Kaliforniai álom (2016) 84

La La Land
126' · amerikai · dráma, vígjáték, musical 12

7 díj · 17 jelölés

Mia folyamatosan meghallgatásokra rohangál, ha pedig éppen nem, akkor kávékat szolgál fel. Sebastian jazz zenész, aki bárokban játszik zongorán. Találkoznak, megismerkednek, egymásba szeretnek.

angol
angol
angol
magyar

Képek 38

Szereposztás

Emma StoneMia
Ryan GoslingSebastian
Finn WittrockGreg
John LegendKeith
J.K. SimmonsBill
Hirdetés

Kedvencelte 26

Várólistára tette 239


Kiemelt értékelések

Rekaboni

Imádtam minden percét. A régi musicalek hangulatát idézi. A színészi játék tökéletes. A dalok fantasztikusak, Ryan Gosling City of lights dala örökre belopta magát a szívembe. Hogy ne csak áradozzak: néha nagyon tudják rángatni a kamerát, ami nagyon homályos, de ez nem számít. Bevallom őszintén a végét megkönnyeztem. Kijöttem a moziból és nem tudtam magamhoz térni, annyira beszippantott. Nem szeretem a túl hype-olt filmeket, de ez szerintem teljes mértékben megérdemli a nagy felhajtást.

Lili98

Amikor először láttam az előzetesét,az volt a legelső reakcióm, hogy nekem ezt látnom kell. Minden benne van,amit imádok:zene,tánc,musical, gyönyörű ruhák, díszlet, Ryan Gosling, Emma Stone, álmok éééés emberek…ez egy musical , az egyik legkedvencebb műfajom! Ki nem hagynám!

Most így első nézésre 8-9 csillagot adnék a filmre… Pedig én úúúúúúúgy szerettem volna rá 10 csillagot adni!
Az eleje iszonyatosan tetszett, azt tényleg imádtam, teljesen elvarázsolt a zene, a tánc na meg persze a történet. Az első fele tényleg 10 csillag,na ott már tényleg azt mondtam,hogy húúú ez nekem már most kedvencemmé vált.

Aztán jöttek a bonyodalmak, és én azt vettem észre,hogy a film nagyon nehezen tartja már magát…és ó mekkora kár érte. Milyen hatalmas nagy kár! :(
A vége nem tetszett. Nem és nem, ennek nem így kellett volna végződnie. Ez így túl valódi, túl élethű. Márpedig én tovább szerettem volna álmodni a történettel, de nem így volt. És nem tudom,hogy ez most előny vagy hátrány-e. Tényleg fogalmam sincs. Úgy érzem még egyszer meg kéne néznem ezt a filmet, de az nem most lesz az is biztos.

Néhol már nekem is kicsit túl csöpögős volt, szóval minden tiszteletem a férfiaké,akik elkísérték kedvesüket erre a filmre, RESPECT GUYS.

Szóval első nézésre 8-9 csillag. A táncok, zenés jelenetek mind-mind 10 csillag, azokat tényleg nagyon imádtam. Valóban látványos és gyönyörű. De hogy a legjobb filmje 2016-nak azt azért még vitatnám…
A végéért HATALMAS NAGY KÁR. Az egy csalódás volt, szóval én úgy teszek,mintha az meg sem történt volna. Mert én nem akarok élethű befejezést, én álmodozni szeretnék még nagyon sokáig… De van ez a dolog…amit úgy hívnak,hogy Élet. És hamarosan fel fog ébreszteni,de addig még kihasználom a lehetőséget és folytatom,amit eddig, álmodozom.

Little_Monster 

Újabb film a listámon, amit nagyon vártam, és nem csalódtam. Ugyan tisztában voltam vele, hogy mire számíthatok, az elején kicsit megijedtem, mert túl sok volt a zenés betét, és azt hittem nem nekem fog szólni. Nem a jazzel van bajom, kedvelem a műfajt, nagyon is, bár a főszereplőhöz képest az ismereteim hogy úgy mondjam, kissé hiányosak. Szerencsére Ryan Gosling megjelenése minden apró kétségem eloszlatta és teljessé tette az élményt. Rég éreztem ennyire, hogy bevonódok a látottakba, és lelkesen úgy érzem, hogy én is a színes forgatag része vagyok. Volt egy teátrális jelenet, aminek a végén szinte megfeledkeztem róla, hogy moziban ülök, és majdnem elkezdtem tapsolni. Ezt a színházi érzést többször keltette bennem a film, amiért igen hálás vagyok. Megidézte a régi idők filmszínházait, amikor moziba menni még eseménynek számított, olyannak, amit meg kell tisztelni, ahova ki kell öltözni. Ez a múltidézés végig jelen volt a filmben, a két kor remekül volt párhuzamba állítva, de mindig úgy, hogy ne legyen túlzás. Mikor már épp teljesen belefeledkeznénk a pillanatba, egy telefoncsörgés, vagy egy dudáló autó azonnal visszaránt a jelenbe. A film engedi, hogy szárnyaljunk, de a lábujjunk azért mindig hozzáér a talajhoz. Ez a realitáshoz való ragaszkodás borzasztóan tetszett, mert ennél színesebb és giccsesebb film már rég készült, mégis a zenés betétek közti jelenetek végtelenül emberiek. Kellenek ehhez a remekül megírt párbeszédek (pl. az első veszekedés dinamikája szerintem erősen iskolapélda) és persze a két színész közti tagadhatatlan kémia. Ryan Gosling karaktere nekem végig a Szerelmünk lapjai különc Noah-ját idézte, csak az eltelt évek alatt még jobb színész lett belőle (ezt mutatja az egyre jobb komikus oldala, ami ebben a filmben csak még szerethetőbbé tette). Moziban könnycseppet ejteni, idáig is eljutottunk. Az év egyik kedvence volt, nem is zárhattam volna szebben vele 2016-ot. Eva Mendesre pedig azt hiszem egy életen át irigykedve fogok gondolni, hogy megcsípte magának ezt a csodálatos férfit.

Fummie

Pár kivételtől eltekintve nem igazán szeretem a musicaleket, mert az őrületbe tud kergetni, hogy folyton elkezdenek táncikálni meg énekelni, és az egész annyira idegesítő, mert ilyen nincs. Szóval a film első jeleneténél kicsit aggódtam is, hogy úristen, mire vállalkoztam, de az az érdekes, hogy teljesen elbűvölt a film. Nem volt olyan irritáló, hogy csak úgy felpattannak énekelni, mert valahogy annyira beleillett a filmbe. Ez olyan igazán feel good film, és vigyorogva jöttem ki a moziból, és az a jó, hogy mindezt úgy éri el, hogy nem nyálas a vége, hanem inkább olyan valóságos.

Remake

Nekem nem teljesültek a fiatalkori álmaim. Olyannyira nem, hogy már nem is emlékszem mik voltak azok. De, írhatnám azt is, hogy nekem teljesültek a fiatalkori álmaim, csak nem úgy, ahogy azt megálmodtam. Valami ilyesmi ez a film. Győzünk és veszítünk, adunk és kapunk. A vágyak, az álmok, talán mindig színesebbek, mint a valóság.
A film harsányan színes, néhol giccsbe hajlóan (lehet, hogy direkt), a zene kiváló (aki a jazzt nem szereti, majd most megérzi, megszereti), a tánc Fred Astaire-t idézi, de jól. A két főszereplő remek választás, RG visszafogottabb, ő tartja egyensúlyban ES olykor túlzott érzelgősségét. Össze is illenek, meg bele is illenek a film látványvilágába.
Évek óta nem voltam teltházas moziban, itt tegnap az volt. Voltak fiatalok és régebb óta fiatalok, úgy mint én. Hogy kiknek szól a film, nem tudom. Mindenesetre tegnap tényleg rengeteg csillag volt az égen, a Kaliforniai álompár köztük járt, én a földről néztem felfelé. Az álmokat nem, de a zenéket magammal hoztam.

1 hozzászólás
Törpilla

Nekem ez nagyon tetszett. Jók voltak a színészek, a történet. Tetszett a tánc, zene, és a ruhák is jók voltak. Imádtam Ryan Gosling-ot annyira cuki pasi, és mindig annyira jó filmjei vannak. Az énekhangja egyszerűen csodálatos nagyon tetszett. Emma Stone is nagyon jó volt tetszett a karaktere. Imádom a musical filmeket és ez nagyon tetszett. Csak kicsit csalódott vagyok a vége nem igazán jött be. Én azt vártam, hogy spoiler. Nem igazán erre számítottam.

Novecento

Könnyed kis film, a zene nagyon szép, a főszereplők jól játszottak. Egyszernézős, jó kikapcsolódás. A ruhák nagyon jók voltak! A jelmezekért és a zenéért kaphatna Oscart, de azért nem a legjobb idei film.

2 hozzászólás
Grimasz 

Jó rendezés, jó zene, jó színészek… akkor hát miért nem dobok tőle akkora hátast, mint a többség, hogy minden idők legjobb filmje, meg satöbbi? Hm… lehet azért, mert bár nagy elvárás, de jól esett volna, ha életszerűbbnek, valóságosabbnak hat. Musicalnél nem könnyű kihozni, ennek nem is volt különösebben célja. Fejet hajt a régi Hollywood és a régi musicalek előtt, nosztalgikusan idézi a világukat, és mind tudjuk, hogy a musicalek populárisabbak manapság, mint a némafilmek, így a The Artistot is lekőrözi, pedig forgatókönyvben nem jobb. De azért csak egyszer látnék már egy olyan musicalt, ami kis költségvetésből is nagyot épít, ami nem úgy fest, mintha meg lenne írva, ami anélkül is hű szerelmi sztorit közvetít, hogy minden második jelenetben hangsúlyt kapna a románc, ami igaz szenvedélyt és tiszteletet mutat a zene iránt… ja, várjunk csak, láttam már ilyet. Egyszer. És az jobb is, na de persze ez nem jelenti azt, hogy a La La Land rossz film bármilyen szinten is, épp csak egy tökéletesen simára és stílusosra tervezett műanyag kávézóasztal, a mozinézők ízlésére szabva, feltéve persze, ha nekik „a legjobb” kell. Ezért se nézze senki a barátnőjével vagy randijával a filmet. A régi fellángolások a távolságtól és a tündérmeséktől hevesebben égnek, azt pedig mind tudjuk, hogy kire fog gondolni a lány este, amikor ágyba bújtok. Nem, nem az exére, hanem Goslingra, de hát na, akkor is…

4 hozzászólás
Henrietta_Kovács

Pukkadjon meg mindenki, aki elfelejtette, milyen volt tinédzsernek lenni, és aki számára a hollywoodi musical az a High School Musical.
Éljen soká a végtelenül szemfájdító giccs, éljen soká a camp! Éljen a magic hour! Éljen a juharsziruppal leöntött, cukormázas romantika, éljen a faék egyszerűségű cselekmény, éljenek a fülbemászó zenei betétek, a gyönyörű koreográfiák! Éljen az a mozi, ami nagyon ügyesen, okosan és tisztelettudóan tud hozzányúlni Hollywood egyik legfontosabb korszakához, tucatnyi apró gesztussal kedveskedik a műfaj rajongóinak és ismerőinek, mégis képes 21. századivá és egy kicsit emberibbé tenni a tündérmesét. Éljen a gyönyörű lezárás, ami nagyon szépen összefoglalja, mi az, amit hollywoodi musicalnek hívunk, és éljen a már a legelső jelenetben ellőtt leggrandiózusabb táncjelenet! És éljen Ryan Gosling, mert persze én akkor is elnézegetem két órán keresztül, ha egy pocsék filmben pocsékul játszik, de most nagyon jó volt, nem kevés, nem is sok, pont elég, ami azért nagy szó, mert ebben a műfajban azért könnyű túlzásokba esni, tekintve, hogy maga a műfaj is egy nagy túlzásra épül.
Még két dolog:
1. 2016 lezárásaként iszonyatosan nagy szükség volt erre a filmre.
2. Annyira remélem, hogy Debbie Reynolds még látta, mit csináltak neki a fiatalok.

doriilány

Nagyon vártam a filmet, hiszen Gosling munkásságát idén ismertem meg jobban, és kíváncsi voltam, itt mit fog alakítani. Az elején én kicsit megijedtem, és nem voltam biztos abban, hogy ez nekem való lesz hosszútávon, így az első 20-30 perc számomra ilyen hangulatban telt.. Aztán teljesen beszippantott. Imádtam minden percét, a történetet, a zenéket (napokig ment utána fejemben a betétdal). Biztosan meg fogom még nézni, mert az egyik kedvenc filmemmé vált, így örülök, hogy ez volt az utolsó film, amit láttam végül 2016-ban.


Népszerű idézetek

Lili98

City of stars
Are you shining just for me?
City of stars
There's so much that I can't see
Who knows?
Is this the start of something wonderful and new?
Or one more dream that I cannot make true?


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján