The Walking Dead (2010–) 360

21 díj · 23 jelölés

A The Walking Dead egy amerikai televíziós horrorsorozat. Története Robert Kirkman, Tony Moore és Charlie Adlard azonos című képregényén alapul, főszereplője az Andrew Lincoln által alakított sheriff, Rick Grimes, aki kómából ébredve egy emberevő zombik által uralt poszt-apokaliptikus világban… [tovább]

angol
angol
angol

Képek 65

Szereposztás

Andrew LincolnRick Grimes
Steven YeunGlenn Rhee
Norman ReedusDaryl Dixon
Melissa McBrideCarol Peletier
Sarah Wayne CalliesLori Grimes
Kerry CondonClara
Danai GuriraMichonne
Chandler RiggsCarl Grimes
Michael CudlitzAbraham Ford
Sonequa Martin-GreenSasha

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 273

Várólistára tette 141


Kiemelt értékelések

AniTiger 

Imádom, abszolút kedvenc!
Ennél a sorozatnál kellett rádöbbennem, hogy pofátlanul zombi-mániás vagyok. Azért pofátlanul, mert nem érdekel, ki mit gondol arról, hogy egy ártatlan kinézetű, pöttöm huszonéves leányzó ilyeneket (meg Fűrészt) néz.

Apró infók:
Imádom Darylt.
Utálom Ricket.
Kimondhatatlanul gyűlölöm Lorit. Jobban, mint a Kormányzót.
Elmondhatom, hogy gyűlölöm a Kormányzót…
Boldoggá tesz, hogy Carol ilyen lett a sorozatban, mert gusztustalan a képregényben a viselkedése.
Dale hozzáállása szórakoztatott.
Teljesen megértettem Merlet, még ha nem is tenném ugyanazt, mint őt.

5 hozzászólás
_Norbi

Régi nagy kedvencem. Amikor elkezdtem a sorozatot egy klasszikus zombis történetre számítottam, ahol a szereplők titkos kormányzati laborok tucatjait felkutatva fogják üldözni a gyógymódot, miközben rengeteg kísérleti szörnnyel harcolnak majd, amolyan Resident Evil módjára. Hát nem így lett hála az égnek.

Az első évadban ugye még tűkön ülve vártam az információmorzsákat az apokalipszis kezdetének okáról (akár tudományos, akár spirituális), közben meg élveztem a túlélésért vívott harcot. A második évadnál már láttam, hogy ez messze nem egy pergős, horror környezetbe ágyazott kaland lesz, hanem kőkemény karakterdráma. Végre elkezdtek a szereplők is adatptálódni a világhoz és a néző végre elkezdhetett kötődni hozzájuk. A harmadik évadtól kezdve pedig számomra egy letehetetlen sorozattá vált. Számomra nagyon jól adagolta a szereplők fejlődését a széria. A 6. évad környékén már sokszor nem bírtam azt sem kivárni, míg elindul az új rész. Persze voltak halál unalmas részek is benne, de az összkép miatt soha nem éreztem rossznak a sorozatot. Külön kiemelném Norman Reedust (Daryl), Melissa Mcbrideot (Carol), Steven Yeunt (Glenn), akik különösen szép fejlődést produkáltak a sorozatban. Már miattuk is megérte/megéri nézni. Én élvezek minden pillanatot, amikor képernyőn vannak.

Egy magyarázatnak még most is örülnék, de ez a sorozat tudom nem erről szól. Open world zombivilág emberekkel.

Charityy 

Őszintén nem értem, miért rajongnak ezért annyian. Az eleje még izgalmas volt, de ennyi évadon keresztül a zombik elől való futkosás hamar unalmassá válik.

3 hozzászólás
Albert_Richwick 

Be kell valljam, szkeptikusan álltam neki nézni, amikor anno a bátyám javasolta, nagyrészt a hype miatt, meg mert hozzászoktam, hogy az amerikaiak évente termelnek annyi zombis filmterméket, mint az egész világ együtt. Ha az első epizód nem is győzött meg teljesen, de a második már igen, és ezután már kíváncsian néztem tovább. És meglepett, nem csak egyszer, hanem többször, egymás után cáfolt rá arra, amire gondoltam, hogy történni fog. Azt hittem, XY meghal, de XY nem halt meg. Helyette meghalt más. Azt hittem, zombik lesznek ott ahol, de mégsem voltak. Rengeteg ilyen prekoncepcióra, feltevésre, zombis beidegződésre cáfol rá a sorozat folyása, kis- és nagyvonalakban is, és ez tetszett.

Nem mondom, hogy tökéletes sorozat, vagy hogy nincsenek benne unalmas meg vontatott részek, de összességében egy jó kis dolgot dobtak össze. Nekem speciel a kedvenc karakterem Glenn, szerencsére eddig még nem halt meg. :) (Ja, Rick bácsi idegesítő, de mit várjunk egy félőrült pszeudodiktátortól? Valamint még mindig keresek akárcsak egy olyan nőnemű TWD-rajongót, aki *nincs* ezerrel rágerjedve Darylre… :D Én nem tudom, hogy alakult, de ez a déli parasztgyerek viszi a hátán a sorozatot apparently… U.i.: nem nőből vagyok, úgyhogy értetlenkedhetek! :D Tessék nekem elnézni!)

8 hozzászólás
csartak 

Már négy évadon túl volt a sorozat, amikor elkezdtem nézni. Pedig többen is mondták nekem, hogy nézzem, mert jó, többek között a haverjaim, akikkel akkoriban a zombis Left4Dead játékot játszottuk.
Aztán egy nap arra gondoltam, na megnézek egy részt próbaképp. Ott akkor úgy rákattantam, hogy másfél hét alatt megnéztem mind a 4 évadot. :) Jó volt úgy nézni, hogy egyik részről a másikra ugrottam.
Ezután már folyamatosan követem az új részeket.
Így olyan ez a sorozat nekem, amikor éppen megy, mint valami üdítő. Várom, hogy jöjjön a következő rész, nagyon hamar bekortyolom, és valamiért szeretem nézni. Pillanatok alatt lemegy a 45 perc, sose volt, hogy unatkoztam rajta. Pedig nem bonyolult szórakozás ez.
A szereplők egyfajta kis mikrovilágban mozognak, jövés-menés, veszekedés, verekedés, gyilkosság, hatalmi harcok, túlélés, és ez így tovább-tovább. Persze közben ott a rengeteg zombi, ja bocsánat nem nevezzük így őket.
Valamiért működik ez a lepusztult világ dolog, valamit tudnak a készítők. A titok talán az erős karakterekben rejlik. Vagy az egyszerű túlélésben. Vagy a hétköznapi hősökben.

Alicia

Na,eljött az ideje, hogy megírjam a teljes The Walking Dead értékelésemet.
Soha nem akartam elkezdeni a sorozatot. Röhejesnek találtam a zombitémát bármilyen téren, nem tudtam egyszerűen komolyan venni. Aztán egy szép délután rászántam magam.
A Walking Dead lett A Sorozat az eddigi nem túl hosszú, de azért 18 éve tartó életemben. Rengeteg mindent köszönhetek a sorozatnak, és nagyon sok téren bővítette vagy megváltoztatta a látószögemet. Megismertem egy teljesen új világot, aminek annyira a részének érzem magam, hogy már sokadik alkalommal fogom valószínűleg újra elkezdeni az elejétől (nem,nem fogom megunni). Láttam már angolul is,magyarul is,és fogom is még jó sokszor.Imádom, hogy a szürke hétköznapokban bármiről beugrik egy jelenet, és magamban elmosolyodok. Számomra nincs olyan szereplő, akit utálok (najó, a Kormányzó eléggé beletaposott a lelkembe). Tudom jól, hogy nem tökéletes a sorozat, koránt sem. De én nem vagyok kritikus, csak egy hatalmas rajongó, aki még Tara dögunalmas Oceansideos részét is simán végignézné újra, csak mert tényleg imádom az egészet, mindenhogyan. Nem fogom abbahagyni csak azért, ha meghal egy kedvenc, mert ezt a sorozatot emiatt (is) imádom, soha nem tudhatod, hogy a kedvenced biztonságban van e. Nem szeretném tovább szaporítani a szót, tényleg csak őszintén ki szerettem volna fejezni, hogy mennyire szeretem ezt az egészet.

k_mesi

Akkor kezdtem el nézni, mikor a Foxon elkezdődött a vetítése, azelőtt csak a bátyám nézte (egyébként ez az egész neki köszönhető). Szóval a bátyám beállította felvételre, és amikor le akarta játszani, pont unatkoztam, szóval én is leültem a tévé elé. Közben ő elment, én pedig be voltam tojva a zombiktól, így rávettem a nővéremet, hogy nézze meg velem. Azóta a hétfő esti program.
Személyes kedvenceim Maggie, Michonne és Glenn. Nagyon bírom a filmben a zombi elméletet, illetve a kinézetüket is, már egyáltalán nem félek tőlük, sőt!
Minden izgalom ellenére, vannak részek, amik elég unalmasak, de hát semmi sem lehet elejétől végéig tökéletes…

1 hozzászólás
MFKata

Aki ismer az tudja, hogy kemény zombifóbiám van. Sokáig eszemben sem volt megnézni a sorozatot, de kedves ismerős ajánlotta, végül rávettem magam.
Nem tagadom- az első részt legalább egy hétig néztem. Szoktattam magam hozzá.
A 'projekt' végül olyan jól sikerült, hogy a rá következő egy hétben a hátralévő 5 évadot is megnéztem :D
Ha Daryl van, akkor én már a zombiktól sem félek ;-)
Az viszont cáfolhatatlan, hogy csak erős idegzetűeknek ajánlott!

Szeszj 

A barátnőm mondta hogy kezdjem el nézni mert nagyon jó meg minden, és ő már alig várja a 6-dik évadot, gondoltam bele nézek, mert egyébként is sokan beszéltek róla az ismerőseim, meg én szeretem a zombis filmeket, úgy hogy gondoltam bele nézek, és nem is csalódtam, mert nagyon tetszett már az első rész,a többi pedig főleg! :D Alig várom hogy elkezdjem a második évadot! :D
1 évad: Jó volt meg izgalmas is, a vége az nagyon durva volt! És azért elég megrázó is! A szereplőket megkedveltem de a kedvencem egyértelműen: Rick, Daryl, Andrea, Dale! :D Lorit, nagyon nem bíróm, nagyon idegesít a csaj!
Sok kérdés maradt a 1 évad után, de remélem mindegyikre kapok választ! :D
2.évad: Huu zseniális volt, nagyon tetszett az elejétől a végéig, izgalmas, sok mindent megtudtam, és sok minden rejtély maradt! A Szereplők változtak elég sokat de ez ilyen!
Kedvenc szereplőim: Darly, huu nagyon bíróm a csávót! :D Andrea, Glenn, Carol, Rick!
Lorit még mindig nagyon nem bíróm, de Carlt nagyon, merész egy kölyök! :D
3.évad: Ez az évad zseniálisabb mint az első kettő, valami eszméletlen izgalmas, szomorú, és a szereplők nagyon sok mindenen mennek keresztül, rengetegen meghaltak, sok kedvencem is, és volt egy-két szereplő akit nagyon megutáltam!
Kedvenc szereplőim: Daryl, még mindig imádom, Rick, Gleen, Maggie, Beth, Carol, Hersel, Michonne, Sasha, Tyreese!
Akit nagyon de nagyon utálok: Az a Kormányzó! Huu, nagyon is utálom!
spoiler
4.évad: Ez egy nagyon izgalmas évad volt, a szereplőkről sok mindent megtudtam és sokat is változtak! A részek nagyon ütősek voltak, és szerintem egy rész se volt unalmas! Az évadrázó sok kérdést vettet fel, alig várom hogy megtudjam hogy mi van! :D
Kedvenc szereplőim: Még mindig imádom Darylt, Ricket, Maggiet, Glennt, Michonne-t Carolt, Tyreest, Sashat, Betht, és az újak közül Abrahamt, Rosita, Eugene! Ja meg ebben az évadban megszeretem Carl-t is! :D
Akit még annyira nem szeretek az Tara, engem idegesít egy kicsit!
spoiler
Már nagyon kíváncsi vagyok az 5-dik évadra! :D
5.évad: Nagyon izgalmas volt, volt benne egy két unalmas rész, de még azok se voltak annyira rosszak! Nagyon érzelmes is, és a szereplők annyira durván megváltoztak valaki jó valaki pedig rossz irányba, rengeteg dolgot megtudtam, de még mindig nem sok mindent! :D Ebben az évadban is voltak nagyon érzelmes részek, jaj durvák! :((
Kedvenc szereplőim: Daryl, Rick, Glenn, Maggie, Carol, Carl, Abraham, Rosita, Eugene, Sasha,Michonne és az úja közül Aaron és Eric! :D És persze Morgen!
Akit az előző évadban annyira nem kedveltem az Tara volt, de most már igen! :D
Akit utálok olyan nincsen, mondjuk az Alexandrai lakókat én annyira nem kedvelem!
spoiler
Nagyon érdekel hogy mi lesz a 6-dik évadban, és hogy mi lesz a várossal! :D
6.évad: Valami zseniális volt ez az évad, nekem nagyon tetszett, és szerintem rohadt izgalmas volt! És a végére kaptunk egy nagyon erős gonoszt is, akire kíváncsi vagyok hogy mit fog csinálni! És hogy Rick mit fog tenni ellene!
Kedvenc szereplők: Daryl, Rick, Glenn, Maggie, Carol, Carl, Abraham, Rosita, Eugene, Michonne, Sasha, Aron, Morgen, Tara!
Akit nem nagyon birok az Edin, engem idegesít!
spoiler
A hetedik évad brutálisan durva lesz!
7-dik évad: Ez az évad is jó volt, igaz hogy voltak benne olyan részek amik nagyon unalmasok voltak, de azt leszámítva jó kis évad volt. Voltak benne nagyon izgalmas részek, az első nagyon durva volt. De persze ebben az évadban is volt egy-két nagyon szomorú rész is!
Kedvenceim: Még mindig Ricky, Daryl, Maggie, Carol, Morgan, Carl, Michonne, Aron, Gabriel, Rosita, Ezékial és én nagyon bírom Negant is! :D
Akit nem bírtam: Sokáig Rosita, meg Gregory, de őt most se bírom!
spoiler
Már várom a 8-dik évadot, kíváncsi leszek mi lesz ebből! :D
8-dik évad: Nem is tudom, az évad eleje nem tettszett, utána meg igen, bár közben is voltak hullám völgyek, igazából tényleg laposodni kezdet a sorozat, de azért én még láttok benne valamit, még mindig szeretem és remélem hogy a 9-dik évadot egy kicsit felpörgetik.
Kedvenceim: Na ez nehéz sok kedvencet már nem nagyon kedvelek, de akik tuti az Negan, a legjobb, Morgan, Rick, Gabriel, Michonne, Carol, Ezékial, Dwight, Jades, Siddiq
Akiket nem nagyon: Euguen, bár most azért bírom, Maggie engem nagyon idegesít, Darly is, Gregory.
Akik meghaltak: spoiler.
Azért én várom a 9-dik évadot! :D
9-dik évad: Az első fele annyira nem volt jó, elég unalmas lett. De a második fele már beindult és az tetszett is. Bár nem mindegyik rész. Örülnék ha egy kicsit összeszedné magát a TWD. :D De jobb volt mint a 8-dik évad ezerszer. Azért kíváncsi leszek a 10-dik évadra! :D
Kedvencek: Huu ez egy kicsit nehéz de Negan- a legjobb, Daryl- az előzőben nem nagyon bírtam de itt igen, Judith- nagyon bírom, Lydia, Michonne, Carol, Ezékial, Siddig, Gabriel, Rosita, Connie, Magna.
Akit nagyon nem: Alfa, Béta
Akik meghaltak: spoiler.
Azért én most így várom a 10-dik évadot! :D

Timi

Nagyon sokáig halogattam ennek a sorozatnak a nézését, úgy voltam vele, hogy nem érdekel engem annyira a zombi-apokalipszis, és mekkorát tévedtem! Egyszerűen imádom az egészet, egy hónap sem kellett és ledaráltam mind az öt évadot. Azért mégis csak nyertem valamit azzal hogy csak most kezdtem el, így legalább nem kellett annyit várnom az újabb évadokra.
Ó, és hát Daryl fan lettem ezerrel!


Népszerű idézetek

lipotdorka 

Not today. Not tomorrow. But I'm going to kill you.

Szelén

A fájdalom nem múlik el, csak idővel a részeddé válik.

lipotdorka 

The pessimist looks down, and hits his head. The optimist looks up, and loses his footing. The realist looks forward, and adjusts his path accordingly.

Szelén

Rick: Gondolja, hogy mindez egy próba?
Hershel: Az élet mindig egy próba, Rick.

AniTiger 

Áruld el nekem, ebben a rosszban mi jót látsz?

Kontra_Judit 

Ezekiel: Az ember követni akar valakit. Ilyen a természete. Azt akarja, hogy valaki biztonságot nyújtson. Aki biztonságban van, kevésbé veszélyes. És termékenyebb.

Szelén

Nem az a lényeg amit mondasz, hanem hogy szembe nézz a valósággal. A valósággal, amivel muszáj újra meg újra szembenéznünk, hogy tovább élhessünk.

Samantha

…we are the walking dead.

/Rick, episode 5x10/

Szelén

A szomorú lélek gyorsabban öl, mint a bacilus.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján