben (1952) · Óz, a csodák csodája (1939) · Kaliforniai álom (2016)

Ének az esőben (1952) Óz, a csodák csodája (1939) Kaliforniai álom (2016)

UViki 

A stáb tényleg forgatott a Griffith Park Obszervatórium kiállító helyein, arra nem kaptak engedélyt, hogy a planetáriumban filmezzenek, így az ott zajló jelenet díszleteit egy az egyben meg kellett kreálniuk a készítőknek. A Minolta projektort például, amely a planetárium középpontjában található az Ebay-ről rendelték meg.

[www.filmezzunk.hu]

Kapcsolódó filmek: Kaliforniai álom (2016)

Kaliforniai álom (2016)


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján