Fear the Walking Dead (2015–) 112

A történet középpontjában egy diszfunkcionális család áll: Madison Clark középiskolai tanácsadó, vőlegénye, az angoltanárként dolgozó Travis Manawa, lánya Alicia, drogfüggő fia Nick, Travis előző házasságából született fia Chris, és Liza Ortiz, Chris édesanyja. Hozzájuk csatlakozik a Salazar… [tovább]

angol

Képek 23

Szereposztás

Alycia Debnam-CareyAlicia Clark
Kim DickensMadison Clark
Frank DillaneNick Clark
Rubén BladesDaniel
Mercedes MasonOfelia
Cliff CurtisTravis Manawa
Colman DomingoStrand
Lorenzo James HenrieChris Manawa
Arturo del PuertoLuis Flores
Michelle AngAlex

További szereplők

Kedvencelte 32

Várólistára tette 80


Kiemelt értékelések

Röfipingvin

Ebben a sorozatban pont az a jó, hogy oly sokban eltér az anya-sorozattól. A készítők nagyon jól tudták, hogy nem fogjuk még egyszer olyan jóízűen elfogyasztani ugyanazt, így új nézőpontokat, karaktereket, kapcsolatrendszereket és dinamikát tálaltak nekünk. És nagyon jól! Nem jut eszembe hasonlítgatni és így ez a faktor nem is ront az élményen.
Nem tíz pontos sorozat, de nem jár messze tőle.
Ráadásul most pont jól fog jönni egy kis eredeti TWD!

2016. 10. 16. 2. évad után

Hát, hát…
Egy picit kopott a varázs, picit nagyon belassult, és túl hosszú volt bizonyos drámák felvezetése. Valamint a legnagyobb bajom, hogy annyira, de annyira nem jön be Kim Dickens (Madison), hogy legszívesebben tekertem volna az ő jeleneteit. A semmi mimikájával, és nagyon átlagos hangjátékával nem jön át nekem az átalakult moralitású, badass anyatigris karaktere. Vele ellentétben viszont a „férje”, Cliff Curtis az utolsó három részben olyan, mint, akit hirtelen beoltottak az így kell színészkedni, $@!#% -oltóanyaggal. A Chris-szel történtek – ha tényleg az történt, amit mutattak nekünk –, ha nem is itt volt az ideje dolog volt, de az ő karakterfejlődése valamilyen szempontból indokolt ilyesmit… spoiler.
Aki miatt igazán megéri nézi a sorozatot az Stannis Baratheon Jr Frank Dillane. Ő olyan meglepetés, és olyan pillanatai vannak, hogy csak kerekedik a szemem. Az ő sorsára igazán kíváncsi vagyok, pláne, amilyen függővéggel lett vége a 15. résznek krákogkrákogkrákognegankrákogkrákogkrákog.
Viszont sajnos az kevés, ha az embernek egy karakter sorsa az érdekes, közben meg még vannak vagy számol öten, hatan. Így fájó szívvel ugyan, de két csillag mínusz. Aztán majd meglássuk, hogy mit hoz a harmadik évad.

5 hozzászólás
AniTiger 

Nem ér a főszéria nyomába, még a Z Nation is jobb nála, de alakulgat az első évad végére. Szimpatikus karakter egy, ha volt… de olyanról, aki miatt lázadnék, ha meghalna (pl.: TWD – Daryl vagy ZN – Z polgártárs), na olyanról szó sincs.

Alapvetően érdekesnek tartom a kezdetek felvázolását, már elég sokszor gondolkodtam ilyesmin. Szerintem az évad eleje egész hihetően vázolja fel, mi lenne ha… (Jepp, én vagyok a kretén, akinek van vészterve. :D)

16 hozzászólás
Theana 

Igazából nem is tudom, hogy mit mondjak.
Nem néztem végig a Walking Deadet, sőt egy részt sem láttam belőle (mára már más a helyzet :D ), úgyhogy nem tudtam, mire számítsak. Amúgyis a kihívás miatt kezdtem bele.
És megérte. Nagyonis.
A történet egész végig pörgött, szerettem a storyt. A szereplők fele idegesített, a fiú (Nick?) annyira félősen hülye. Sajnos, mikor ránézek, ez jut eszembe…
Én imádom és soha az életben nem gondoltam volna, hogy nekem egy zombis sorozat ennyire tetszeni fog!

4 hozzászólás
Marla_Singer

Na, megvolt a várva várt pilot. Jó volt, de igazán nem azt kaptam, amit vártam. Az anyasorozatban a walker-ek vannak, és pont. Itt viszont vártam volna egy magyarázatot, hogy honnan indult, mi váltotta ki, ki, és hogyan fertőződött meg először. Mert az tudjuk hogy mindenkiben benne van, de mi okozta stb. A szereplőkkel meg az a bajom, hogy idáig egyetlen karizmatikus szereplőnk sincs. Van egy középkorú tanárunk, egy fapados Skyler White klónunk, és egy enyhén Jonny Deppre hasonlító drogosunk. Egyébként tetszett hogy feszesebbre, kicsit paráztatósabbra írták a történetet. Természetesen maradok, megvárom mi történik majd a továbbiakban.

5 hozzászólás
LoneWolf 

Sajnos ez édes kevésnek bizonyult, hogy felnőjjön testvérsorozatához, attól függetlenül is, hogy ez csupán most a kezdeteket volt hivatott bemutatni. A karakterek kevésbé szerethetők, a cselekmény lassan indult be és még az elődjéhez képest is túl soknak éreztem a szereplőközpontú drámát és nyűglődést. Bőven elég az alap, szóval ezt 1 évad után kaszáltam.

9 hozzászólás
KyKy

Szerintem tökéletes sorozatnyitó rész volt ez, felvezetés a későbbiekre, de már azért kapjuk a rejtélyeket (mármint a szereplőknek egyelőre még rejtély ez az egész), a feszültséget (amit a háttérzene is tökéletesít), az őrületet, a kétségbeesést, és persze az úúúúj és friss járkálókat. Tetszik Nick karaktere, szerintem a színész nagyon jól alakított így az első részben, nagyon kíváncsi leszek, hogyan fog hatni rá ez az egész, és hogy mit fognak kihozni a történetből – ha ilyen mederben halad tovább, akkor igencsak hamar eljutunk a FTWD-ből a szimpla TWD-be, ami végül is nem lenne nagyon meglepő, tudjuk, milyen gyorsan terjed a „kór”.
Az is érdekes információ, hogy ezek szerint akkor már az elejétől kezdve a szervezetükbe van ez a vírus (vagy mi fene), már az elejétől kezdve sem csak harapással változtak át, hiszen akkor a végén a srác még nem alakulhatott volna át. Hm, érdekes, nagyon érdekes, kíváncsi leszek a következő részre, hogy anyuci és apuci ezek után hogyan kezeli Nicket, és hogy mit tesznek most, hogy már tudják, sejtik, de legalábbis látták, hogy mekkora a gáz.
Ismétlem, szerintem ennél tökéletesebb sorozatnyitót nem is kívánhattunk volna. ^^

2 hozzászólás
Mr_White 

Nagyobb a füstje, mint a lángja. Látszik, hogy eleve blockbusternek szánták, olyan is. Átlagos igényeket kiszolgáló „dráma”.

Megnézve a 2. évad leadott részeit csak romlott a véleményem. Szerintem a készítőknek fogalmuk sincs, hogy mit akarnak kezdeni ezzel a sorozattal, csak lökködik előre a látatlanba a szereplőket, akik bődületes hülyeségeket csinálnak és sablonos párbeszédeket folytatnak. Ezennel le is mondtam erről a szériáról.

Negative_Singularity

Örülök, hogy hagytam magam rábeszélni, hogy nézzem meg; az elején semmiféle TWD érzésem nem volt, sőt, egészen az utolsó részekig, mintha teljesen világfüggetlen sorozatot néztem volna. Aztán a vége… ó, ember. Igen. Az már TWD volt. Karakterileg kettő szereplő fogott meg nagyon, Nick (ő nagyon) és Victor (ő meg még jobban).
Azért tény, hogy a TWD erősségét nem nagyon veri, egyedül az utolsó rész befejező jelenete volt ott a toppon, de az nagyon.

Kopaszkutya 

Nekem bejön ez az anyasorozattól eltérő koncepció. Lassan indult az évad, a vége is kiszámítható volt, de ezt nem negatívumként hozom fel. Nem kaptunk évad végi cliffhangert, ez kicsit meglepett.


Népszerű idézetek

lipotdorka 

– What are posies?
– Posies are flowers.
– Why do you put them in your pockets?
– Um, well, a long time ago across the ocean in Europe,there was a virus that made a lot of people really sick. And they didn't have the medicine we do now, so they gave them flowers to make them healthy.
– Did it work?
– No.

lipotdorka 

– God, I hate hotels. They creep me out.
– The dead walk the Earth and it's hotels that creep you out?
– I think it's the carpets.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján