Nyolc tanú (2008) 79

Vantage Point
90' · amerikai · akció, dráma, thriller, krimi 16

Spanyolországba utazik az amerikai elnök, hogy a terrorizmus elleni harcról tárgyaljon. A nagygyűlésen megsebesíti egy orvlövész. A rendőrség lezárja a várost és a titkos ügynökök a merénylő után vetik magukat, el kell fogni az illetőt, mielőtt újra lecsapna. Barnes és Taylor ügynök nehéz… [tovább]

angol
angol

Szereposztás

Dennis QuaidThomas Barnes
Matthew FoxKent Taylor
Forest WhitakerHoward Lewis
Bruce McGillPhil McCullough
Édgar RamírezJavier
Saïd TaghmaouiSuarez
Ayelet ZurerVeronica
Zoe SaldanaAngie Jones
Sigourney WeaverRex
Eduardo NoriegaEnrique

További szereplők

Kedvencelte 10

Várólistára tette 30


Kiemelt értékelések

balagesh

Az első jelenetsor bombasztikus (bocsánat a szóválasztásért). A közvetítéses kerettörténet révén az egész teljesen átélhető, ráadásul nehezen emészthető tragikus képekkel zárul. Igazságtalan lenne azt állítani, hogy minden puskaport ellőttek egyből az elején, viszont tény, hogy a későbbiekben a tragikum által hangsúlyossá tett nyitányt nem tudták megközelíteni sem. Nagyon szépen építkezik egyébként a film, csak az a baj, hogy nagyon gyenge alapra. Az izgalom és a váltakozó nézőpontok értelmezése lekötött ugyan, de nem tudta elfedni a lényegi sztori gyengeségét. Leginkább a gonoszságot irányító kulcsszereplő figurájának vékonysága zavaró. Valójában nincsenek igazán kidolgozott figurák, de legalább a motivációk, gondolkodásmódok érthetőek. A gonoszság mögött azonban nem találunk semmit. Sőt a végkifejlet még ennek a gonoszságnak a mélységét is megkérdőjelezi. Arról nem is beszélve, hogy a nagy szabású előzményekhez méltatlan a zárás.

carragher 

Megnézem a filmet nézek ki a fejemből és tetszik de párnap múlva már el is felejtem miről is szól ha csak a címét mondják. Jó film de csak egyszer nem egy maradandó élmény.

babamano86

Nagyon izgalmas, pörgős akció film. Végig lekötött. De annyira kusza, teljesen a nézőre van bízva, hogy összerakja a mozaik darabokat. Nekem valahogy nem is állt össze. Túl gyors a tempó, sokszor követhetetlen, és azért a végén bemutathatták volna időrendi sorrendben az eseményeket, mert nem jöttem rá, hogy kinek az ötlete volt az egész, mi volt az indítéka, és hogy sikerült bevonnia a többieket.
Aki tudja, leírhatná nekem… akkor lehet, újranézem.

Osli75 

Kicsit kusza a történet és nem mondom, hogy a végére minden világos lett, de jó kis pörgős akció film. Viszont eléggé felejthető, azt hiszem pár hét múlva már nem is fogok emlékezni rá, hogy megnéztem.

Honey_Fly 

Kicsit sok a véletlenek összejátszása és a hihetetlenségi faktor de ha nem gondolkodunk sokat csak nézünk ki a fejünkből akkor egy izgalmas akciófilm.

danlin 

Egy támadás, nyolc szemszögből, és a végén a sok mozaik összeáll. Kiderül, hogy ki kicsoda, kinek mi volt az indoka, és hogy ki éli túl. Végig pergős, izgalmas.

marta_melyi

Eszméletlenül király film volt. Mindenkinek ajánlom.


Hasonló filmek címkék alapján