Túlélőjátszma (2021–) 50

0 díj · 11 jelölés

Az 1996-ban játszódó történet egy középiskolai lány focicsapatról szól, akik az állam történetében először jutnak be bajnoki tornára, ahol azonban nem léphettek pályára, ugyanis a csapat gépe lezuhan az ontario-i vadon fölött, és a barátságos, összetartó csapattagokból egy kannibalisztikus klán… [tovább]

angol

Képek 18

Szereposztás

Melanie LynskeyShauna Sadecki
Tawny CypressTaissa
Juliette LewisNatalie
Christina RicciMisty
Ella PurnellJackie
Steven KruegerBen Scott
Amy OkudaCat Wheeler
Warren KoleJeff Sadecki (felnőtt)
Sophie NélisseShauna Sheridan (fiatal)
Jasmin Savoy BrownTaissa (fiatal)

További szereplők

Kedvencelte 9

Várólistára tette 128


Kiemelt értékelések

Ascyra 

Nos, azt gondolom, hogy 8 rész után már van okom nyilatkozni róla.
Pláne, hogy az első évad vége előtt voltam kénytelen abbahagyni.
Ez a sorozat úgy el van nyújtva, mint a rétestészta, ráadásul nem a drámai vonal, hanem egyfajta kusza, átgondolatlan töltőanyag, amire semmi, de semmi szükség nem lett volna. Az általam megnézett 8 részt, háromban profi módon össze lehetett volna fogni, és megrendezni úgy, hogy a nézők végül ne érezzék azt, hogy a sorozat megtekintése időrabló, és ha igen, akkor legalább ad valamit.
Ez nemhogy nem ad, de az értékes életedből vonja el a perceket.
– Juliette Lewissal nem tudom mi van, de vagy nagyon ijesztően profi a kemény drogos szerepben vagy valami nincs rendben a színésznővel, nem kezdtem el utánaolvasni, de valami nincs rendjén. Imádom, zseniális, de itt most már tényleg baromi ijesztő.
– Riccit levettem a kedvenc színésznőim listájáról. Értem, hogy ő így képezte le a karakterét. Véleményem szerint meg k.szott magas lovon ül és igazából oké, hogy megmaradt a tizenéves színészek szintjén, de ez itt már sokk. Befejeztem a rajongásom iránta.
– A sorozat egyfelől gusztustalanul aljas, alattomos é gonosz – nem értem hogy lehet tinisorozat. Másfelől olyan szinten bután és sötét módon tanmese, hogy az ember elhányja magát az egyértelműségtől. spoiler Engem ez az amerikai sötétség olyan szinten fellázít, hogy folyamatosan tudnék üvölteni.
– Szó se volt róla, hogy ez fantasy. Már elnézést kérek, de erre miért van szükség? Miért kellett az egész komoly sztorit elbábosítani és tömény cukorhabbá keverni, öngyulladó plüssmacikkal meg hónapok óta éhező, de remek egészségnek örvendő szereplőkkel? Meg valami sejtelmes, a háttérben meghúzódó farkasember/ősanya/vámpír/kentaur/unikornis/rózsaszínpóni mítosszal még jobban kitömni? Önmagában a túlélő show nem lett volna elegendő a puszta tényekre és némi emberi logikára alapzva? Ember, komolyan! Tinédzserek egy elhagyatott szigeten/területen, lezuhantak, élelem nélkül, a tél beállta előtt?!!
A helyzet az, hogy baromira érdekelne, hogy mi lett a sorsa a többieknek, de a sorozat annyira sz.r filmtechnikai szempontból, hogy képtelen vagyok tovább nézni.
A forgatókönyv annyira ócskán gyerek-fantasy, hogy ezt már az én gyomrom se veszi be, a rendezés totál káosz, sehol egy nyomvonal, sehol némi következetesség, tényleg csak egy óriási katyvasz, abból is a gyerekded fajta, az elvárt hangulatához és komolyságához képest az a legnagyobb dráma, hogy az első szex nem jött össze, vagy hogy egyszerre menstruálnak és ez egy egész résznyi feldolgozást kap.
Agyament, átgondolatlan, kár az időért és a pénzért amit beleöltek.
Kár, hogy Juliette Lewis nincs normálisan foglalkoztatva, értékes cuccokban.
Tiniknek, ahogy írtam, biztos óriási durranás, felnőttként idegesítő, következetlen, béna, szekunder szégyenes f.stalicska.

2 hozzászólás
csokidani 

Egy resz utan vegul kasza. Minden elemeben erdektelen. Ertem en hogy most indul be a sztori, de se a hangulata, se a szereplok; semmi se erezteti velem meg szikrajaban sem hogy nekem ezt nezni kene….

eNNBeus 

Ha egy rész után napokig azon vacilálok hogy kell-e ez nekem, és meg sem próbáloM elindítani a második részt…. Aztán elkezdem a A 81-es számú archívumot aminél már kb 15 perc után tudom hogy azt végig fogom tolni, akkor ebbe nincs értelme több energiát fektetni. Egy Fatmagül ajánlójában több izgalom volt mint ebben.

3 hozzászólás
silverstark92

Nem tudom ki írta az ismertetőt ide, de hogy nem látta a sorozatot az tuti. Két idősíkon játszódik a sorozat, egyszer 1996-ban, majd 2021-ben, tehát szó sincs semmiféle 1975-ről.
Maga a sztori nagyon jó, kicsit olyan mint a Lost csak egy csapat tini kiscsaj a főszereplő és sokkal véresebb, brutálisabb, bevállalósabb nála. Remélem nem fog a Lost hibájába esni és a misztikumot nem fogják valami totális baromsággal elrontani. Az első évad nekem nagyon bejött, várom nagyon a másodikat!

2 hozzászólás
piciszusz 

Én ezt eleve el se akartam kezdeni, úgy voltam vele ez is biztos egy gagyi tini sorozat, de basszus nem az. Jó persze vannak benne gagyi részek, de a karakterek szerintem marha jók, a sztori szintén,jól is adagolják a dolgokat és jókor váltanak vissza a múltba. Biztos folytatni fogjuk ha kijön a következő évad, hagytak rendesen kérdéseket nyitva így is.

katacita

Valamiért azt hittem, egy évados, úgyhogy az utolsó rész végén egy kicsit csalódott voltam, hogy nem zárták le szép kerekre, nem tudom, miért kell mindent a végletekig húzni.
Viszont nagyon élveztem az egészet, a cseppet sem erőltetett kilencvenes évek nosztalgiát a tök jó zenékkel, meg imádtam a csajok felnőtt énjeit, és persze kellően hátborzongató is volt, de még épp annyira, hogy ne rettegve üljek le a tévé elé minden rész előtt.

EeNii 

Tipikusan olyan sztori, amiben lenne potenciál, egy ponton félre megy a rendezői gondolat, aztán úgyse fog semmi sem kiderülni mielőtt kaszálják a sorozatot, és már csak szálló emlékként marad meg, mint a legtöbb.
A múltbéli szál sokkal érdekesebb, mint az a szappanopera, amit a jelenkori sztorijukba írtak meg. A karakterek 99%a irritáló, akik meg nem, azok mind holtan végzik. Fun fun fun!


Népszerű idézetek

Moyandra 

Taissa: Okay, so… you had a near-death experience. And now you believe in, what? Ghosts? Tree demons? (…) Van. You believe that Sporty Spice is the most underrated Spice Girl. You believe that Scully is way too good for Mulder. You do not believe in whatever this is.

1. évad 10. rész – Sic Transit Gloria Mundi

Hasonló filmek címkék alapján