Ének az esőben (1952) 136

Singin' in the Rain
103' · amerikai · romantikus, vígjáték, musical

1 díj · 1 jelölés

A cselekmény abban az időben játszódik, amikor Hollywoodban áttérnek a hangosfilmre: Don, aki a némafilmekben többnyire az epekedő hősszerelmest játszotta, a hangosfilm révén esélyt kap arra, hogy mint táncos és énekes lépjen fel. Cosmo barátjával utolsó filmjét, amelyet a közönség kinevetett… [tovább]

Képek 6

Szereposztás

Gene KellyDon Lockwood
Donald O'ConnorCosmo Brown
Debbie ReynoldsKathy Selden
Jean HagenLina Lamont
Millard MitchellR.F. Simpson
Douglas FowleyRoscoe Dexter
Rita MorenoZelda Zanders
Hirdetés

Kedvencelte 55

Várólistára tette 89


Kiemelt értékelések

Andi 

Érthető, hogy miért kedvence Willnek(Glee) a film.
Aranyos film, a legjobb step táncokkal.Debbie Reynoldsnak eszméletlen jó hangszíne van.

LukeSkywalker 

Ez A Tökéletes film. Tökéletes szórakozást nyújt, elfeledteti minden gondunk-bajunk, és a hatására kedvünk támad kirohanni, énekelni és táncolni az esőben, és beletoccsanni az első pocsolyába, egy esernyővel pedig pörögni egy villanypóznán. (apró érdekesség: Gene Kelly a legendás jelenet idején csúnya influenzával küszködött, ez is hűen mutatja, micsoda profi is volt.)
A három sztár valóban kitesz magáért. Kelly ugye Kelly, és ebben a filmjében derül ki mindennél jobban, mennyire jó színész is, nem „csak” táncos és énekes. A humora, a sármja, a drámai érzéke mind kiváló.
Debbie Reynolds (Carrie „Leia hercegnő” Fisher édesanyja) egy tünemény, ragyog, sziporkázik, csodásan énekel, táncol és játszik, tökéletesen egyenrangú partnere a nagy Gene-nek.
Donald O'Connor pedig, amikor csak lehetőséget kap, ellopja a showt partnerei elől géppuskalábú fergeteges mozgásával és bámulatos táncával.
A dalok egytől egyig pazarok, fülbemászóak, és noha nem eredetiek, mert korábbi MGM musicalekhez íródtak, ez mit sem von le az értékükből. A díszlet, a történet, a ruhák, a lányok, a színészek, a zene és koreográfia mind-mind egyszeri és megismételhetetlen, felülmúlhatatlan. Ez minden idők egyik legszebb, legviccesebb, legromantikusabb hollywood-i musicalje Hollywood aranykoráról, a hangosfilm forradalmáról és két ember kedves szerelméről.
(egy zárójeles megjegyzés: e sorok írójának megadatott az a megtiszteltetés, hogy kezet rázhatott a rendező Stanley Donennel.)

Lili98 

Az egyetlen dolog, amit bánok ezzel a filmmel kapcsolatban, az az, hogy nem korábban láttam.
Tipikusan egy olyan film, ami megmelengeti a szívemet.
A Singin' in the Rain című dalt meg mindig dúdolom, amikor esik az eső.:)

viky0222

Igazi klasszikus, amit nagyon is megéri megnézni. Imádtam a dalokat, a színészeket, a történetet. Egyszerűen elvarázsolt, pedig valamiért sokáig féltem tőle, hogy nem fog tetszeni. Nem is értem.. Musical szóval alapból plusszal indult. :D Itt-ott volt, hogy kicsit eluntam magam, és picit hosszabb volt, mint kellett volna, de ettől függetlenül nagyon szerettem, és biztos nem utoljára láttam.

Osli75 

Nagyon cuki film volt, jó kis step táncokkal, dalokkal. Donald O'Connor teljesen lenyűgözött. Imádtam :) Mai szemmel is nagyon jól megcsinált film, értem miért lehetett sikeres a maga korában.

dorottya_k 

Hát ez a film valami csodálatos volt. A hangulat, a zenék, a színészek, a ruhák.. Azt hiszem nem utoljára néztem meg:)

Lexy

Nagyon jó a hangulata, teljesen feldobja az embert. :) Még most is a „Singin' in the rain”-t dúdolom magamban. Azt hiszem, ezt kénytelen leszek a közeljövőben újranézni, igazán tetszett. :)

sblair

Egy esős hétvége zárása lett ez a film. Imádom!

Kriszta

Szerintem nagyon jó a maga nemében. Vidám, vicces, jók a zenék és állati jól táncolnak a szereplők.

Junchi

Van valami különleges, vonzó bája ezeknek az 50-es évekbeli amerikai filmeknek (nem is véletlen, hogy például az 1957-es esztendőt tartom filmes szempontból A legjobbnak), illetőleg sosem volt még film ilyen jó hatással mindjárt kettő érzékszervemre is együttesen. A parádés színészekről pedig nem is ejtettem akkor még szót, bár ez már csak ipari mennyiségű ömlengéshez vezetne.

Erős 8-as.


Népszerű idézetek

Keikorca

– Értsd meg: nincs közöttünk semmi. Soha nem is volt köztünk semmi… csak levegő.

worsi 

Don: Hey, Cos, do something! Call me a cab!
Cosmo: Okay. You're a cab.

3 hozzászólás
Drucocu

Eshet, süthet, fújhat és fagyhat, de a show meg nem állhat!

Drucocu

A világ telis-tele van csodákkal. Mindannyian boldogok lehetnénk. Azok vagyunk? Nem. Egyáltalán nem! Kifejezettem nem!! A legkevésbé sem!!!

Drucocu

A kis embernek nagy a pofája, a nagy embernek meg kicsi. A nagyoknak nincs humoruk, a kicsiknek még annyi sincs.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján