A kaptár – Raccoon City visszavár (2021) 40

Resident Evil: Welcome to Raccoon City
107' · amerikai, német · akció, sci-fi, horror 18

A világsikerű játék és filmes franchise eddig izgalmas volt és szórakoztató: most már aktuális is. Az Umbrella Corporation nevű gyógyszergyártó óriásvállalat központja valaha élettel teli, pezsgő város volt. Raccoon City ma elhagyott, néptelen romvidék. A felszínen. De lenn a mélyben készülődik… [tovább]

angol
angol
angol · magyar
magyar

Képek 16

Szereposztás

Kaya ScodelarioClaire Redfield
Robbie AmellChris Redfield
Hannah John-KamenJill Valentine
Avan JogiaLeon S. Kennedy
Tom HopperAlbert Wesker
Neal McDonoughWilliam Birkin
Lily GaoAda Wong
Donal LogueBrian Irons
Chad RookRichard Aiken
Nathan DalesBrad Vickers

További szereplők

Kedvencelte 2

Várólistára tette 62


Kiemelt értékelések

Kiskakukk 

„Joseeeeeeph!”
„Wow. What a mansion!”
„Ada, wait!”

Ha ismerősek ezek a mondatok, akkor nézd meg!
Ha nem ismerősek…akkor kerüld messzire.

Ez egy igen erősen B-kategóriás film lett, ami bájosan hajlik a ZS felé. Rossz. De közben jó is. Baromira élveztem! :D

Próbálták a játékok 1. és 2. részének a történetét elmesélni, némi változtatásokkal, viszont kevés volt hozzá a játékidő, a végét pedig nagyon összecsapták. Sorozatban szerintem jobban működött volna, vagy inkább koncentráltak volna az 1. részre a kastélyban.

Kicsit a karakterekről. Alapjában véve rendben voltak, akit viszont nagyon átírtak, az Wesker (titokzatos rohadék helyett béna rohadék lett) és Leon.
Ó, Leon…Istenem XD A 2. részben nagyon szerettem Leonnal menni, de valljuk be, azért nem ő volt a legélesebb kés a fiókban. :D Itt viszont még jobban ráerősítettek erre és konkrétan egy balféket csináltak belőle, aki megkapta a kötelező fejmosást a frizurája miatt is. Kicsit igazságtalanok voltak vele a filmesek, de azért nem tagadom, jót röhögtem.

A párbeszédek ugyanolyan borzalmasak, mint a játékokban.

A szörnyekből voltak, amik jók voltak, a kutyák a parkolóban és Birkin viszont kriminális.
(Pedig William doki az egyik legfosatósabb ellenfél a játékokban, szerény véleményem szerint… https://i.pinimg.com/originals/35/b2/9a/35b29a499554296…)
A helyszínek megmelengették a szívemet. A rendőrörs…A Spencer kastély…
Imádtam, hogy figyeltek a részletekre és rengeteg volt az utalás a játékokra.
A vonat…Hogy megint a spoiler a megoldás mindenre.
És nagyon bírtam, hogy csempésztek bele némi humort. (Amikor a rendőrőrsön Jill azon poénkodik, hogy melyik halálnem a rosszabb: spoiler Hát itt akkorát röhögtem. Igen, a játékban sajnos velem mindkettő megtörtént. XD)

Tényleg kissé olyan, mintha a fanatikusok készítettek volna szegényes rendezői és forgatókönyírói képességekkel egy fan-filmet. Igazság szerint 6 csillagot érdemelne…

De hé…volt „Jill szendvics”. Úgyhogy már ezért is megadom a 7 csillagot. :D

Ezt meg csak úgy itt hagyom: https://www.youtube.com/watch…
(Nooo, don't go! XD)

Ad_astra 

Sajnálom ezt a filmet. Nagyon. :( Mert nagyon bizakodtam benne, de hát nem jött be…
Az egyetlen pozitívum benne a fan service a sok-sok képi meg szövegbeli utalással a játékokra. Na meg a díszletek, azok fenomenálisak, élőben látni ezeket a helyszíneket nagyon bizsergető. De ebben ki is fújt.
A negatívumok:
A karaktereknek nagyrészt csak a nevei stimmelnek (szegény Leonnak a kinézete is ugrott) és a legrosszabb ebben, hogy teljesen átírták a motivációikat és az előtörténetüket. Igy abszolút hamisak lettek.spoiler
A történet, ahogy mások is írták, összecsapott, a dramaturgia átgondolatlan és elnagyolt. Nincs 2 órás a film, de így is sok az üresjárat benne. Nem nagyon van benne feszkó, na jó, egy jumpscare-t találtam benne! Talán jó lett volna, ha a horroros részeket a producerként szereplő Anderson rendezi. Ugyan a Resident Evilhez nem ért, de azért A Kaptár 1.része nem rossz horror faktorban. Legalább ez lett volna benne!
Azért a nosztalgia-faktor miatt megkapja a 6 pontját, de ha már idei (2021-es) felhozatal, akkor ezerszer inkább az Infinite Darkness!

csokidani 

Az elejen borzasztoan gagyinak talaltam, aztan feltunt hogy olyan az egesz, mint a jatek vegigjatszasa(nem jatszottam vele). Felteteleztem, hogy ez szandekos volt a rendezoktol, innentol megbocsajtobb voltam es egesz jol bele tudtam helyezkedni. Voltak reszek amik kifejezetten jol lettek megcsinalva ill a zombik tok jol mutattak.
Osszessegeben nem volt rossz egy egyszeri szorakozasra, de azert az erdeti elso resznek a nyomaba sem er.

Near 

– Nézd! Nézd! Meg tudom végre nézni!
– Mi ez?
– Az új Resident Evil film.
– Aha.
– Jó sz*r lesz, de ah!
– De ha rossz lesz, miért örülsz neki?

Ez a beszélgetés zajlott le, mielőtt elindítottam a filmet. A kérdésre viszont még most sem tudom a választ, de pontosan az történt, amit gondoltam. Ez nagyon sz*r volt. De közben meg élveztem és vigyorogtam!
Valljuk be, a játékot sem a történetért szeretjük. Mondanám, hogy ebben még nem is vagyok biztos, hogy volt történet. Mármint volt, felismertem a játékokból, de közben mégis, mintha nem lett volna. Vagy egy RPD vagy egy Orphanage vagy egy Spencer Mansion, meg amúgy vannak az utcán emberek meg így… dolgok. A játék sztoriját hozták át, de a filmnek nem áll jól. Mintha túl sokat akartak volna, de végül semmire nem lett elég idejük.
Aztán ott van a nagyon-erős-badass PC női szereplő. Meg Leon, aki a saját lábaiban elesik, mert… férfi. És PC.
Arról már szerintem ne is beszéljünk, hogy a CGI úgy néz ki, mintha a 90-es évek fantasy filmjéből szalajtották volna. Na jó, azért annyira talán nem rossz, de néhol mégis. Láttátok ti azokat a vércseppeket a kutya szájából csepegni? Na? Ugye, hogy ugye!

Ez egy nagyon rossz film. Én pedig mégis élveztem. Imádtam, hogy mennyire odafigyeltek az RPD részleteire (https://snitt.hu/karcok/86389). Imádtam, hogy borult a kamion az RPD előtt, ahogy a játékban. Imádtam, hogy ott voltak a különös kulcsok. Imádtam.

Az egész kicsit olyan, mint egy lelkes fan-film, minimális költségvetéssel és egy rendes forgatórkönyvíró nélkül.
Imádom és utálom.
Tök jó B kategóriás cucc, amit akár másnaposan megnéz az ember, de közben meg egy nagyon rossz film.

Tony_Soprano 

Fanservice-ből jeles, atmoszférateremtésből jó, soundtrackból közepes, szídzsiájból elégséges, színészi játékból elégtelen.

strangelove 

Azt mondja az Attila, hogy az egész mögött a Bill Gates áll! Dokumentumok bizonyítják!

(Amúgy van benne egy daruzás, ami olyan, mint a Sátántangóban. Johannes Roberts nem tudom mikor teljesíti be történelmi küldetését – azaz, hogy ő legyen az új John Carpenter –, de ezzel a szarral eggyel megint távolabb került tőle.)

Elmer 

Vicces ez a körforgás, hogy a filmek hatottak a számítógépes játékokra, aztán a számítógépes játékok visszahatnak a filmekre. Ez a film szinte teljesen olyan, mint egy számítógépes játék, nem csak a vizualitása, de a cselekményvezetése miatt is. Ez azonban nem feltétlenül baj. Magam nem láttam a Kaptár-sorozatból, talán csak az első filmet, és a játékkal se játszottam, talán egyszer, de hogy melyikkel, fogalmam sincs. Ettől eltekintve ez egy szórakoztató film tud lenni, nem vártam tőle sokat, képes atmoszférát teremteni, és a saját világán belül működőképes maradni, moziban, egyszer szórakoztató horrorka.

Marcsi0603 

Ez a tipikus miért kellett?? kategória. A pontokat a játékokból ismerős történések kapták, de ugyanennyit el is veszít a film, mert fura máshol. Nekem nem illett valahogy a világba, hiába Racoon City meg minden, mintha csak valami koppintása lett volna az eredeti hangulatnak.


Népszerű idézetek

Kiskakukk 

Chris: You show up here, you break into my house. What kind of person can pick a lock like that? It's kind of impressive, but also, what the fuck?

rocketdog 

– Hi. Uh, sir, um… Uh, what’s going on? ‘Cause, um… Should we… should we call someone?
– Who you gonna call? You’re the police.

Kiskakukk 

Leon: You're probably wondering what a guy like me is doing as a cop, right?
Claire: Kinda.
Leon: Yeah. Me, too.

Kiskakukk 

Leon: Why are you locked up?
Ben: Why? Because I found out the truth.
Leon: The truth? What truth?
Ben: Listen to me, you fucking boy band wannabe! You think Umbrella spend all their time making aspirins and little vitamin tablets?

Kiskakukk 

Leon: Is he okay?
Ben: Him? Oh, yeah, he's fucking fine. Yeah, who doesn't cough up
a little blood on the floor when they're feeling sick? Just a little cold.


Hasonló filmek címkék alapján