Szemtől szemben (1995) 155

A legprofibb rendőr játszmája a legprofibb bankrabló ellen. Neil McCauley a bűnözők királya, az évszázad bűntényére készül. Vincent Hanna nyomozó, a rendőrség legjobb koponyája, aki már szinte mániákusan üldözi McCauley-t, bármi áron el akarja kapni. Az ár magasabb lesz, mint akár ő maga is… [tovább]

angol

Képek 10

Szereposztás

Al PacinoVincent Hanna
Robert De NiroNeil McCauley
Val KilmerChris Shiherlis
Jon VoightNate
Tom SizemoreMichael Cheritto
Ashley JuddCharlene Shiherlis
William FichtnerRoger Van Zant
Natalie PortmanLauren Gustafson
Hank AzariaAlan Marciano
Danny TrejoTrejo

További szereplők

Kedvencelte 51

Várólistára tette 102


Kiemelt értékelések

Lunemorte 

Egy rakat jó színész egy rakáson kicsit gyengécske és túlnyújtott sztorival. Volt egy Brad Pitt hasonmás, Trejo aki itt is Trejo és két olasz akik közül nem lehet választani, melyikük a szimpibb. A zene pedig mint valami Angelo Badalamenti. Szóval hangulatos volt végülis. Szerencsére Natalie Portman alig volt benne.

BeL1eVe 

Régebben csak jeleneteket láttam belőle, és most legszívesebben tarkón rúgnám magam, amiért erre a hatalmas mesterműre sose hagytam időt szentelni, hogy megnézzem teljesen egészében.
Eszméletlen ahogy minden pontja a legnagyobb műgonddal van összerakva. A végtelenül izgalmasan felépített történet, a zseniális színészek, filmtörténelmi jelentőségű akciójelenetek, és ahogy a karakterek (főleg az antagonisták) háttere, jellemrajza meg van írva egyszerűen mesteri az egész. Nem is beszélve Elliott Goldenthal zenéjéről, ami néhol a plafonig nyomja a feszültséget, illetve a kiváló magyar szinkronról.
Lehet kissé furán fog hangzani, de ami még számomra nagyon kiemelendő (amit már a Collateral-ban is mocskosul éltem), hogy Mann milyen eszközökkel (kamerabeállításokkal) játszik az éjszakai/hajnali órák fényhatásainál. Nem tudom ezt jobban kifejteni, egyszerűen ezzel a hangulatfestéssel nem tudok betelni.

darkfenriz

Régóta érett már ez a film a megtekintésre a két főszereplő személye miatt. Kicsit lassan indul be a történet, de aztán élvezetes, tartalmas sztori kerekedik ki belőle. Sztárparadé, így is nevezhetnénk.
A talaj egyre inkább forrósodik mindenki alatt, mind szakmai, mind magánéleti szempontból. No de ha egyszer szemtől szembe kerülnek, ki húzza meg hamarabb a ravaszt?

1 hozzászólás
mazsolafa

Kicsit túlírt. A történet feszessége miatt jó pár jelenet kihagyható lett volna.

13 hozzászólás
Mr_Catharsis91 

Az egyik legjobb akciófilm a műfajában. A háború az utcán meg szerintem filmtörténeti jelenet. Akciójelenet régen váltott ki belőlem ekkora feszültséget, mint amikor durván ropognak azok a gépfegyverek. :O :)

Dániel_H 

Neo noir, de a javából. Al Pacino és Bob De Niro hibátlan, majd' 3 órás játéka korszakalkotó mű.
A zene hömpölyögve kíséri a történetet, egészen a spoiler, aztán az ember már sejti a végét, érzi a bajt, de nem tudja mégsem eldönteni, mi lesz, sikerül-e, aminek sikerülni kell.

Stone 

Többször nézem…nagyon jó kis történet, izgalmas dilemmák..

hellmolli 

Eleinte kicsit nehezen indul be, de a közepétől már nagyon izgalmas.


Népszerű idézetek

Zakuro 

Vincent Hanna: Maga valami remete?
Neil McCauley: Van barátnőm.
Vincent Hanna: És mit mond neki?
Neil McCauley: Hogy kereskedő vagyok.
Vincent Hanna: Na és ha én egyszer befordulok a sarkon, mi lesz? Búcsú nélkül otthagyja a nőt?
Neil McCauley: Csak így működik.
Vincent Hanna: Aljas ám, tudja-e?
Neil McCauley: Igen, az vagyok. De mindketten profik vagyunk. Ha nem tartjuk magunkat az elveinkhez, kereshetünk másik munkát.
Vincent Hanna: Sajnos én nem értek máshoz.
Neil McCauley: Én sem.
Vincent Hanna: Nem is akarok máshoz érteni.
Neil McCauley: Én sem.

PAVideoStudio 

Neil McCauley: – Egy barátom szerint nem lehet semmi az ember életében, amitől nem tud fél perc alatt örökre búcsút venni, ha a zsaruk befordulnak a sarkon.

PAVideoStudio 

Justine: – Miért van az, hogy nekem mindig magyarázkodnom kell, neked viszont soha?
Vincent: – Mert én azt teszem, amit mondok, és azt mondom, amit teszek.

Zakuro 

Nyomozó: Felismeri a módszerüket?
Vincent Hanna: Megmondom én mi a módszerük: az, hogy profik.

PAVideoStudio 

Vincent Hanna: – Mert szükségem van a szorongásra. Magamban hordom. Mert kell nekem. azt tart éberen, feszülten. És ez a fontos.
Justine (pár másodperc hallgatás után, lassan): – Te nem velem élsz, hanem a meggyilkolt emberek emlékével. Fürkészed a terepet. Kutatsz a halál nyomai után. A préda nyomában jársz, és végül ráveted magad. Ez az egyetlen dolog, ami fontos neked. Egyébként mindenütt csak káoszt hagysz magad után.

cscsdrk 

Aki balhékból akar megélni, az nem kötheti le magát! Nem lehet semmi az életében, amitől nem tud fél perc alatt örökre búcsút venni, ha a zsaruk befordulnak a sarkon!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján