Narcos (2015–2017) 139

0 díj · 2 jelölés

A Narcos a 80-as évek Kolumbiájában játszódik, a drogvilágról szól, Pablo Escobar életéről és a Medellin kartelről.

angol
angol

Képek 6

Szereposztás

Wagner MouraPablo Escobar
Maurice CompteHoratio Carrillo
Boyd HolbrookSteve Murphy
Pedro PascalJavier Peña
Joanna ChristieConnie Murphy
Roberto UrbinaFabio
Ana de la RegueraElisa
Paulina GaitanTata Escobar
Juan MurciaJuan Pablo Escobar
Raúl MéndezCésar Gaviria

További szereplők

Kedvencelte 62

Várólistára tette 225


Kiemelt értékelések

sfox33

1. évad
Nem igazán ismerem a valódi Pablo Escobar-t, se a körülette zajlott eseményeket, de a sorozatkészítők pöppet részrehajlóak, de ami biztos, hogy a sorozatnak köszönhetően most függő lettem, mármint Pablo személye és világának érdekessége ragadott meg. Kicsit olyan, mint egy kalóz: brutális tettek, kegyetlenség, törvényenkívüliség, de mégis érzel egy rajongást iránta.

2. évad
Komolyan, szinte sajnáltam ami Pablóval történt, tény, hogy kegyetlen volt, de a sorozat az emberi oldalát is megmutatta (bár ismétlem, ez egy kreáció). Nem nézem meg a 3. évadot, nélküle már nem lenne az igazi, a többi bájgúnár annyira nem érdekes és nem tudnék elvonatkoztatni, mint önálló sorozat. Az első évad sokkal szövevényesebb volt, viszont a második évad sokkal akció-dúsabb, bár szinte egyértelmű volt, hol, mikor és miként fog végződni…

Kopaszkutya 

Egy újabb minőségi sorozat a Netflixtől. A Pablo Escobar életéről szóló alkotások mostanában nagyon felkapottak lettek. Ez volt az első, amit megnéztem és nem nagyon tudom elképzelni, hogy valami felül tudná múlni. Wagner Moura zseniálisan hozza a figurát, a többiek eltörpülnek a játéka mellett. Az évad nagyjából 15 évet ölel fel, néhol nem a valós történéseket meséli el, ezért annak is tud újat mutatni, aki ismeri Escobar életét. Berendelték a második évadot. Várom.

mamoulian 

Rendkívül szórakoztató sorozat, csak az évad vége felé ült le kicsit nekem. Kiváló szereposztás, Wagner Moura egyetlen pillantása odateszi a jelenetet.

Bazil

Idén már másodszor találkoztam olyan sorozattal, ami megtörtént esetet dolgoz fel, az O.J. Simpsonról szóló is nagyon tetszett, ez a Pablo Escobar ténykedését, felemelkedését majd bukását bemutató még jobban!
Annyit talán szabad elárulni – azért a biztonság kedvéért spoilerek közé teszem –, hogy spoiler
A második évadban többször is éreztem, hogy na, ez nem lehet igaz, ez nem történhetett meg. Persze Kolumbiában más mércével mérnek, főleg az elszállt agyú pszichopata gyilkosok köreiben, de akkor is, több esetben lehetett érezni, hogy itt talán nem annyira követték a valóságot az írók. Nem voltak hiteltelen jelenetek ezek, de az érzés megvolt. Ez azonban csak emelte a drámát, a feszültséget, és bár néha – szerintem tudatosan – előtérbe hozták Escobar családszeretetét, ragaszkodását a feleségéhez – vagyis az emberi tulajdonságait, de így is szinte együtt élt a végére a néző a kolumbiai néppel, akik egyöntetűen azt kívánták, hogy kapják el végre ezt az embert állatot. A többször is jó ütemben bevágott eredeti képek rendkívüli módon hozzájárultak a kialakult atmoszférához, a színészi játék előtt le a kalappal, különösen Escobar/Wagner Moura és a DEA ügynök Javier Peña/Pedro Pascal játéka tetszett. A főcímzene meg úgy egyáltalán az epizódokban elhangzó összes dal nagyszerű, a helyszínek, a mozifilm minőségű fényképezés mind-mind telitalálat.
Én az O.J. Simpson sorinál is azt mondtam, hogy nálam az év sorozata, de ez kiütéssel győzött!
És mivel a sorozat folytatódik jövőre, én biztos, hogy maradok.

3. évad:
Az évad első fele talán kissé lájtosabb volt, de az 5. résztől beindultak a keménykedések, és teljes sebességre pörögtek az események. A gengszterek továbbra is gengszterkednek, a DEA továbbra is üldözi őket, így nem is lehet más az eredmény: továbbra is 10/10!

6 hozzászólás
Leah 

1.-2.évad:
Zseniális ahogy Escobar összehozta a birodalmát, és zseniális ahogy a politikai ambíciói , és mert nem tud veszíteni , össze is omlik az egész. Szépen. Lassan.
Ahogy a nép „Robin hoodjából" egy tomboló terrorista lesz.

Zseniális az egész sorozat, a színészek, az opening, a zenék is illenek hozzá (habár az op-on kívül egyik se lett kedvenc.)
3:évad:

negoti 

1-2 évad. Soha nem érdekeltek a droggal kapcsolatos filmek, témák, de hát, van amikor az ember feladja az elveit. Érdekes volt az, ahogy feldolgozták a valós/nem valós történéseket, Escobar életét és az ellene folyó harcot. Elképzelhetetlen mennyiségű pénzt szerzett a drogkereskedelemből, amit biztosan nem a szegényekre költött, bár próbálta magát a nép megmentőjének beállítani, miközben csak egy aljas gyilkos volt. A készítők ügyességét mutatja, hogy képesek voltak 3 évadot összehozni
3. évad. Összességében nem volt olyan „látványos”, mint az Escobar korszak, de ugyanolyan erőszakos.

2 hozzászólás
Mesemondo

Hát, igen. Így kell „megtörtént események alapján” sorozatot készíteni. Instant klasszikus.

dulkap 

A 2. évad legalább olyan jó, mint az első. Ugyan itt a vége felé vannak lassabb részek, viszont ezúttal Boyd Holbrook sem tűnt úgy, mint egy bajszos Justin Bieber imitátor. Ezúttal is jól vannak vegyítve a leforgatott és az eredeti felvételek, pont annyi és pont akkor, amikor kell. Egy-két helyen éreztem hatásvadász dolgot, mert azért nem mindig lehet tudni, mi a valóban megtörtént és mi a fikció. De nem csalódtam és hozta simán az első színvonalát. Egy év és jöhet a folytatás!

Orsolya_Tikászné_Gárdos

Az első két évadban Wagner Moura olyan tökéletes Escobar volt, hogy utána már csak lejtmenet jöhetett. A harmadik évadban már nagyon öncélúnak tűnt az erőszak, nem mintha előtte nem borzasztott volna. A mexicoi Narcost egyelőre nem akarom megnézni.

Almost_Zed 

Ütős minőségi sorozat, a valaha élt legnagyobb drogbáró karrierjéről.

Az első évadban szépen kibontakozik előttünk Escobar elképesztő birodalmának építkezése, megkezdődik az ellene folyó harc. A második évad még jobban tetszett, hiszen az már arról az elkeseredett harcról szól, amelyben fokozatosan veszít hatalmából, majd bekövetkezik a vég. Nagyon érdekes volt látni, ahogy a rivális kartellek szövetkeznek ellene, bekavar a CIA, a DEA-s amerikai főszereplők közül különösen Pena karaktere tartogatott meglepetéseket, plusz a kormányerők rengeteg áldozat árán jutnak el Escobarig. Szép volt a kolumbiai környezet, Wagner Moura játékát is megszerettem, az eredeti filmfelvételek és Murphy narrációja jól kiegészítették a történéseket.
Összességében egy remek sorozatot alkotott a Netflix.


Népszerű idézetek

Kopaszkutya 

– You are meeting up with politicians, not with gangsters.
– Aren't they the same thing, boss?
– Politicians scare easily. You're fine with just a pistol.

Baly

– Mintha az ördöggel kötnénk alkut.
– Ön egy olyan ország elnöke, ami már szinte maga a pokol. Mégis ki mással köthetne üzletet?

Coralie 

Amikor még kis taknyos voltál, minden vágyad az volt, hogy lelépj, és nyakadba vedd a világot. De nem tetszett, amit találtál. Sokaknak nem tetszik. De nem próbálják megváltoztatni. Valószínűbb, hogy az változtatja meg őket.

3. évad 1. rész – Vezércsel
Beatrix_Kiddo

Oka van annak, hogy a mágikus realizmus Kolumbiában született meg. Olyan ország ez, ahol álom és valóság egybefolyik… ahol gondolatban mindenki olyan magasan száll, mint Ikarosz.

1. évad 3. rész – Az örökkévalóság urai
Beatrix_Kiddo

Az Egyesült Államokban a maffia eltünteti a szemtanúkat, így nem vallhatnak ellene a bíróságon. Kolumbiában Pablo Escobar a teljes bíróságot eltüntette.

1. évad 4. rész – A Palota lángokban
Baly

Murphy: Ha a saját szemükkel látják, az ördög nem is olyan félelmetes. Csak egy hétköznapi férfi. Szakállat növeszt, ha nem borotválkozik. Kövér és mezítlábas.

Coralie 

És csakúgy, mint Gabriel Garcia Marquez regényeiben, a legnagyobb darab szar a legkritikusabb időpontban száll a ventilátorba.

2. évad 10. rész – Végül elbukott
Coralie 

Van egy régi bűnüldöző mondás: A rosszfiúknak mindig szerencséjük kell, hogy legyen, a jóknak viszont csak egyszer.

1. évad 4. rész – A Palota lángokban
Baly

– Börtönt akarsz építeni?
– Nem börtönt, kuzinom. Kastélyt!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján