Alien 2. – A bolygó neve: Halál (Alien 4.) (1986) 413

4 díj · 4 jelölés

57 évvel később egy mentőhajó talál rá Ripleyre, akinek az utolsó pillanatba sikerült megmenekülnie. Hazaérkezvén megtudja, hogy annak idején egy emberi kolóniát telepítettek arra a bolygóra, ahol megtámadta őket az ismeretlen szörnyeteg. Miután a földi kutatóbázis minden kapcsolatot elveszített… [tovább]

angol
angol

Képek 46

Szereposztás

Sigourney WeaverRipley
Carrie HennRebecca 'Newt' Jorden
Michael BiehnDwayne Hicks
Paul ReiserCarter Burke
Lance HenriksenBishop
Bill PaxtonHudson
Jenette GoldsteinVasquez
William HopeGorman hadnagy
Al MatthewsApone őrmester
Mark RolstonDrake

További szereplők

Kedvencelte 164

Várólistára tette 58


Kiemelt értékelések

Chriss 

Oh, ez a kedevenc alien filmem. Sigourney pedig zseniális – mint mindig. Jólesett a kis nosztalgia. Talán megérdemelne egy hosszabb értékelést is. Feljegyzem magamnak :)

Nevra

IMÁDOM!!
Köszönöm az élményt Sigourneynek az én istennőmnek, és egy nagyszerű rendezőnek James Cameron-nak.

7 hozzászólás
Törpillaa 

Ez a része is tetszett, és látványos is volt, és akciódús is, és izgalmas. Főleg látványos volt a liftező Alien anyuka. XD A szereplők is, főleg Ripley és Newt a kislány, a többiek pedig felejtősek voltak, de legalább nem hisztisek, és tették a dolgukat, spoiler De egy kettő még így is nagyon nagyképű, és beképzelt volt, még az elején, és nagyszájú, de aztán kaptak egy nagy pofontot a sorstól. XD Egyébként cuki volt a cica megint, és a kislány is, és tök rendben volt a film is, sokkal jobb, mint az előzmények, és az első részt is túl szárnyalta.

Pistee66 

Az egyik legizgalmasabb filmes alkotás, amelyet valaha készítettek, és végre sikerült moziban is végig élveznem az összes másodpercét. Nagyon nagy élmény volt, az első rész (Alien) mozis megtekintése is hatalmas, de ez egy kicsit még frankóbb volt, ha szabad így fogalmaznom. Még most is mosolygok, mikor eszembe jut némely részlet, Ripley harca az Alien királynővel, a katonák akciója az atmoszféra fejlesztőben, vagy amikor az idegen lények a plafonból támadnak, és mindezt James Horner igazán hatásos kisérőzenéjére. Igen nem tudok betelni vele!
Tehát ha most valaki megkérdezi melyik a kedvenc Alien filmem rövid hezitálás után erre teszem le a voksomat. Egy paraszthajszállal! ;)
Az első film a tudományos-fantasztikus műfajt a horrorral illetve a thrillerrel kombinálta, itt pedig az akció és egy kicsit a háborús filmek is megidéződnek egy picikét. Úgy is mondhatnám, hogy John Scalzi, Marko Kloos és egyéb military sci-fi szerzők James Cameron köpönyegéből bújtak elő.
Ha nagyon akarom dráma is, Newt és Ripley, -főleg az ő drámájuk-, és a többi szerencsétlen ember drámája is. Mindketten elveszítik a családjukat és egymásban találhatnák meg a vigaszt, de nem ez a sors jut az ő számukra.
A rendező-forgatókönyvíró Cameron nagyon nagy fába vágta a fejszéjét, amikor belekezdett ennek e filmnek a megvalósításába, de szerencsére csodálatosan jól oldotta meg. Sikerült a folyatások mintáit felhasználva (hosszabb, keményebb, drágább, több esemény, jelen esetben több szörny) igazán remek szórakoztató filmet készíteni, még úgy is, hogy nem volt egy kimondottan mega költségvetésű produkció. Kellett a kreativitás is!
Minden idők „legtökösebb” filmes hősnője Ellen Ripley-Sigourney Weaver. Ebben a filmben ő a kimondott főszereplő, talán az elsőben nem volt ilyen hangsúlyos. A másik főszereplő Newt a „túlélő” kislány.
Kihagyhatalan!!!

TribeBubu 

Most, nem sokkal a könyv elolvasása után megnéztem életemben először a film rendezői változatát. Számomra nem sokat tett hozzá a mozis verzióhoz ez a kiadás, de azért azok a bővített részek, amikben az idegen királynő szerepel, szenzációsak voltak. Azt viszont sajnálom, hogy Burke nem járt úgy pórul a forgatókönyvben, mint a könyvben. Pedig nagyon vártam, hogy lássam a mocskot szenvedni :D
Mindenesetre a mozis és a bővített változat is a legjobb sci-fi-ok egyike. Cameron ekkor még zseniális forgatókönyvíró és rendező volt. És, bár nem ez a legjobb alkotása, A bolygó neve: Halál a filmtörténelem része. Igazi alapmű.

4 hozzászólás
Kopaszkutya 

Zseniális folytatás. Nagyon jót tett neki, hogy műfajt váltottak a műfajon belül és még izgalmasabb is lett, mint az elődje. A kettőt érdemes egymás után megnézni. Úgy tűnik fel igazán, hogy egy lassan építkező első részből hogy válik kemény akciófilmmé a széria.

Kiskakukk 

Számomra a legjobb sci-fi-horror a ’87-es A ragadozóval, a ’82-es A dologgal és a 2009-es Pandorummal karöltve.
Egyszerűen tökéletes.
Éljenek az ocsmány szörnyek! :D

2 hozzászólás
csartak

Legutóbb a 13 éves unokahúgommal néztem újra az első részt. Valahonnan hallott róla, és elkezdte érdekelni. Most hogy meglátogattuk őket, mondta is, hogy nézzük meg a következő részt. Még a macska nevét is megjegyezte, mondogatta is nekem, hogy hívogatták: „Jonesy, Jonesy” Na, gondoltam, tényleg érdekelheti. :)
Ez kicsit akciósabb rész, de jól hozza a hangulatot.

Emerson 

Gyerekkoromban már láttam, ezzel ki is pipáltam az Alien filmeket, mert úgy gondoltam egy kaptafa, de be kell látnom azért mindig sikerült valami újat lépni, ha csak az áldozatok és a helyszín összetételében is. Most rögtön a szpesöl edisönnel kezdtem, ami több, mint két és fél órás (anyááám) és hogy őszinte legyek, lövésem sincs, mennyivel nyújt ez többet, mint a mozi verzió. Szerintem többet menekültek benne. Néha kicsit untam is, hogy csak szaladnak és szaladnak, közben sikongatnak… egyre kevesebben. Ripley pedig badass. Mostanában miért nincsenek ilyen női hősök?

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

Negative_Singularity

Hudson: Hé, Vasquez, téged néztek már férfinak?
Vasquez: Nem. És téged?

Rebane 

Newt: Nem akarok aludni, rosszakat álmodok!
Ripley: Lefogadom, Caseynek (Newt babájának) nincsenek rossz álmai. Nézzük csak! (belenéz a baba fejébe) Nem, nincs semmi rossz bent. Látod, úgy kéne csinálnod, ahogy ő, nem?
Newt: Ripley! Ő azért nem álmodik rosszakat, mert csak egy darab műanyag!

Razor

Hicks: Tessék, szeretném ha fölvenné.
Ripley: Mire való?
Hicks: Nyomkövető. Hogy akárhol megtalálhassam ezzel. Csak óvintézkedés.
Ripley: Köszönöm.
Hicks: Ezt még ne vegye lánykérésnek.

Rebane 

Newt: Jobb lesz visszamenni. Mert nemsokára sötét lesz. És ők akkor jönnek. Többnyire.

BeL1eVe 

Drake: Te Hicks! Olyan ocsmányul nézel ki, mint ahogy én érzem magam.
Apone: Na szépségeim! Mire vártok? Ágyba vigyem a reggelit?! Örüljetek, hogy itt lehettek. A különleges osztagnál minden új nap új kaland, minden étkezés lakoma, minden zsold főnyeremény, úgy becsüljétek meg magatokat.
Hudson: Ó, hogy a jó életbe! Odafagy a talpam.
Apone: Mi a bánat van?! Máskor készítsem ki a papucsodat?!
Hudson: Megtenné uram? Boldog lennék!
Apone: Nyald ki a szemfenekemet!
Mozgás gyerünk emberek!

1 hozzászólás
Rebane 

Gorman: Nézze, ott nem lövöldözhetnek. Gyűjtse össze a tárakat mindenkitől!
Frost: Mivel védekezzünk akkor? Az éles nyelvünkkel?

10 hozzászólás
BeL1eVe 

Ripley: I'm not going to leave you, Newt. I mean that, that's a promise.
Newt: You promise?
Ripley: I cross my heart.
Newt: And hope to die?
Ripley: And hope to die.


Folytatása

Összehasonlítás

Alien


Hasonló filmek címkék alapján