A könyvelő (A könyvelő 1.) (2016) 313

The Accountant
128' · amerikai · akció, dráma, thriller, krimi 16

Chris Wolff a világ egyik legjobb könyvelője és kissé autista – kerüli az embereket, magányosan él és nem is vágyik másra.
Amikor egy nagy, robotokat tervező gyár könyvelésében furcsa hibák tűnnek fel, természetesen hozzá fordulnak. Ő és a cég egyik munkatársa hamar új, megmagyarázhatatlan… [tovább]

Képek 28

Szereposztás

Anna KendrickDana Cummings
Ben AffleckChristian Wolff
J. K. SimmonsRay King
Jon BernthalBraxton
Jeffrey TamborFrancis Silverberg
Cynthia Addai-RobinsonMarybeth Medina
John LithgowLamar Black
Jean SmartRita Blackburn
Andy UmbergerEd Chilton
Alison WrightJustine

További szereplők

Kedvencelte 41

Várólistára tette 145


Kiemelt értékelések

Theana 

Hát ez baromi jó volt! Kifejezetten nem szeretem Ben Affleck játékát, de itt teljesen lenyűgözött. Zseniális a pali. A sztori pedig végig izgalmas volt, végig a képernyőre tapadt a tekintetem. A történetvezetés, a felépítés, a harcjelenetek… mind, mind kiváló (bár néha kissé kusza a több idősík miatt, de kilogikázható és abszolút követhető, ha figyel az ember), ráadásul az, hogy nem vitték túlzásba a szerelmi szálat, az hab a tortán. Sajátosan kerülte ki ezt részt, és a maga módján szórakoztató is volt.

Coralie 

Az év filmje. Legalábbis nálam biztosan. Ez volt az első az idei mozizások közül, aminél azt éreztem, hogy végre maximálisan megéri a jegy árát. Ben Affleck zseniális ebben a szerepben! Nem különösebben a kedvencem, de most nőtt a szememben. Teljesen hihetően alakítja a szótlan, antiszociális autistát, a testbeszéd és arcjáték a helyén volt. De dicséretet érdemel Jon Bernthal is, aki a The walking dead után ismét remekül hozza a badass figurát. Ez egy jó kis akció dráma, amiben van klasszikus lövöldözős rész, lelki beszélgetős rész, és még kifinomult humor is. Néha volt olyan érzésem, mintha apró hiányosságok lennének a történetben, és van több időbeli ugrálás is, de ha valaki végig figyel, akkor logikával simán összerakható az egész, szóval egy kis agymunka is kell hozzá, de ez csak emeli az értékét. Ráadásul van benne több olyan fordulat is, amire nem számítottam. A vége egy kicsit fura, biztos lesz, akinek nem fog tetszeni, de engem nem zavart, így volt ez kerek. Mindenképp ajánlom moziban nézni. (Már csak a lövések hangja miatt is, wow! Amivel Chris (Affleck) megküldte a rosszfiúkat, na az már fegyver!)

csartak

Akciófilmnek jó, de amúgy semmi extra. Hamar elfelejtem majd.

BlackWidow 

Ajánlott film, de ez tetszett.
Ben Affleck szimpatikus színész és itt is nagyon jól alakította a szerepét. A cselekmény is izgalmas volt és Anna Kendricket is nagyon bírom.
Viszont úgy annyira nem tiszta sok helyen a kép, szóval szerintem ez egy újranézős film lett.

Rekaboni 

Jó film volt, csak egy kicsit csalódtam, mert az előzetesből az jött le, hogy végig egy pörgős akciófilm, de mégis elég lassan haladt, kicsit sok volt a játékidő. Ben Affleck nagyon jól hozta a figurát, Anna Kendrick karakterét viszont feleslegesnek éreztem. Sok helyen homályos foltok maradtak a film után és elég rendezetlennek tűnt a történet vezetés, figyelni kellett ám végig. A végére akartak rakni egy nagy csavart, csak szerintem túl kiszámítható volt. Ezektől eltekintve ez egy jó film és nem bántam meg a mozit :)

TribeBubu 

Úgy hallottam, sokan szidják ezt a filmet. Szerintem igenis szórakoztató. Ugyan a legvégéig úgy 5-6 csillagra akartam értékelni, de az utolsó egy-két jelenetben pár dolgot megmagyaráztak és hoztak néhány olyan fordulatot, amik feltornázták ezt az 5-6-ot 8-ra.
Volt benne néhány akcióklisé, de simán belefér.
Afflecket nem tartom egy színészóriásnak, de az utóbbi időben igencsak jók a filmjei, mert olyan, mintha képességeinek megfelelően vállalná a szerepeit. Ez is pontosan ilyen. Különleges a karaktere, de nem sokkal volt nehezebb dolga a megformálásában, mint Schwarzeneggernek a Terminátorban

Törpillaa 

Nagyon tetszett a film, bár ennek se láttam az előzetesét így nem is tudtam miről is szól. De annál sokkal jobban tetszett. Ben Affleck szerepe nagyon tetszett. Imádom a pasit és ez annyira jó volt.

kvázimozi 

A trailer ennél is, nem csak hogy jobb, de kicsit más filmet is sejtet. Úgy éreztem elég alap sztorit színeztek ki és ha volt bármi, amit csavarnak szántak, akkor az nem nagyon pendített rajta akkorát; na meg az egész történet -a realista objektív ellenére is egy lehetetlenség abban a „valódi” világban, amiben a cselekmény helyet foglal. Ám mivel telis-tele van kis kényelmes kihagyásokkal, így nagyjából ráfogható, hogy működik. Emiatt viszont a struktúrája nagyon ingatag, nem árad belőle sem koherencia, sem magabiztosság. Affleck szerintem jól játszik, csak a karaktere túl mondvacsinált és gyér (és nem a visszafogottságára gondolok + tudom, hogy spoiler ) Anna nekem még mindig kispályás a fő(bb) mellékszerepekhez. Simmons nyilván rohadt jó, mint mindig, mindenben; Bernthal -rosszfiúsága ellenére- volt a legkarizmatikusabb; Tambor pedig csak mellékszerepeskedik, semmi extra, Cynthia viszont szimplám ingerszegény.

Cinematography szempontból Seamus McGarvey-tól sokkal jobbat (szebbet) vártam; nem tündökölt most, pedig a Bosszúállók vagy a Szürke Ötven Árnyalatának képi világáért is ő *felelt* így nem is értem a helyzetet; talán a rendező blokkolta volna? Sosem tudjuk meg.

A sound design/mixing szó szerint ütött, a fegyverek hangjai gyönyörűen szóltak, a speciális effektek is abszolút meggyőzőek, vizuális effektekre pedig külön nem is emlékszem; valószínűleg mert „feltűnésmentesen-ügyesen” csinálták őket.

Úgy érzem, alaposan megvágták a filmet, mert helyenként érezhetően csökken a kontextus integritása és ciki inkonzisztenciák keletkeznek, melyeket biztosan (azaz "hát csak nem!?") hagytak volna benne. Ezt még talán a két órás határt picivel átlépő játékidő is igazolja.

A filmet -O'Connoer helyett- eredetileg a Coen tesók rendezték volna akik Mel Gibson-t képzelték főszerepre; hát ha vele nem is, de Coen-ék rendezésében szívesen megnéztem volna, mit hoznak ki belőle, így viszont, nekem ez sajnos csak átlagos maradt, néhány ütős hanggal meg pár jó beszólással.

Ui.: néhány Affleck-es zúzásnál annyira elfért volt a Zimmeres TDK zene, de tényleg:)

Vizsla

Sokkal jobb lett, mint amire számítottam.
Batflack jól hozta a figurát.
Ahogyan a felnőtt autista esetlenül próbál (a világ számára) helyes módon reagálni a, sokszor abszurd, helyzetekben is: na, ekkor röhög fel a közönség, pl egy elég komoly mészárlást követő feszült csend közepén.
Kendrick figurája viszont nagyon keveset volt jelen, akár ki is hagyhatták volna, pedig hozta a kötelezőt, és pont ő volt aki miatt a főszereplő megszokott menetrendje felborult és elindult a cselekmény. Kicsit lehetett volna több a párosukból.

brena

Meglepően jó film volt. imádom ezt a pasit:) lekötött, nem unatkoztam.

1 hozzászólás

Folytatása

Összehasonlítás

A könyvelő


Hasonló filmek címkék alapján