Daisy Jones & The Six (2023–2023) 63

0 díj · 3 jelölés

1977-ben a Daisy Jones & the Six volt a világ egyik legsikeresebb zenekara. Élén két elképesztő egyéniséggel, Daisy Jonesszal és Billy Dunne-nal a banda az ismeretlenség homályából a csillagok közé repült. Majd egy chicagói, teltházas koncertjük után feloszlottak. Most, évtizedekkel később,… [tovább]

angol
angol
angol

Képek 14

Szereposztás

Sebastian ChaconWarren Rhodes
Riley KeoughDaisy Jones
Nabiyah BeSimone Jackson
Sam ClaflinBilly Dunne
Will HarrisonGraham
Camila MorroneCamila Dunne
Josh WhitehouseEddie Roundtree
Suki WaterhouseKaren Sirko
Olivia Rose KeeganCaroline
Tom WrightTeddy

További szereplők

Kedvencelte 20

Várólistára tette 137


Kiemelt értékelések

Pandalány

A könyv után nagyon kíváncsian vártam, milyen lesz a karaktereket megelevenedve látni, hallani a dalokat, és érezni az igazi ’70-80-as évek hangulatát.
Összességében mindezt megkaptam, nagyon szerettem nézni minden egyes részt. A színészválasztásokkal abszolút elégedett vagyok, szerintem tökre működtek a vásznon, tetszettek.
Egyedül azért vontam le egy csillagot, mert volt, amit hiányoltam a sorozatból, és fontos lett volna jobban kiemelni.

timea_z

Egy éve hallgattam meg hangoskönyvben, így már kellően elfelejtettem a részleteket ahhoz, hogy ne zavarjanak az apróbb változtatások. Örülök, hogy végre hallhattam az említett dalokat, hiszen én épp ezt hiányoltam a könyvből. Összességében jó élmény volt, szerettem.

lettielena 

Nagyon-nagyon-nagyon vártam a sorozatot és szerencsére nem csalódtam. Egy-két dolgot hiányoltam, összehúztam a szemöldököm párszor, de imádtam.
Fantasztikusan összehozták. Nem számolom már mennyiszer végighallgattam az albumot.
Hálás vagyok, hogy ezt az adaptációt ilyen gondossággal készítették el. Érződött belőle, mennyi munkát fektettek bele nemcsak a készítők, hanem a színészek is. Tényleg egy családnak érződtek.
Sok kedvenc jelenetem lett. Tuti többször újranézem majd.

Amit hiányoltam/furcsa volt:
spoiler
spoiler
♫ Daisy spoiler
♫ Camila spoiler
♫ Billy spoiler
♫ Van a könyvben egy jelenet spoiler
spoiler

Oh, won't you let me down, let me down
Let me down easy if you're gonna let me down?

SunflowerSz 

Sajnos nem tetszett annyira, mint vártam, de azért végignéztem. Egy-két részt feleslegesnek éreztem, szerintem sok volt 10 epizód ahhoz képest, hogy mit akart elmesélni a történet. Egyébként még élveztem is volna, mert például a dalok tetszettek benne, de a karakterek borzasztóan idegesítőek voltak és senkit sem igazán tudtam megkedvelni. A felvázolt problémák klisések voltak, ugyanakkor azt akarták érzékeltetni mintha egy hullámvasúton lennénk érzelmek tekintetében, de nekem csak üres próbálkozás maradt az egész.

Saku28

A könyv nekem nem lett kedvencem, viszont a sorozatot annál jobban szerettem, pedig ez a zenei stílus nem igazán az én világom. (Én leszek az a csodabogár, akinek a theme songon kívül semmi nem tetszett, azt viszont azóta is rongyosra hallgatta… az egyetlent, aminek nincs köze a valódi történethez, hát tipikus. X"D) A hangulat abszolút átjött, a színészek pedig zseniálisak, úgyhogy hiába nem tetszik a konkrét zene, tőlem így is jár a 10 csillag. Én nem bántam a változtatásokat, de valószínűleg csak azért, mert nem voltunk felhőtlen kapcsolatban a könyvvel.

liliom1229 

Már nem emlékszem, hogy keveredtem ide, de örülök, hogy rátaláltam. Mondanám, hogy egyszerűen zseniális, de kicsit sem egyszerű. A karakterek, az élethelyzetek, a történet, mind-mind összetettek, bonyolultak. Az egész sorozat egy érzelmi hullámvasút, egy kis zenével, és nem is akármilyen zenével megfűszerezve. Olyan, mint a Julie and the Phantoms, csak más a célközönség, így hiányzik a rózsaszín tinirománc és fantasy, és egy sokkal reálisabb képet mutat a zeneiparról, vagy legalábbis a 70-es évekről.

Nachtkrapp

Anno egyszer megláttam a könyv borítóját. Megfogott.
Elolvastam a fülszöveget. Tetszett.
Kivégeztem a könyvet. Szerelembe estem.
Tudnom kellett, készül-e adaptáció. És lám, bár várnia kellett rá a világnak, íme, kész van.
Amikor legelőször felcsendült a főcímzene, már tudtam, hogy ez egy felejthetetlen sorozat lesz.
És tudjátok, mit? Nem is tévedtem! Aki hisz, aki nem, ez mindenkitől megérdemel egy esélyt – mert több nem is kell.

Még mindig… olyan szinten a hatása alatt vagyok a történet minden formájának, hogy az hihetetlen.

Dawn_Silver

A könyvet is szerettem, és szerencsére a sorozatot sem rontották el. A színészek jól játszottak, és az egésznek a hangulata is valahogy nagyon jó. A zenék is tetszettek. Volt pár unalmasabb jelenet, de alapvetően magával ragadott.

piciszusz 

Ezer éve mentettem el és Viktor csak azért bólintott rá, mert már nagyon nincs mit néznünk. Könyvet nem ismerem, nem olvastam. Én nem húztam volna el 10 részesre, szerintem rövidebben is meg lehetett volna oldani, ennek ellenére tetszett mindkettőnknek. A számok közül párat azóta is hallgatok, tök jó hogy felrakták az egész albumot Spotifyra is, Riley hangja nagyon tetszik és feldobja a számokat.


Népszerű idézetek

Nachtkrapp

Daisy: I'm not the muse, okay? I'm the somebody.

1. rész – 1 - szám: Gyere és vedd el
Nachtkrapp

Daisy: I thought being around people would make me feel less lonely… so I moved into a hotel. I was wrong.

4. rész – 4 - szám: Láttam a fényt
Nachtkrapp

Billy: She's just a girl. There will be others.
Graham: How do you know?
Billy: Because you're 14 years old, and you can play the guitar.

1. rész – 1 - szám: Gyere és vedd el
namelesshaker 

Daisy: No matter how confident you pretend to be, how much you think you can give, if enough people tell you you're shit. You believe 'em.

1. rész – 1 - szám: Gyere és vedd el
Nachtkrapp

Rod: Pyrotechnics!
Daisy: Excuse me?
Rod: You guys are selling out fifteen thousand seaters now! Don't you think it's time to add a little fire? A little sculp?
Daisy: You know, Rod! Don't overthink it. I'm the fire.

9. rész – 9 -szám: Mintha ez lenne az első alkalom Úgy, mint az elején
Nachtkrapp

Simone: I may not have been comfortable enough yet to dance with her… But making music together, making everyone else dance, it was the next best thing.

7. rész – 7 - szám: Elment
Saku28

Nicky: I think… it's easy to confuse a soulmate with a mirror.

7. rész – 7 - szám: Elment
Nachtkrapp

Rod: Let me tell you what it's like to manage a rock band. We're driving all over hell and creation, city to city, roadies and crew, the whole nine, and not one person – no one – ever asks how we're always stocked up on gas. Or beer. Or the special tea Daisy likes that you can only get shipped in from Thailand. No one says „thank you”, no one notices a goddamn thing.

8. rész – 8 - szám: Úgy tűnik, megcsináltuk
Nachtkrapp

Daisy: I had the No.1 song in the country and not a single person that I wanted to celebrate with.

4. rész – 4 - szám: Láttam a fényt
Nachtkrapp

Daisy: We don't have to be friends. But if we're gonna write together, we… we can't be strangers.

5. rész – 5 - szám: Tűz

Hasonló filmek címkék alapján