Terror (2018–2019) 90

1 díj · 3 jelölés

1847-ben járunk, amikor a brit korona egyik felderítő hajója egy vérengző szörny nyomára bukkan az Északi-sark közelében…
A sorozat Dan Simmons regénye alapján készült.

angol · magyar
magyar
angol

Képek 86

Szereposztás

Jared HarrisFrancis Crozier
Ciarán HindsJohn Franklin
Edward AshleyWilliam Gibson
Caroline BoultonLady Ann
Mikey CollinsRobert Golding
Kevin GuthrieHenry Peglar
Declan HanniganLe Vesconte
Roderick HillWilliam Heather
Christos LawtonGeorge Hodgson
Tobias MenziesJames Fitzjames

További szereplők

Kedvencelte 24

Várólistára tette 221


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

1. évad után: Nagyon nehéz értékelni és még nehezebb csillagozni ezt az évadot. Ennek az expedíciónak a sorsa annyira tragikus és horrorisztikus, hogy nagyon nyomasztóan hat az emberre. Főleg, mert igaz történet alapján készült. Szóval abszolút nem vidám, mégis vannak nagyon szép pillanatai a bajtársiasságról és a barátságról. A casting kiváló; mindenki remekül játszott, Jared Harris teljesen lenyűgözött. A karakterek mellett a hangulatot is eltalálták. Ugyanakkor irtóra hosszú volt ez a tíz rész; nyúlt, mint a rétestészta, éppen ezért bőven akadtak olyan hosszabb etapok, amiket nagyon untam. Főleg a közepén. Meg igazság szerint egy-két jeleneten kívül különösebben nem hatott rám. A második évaddal még nem tudok mit kezdeni; némileg érdekel, de nem teljesen világos, miért is van. Ha meg is nézem, az biztos nem mostanában lesz.

Riccah

Ha arra gondolok, hogy ennek akár csak a fele is igaz, márpedig igaz, minden megkeseredik a számban.
Annyi bátor férfi, talpraesett, csodálatos férfi van ebben a filmben és élt és él közöttünk, esendőek és mégis van tartásuk, összetörnek, majd felállnak és újra összetörnek.

Én kis távolságtartással indultam neki, hogy megnézzem a sorozatot, de miután többedszerre lesokkolódtam, ellopta a lelkemet. Most itt ülök és bár a végén vagyunk, nem tudom letenni az ajtó előtt az érzést, az arcukat, az elmesélt történeteiket. Az ilyen embereknek köszönhetően utazhatok én bátrabban a világban, és megismerhetem a lábuk nyomán azt a csodás Földet, amit én otthonomnak hívok. És ezért egy némán elejtett köszönömmel mindig is tartozni fogok nekik.

Remélhetőleg nemsokára kezembe vehetem a könyvet is, hátha akkor a könnyek, amik valahogy nem akarnak a feszültség mögül kibuggyanni ténylegesen előkerülnek.

Marcsi0603 

Nagyon szerettem ezt a gótikus hangulatot, és nagyon jól esett a nagy melegben ezt a hidegben játszódó vacogós történetet nézni. A részekben néhol volt egy-két unalmasabb dolog, de végül is lekötött az egész. Bírtam a misztikus szálat, és bár volt, ami homályos maradt nem bántam meg, hogy ledaráltam ezt a 10 részt.

Timi98 

1.évad: Ez a sorozat talán nem érdemel 10 csillagot én mégis annyit adok rá. Ha valaki, aki olvasta Terrort, és/vagy minimálisan (vagy akár egészen mélyen és részletesen) ismeri a történelem eme részét az, ha nem is élvezni, de értékelni fogja ezt a mini-sorozatot. Kissé dokumentumfilm jellegű lett, ha eltekintünk a fiktív elemektől. De ha csak a tényeket nézzük is nagyon döbbenetes és tragikus mindaz, ami történt. Maga a sorozat hihetetlen. Semmiképp sem szórakoztató. Nyomasztó. Feszült és idegőrlő. Sokszor undorító javaslom ne egyél semmit közben, ne, nasit se!
Pár hibája ellenére spoiler szerintem megállja a helyét. Néha nehéz nézni és van, hogy legszívesebben abbahagyná az ember. Semmiképp sem egyhuzamban nézd, hanem oszd be hosszabb időre.
Aki szereti a történelmi jellegű, de kissé fiktív történeteket, a kosztümös thrillereket, annak érdemes megnézni.

2.évad: Már a 3.rész után lepontoztam a sorozatot. Abszolút rossz ötlet volt. Pedig jó ötlet maga a történet, olyan korban és közegben játszódik, ami érdekes.. De a megvalósítás nem túl fényes. Az első évad hibája itt nagyobb mint eddig: rengeteg unalmas, felesleges időhúzás. Az a néhány jelenet vagy rész, ami izgalmas vagy érdekes volt nagyon kevés..

Kiskakukk 

A hangulat, a színészi játék és az alapsztori csillagos ötös. A megvalósítással azonban voltak problémáim. Megint előjött a pulóverben sétálunk a -30 fokban effektus és hogy nem látszik a lehellet a farkasordító hidegben. (Kukacoskodásnak tűnhet, de engem nagyon zavart.) Elképesztően lassan csordogál a történet, ami úgy a 2/3-ánál már zavaró volt. Az se tetszett, hogy a „rémről” a regénnyel ellentétben kb. semmi nem derült ki. A horror faktor nagyon rendben volt, nem finomkodtak.
Összességében egy nagyon hangulatos, érdekes sorozat. Akit érdekel ez a korszak, annak mindenképpen ajánlanám.

3 hozzászólás
Zoltan_Biro 

Az első évad tetszett a lassúsága ellenére is. A második évadnak csak ímmel – ámmal kezdtem neki – egészen másról szól, nem is értem mi az összefüggés a kettő között.

Ms_Mississippi

Nem tudom mivel kezdjem, nem is vagyok benne biztos, hogy ez igazi értékelés, de szeretnék róla nyomot hagyni. Sok érzelem kavarog bennem a Terrrorral kapcsolatban.

Mikor elkezdtem a sorozatot hideg volt. Tényleg hideg, vacak telünk volt, új házba költöztünk, ahová még nem vezették be a gázt, csak fatüzelés volt (az előnye, hogy kiderült rejtett tehetségem van a tűzrakáshoz). A ház szép, és nagy, sokkal nagyobb mint a régi, de rettentő hideg is. A festék nem akart megszáradni a falakon, mindig több réteg ruha volt rajtam, egy szőrmés pulcsit több héten át hordtam mosás nélkül, az ételt nem kellett hűtőbe tenni, ha akartam kint hagyhattam volna akármit.

Valahogy adta magát, hogy didergő embereket nézzek.
Az elején az öcsémmel kuncogtunk az első epizódon, mondván az eszkimók találták ki a tumbaaqot, hogy a fehér embert hülyítsék és ők nyírtak ki mindenkit. Aztán tovább néztem és teljesen magával ragadott a sorozat. Hétről hétre néztem a tévében az epizódokat, és mikor megláttam a stáblistát olyan érzés volt, mintha csak 10 perce ültem volna le a kanapéra. Három könyvtárnak vagyok a tagja és kettővel be is szereztettem a könyvet (amit a könyvtárosok elmondása alapján nagyon szeretnek az olvasók), még nem fejeztem be, de eddig nagyon tetszik.
Minden epizód után írtam egy lelkendező értékelést, minden annyira feszült volt, a képi világ lenyűgöző és a színészek is. Aztán nem írtam több értékelést. Egyik este megnéztem a karneválos részt és másnap összeomlott az életem. Teltek a hetek, és szinte el is felejtkezdtem a sorozatról, ha mégis eszembe jutott, nem tűnt helyénvalónak, hogy nézzem.
Nem tudom nem a hánykódáshoz kötni a sorozatot, és ettől csak még jobban ragaszkodok hozzá, valahogy hozzátett.
Most végre leültem, befejezni. Nyár van és meleg, a reggelek még hűvösek, és korán kell kelni a munkához, de megéri a reggeli fagyoskodás a lenge öltözetben, mert később meg nagyon meleg lesz. De nem panaszkodom, ez eddig a legjobb munka, amit végeztem, nagyon pihentető és ha üres járat van még olvasni is lehet. Az elmúlt héten elkezdtem újra nézni és be is fejeztem. Gyomorforgató a vége spoiler. Továbbra is szinte hibátlan sorozatnak tartom, különösen tetszett a keretes szerkezet, sok visszatérő dolog van benne.

Nagy kedvencem lett, de az egyszer biztos, hogy nem fogom újra nézni. Talán egyszer, ha nagyon öreg leszek. A második évadot viszont várom. Ha marad a csapat, a kamerák mögött és előtt is, azt hiszem, egy szuper antológia sorozattal leszünk gazdagabbak.

ananiila

Már előzetesen tudtam, hogy ez nem az én sorozatom lesz, de mégis kíváncsi voltam, mert az igaz történet alapján készült filmeket mindig is szerettem.
Nekem nem volt eléggé izgalmas, sőt!
5 rész bőven elég lett volna feldolgozni ezt a témát, így gyakran voltak üresjáratok.
Még a könyvtől is elvette a kedvem.
A színészek viszont jók voltak.

Aliza

Nagyon szeretem,és ajánlani tudom azoknak, akik szeretik a borzongást, és a történelmet is.
A könyv is nagyon jó, ajánlom. :)


Népszerű idézetek

Bélabá

Elcserélném a sült húsom egy újabb őrködésért, ha nem gond.

1. sorozat 3. rész


Hasonló filmek címkék alapján