A könyvelő (A könyvelő 1.) (2016) 349

The Accountant
128' · amerikai · akció, dráma, thriller, krimi 16 !

Chris Wolff a világ egyik legjobb könyvelője és kissé autista – kerüli az embereket, magányosan él és nem is vágyik másra.
Amikor egy nagy, robotokat tervező gyár könyvelésében furcsa hibák tűnnek fel, természetesen hozzá fordulnak. Ő és a cég egyik munkatársa hamar új, megmagyarázhatatlan… [tovább]

Képek 28

Szereposztás

Anna KendrickDana Cummings
Ben AffleckChristian Wolff
J. K. SimmonsRay King
Jon BernthalBraxton
Jeffrey TamborFrancis Silverberg
Cynthia Addai-RobinsonMarybeth Medina
John LithgowLamar Black
Jean SmartRita Blackburn
Andy UmbergerEd Chilton
Alison WrightJustine

További szereplők

Kedvencelte 46

Várólistára tette 158


Kiemelt értékelések

Theana 

Hát ez baromi jó volt! Kifejezetten nem szeretem Ben Affleck játékát, de itt teljesen lenyűgözött. Zseniális a pali. A sztori pedig végig izgalmas volt, végig a képernyőre tapadt a tekintetem. A történetvezetés, a felépítés, a harcjelenetek… mind, mind kiváló (bár néha kissé kusza a több idősík miatt, de kilogikázható és abszolút követhető, ha figyel az ember), ráadásul az, hogy nem vitték túlzásba a szerelmi szálat, az hab a tortán. Sajátosan kerülte ki ezt részt, és a maga módján szórakoztató is volt.

Coralie 

Az év filmje. Legalábbis nálam biztosan. Ez volt az első az idei mozizások közül, aminél azt éreztem, hogy végre maximálisan megéri a jegy árát. Ben Affleck zseniális ebben a szerepben! Nem különösebben a kedvencem, de most nőtt a szememben. Teljesen hihetően alakítja a szótlan, antiszociális autistát, a testbeszéd és arcjáték a helyén volt. De dicséretet érdemel Jon Bernthal is, aki a The walking dead után ismét remekül hozza a badass figurát. Ez egy jó kis akció dráma, amiben van klasszikus lövöldözős rész, lelki beszélgetős rész, és még kifinomult humor is. Néha volt olyan érzésem, mintha apró hiányosságok lennének a történetben, és van több időbeli ugrálás is, de ha valaki végig figyel, akkor logikával simán összerakható az egész, szóval egy kis agymunka is kell hozzá, de ez csak emeli az értékét. Ráadásul van benne több olyan fordulat is, amire nem számítottam. A vége egy kicsit fura, biztos lesz, akinek nem fog tetszeni, de engem nem zavart, így volt ez kerek. Mindenképp ajánlom moziban nézni. (Már csak a lövések hangja miatt is, wow! Amivel Chris (Affleck) megküldte a rosszfiúkat, na az már fegyver!)

csartak

Akciófilmnek jó, de amúgy semmi extra. Hamar elfelejtem majd.

BlackWidow

Ajánlott film, de ez tetszett.
Ben Affleck szimpatikus színész és itt is nagyon jól alakította a szerepét. A cselekmény is izgalmas volt és Anna Kendricket is nagyon bírom.
Viszont úgy annyira nem tiszta sok helyen a kép, szóval szerintem ez egy újranézős film lett.

Rekaboni 

Jó film volt, csak egy kicsit csalódtam, mert az előzetesből az jött le, hogy végig egy pörgős akciófilm, de mégis elég lassan haladt, kicsit sok volt a játékidő. Ben Affleck nagyon jól hozta a figurát, Anna Kendrick karakterét viszont feleslegesnek éreztem. Sok helyen homályos foltok maradtak a film után és elég rendezetlennek tűnt a történet vezetés, figyelni kellett ám végig. A végére akartak rakni egy nagy csavart, csak szerintem túl kiszámítható volt. Ezektől eltekintve ez egy jó film és nem bántam meg a mozit :)

TribeBubu 

Úgy hallottam, sokan szidják ezt a filmet. Szerintem igenis szórakoztató. Ugyan a legvégéig úgy 5-6 csillagra akartam értékelni, de az utolsó egy-két jelenetben pár dolgot megmagyaráztak és hoztak néhány olyan fordulatot, amik feltornázták ezt az 5-6-ot 8-ra.
Volt benne néhány akcióklisé, de simán belefér.
Afflecket nem tartom egy színészóriásnak, de az utóbbi időben igencsak jók a filmjei, mert olyan, mintha képességeinek megfelelően vállalná a szerepeit. Ez is pontosan ilyen. Különleges a karaktere, de nem sokkal volt nehezebb dolga a megformálásában, mint Schwarzeneggernek a Terminátorban

Törpillaa 

Nagyon tetszett a film, bár ennek se láttam az előzetesét így nem is tudtam miről is szól. De annál sokkal jobban tetszett. Ben Affleck szerepe nagyon tetszett. Imádom a pasit és ez annyira jó volt.

Popovicsp87 

Egyszer nézhető akció-krimi.
Affleck autista karakterén kívül azonban nem volt nagy szám, szerintem pár hét múlva semmire nem fogok belőle emlékezni.

Vizsla

Sokkal jobb lett, mint amire számítottam.
Batflack jól hozta a figurát.
Ahogyan a felnőtt autista esetlenül próbál (a világ számára) helyes módon reagálni a, sokszor abszurd, helyzetekben is: na, ekkor röhög fel a közönség, pl egy elég komoly mészárlást követő feszült csend közepén.
Kendrick figurája viszont nagyon keveset volt jelen, akár ki is hagyhatták volna, pedig hozta a kötelezőt, és pont ő volt aki miatt a főszereplő megszokott menetrendje felborult és elindult a cselekmény. Kicsit lehetett volna több a párosukból.

brena

Meglepően jó film volt. imádom ezt a pasit:) lekötött, nem unatkoztam.

1 hozzászólás

Folytatása

Összehasonlítás

A könyvelő


Hasonló filmek címkék alapján