A sötét lovag (A sötét lovag 2.) (2008) 720

16 díj · 25 jelölés

Batman valamint két társa, egy rendőr és egy ügyész mindent elkövet, hogy megtisztítsa Gotham City utcáit a banditáktól. Már kezdik azt hinni, önként vállalt feladatukat siker koronázhatja, amikor megjelenik a bűnözők között valaki, aki minden elődjénél ravaszabb és veszélyesebb. Úgy hívják:… [tovább]

angol

Képek 23

Szereposztás

Christian BaleBruce Wayne (Batman)
Heath LedgerJoker
Aaron EckhartHarvey Dent
Michael CaineAlfred
Gary OldmanGordon
Maggie GyllenhaalRachel
Morgan FreemanLucius Fox
Cillian MurphyMadárijesztő
Nestor CarbonellGotham City polgármestere
Chin HanLau

További szereplők

Kapcsolódó zónák

DC Univerzum

276 tag · 721 karc · Utolsó karc: 2024. április 10., 19:01 · Bővebben


Kedvencelte 264

Várólistára tette 150


Kiemelt értékelések

LoneWolf 

Természetesen erre hagytam a 10 csillagot, mert ugyan a filmig nem voltam Batman párti és szinte egyenesen hidegen hagytak a Sötét Lovag kalandjai, a folytatás olyannyira 'hibátlan' lett, kezdve Heath Ledger legendás Joker-ével, hogy nem csupán a képregények lapjaiba, de az animációs filmek / sorozatok és videójátékok világába is beástam magam ennek hatására.

Törpillaa 

Ezt a filmet, folyton csak részletekben láttam, amikor tvében, valamelyik csatorna, időnként újra, és újra leadta, és akkor a sok reklám miatt nem igazán fogott meg, hogy végig is nézzem, mert nagyon idegesítő volt a sok reklám, de most végre végig tudtam nézni. XD HBO MAX-nek hála kedvet kaptam, hogy folytassam a Batman trilógiát. XD Ez a része nekem jobban tetszett, de csakis Joker érdeme részben, és Harvey Denté, meg azért Batman sem volt olyan rossz. XD Christian Bale még mindig jó, de Jokerként Heath Ledger még rajta is túl tesz. Zseni volt ez a fickó, bírtam az őrületét, ahogy teljesen beleélte magát Joker karakterébe, ritka az ilyen, de nekem nagyon tetszett a karaktere. :-D Habár ez is lassan indul be, de azért a közepe tájt beindul, aminek örültem, és izgalmas is volt, meg akciódús is, szóval tetszett. :-D

pvik13 

Erről a filmről egyszerűen nem tudok rosszat mondani. Amióta először megnéztem azóta nem tudom megunni. Az alakítások egyszerűen zseniálisak de legfőképpen Heath Ledgerre utalok! Ez a fickó aztán.. A látvány is szuper. Christopher Nolan tényleg mesteri munkát végzett.

NinaAva

Az összes eddigi hős közül mindig is Batman volt az, akiről azt éreztem, hogy nem kérked, hanem tényleg igazán hős.
Nem szuper, nem az a dolga, hogy tökéletes legyen, követ el hibákat, és még így is szeretem.
A színészek valami fantasztikusak, imádom, ahogy az egész meg lett tervezve.
Christian Bale, Heath Ledger, Gary Oldman… ők mind hősök ebben a filmben. Bármit tesznek, ezt a filmet ők teszik naggyá!
Megértettem egy főgonoszt, és megszerettem.
Joker az a gonosz, akit nem lehet elfelejteni!
És számomra mindig is Batman lesz az igazi, és egyetlen HŐS!!!
Szörnyű, hogy ez volt Heath Ledger utolsó filmje… szörnyű, de fantasztikusnak is mondható. Mert így mindenki, aki látja ezt a filmet, egy kicsit jobban megismerheti ezt a fantasztikus színészt, és tudni fogja, hogy nagyot alkotott!!!!!

1 hozzászólás
AniTiger 

Bevallottan ez a kedvenc Batman filmem és nem Bale miatt – bár őt is megszerettem az alakítása miatt, hanem egy régi kedvencem Heath Ledger miatt. Zseniális Joker volt! Egy igazi pszichopata, nálam leelőzte Jack Nicholsont picivel. ^.^"
A sztori jó, a kocsi fantasztik, Caine és Oldman haláliak.

Emerson 

Számomra ez a trilógia leggyengébb része. Ami köszönhető a bohóc Jokernek. Akkor sem (és most sem) értettem, mitől volt akkora Heath Ledger alakítása, hogy mindenki erről beszélt. Lehet a köveket hajigálni, de nekem Joker sem őrültnek, sem pszichopatának nem tűnt, hanem szimplán egy pösze infantilis hülyének. (kb. mint a mai Pennywise) Two-Face sokkal karakteresebb gonosz volt, kár, hogy nem ő volt az előtérben. Nem mellesleg pacsi a maszkmesternek.
Bevallom, kissé zavarban voltam, hogy Rachel kicsoda, meg hogy került hirtelen a képbe, mire leesett, hogy már az előző részben is benne volt, csak kicsit más fizimiskával.
Amíg az első résznél nem zavart a film hossza, itt már azért zsibbadt a hátsóm…

1 hozzászólás
Kemiviki 

Első ami eszembe jut, hogy elgondolkodtató.
Aztán az hogy Heath Ledger milyen jól játszotta Jokert. Teljesen beleélte magát a szerepbe.
Aztán hogy Kétarc! Végre, nagyon szeretem gonoszként, és milyen durván jól meg lett csinálva az arca! Le a kalappal a maszkmesterek előtt!
Látványos, akciódús, viszont szerintem túl hosszan el lett nyújtva, de még kibírható egy helyben ülve.
Végül de nem utolsó sorban, nekem csak Christian Bale-el volt a szokásos gondom.

6 hozzászólás
Sheila_7

A film, amiben a rosszfiúnak drukkoltam.
A film, ami megérthetővé tette az ellenséget.
A film, melyben Joker megformálása egy színész életének legnagyobb művét jelentette.
A film, mely megunhatatlan.

„Why so serious?”

sipiarpi 

Ötletes, akciódús, látványos, elgondolkodtató. Igazi Nolan-film. Inkább az, mint Batman-film. Remek alakítások. Nolan folytatta, amit a korábbi résszel elkezdett, bár ez nekem sötétebb lett. Dent pálfordulása viszont számomra nem elég meggyőző.

Kopaszkutya 

Ennél jobb folytatást nem is lehetett volna írni. Bale szerepe itt már elenyésző, az anarchista bohócéhoz képest. A legjobb jeleneteket neki köszönhetjük. Harvey Dent a másik pozitívum. Nagyon jó eredettörténetet kapott, még a képregényhez mérten is. Sajnálom, hogy Katie Holmes-t lecserélték, bár lehetett volna rosszabb is.


Népszerű idézetek

scheszti 

Vagy meghalsz hősként vagy megéred, hogy bűnözővé válsz.

Deirianz

I believe whatever doesn’t kill you, simply makes you… stranger.

1 hozzászólás
Zakuro 

Joker: Tudni akarod, miért használok kést? A fegyver túl gyors, nem lehet igazán élvezni az érzelmi hatást. Az emberek utolsó pillanataikban mutatják meg, kik ők valójában. Így tehát jobban ismertem a barátaidat, mint te. Tudni szeretnéd, ki volt gyáva?

Zakuro 

(éppen kilógatja Rachelt az ablakon)
Bruce Wayne / Batman: Engedd el!
Joker: Ezt nem a legjobbkor mondod.

Christinewinchester 

Joker: Ha valamiben jó vagy, sose csináld ingyen.

Klitty

Introduce a little anarchy. Upset the established order, and everything becomes chaos. I'm an agent of chaos. Oh, and you know the thing about chaos? It's fair!

1 hozzászólás
Zakuro 

Joker: (az egyik vendégnek) Maga az apámra emlékeztet. De őt utáltam.


Népszerű triviák

Sakara 

Gordon előrelépetésénél csak a kollégái tapsoltak volna neki, de Heath Ledger is elkezdett tapsolni, amin kollégái is meglepődtek. A híres Joker-taps és a meglepettség végül benne maradt a filmben.

Kapcsolódó filmek: A sötét lovag (2008)

A sötét lovag (2008)

Kapcsolódó művészek: Heath Ledger


Folytatása

Összehasonlítás

A sötét lovag


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján