Apokalipszis (A kaptár 2.) (2004) 162

Resident Evil: Apocalypse
94' · francia, amerikai, angol, kanadai, német · akció, sci-fi, thriller, horror 16

A feldúlt Raccoon City szívében még meg nem fertőzött emberek egy kis csoportja, köztük Jill Valentine (Sienna Guillory) és Carlos Oliveira (Oded Fehr), a csapat vezetője az életükért küzdenek. Ám egy másik halálos fenyegetéssel is szembe kell nézniük: az egyik kísérlet eredményeként létrejött… [tovább]

angol

Képek 5

Szereposztás

Milla JovovichAlice
Sienna GuilloryJill Valentine
Oded FehrCarlos Olivera
Thomas KretschmannCain
Jared HarrisDr. Ashford
Sophie VavasseurAngie Ashford
Iain GlenDr. Isaacs
Sandrine HoltTerri Morales
Matthew G. TaylorNemesis
Razaaq AdotiPeyton Wells őrmester

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 26

Várólistára tette 27


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Ez a rész is nagyon tetszett. Izgalmas, látványos, élvezhető, vérengzős, egyszerűen zseniális. :-) Még mindig nagyon bírom Alice-t Milla Jovovich eszméletlenül jól alakította, és egyre jobb és jobb lesz a karaktere. Jill Valentine és Carlos Olivera-t is bírtam, nekem ők is tetszettek. Az első részhez képest itt hamar eldurvult a helyzet, és hamar megindult a vérengzés, és Zombik támadása, én nagyon élveztem az egészet. Itt is érezhető volt a feszült hangulat, de legalább a vége felé az a szemét dög megkapta a magáét, spoiler Nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra, mert eddig nekem nagyon bejön a sori.

Zajec_Sternenkind 

Mindig megállapítom, hogy az első rész után ez valami hatalmas csalódás és kiábrándulás a sorozatból – konkrétan a ZS kategória határát súrolja az első 20 perc, ami nagyon idegtépő az előzmény zsenialitása miatt, amit hangulatában és kivitelezésében hozott. Sok mindent bele akarnak erőltetni, választ adni, ami persze majd idővel kiderül, de ebben a részben egyelőre még nem erre kellett volna koncentrálni. A jussunk ki a városból is rém elcsépelt, minden zombis filmnek ez az alapja, persze tudom, game adaptáció, az alapszituáció kötött volt.

Mindemellett ad viszont egy olyan zárást, hogy nem tudom nem szeretni a filmet (csak kevesebbszer nézni, mint a többi részt). Az utolsó 10 perc kárpótol mindenért, visszahozza a Kaptár 1 hangulatát, és bár egy csomószor láttam már a harmadik részt is, beizzít, hogy nézzem meg újra.

mandu

Szerintem jobb volt, mint az első rész. Izgalmasabb, kicsit véresebb, amit én mindig jobban értékelek. Lehet, hogy az is rásegített, hogy volt társaságom – egy nagyon, nagyon, nagyon félős társaságom :D –, így még élvezhetőbbé vált a mű.
Furcsállottam viszont, hogy megint mindenkit kinyírtak majdnem… Köztük az egyik kedvencemet is. Bár már nem tudom túlságosan magamra venni, hiszen ez alap a horroroknál. :/ Azt viszont szerettem, hogy L.J. túlélte. Imádom a kis hülyét <3 :D
https://media.giphy.com/media/WA9eVGTmZlY7S/giphy.gif

Papillon_εïз 

Full játékélmény! Imádtam Jillt, a Nemesist. Ami gyengítette az élményt az Carlos. A játékban jobban tetszett. Illetve Alice vadsága, ami szerintem kissé túl lett tolva. Ettől függetlenül nagyon is élvezhető a film.

KyKy

Annak ellenére, hogy igazából az első részt nem tudja überelni eddig egyik folytatás sem, sőt, sokszor a közelébe sem ér, ettől még ez a rész nekem tetszik. Tetszik az eleje, ahogy az embertömeget próbálják visszatartani a meneküléstől, és kicsit sajnálom is, hogy nem annyira az emberiség sorsát mutatják be, hanem Milla akciójeleneteire fókuszál a történet. Ami persze királyul néz ki, csak hát na… :D
Tetszik viszont, hogy a kislányt meg akarják menteni és hogy ezért összedolgoznak, de a mutánsokat itt sem tudom örömmel fogadni, valahogy nekem ez már kicsit sok, mintha nem lenne elég a zombi-tömeg…
Összességében azért szeretem ezt a részt is, mert hát mégis zombi és világvége… :D

LoneWolf

A effektek nem fejlődtek sokat és az utolsó talán 20 percet leszámítva egy egyszerű menekülős, kislánymentős zombi-horror lett az egész. Annyi pozitívuma van, hogy többet merített a játékokból, (főleg a 3-ból) mint az előző, így Jill Valentine és Nemezis is bekerült a képbe, bár az utóbbira már az előző végén is kaptunk utalásokat, de az legalább egy igazán igényesen megcsinált jelmez, nem pedig CGI kreatúra lett. Az akciójelenetek persze már itt is kezdtek picit elszállni, gondolok itt a templomos motor robbantásra, illetve a gagyi kis gladiátor harcra Alice és a Nemezis projekt között. Emellett érdemes megemlíteni, hogy itt már leleplezték a vírus eredetét, de az teljesen más, mint amit itt fölvázoltak, így látszólag már Paul W.S. Anderson is elvesztette a fonalat valahol, miközben a sztorit írta. Végső soron, hogy jobb-e, mint az első? Nem igazán, de viszonylag szépen továbbszőtte a szálakat.

Zeyna382

Nagyon erőltetett volt ez a rész, és rengeteg logikai baki volt benne.

StAngela

Nos, az első rész folytatásaként nem volt rossz ez a film. Sőt, ha az akcióval (harccal) teli jeleneteket veszem alapul, akkor sokkal jobb is vot mint az előző. A cselekmény viszont nem volt képes überelni elődjét. Szerintem teljesen felesleges volt beletenni, ezt a „mentsük meg a tudós kislányát!!”-dolgot, ami pedig a szörnyet illeti, nos abban a jelenetben amikor felbukkan nekem valamiért Schwarzenegger Terminátorként való megjelenése ugrott be. Lényegében ugyanaz a kettő, csak a külső más. (Vajon ez egy tipikus amerikai dolog? Többször szembesültem vele.)
Alice pedig az első részhez képest itt már nem egy félénk nő, hanem 100 %-osan harcos, ami meglepő, de pozitív átalakulás.
Ami a zombitámadásokat illeti, nos azok alulmaradtak az elvárthoz képest.
Összességében tetszett a film, de valahogy kevéssé volt emberszagú, inkább tűnt szó szerint filmnek.

Kiskakukk 

Ennél a résznél indult meg a sorozat jó nagy lendülettel a lejtőn. Az se segített rajta, hogy a játékból egy az egyben átvettek pár jelenetet.

csokidani 

rosszabb mint az első, de a következőnél jobb. a minőségi hanyatlás már látható, de még volt lendület.


Folytatása

Összehasonlítás

A kaptár


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján