Csillag születik (2018) 498

A Star Is Born
135' · amerikai · dráma, romantikus, zenei 16

2 díj · 11 jelölés

A show business kegyetlen és kiszámíthatatlan: de mennie kell. Jackson Maine valaha híres volt, de az ital és az örök turnézás kiszívta minden erejét. Leáldozóban van a csillaga. Ám megismerkedik egy fiatal, naiv és ismeretlen énekesnővel, akiben meglátja a zsenit. A férfi támogatja… [tovább]

angol
magyar
magyar

Képek 5

Szereposztás

Bradley CooperJackson Maine
Lady GagaAlly
Andrew Dice ClayLorenzo
Sam ElliottBobby
Rebecca FieldGail
Michael HarneyWolfe
Rafi GavronRez
Michael D. RobertsMatty
Gabe FazioTommy
Willam BelliEmerald

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 94

Várólistára tette 239


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Hát nem tudom ki, hogy van ezzel a filmmel kapcsolatban, de én imádtam. Szórakoztató volt, humoros, hangulatos, érzelmes, imádtam a zenéket, a szereplőket, főleg Lady Gagát és Bradley Coopert is. :-) Igaz, hogy a sztori nem nagy szám, és eléggé kiszámítható, az események alapján, hogy Jackson spoiler A hírnév együtt jár valami sz.r függőséggel. Én nagyon szeretem a párosukat, szerintem tök jó volt együtt a két főszereplő. Lady Gaga egy istennő volt ebben a filmben, irtó jól alakított. :-) Bradley Cooper is jól alakította a maga szerepét. :-) Annak ellenére, hogy én nem ismertem a dalt, és nem láttam az előzetest, cseppet sem bánom, mert nem okozott csalódást. Nekem pont megfelelt ez a film úgy ahogy van, sokat kuncogtam rajtuk, és nagyon élveztem a filmet. Tuti, hogy újra fogom nézni. :-)

Lili98

én miután vége lett a filmnek:
EZT BRADLEY COOPER RENDEZTE????? EZ AZ EMBER MIT NEM TUD????
ISTENEM OLYAN GYÖNYÖRŰ EZ A LADY GAGA. A hangjaaaaaaaa, mindeneeeeeeeeee.

egyelőre ennyi
folyt.köv.

Midnightsp 

Erről a filmről az egyetlen szó, ami eszembe jut a kínos, ez úgy, hogy rongyosra hallgattam a Shallow-t. Bradley Cooper és Sam Elliott is nagyon jól adják a karakterüket, pedig ez ennyire ótvar forgatókönyvvel nem könnyű. Komolyan, mintha valami top100 hollywoodi klisé-gyűjteményt olvasnának fel. Mint egy rossz fanfiction. Uhh.
Bradley Cooper rendezői döntéseiről annyit, hogy ha egy film úgy tűnik kapkodósnak, hogy közben így is sokkal hosszabb, mint amit a történet megkövetelne, ott azért van baj. A másik, hogy az egész film elég súlyos identitásválságban szenved, és valóságként próbál eladni egy olyan forgatókönyvet, amiben a szereplők nem úgy beszélnek, vagy viselkednek, mint a hús-vér emberek. Szvsz jobban működött volna valami élénkebb színpaletta, meg ha ilyen mesés, álomszerű köntösbe öltöztetik a filmet, mint amilyen a La La Land volt, és akkor legyen az egész giccses, csak döntsük már el, hogy ez mi.
Az is feltűnő volt, hogy rengeteg felvetett témával mintha nem tudtak volna mit kezdeni a készítők, többek között a lezárással sem, ott aztán végleg átment a dolog brazil szappanoperába.
Lady Gagáról annyit, hogy egy istennő és imádom, de ami nem megy, azt neki sem kéne erőltetni. Az alakítása egyenesen pocsék, sokszor rendesen kizökkentett, annyira művien és mesterkélten mondta a szövegét, mintha cue cardokról olvasná és ez BC mellett még feltűnőbb. (Jó, elismerem, most így perpill nekem se jut eszembe más, akinek ilyen jó hangja van és színészkedni is tud, de legalább ne jelölnék Golden Globe-ra, könyörgöm…)
Fogalmam sincs mit eszik ezen a filmen mindenki, őszintén szólva nekem az utóbbi néhány hónap legnagyobb csalódása.

Pandalány

Nagy csalódást okozott ez a film, a trailer alapján sokkal jobbat vártam. Gaga szuperül alakított és Bradley is, azonban a történet valami dögunalom. Azt éreztem, hogy belekapnak ebbe-abba, de nincsenek kibontva a témák, ráadásul olyan volt, mintha egymás mellé tették volna a jeleneteket, de nem fűzték őket össze. Pl a dalokról kellett volna szólnia a film egy részének, ehhez képest kaptunk az elején egy szuper duettet, és pár bejátszást utána koncertekből, de ennyi.
Túlértékelt film és örülök, hogy nem moziban néztem meg.

2 hozzászólás
pvik13 

SHAAAAALLOOOOOOOW
jajj istenem…ez a film mélyen a szivembe markolt… <3

julcseee

Utáltam. És imádtam. Basszus tegnap néztük meg de még mindig a hatása alatt vagyok, és szerintem leszek is. Újranézős. Sokszor újranézős.

desertangelable 

Ellustultam az utóbbi időben és egyre kevesebb filmet nézek eredeti hanggal, éppen ezért fogalmam sincs róla, hogy Bradley Cooper hogy beszél a többi filmjében, de ha ugyanígy ahogy ebben, akkor ez valami katasztrófa. Értem én, hogy folyamatosan be volt állva, de ezt a dörmögést, motyogást a legjobb indulattal sem nevezném artikulációnak. Ha nem felirattal néztem volna, bizony semmit nem értettem volna belőle. Arról nem is beszélve, hogy sajnos Bradley akkor is pontosan ugyanazt hozta, amikor józan volt, mint amikor full piás. Olyan érzésem volt, hogy mivel rendezte is a filmet, nagyon nagyot akart alakítani, de nem sikerült.
@Midnightsp nagyon jól megfogalmazta, amit éreztem, hogy az egész film olyan „kapkodós”. Alig esett ki az autóból, de már a bárban, már kész a dal, már a színpadon… stb. Számomra nem volt történet csak események követték egymást, ráadásul egyik karaktert sem tudtam megszeretni, egyik érdektelebb volt, mint a másik. Egy pozitívuma volt a filmnek és azok a dalok. Szinte egytől egyig mind megfogott már első hallásra, ezért azokat bátran díjaznám, meg szerintem fogják is. De a rendezés és a játék nekem kevés volt. Kicsit olyan érzésem is volt, mintha Bradley azért vállalta volna be ezt a filmet, mert biztos volt a sikere. Tulajdonképpen annyira nem is lőtt mellé, mert a legtöbben szeretik…
Még valami. spoiler

2 hozzászólás
Charityy 

Sokkal többet vártam a filmtől a nagy hype miatt, de sajnos csalódnom kellett. Olyan nehezen indult be az egész, néhol még unalmas is volt. Jó lett volna a sztori, de a megvalósítás valami borzasztó. El lett sietve az egész és nem lettek rendesen kidolgozva a jelenetek, nem voltak átvezetések. Na meg a vége is elég érdekes lett.
A dalokat imádtam, ám ez önmagában sajnos nem elég. Hasonlót vártam volna, mint a La la Land, valami vidámabbat és pörgősebbet, az sokkal jobban passzolt volna hozzá.


Népszerű idézetek

EsztA 

Jack mondta mindig, hogy a zene csak ugyanaz a tizenkét hang minden oktávban. Tizenkét hang ismétlődik benne. A mese mindig ugyanaz, csak elmondják újra, meg újra, vég nélkül. A művész csak azt adja a világnak, amit belelát abba a tizenkét hangba. Semmi mást. És Jack ezt imádta benned. Mindig azt mondta, Ally csodát lát a hangokba Bobby.

Zakuro 

Jack: Ally!
Ally: Igen?
Jack: Csak látni akartam az arcodat.

Dalma_Korpás_Szikszai

A világ hemzseg a tehetségektől. Mindenki tehetséges valamiben. De ha valakinek van mondanivalója, és azt át tudja adni az embereknek úgy, hogy azok oda is figyeljenek rá, az egészen más történet.

hpatricia_

If you don't dig deep into your fuckin' soul you won't have legs. I'm just telling you that. If you don't tell the truth out there you're fucked. All you got is you and what you have to say to people and they are listening right now and they are not going to be listening forever. Trust me. So you gotta grab it and you don't apologise or worry about why they're listening or how long they're gonna be listening for. You just tell them what you want to say.

SzRéka

Ha nem a lelked legmélyéről jön amit csinálsz, akkor üres leszel.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján