Gengszterosztag (2013) 118

Gangster Squad
113' · amerikai · akció, dráma, krimi 16

Los Angelesnek volt már királya. Mickey Cohen korlát és gátlás nélkül uralkodott a városon. A negyvenes-ötvenes években a kábítószer- és fegyverkereskedelem, a kuplerájok és a tiltott játékbarlangok mind neki adóztak. De nemcsak a bűnözők voltak az alattvalói; a rendőrség és a politikusok is az… [tovább]

Képek 4

Szereposztás

Sean PennMickey Cohen
Josh BrolinJohn O'Mara őrmester
Ryan GoslingJerry Wooters őrmester
Emma StoneGrace Faraday
Giovanni RibisiConway Keeler
Robert PatrickMax Kennard
Nick NolteParker
Michael PeñaNavidad Ramirez
Mireille EnosConnie O'Mara
Michael BacallComanche

További szereplők

Kedvencelte 5

Várólistára tette 83


Kiemelt értékelések

Emerson 

Szeretem azokat a filmeket, ahol még ésszel és erővel üldözik az ellenséget és nem mindenféle mikromilliméter nagyságú kütyüvel meg turbójárművekkel villognak. Rögtön egy szemléletes belépővel indítottak és ez a lendület ki is tartott a film végéig. Mondjuk meglepő dolgok nem történtek (még úgy sem, hogy nem olvastam utána az eredeti „történetnek”).
A képi világ nagyon ott volt, pont ezért nem értettem miért kellett erőltetni a slow motiont. Teljesen kizökkentett a feszültségből. A kor hangulata tökéletes volt és dicséret jár a színészeknek is. Az egyedüli, aki kilógott Gosling volt. Miért kell mindenáron egy ügyeletes szépfiút is belenyomni egy filmbe? Rejtély, hogy eddig hogyhogy nem tűnt fel milyen cincogó hangja van… de lehet hogy csak Brolin dörmögése mellett tűnt annak. Várom egy független szakértő véleményét :-)

christine 

Negyvenes-ötvenes évek, maffia, jó zsaruk és rossz zsaruk, önfejű, makacs férfiak és Ryan Gosling. Kell ennél több?
Inspiráló volt számomra a maffiás rész, Az utóbbi időben rengeteg ilyen filmet néztem, egyre nagyobb képet kapok erről a világról is.
A műfaj kedvelőinek ajánlom, bár aki nagyon jártas ebben, annak mindenképp egyszer nézős sztori lenne. Az alapszituáció a megszokott: a nagy górét kell kicsinálni, és itt jönnek képbe az önfeláldozó rendőrök, exrendőrök, és mindenki, aki egy kicsit is igazságosztó szeretne lenni.

SunflowerSz 

A negyvenes-ötvenes évek hangulatát szerintem elég jól hozza a film, a zenék nagyon tetszettek végig. Nekem ez a maffia világ annyira nem jön be, de tulajdonképpen ez így is egy eléggé élvezhető film volt nekem. A színészek zseniálisak voltak és eléggé le tudott kötni a történet is.

Little_Monster 

Sokkal rosszabbra számítottam, pozitív csalódás. Igazi akciódús, gengszteres pasifilm, ami izgalmas annyira, hogy egy alkalommal bárkit lekössön. Műfaj megújító újdonságokat senki ne várjon tőle, viszont aki szereti ha híres színészek ismert műfajban egymást hajkurászva sokat lövöldöznek, azoknak tetszeni fog. Nem utolsó sorban számomra mindig kedves Ryan Gosling és Emma Stone duóját nézni.

Popovicsp87 

Igazán jó gengszterfilm, tele akcióval.
A színészek nagyon jól játszanak és hozza ezt a 1940-50-es évekbeli hangulatot.

zsofi017

Egész jó. Nem untatott (ami nagy szó, mert ez nem a kedvenc műfajom).

dulkap 

Nem rossz film ez, de nem is jó. Az első bő egy óra még jó is volt, még ha nem is korszakalkotó a műfaján belül. De aztán a kínai negyedes jelenet környékén megállt a film és utána már csak hullámzott a szint, de sosem tudta újra csak pár percig is elérni az első óra szintjét. Hangulat megvolt a filmben, csak a forgatókönyv volt baromi gyenge. A nyitó jelenet után azt gondoltam, hogy végre egy kőkemény gengszterfilmet láthatunk, amilyen a maffia világa, ám hamar kiderül, hogy erről szó sincsen. Fordulatokról meg nem is lehet beszélni, mert szinte rögtön meg lehet mondani a filmben, hogy ki éli túl és ki nem.
Penn eleinte még jó is volt, de aztán túl ripacs lett, ami rá azért ritkán mondható el. A többi karakter meg olyan semmilyen. Se nem rosszak, se nem jók. Emma Stone meg valójában csak azért van ott, hogy valami szép is legyen a filmben.
Azt mondjuk nem értem, hogy ha már valós személyeket visznek bele a filmbe és komolyan is gondolják a filmet (nem úgy, mint QT a Brigantyk-ban), akkor miért kell a történelmet megmásítani. Ugyanúgy el lehetett volna adni ezt a filmet Cohen és Dragna neve nélkül is.

ZsoltNagy_2

Nem volt olyan rossz film de én valahogy többet vártam. Valahogy akaratlanul is Keresztapa szerű filmet akartam látni, de nem olyan volt. Egyszer megnézhető filmnek tartom, annyira nem fogott meg pedig a színészekre nem lehet panasz mindenki jól játszott benne.


Népszerű idézetek

virrasztó 

Random bad guy: You are dead, pal! You-are-all-dea…
O'Mara: Yeah, we get that a lot_


Népszerű triviák

UViki

Emma Stone és Ryan Gosling harmadik közös filmje a Őrült, dilis, szerelem (2011) és a Gengszterosztag (2013) után.

[www.filmezzunk.hu]

Kapcsolódó filmek: Őrült, dilis, szerelem (2011) · Gengszterosztag (2013) · Kaliforniai álom (2016)

Őrült, dilis, szerelem (2011) Gengszterosztag (2013) Kaliforniai álom (2016)

Kapcsolódó művészek: Emma Stone · Ryan Gosling


Hasonló filmek címkék alapján