Őrült, dilis, szerelem (2011) 409

Crazy, Stupid, Love.
118' · amerikai · dráma, romantikus, vígjáték 12

0 díj · 1 jelölés

A negyvenes Cal (Steve Carell) ideális élete összeomlik, amikor a felesége, Emily (Julianne Moore) váratlanul bejelenti, hogy van valakije, és válni akar. Hirtelenjében nagyon egyedül találja magát, de a legrosszabb, hogy elfelejtette, hogy kell randizni. A környékbeli bárban próbálkozik, ahol… [tovább]

magyar

Képek 37

Szereposztás

Ryan GoslingJacob
Emma StoneHannah
Steve CarellCal
Josh GrobanRichard
Julianne MooreEmily
Jonah BoboRobbie
Kevin BaconDavid Lindhagen
Analeigh TiptonJessica
Joey KingMolly
Liza LapiraLiz

További szereplők

Kedvencelte 97

Várólistára tette 123


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Nekem csak két dolog nem kellett volna a történetbe: Ryan Gosling és Emma Stone. Ha megmaradt volna szimplán az idősebb generációnál, meg a legfiatalabbaknál, akkor sokkal jobban szerettem volna. Egyébként nem rossz családi film, Steve Carell hozta a szokásos (semmilyen) formáját. A legjobb a srác volt benne.

NaNa_88 

Ez a film feles állás. A mérleg egyik oldalán ott van Ryan Gosling, akit photoshoppoltak ámen, Emma Stone, akit szeretek, jó pár poénnal fűszerezve. És persze DAVID LINDHAGEN. :D
A másik oldalon meg Steve Carell. Szánom bánom, de eddig még nem sikerült megszeretnem ezt az embert. Lehet, hogy a filmjei, amik nem nyerték el a tetszésemet, nyomják rá a bélyegét magára a színészre is.
Tipikus romantikus vígjáték ez is. Bár néha voltak meglepetések. Túl sokszor nem megnézendő, párszor, egyszer ajánlott. :)

2 hozzászólás
Charityy 

Vicces, aranyos film. Egyszeri kikapcsolódásnak megfelel, de ennél több nincs benne. Nem túl érdekes a sztori, de azért van benne pár csavar.

Echo

Nem volt rossz film,de egy valakit feleslegesnek éreztem, méghozzá Emma Stone-t. Nélküle is egész jó lett volna a film. Igaz Ryan Gosling is felesleges lett a végére,de neki legalább volt némi haszna.

julcseee

Na ilyen kérem egy igazi romantikus vígjáték. (Én ezt eddig amúgy miért nem láttam??)

Ákos_Tóth 

Szerintem ezt a mozit besöpörhetjük az „igényes szórakoztatás” fakkba: nem akar nagyon sokat, sőt, már-már kínos paneleket is felhasznál (ballagási jelenetsor), cserébe viszont végig nagyon intelligens és mégis ízes marad. Nagyon éretten kezeli például a fiatalok (kiskorúak!) nagyon is felnőttes, és a felnőttek nagyon is gyerekes szexuális habitusát, ezen a területen akár még bevállalósnak is lehetne nevezni.
Alátámasztja az igényességet, hogy Carellen kívül igazából minden színész neve garancia a minőségre: bámulatos látni például, hogy miközben Gosling tökéletesen elemében van a nyálgép csajmágnes szerepében, igazából minden megmozdulásából ösztönösen árad az az érett komolyság és férfiasság, amit Brad Pitt és DiCaprio anno kínkeservesen épített fel filmről filmre. Női fronton ugyanez a kategória Emma Stone. Julianne Moore még mindig topliga, Kevin Baconre sem lehet haragudni, amiért kizárólag annyit tesz bele a filmbe, hogy ő Kevin Bacon, és érzésem szerint Analeigh Tipton filmjeit is érdemes lenne visszakeresni: nem hiszem, hogy azóta B-listás karakterszínész lett.
Na már most Carellt az ember általában vagy szereti vagy utálja, vele kapcsolatban nehéz középutas véleményt képviselni, viszont az utóbbi időkben látott szerepeire és a megannyi Office-mémre visszagondolva azt kell mondanom, bőven van létjogosultsága annak a jelenségnek, amit gyakorlatilag egy személyben képvisel. Ha nagyon be kell csatlakozni valamelyik szélsőséges táborba, inkább csípem a csávót…
A film amúgy tobzódik a csúcsra járatott poénokban, eleve a felvezetés a kissrácokkal és a házasság szétesésével, az egyéjszakás kalandokkal, a tanárnővel, Stone és Gosling töcskölésével, majd a kerti bunyóval – ezeken az ember garantáltan szakadni fog.

Szeretetre méltó film, ha ilyen vígjátékokkal lenne tele a péntek esti műsorsáv, többet kapcsolnám be a tévét.

10 hozzászólás
NinaAva

Imádom ezt a filmet… a röhögés fojtogatott miközben néztem… Az arcok, a dumák, a színészek…
Ryan Gosling teste… minden csodálatos volt benne. nem csak a testben, hanem a filmben is

A története is nagyon tetszett… kemény kb. 2 óra nyálcsorgatás, és röhögés… :D

Dorka 

Kellemes kikapcsolódás. Azt hiszem, a legbanálisabb történettel is lehet eladható filmet készíteni, ha a megfelelő színészeket válogatjuk össze. Volt pár kifejezetten jó jelenet, amúgy a történet nem nagy szám.
spoiler
spoiler
spoiler

StarSpangledGirl

Nem volt rossz film, de valahogy mégsem volt az igazi.
Érdekes, hogy többen is pont Hannah és Jacob párosát tartják feleslegesnek a filmben, nekem ők teljesen rendben voltak, sőt, kimondottan kedveltem őket, bár ebben biztos az is közrejátszik, hogy Cal és Liz mellett Jacob volt a harmadik kedvenc karakterem. (Ryan Gosling ikonikus undorodó arca az egyik örök kedvenc gifem, örömmel látom itt is a képgalériában. :D) Robbie és Jessica viszont… jaj. Az elején még szerethetőek meg aranyosak voltak, de a vége spoiler csak engem borított ki? Értem, hogy poénnak szánták a készítők, de az én hátamon csak a cringe kúszott ütemesen felfelé. Bár az igazat megvallva ez jópár közös jelenetükre igaz volt, tulajdonképpen nem is igazán tudtam hova tenni az ő történetszálukat, pedig Robbie-t egyébként kedveltem. A fentebb a spoilerben említett végkifejletük pedig eléggé lerontotta a filmélményt, de lehet, hogy csak túlérzékeny vagyok. :')
Végeredményben tehát egynek elment, de nem érzem a késztetést, hogy újranézzem. Ha több szálon futó romkomról van szó, nálam még mindig az Igazából szerelem a nyerő.

babunymph 

Ha esetleg elfelejtettem volna, miért nem nézek romantikus vígjátékokat.


Népszerű idézetek

Honey_Fly 

Police officer: We all have arguments but if you're gonna fight, just do it inside. Keep it in the family, okay?

5 hozzászólás
agnieszka

I should've fought for you.
'Cause you fight for your soul mates.

Bogesxd 

Jessica: Jó estét Mr. és Mrs. Weaver, milyen volt a… Jesszus, mi történt?
Cal: Mrs. Weaver el akar válni és kiugrottam a kocsiból.


Népszerű triviák

UViki

Emma Stone és Ryan Gosling harmadik közös filmje a Őrült, dilis, szerelem (2011) és a Gengszterosztag (2013) után.

[www.filmezzunk.hu]

Kapcsolódó filmek: Őrült, dilis, szerelem (2011) · Gengszterosztag (2013) · Kaliforniai álom (2016)

Őrült, dilis, szerelem (2011) Gengszterosztag (2013) Kaliforniai álom (2016)

Kapcsolódó művészek: Emma Stone · Ryan Gosling


Hasonló filmek címkék alapján