A zsaruk becsülete (2008) 32

Pride and Glory
133' · amerikai, német · akció, dráma, thriller 16

Az egyik kábítószer-razzia tragikus következményekkel jár New Yorkban. A bűnözők négy zsarut kelepcébe csalnak és a kialakult tűzharcban kettő közülük életét veszti, a másik kettő pedig életveszélyes sérüléseket szenved. Az eset kivizsgálásával Ray Tierney nyomozót (Edward Norton) bízzák meg.… [tovább]

angol

Szereposztás

Edward NortonRay Tierney
Colin FarrellJimmy Egan
Noah EmmerichFrancis Tierney
Jennifer EhleAbby Tierney
Jon VoightFrancis Tierney, Sr.
John OrtizRuben Santiago
Frank GrilloEddie Carbone
Shea WhighamKenny Dugan
Lake BellMegan Egan
Carmen EjogoTasha
Hirdetés

Kedvencelte 1

Várólistára tette 19


Kiemelt értékelések

Lunemorte

Kellemes karácsonyi film melankolikus zenével, inkább ezt kellene berakni minden évben a tévébe a Reszkessetek betörők! helyett…..Egy nem túl gyakori téma került feldolgozásra. Vajon az igazság emberei mennyire becsületesek? Példaértékű lehet-e feltétlen a viselkedésük? Jon Voight volt a humorfelelős, Colin Farrell a rosszfiú és Edward Norton a jófiú. Lehangolódtam.

darkfenriz

Ha mocskos lesz a kezed, nehéz lesz lemosnod magadról. Mindent megtehetsz, de fájni úgyis fog, nincs kellemes megoldás. Hajszolod az igazságot, vagy a sorsra bízod a jóvátételt? Az angol cím talán még hatásosabban érzékelteti a mondanivalót, mint a fordítás. Hiszen ha ez a kettő elveszett rendőrként, akkor neked lőttek…
Edward Norton, Jon Voigt és Noah Emmerich is nagyon jól alakította a szerepet. Colin Farrell is, csak szegény nem lett szimpibb ezzel a karakterrel :D

Mr_White 

Hitelesnek tűnő sztori a rendőri korrupcióról (szóval ne krimire hangolj), egyedül a vége sántított nekem, nem tudtak mit kezdeni a lezárással az alkotók, mi legyen, csapjon le az igazság keze, vagy boruljon a sötét korrupció árnya mindenre? Ehelyett mindenki megőrült, és jött a deus ex machina.

Kontra_Judit 

A legutóbb nézett E.N. filmek közül ez tetszett a legjobban. Nem tudom, hogy azért-e, mert jó zsaru szerepe volt, de az egész film hangulata megfogott. Volt benne sok bántalmazás, gyilkosság, korrupt zsarucsapat, de a végén mindenki elnyerte a méltó büntetését.
Több neves szereplőgárda is valószínűleg hozzájárult a film sikeréhez, pl. Jennifer Ehle egyik kedvenc színésznőm (a Büszkeség és balítélet c. 6 részes minisorozatból) nagyon tetszett még így kopaszon is :)

Perly

Egy csöppet hosszú volt, ennek ellenére nem volt rossz. Szánalmas, hogy az emberek mire nem képesek a pénzért… Sosem értettem, és szerintem, soha nem is fogom, miért mennek el az ilyenek rendőrnek. A szakma szégyenei!

dulkap 

A film valóban kicsit hosszabb a kelleténél és a vége is furán zárul. De nekem összességében tetszett a film. Egy korrekt kis zsaru-film.

carragher 

Korrupt rendőrökről szól akik felett összecsap a hullám. vigyázz sok a csúnya beszéd.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján