Éjszakai hajsza (2015) 72

Run All Night
114' · amerikai · akció, dráma, thriller, krimi 16 !

Egy hivatásos bérgyilkos, aki már azt fontolgatta, hogy visszavonul a szakmájától, kénytelen újra akcióba lendülni. És ez a bevetés keményebb és veszélyesebb lesz, mint eddig bármelyik munkája – pedig nem is fizet érte senki. Most saját maga a megbízója. A célpontja nem más, mint egykori főnöke,… [tovább]

Képek 6

Szereposztás

Liam NeesonJimmy Conlon
Joel KinnamanMike Conlon
Vincent D'OnofrioHarding nyomozó
Genesis RodriguezGabrielle
Ed HarrisShawn Maguire
Bruce McGillPat Mullen
Nick NolteEddie Conlon
Boyd HolbrookDanny Maguire
Lois SmithMargaret Conlon
CommonAndrew Price

További szereplők

Kedvencelte 4

Várólistára tette 47


Kiemelt értékelések

Gothic01 

Az aranyszabály: Ha kedves az életed, ne packázz Liam Neeson gyerekeivel!

Az [[https://snitt.hu/filmek/elrabolva-3-2015]] -nál jobban sikerült, de annak az első és a második részhez képest azért jelentősen le van maradva történet ügyileg. Liam Neeson látszólag a védjegyévé vette a korábban említett alkotások sikerén felbuzdulva a bosszúálló apa szerepét, amit igazából nem hibaként rovok fel a részére, mert jól áll neki ez a poszt… csak, amikor az ilyen filmek tengerében lát az ember tőle kettő olyat, ami kiemelkedik a tömegből, ami mondhatni… afféle kultikus jelleget kap a köztudatban, akkor egy ehhez hasonló abszolút átlagos akciófilm már kevésnek bizonyul.

Tetszett a hangulat, hogy a fényekkel is a sötét, mocskos alvilág hangulatot éreztették, és izgalmas is volt… viszont nem mondanám egy kifejezetten technikás filmnek. Nem bonyolítják túl a problémamegoldást, aki lő rájuk, azt lelövik, bujkálnak, menekülnek, és nagyjából ennyi, ez pedig a fordulatosságtól függetlenül is hébe-hóba elkalandozásra készteti a néző gondolatait. Hiányoltam a nagy bérgyilkos múltjából adódó tapasztalatok alkalmazását, hiányoltam a rutinnak az érzékeltetését az ellenség részéről is; elvégre ez egy óriási hírnévre visszatekintő gengszterbanda, aminek a főnöke évtizedeken át dolgozott a főhőssel, mind a ketten kiismerték egymást, a másik gyenge pontjait, hogy hogyan kezdenek bele egy megbízásba… Arra következtettem volna, ennek a fényében megy majd a nagy összecsapás, hogy a felsoroltakat kihasználják, kijátsszák egymás ellen, hogy komolyabb, dörzsöltebb ellenfelekké válnak, hiába a rövid idő.

Mindenesetre Liam Neeson, Ed Harris és Joel Kinnaman is jól alakított, csak mindhármuktól láttam már ennél magasabb szintet is. ':D Neesontől az Elrabolvában, Harristől a Westworldben, Kinnamantől az Altered Carbonban.

Az Éjszakai hajsza nem az a fajta sztori, ami megragad az emlékezetben, amit többször elő akar venni a néző – annak ellenére, hogy nincsen annyira hú, de égbekiáltó hibája… pusztán az, hogy átlagos. Azok találhatnak vele jobban egymásra, akik nem láttak még annyi akciófilmet.

1 hozzászólás
abby 

Családi filmezés volt, de részemről ilyen fél szemmel nézős. Neeson-t már kezdem unni, hogy futószalagon csak ilyen filmekkel jön, illetve az a pár alpári megjegyzés is betett kicsit. Nem igaz, hogy manapság nem lehet filmet csinálni ilyen beszólások nélkül. Miért van az, hogy régen mindenféle káromkodás, nőkre tett megalázó megjegyzések nélkül is tudtak jó filmeket csinálni?
Sajnálom, hogy mostanság már csak ilyen jellegű akciófilmekre van igény, amik jó nagy része totálisan kiüresedett katyvasz. Jó lenne már valami jóságot látni.

gazibla 

Nálam ez a film 11 csillagos. Hihetetlen jó. Teljesen más mint a többi halomra gyilkolós filmje Neeson-nek.

Negative_Singularity 

Na, ez a film viszont meglepett. Egyáltalán nem az én ízlésem, de végig lekötött, szeretettem, pedig nincs nagy újítás benne: gengszterek, bérgyilkosok, drog, alvilági leszámolások, menekülés, lövöldözés, gyilkolás. És valahogy mégis működött, jól állt neki, és imádtam Liam Neeson-t végre igazi bűnös karakterként látni.
Szóval egy szó, mint száz: engem megvett.

Szyszyyy 

Nem volt rossz.
Csak annyi, hogy már sok ilyen filmet láttam. De amúgy tényleg nem rossz és egyszer jó volt.

Kogoro 

Liam Neeson akcióhőssé változott. Ami nem baj, hiszen készültek jó filmjei is a műfajban (Non-stop, Elrabolva), de az a film valahogy már túlzás. Alig van történet, szinte csak kergetőzés és lövöldözés. Bár az a kevés történet, ami volt, tetszett. Nem mondom, hogy nem tetszett a film, csak Liam Neesontól többet váram.

Charityy 

Nagyon unatkoztam rajta, nekem ez egy ilyen fél szemmel nézős film volt. Úgy éreztem, nem volt igazán története, inkább csak rohanás és sok értelmetlen öldöklés volt benne, ami már nagyon idegesített.
Oké, hogy akciófilm, de azért a történetét jobban fel lehetett volna építeni.

Rémálom 

Nem tudom mi volt ez, de majdnem elaludtam rajta. :(

MissWenut 

Szerintem jó volt, én izgalmasnak találtam, de a végén volt egy kis kis hiányérzetem. Nem tudom hogy mi kellett volna még, vagy hogyan máshogy, de szóval az annyira nem tetszett.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján