Felemelkedés (A sötét lovag 3.) (2012) 397

The Dark Knight Rises
165' · amerikai, angol · akció, thriller 16

1 díj · 12 jelölés

Nyolc év telt el azóta, hogy egy szörnyű éjszakát követően Batman nyom nélkül eltűnt. Magára vállalta Harvey Dent államügyész minden vétkét, és a hősből üldözött bűnöző lett. Önfeláldozása azonban nem volt hiábavaló: a Dent-törvénynek köszönhetően Gotham békés várossá vált. Átmenetileg. A… [tovább]

magyar

Képek 12

Szereposztás

Christian BaleBruce Wayne (Batman)
Gary OldmanGordon felügyelő
Tom HardyBane
Joseph Gordon-LevittBlake
Cillian MurphyMadárijesztő
Morgan FreemanLucius Fox
Anne HathawaySelina Kyle / Macskanő
Michael CaineAlfred
Marion CotillardMiranda Tate
Liam NeesonRa's Al Ghul

További szereplők

Kapcsolódó zónák

DC Univerzum

214 tag · 437 karc · Utolsó karc: 2020. október 19., 00:37 · Bővebben


Kedvencelte 98

Várólistára tette 107


Kiemelt értékelések

AniTiger 

Én szerettem az egészet – az elejétől a végéig. Nem volt kiszámítható, meglepő volt és nagyon jól meg lett oldva az egész. Nem mondom, a végén picit becsapott a film… Élveztem, ráadásul nagyon jók voltak a szereplők.
Tom Hardy Bane-jéért nem értem, miért vannak oda – igazi kultusz alakult ki körülötte, főleg tumblr-n jött fel folyton. Én Blake-ért voltam oda. :')))

Emerson 

A kedvenc részem a trilógiából. Újra megfelelőek voltak az arányok jó és gonosz oldalról, olyannyira, hogy még a hibákat sem akartam észrevenni. Tele volt ismerős arccal még a legapróbb szerepekben is spoiler A börtönös részt imádtam, a zenébe beleborzongtam, pislogtam kettőt és már vége is volt a filmnek. A végével is elégedett voltam, tetszett, hogy mindenkire kitérnek egyfajta búcsúként. Részemről itt le is zárult a Batman korszak, mert a mai bőregérre egyszerűen szavaim sincsenek, mennyire kiherélt lett.

6 hozzászólás
pvik13 

Néha megesik az hogy esetleg jól indul egy trilógia és rosszul fejeződik vagy ennek az ellentettje DE vannak olyanok amik jól indulnak nem húzzák be a kéziféket és rátaposnak a gázra! Ahogy most ez a film is tette. A véleményem kb megegyezik az elöző részével tehát alig lehet mondani bármi ellenvetést azzal szemben hogy valaki ne szánja rá magát hogy megnézze ezt a trilógiát :D

LoneWolf 

Anno moziban fenékzsibbasztó volt végigülni azt a majd 3 órát, mégis tetszett, ha a képregények felszínes ismerőjeként nem is lépett meg a végső csavar. Sajnos idővel azonban megláttam a hibáit és emiatt kénytelen vagyok lehúzni a filmet. A logikátlanul viselkedő karakterek, illetve a várjunk 5 hónapot míg felrobbantjuk a várost, hátha addig valaki szépen keresztülhúzza a tervünket, már külön-külön is szánalmas volt, nem beszélve a szuperhősös alkotások történelmének legbénább főgonosz haláláról és Bane eredeti sztorijának teljes kukázásáról… (A Macskanő jelmezt sem sikerült eltalálni ezúttal.)
Akadtak persze remek pillanatai, így a káoszba taszított Gotham és a rengeteg easter egg megváltásként szolgált, ahogyan az is, hogy láthattam, ahogy Batman és 'Robin' agyonveri szegény Teal'c-et (Csillagkapu – Christopher Judge). Ezen kívül vicces volt egy Torchwood színészt is viszont látni DC fronton.

Kopaszkutya 

Sokan lehúzzák ezt a befejezést, meg csodálkoznak rajta, hogy miért nem épült köré univerzum, de szerintem így tökéletes a trilógia ahogy van. A lezárása olyan, ami elgondolkodtat és akár folytatni is lehetne, de jobb úgy, hogy ezt nem tették meg. Tom Hardy nagyszerű Bane, de Joker után egy kisebb kaliberű ellenfél már nem tud úgy érvényesülni.

Kemiviki 

Miután befejeztem a filmet csak ültem és néztem magam elé, pedig már egyre többet mocorogtam, túl hosszú volt már. Viszont rettentően izgalmas, érdekes, fordulatos és egyáltalán nem kiszámítható. Méltó lezárása volt az egész történetnek.
Anne Hathaway Macskanője tetszett, az eddigi kedvenc Macskanőm. Olyan kéjes, vad, vonzó, és gyönyörű. Nekem a ruhája is tetszett.
Joseph Gordon-Levitt előtt le a kalappal nagyon jól alakította Blake karakterét.
Bane karaktere nagyon jól ki lett alakítva, azt tudom, hogy Bane karaktere távol áll az ebben a filmben megismerttől, de jó lett. Bár azért spoiler
Az utolsó képsorok nagyon el lettek találva, az utalás Robinra különösen tetszett. Mindenkiben ott rejtőzik a hős, és ez ott akkor abban a pillanatban vált érezhetővé. Mindenki hős a maga módján.

Ascyra 

Nagy kár volt megnéznem a hat részt kb. egyhuzamban. Ez a modern hármas széria leggyengébbike. Kidolgozatlan élettörténetek, semmitmondó, unalmas sztorik, három óra akció, amit az ember be se tud fogadni, mert persze a látványt azt meggyúrták, de a mögöttes tartalom jócskán elmarad a korábbiaktól. Anne H. mint Selina Kyle totál ciki, valahányszor a fenekével operálnak a motoron, iszonyúan elkezdtem fészkelődni és inkább elkezdtem nyomkodni a telefonom: ne haragudjon a művésznő, de a kisujja körméig sem sikerült felkapaszkodni tökéletes elődje játékához és bocsánat, lehet, hogy ezzel nem leszek népszerű, de amíg nem hiszi el magáról, hogy a Macskanő egy dög, a maga velejéig romlott lelkével, a jobb vállán ülő kisangyallal, a pajkos-csábos mosolyával és a mélyen szunnyadó szexállattal belül, addig magából bizony nem lesz macskanő, csak egy szánalmas és nevetséges erőlködés. Pont. El kellett vona hinni, hogy a casting során megbíztak Önben és azt gondolták, hogy csodás alakja, eddigi pályáján szerzett tapasztalata és vonzó arcoskája elég lesz majd, nos, vagy ők tévedtek ekkorát vagy ez bunda volt.
Wayne/Batman karakterét végleg mefojtották a három órás szenvedéssel és nyavajgással, annyira szántam már, hogy a vége felé azt kívántam, hogy szegény tényleg haljon már meg, mert nem bírom tovább nézni. Hardy legrosszabb karaktere pedig ebben a filben látható, hölgyeim és uraim. Esélye se volt bármit is villantani.
A hat csillag:
– Marion Cotillardért és a spoiler
– Joseph Gordon-Levitt első számomra szimpatikus játéka miatt
– a zenéért
– a modern cuccokért, tudtak újat hozni, a moci szenzációs
– az operatőri munka is nagyon patent
– az előző részek miatt, elfogultsából.
A többi csapnivaló és én most borzasztóan lehangoltan, reményvesztetten ülök itt és verem a fejem a billentyűzetbe…

Szeszj 

Ez a rész is tetszett, és nem is rossz film, persze vannak hibái, főleg én a Bane karakternél éreztem, de azt leszámítva nekem tetszett! :D A Macskanős szerelés nagyon jól nézett ki, és Anna Hathaway szerintem nagyon eljátszotta! Christian Bale, még mindig tökéletes Batman szerintem! :D Nem csalódtam egyik filmben, nekem tetszett ahogy játszik! :D Értékelés: Történet:5/5* Eseménydús volt, és elég sötét, Gotham pedig nagyon jól lett megcsinálva! :D Szereplők:5/5* Tom Hardy is nagyon jól játszotta Bane-t, csak a történetét elég furán mesélték el! Zene:5/5* Még mindig jók! :D Vége:5/5* Érdekes lett, meg izgalmas! Összegzés:10/10* Ez a film is nagyon jó volt, mint a többi rész is! :D Biztos hogy majd megnézem még egyszer! :D

carragher 

Aki szereti a jó akció filmeket annak ajánlom ezt a filmet de ne várjon senki nagy csavart a filmben mert a végét már második jelent után lehet tudni.Másik meg ami nem tetszett a filmben ,hogy lassan már a fél Gotham city tudta a végén ki Batman mégis a végén nyugodtan ült a kávézóban.

Ciccnyog

Ezt az akrosztichont még anno írtam. :)

titok lappang sötét éjben
hívó szóra rejtély felel s
emelkedő lángoszlop csap fel

dacolva a pusztulás ellen
arcunkat maszkok mögé rejtve
remélünk, félünk, élünk egy
kegyetlen revans ígéretével

küzdünk hiábavalóba egy
nem létező igazság mellett
istent játszva próbálja meg
gaz s igaz a lehetetlent
hogy a világ másabb legyen
tudják, de a rögeszme erősebb

rohan s rohad a világ, benne
igaz s gaz ember, mégsem
segítünk, magunk öljük egyre
eltévedt boldog pillanatokban élve
szállunk, mint denevérek az éjben


Népszerű idézetek

Doda

Akárki lehet hős. Még az is, aki csupán annyit tesz, hogy ráteríti a kabátját egy gyerek vállára, hogy érezze, nincs minden veszve.

Doda

Van egy pont, egy végső pont, amikor a rendszerünk ellenünk fordul, amikor a szabályok már nem szolgálnak minket, hanem megbéklyóznak, és a rosszak kezébe adnak fegyvert. Ha egyszer, ne adj Isten, ilyen helyzetben találja magát, kívánom, hogy legyen egy olyan barátja, amilyen nekem volt: aki mocsokba dugja a kezét, hogy a magáé tiszta maradhasson.

Aveline

Selina: My mother warned me about getting into cars with strange men.
Batman: This isn't a car.

Emii

– Bámulatos. Miért nem hívja meg egy szakmai vacsorára?
– Már ékszertolvajokkal is össze akar hozni?
– Ó, összehoznám én akár egy csimpánzzal is.

Aveline

Lucius Fox: I like your girlfriend, Mr. Wayne.
Selina: He should be so lucky.

Bazsi 

Azt hiszed a sötétség téged szolgál ?
Te csak vendég vagy a sötétben,én benne születtem,az nevelt fel!Már férfi voltam amikor először láttam a fényt és hasztalannak tartottam mert vakít!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján