A kaptár (A kaptár 1.) (2002) 307

Resident Evil
100' · francia, amerikai, angol, német · akció, sci-fi, horror 18

Valami szörnyűség lappang a Kaptárban, egy óriási, földalatti genetikai kísérleti üzemben, ahol halálos vírus üti fel a fejét. Válaszlépésként a Vörös Királynő – azaz a Kaptárt irányító óriási szuperkomputer – szigorú zárlatot rendel el, nehogy a vírus kiszabaduljon. Ezzel az intézkedéssel… [tovább]

angol

Képek 6

Szereposztás

Milla JovovichAlice
Michelle RodriguezRain Ocampo
Eric MabiusMatt Addison
James PurefoySpencer Parks
Ryan McCluskeyMr. Grey
Indra OvéMs. Black
Oscar PearceMr. Red
Colin SalmonOne parancsnok
Martin CrewesKaplan
Anna BoltDr. Green

További szereplők

Kapcsolódó zónák

Raccoon City

6 tag · 4 karc · Utolsó karc: 2021. december 21., 17:58 · Bővebben


Kedvencelte 59

Várólistára tette 70


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Hát ez a film irtó jó. Nem is értem, hogy eddig miért siklottam el mellette, mert meglepően jó volt, bár az elején sok minden nem történt, de a közepénél már beindult az események láncolata, és egész jó is volt. Izgalmas, látványos, van benne pár hátborzongató rész, feszült hangulat, élvezhető, és ez méltón megállja a helyét a horrorfilmek között. Egyszerűen zseniális ez a film, és a szereposztás is nagyon el lett találva. Milla Jovovich nekem nagyon bejött és Michelle Rodriguez karaktere, de azért a pasik is jól tolták. :-D Egyáltalán nem untam, és tuti, hogy újra fogom nézni valamikor, de addigis jöhet a második rész. :-D

Negative_Singularity

Egyik kedvenc zombis, egy-helyszínes filmem; a szereposztás tökéletes, a 2000-es évek filmvilágát messze üti, a bezártság érzése végig átbizsereg a képernyőről, és mindig kelletlen érzés fog el, hogy a világunkban mennyi Védernyő Vállalat lehet mélyen a föld alatt – embertelen kísérletek, erkölcshasító laborok, hideg, számító politika, ami mindent aláseper az emberi hegemóniának. De ez már szinte egy sorozatösszegző vélemény volt, így maradva ennél a résznél: tökéletes kezdés, amit nem is képes verni a többi rész.

1 hozzászólás
mandu 

Gyerekkorom óta meg akartam nézni. Már több, mint tíz éve vártam arra, hogy végre leülhessek nyugiba és egy nagy tál popcorn társaságában élvezhessem A kaptárt.
Abszolút nem csalódtam. Ez a film rohadtul szuper! *-* Minden egyes percéért odáig voltam. Annak ellenére, hogy 2002-es, szerintem ma is megállja a helyét.

Nihilchan 

Szeretem ezt a filmet, szerintem témájában az egyik legjobb és legizgalmasabb, ráadásul elavultnak sem érzem. Ugyanakkor sosem kaptam kedvet ahhoz, hogy megnézzem a többi részt, ráadásul most, így újranézve nem is élveztem annyira, mint anno.

Gorkie

Amikor bejött ez a film, kedvenc lett. Azóta többször láttam már és még most is le tudok ragadni rajta bármikor.
Jó történet, jó szereplők és még mindig be tudok parázni este 1-1 jelenetnél. :))

LoneWolf 

Gondoltam az utolsó rész után újranézem és nem bántam meg. Az effektek elavultságát leszámítva jól tartja magát a film és számomra a zombis műfaj egyik alapköve, ha nem is ezzel kezdődött igazán a téma. spoiler

UViki 

Így újra nézve nem egy 9 csillagos alkotás, ahogy eredetileg is értékeltem. Mentségemre szóljon, hogy rémlik, hogy láttam, de nagyon sok minden homály volt.
Milla Jovovich nekem annyira nem szimpi, te jó ég, hogy az már zseniális.
De meg kell hagyni, a karaktert jól hozta.
Érdekes volt a cselekmény (minden kedvencem meghalt, mily meglepő…), mindenképpen megnézem a további filmeket.

sipiarpi 

A játék izgalmát nem übereli, de nem volt rossz. Sima zombihentelős menekülős filmnek jó. Értékelhető csavar is van benne, szóval az elvárásaimat kielégítette.

2 hozzászólás
NannyOgg 

Nem tehetek róla, de én perverz módon imádom ezt a filmet, magam sem értem teljesen, miért – bár Milla Jovovic vörös ruhájának biztos nagy szerepe van benne, egyszer lesz egy ilyenem, csizmástul, csak zombik nélkül. Ez a szabadulós horrorok gyöngyszeme, abból a korból, amikor még nem volt rohadtul elcsépelt a zombi-téma.

A folytatásokról meg egyszerűen csak nem kell tudomást venni.

Popovicsp87 

Minél többször újranézem a filmet, annál inkább előjönnek a hibái.
A Kaptár sajnos nem öregedett túl jól, bár a korabeli videójáték-adaptációk közül még ez az egyik legnézhetőbb.
Itt mindenkinek az a feladata, hogy nagyon keménynek, de legalábbis nagyon menőnek tűnjön. Külön ki kell emelni Michelle Rodriguezt, aki a helyi „bolhás kutya”, állandóan vicsorog, morog, puffogtatja az egysorosokat, ezzel is mutatva, hogy mennyire kemény csaj.
A forgatókönyv kapkod, próbál úgy csinálni, mintha nagyon csavaros lenne, de eléggé kiszámítható, ráadásul rohan és faék egyszerű.
A CGI mára szemkápráztatóan csúnya lett. Ez főleg a nagy szörnynél, de a kisebb ellenfeleknél is érzékelhető.
Az akció néhol követhetetlen, a kamera remeg.
Mégis van valami gagyi bája, ahogy próbálja magát komolyan venni.


Folytatása

Összehasonlítás

A kaptár


Hasonló filmek címkék alapján