Felemelkedés (A sötét lovag 3.) (2012) 521

The Dark Knight Rises
165' · amerikai, egyesült királysági · akció, kaland, dráma 16 !

1 díj · 12 jelölés

Nyolc év telt el azóta, hogy egy szörnyű éjszakát követően Batman nyom nélkül eltűnt. Magára vállalta Harvey Dent államügyész minden vétkét, és a hősből üldözött bűnöző lett. Önfeláldozása azonban nem volt hiábavaló: a Dent-törvénynek köszönhetően Gotham békés várossá vált. Átmenetileg. A… [tovább]

magyar
angol
angol

Képek 13

Szereposztás

Christian BaleBruce Wayne (Batman)
Gary OldmanGordon felügyelő
Tom HardyBane
Joseph Gordon-LevittBlake
Cillian MurphyMadárijesztő
Morgan FreemanLucius Fox
Anne HathawaySelina Kyle / Macskanő
Michael CaineAlfred
Marion CotillardMiranda Tate
Liam NeesonRa's Al Ghul

További szereplők

Kapcsolódó zónák

DC Univerzum

272 tag · 672 karc · Utolsó karc: 2023. június 8., 00:10 · Bővebben


Kedvencelte 118

Várólistára tette 118


Kiemelt értékelések

Ottivilága 

Nem vagyok Christopher Nolan legnagyobb rajongója (a Csillagok között és a Tökéletes trükk 6 csillagos értékeléseit csak ezután fogom megírni:), valahogy ezt a filmet (minden ellenérzésem ellenére) nagyon élveztem. Lehet, hogy az Imdb listának is köze van mindehhez, mert sorra nézem róla a filmeket és van köztük bőven Nolan munkáiból is. Lehet, hogy már kezdem megszokni…

Nekem tetszett a történet, tetszettek a szereplők, jól elvoltam rajta. A Sötét lovagnál írtam, hogy Christian Bale Batman/ Bruce Wayne karaktere egy kicsit el van nyomva, lehetne pszichopatább. Na ebben a részben sikerült kibontakoznia:) Főleg az elején a depressziós ill. a börtönös részekben. A börtönös, spirituális részeket amúgy is imádtam. Igen, néha le kell nullázódni ahhoz, hogy továbblépjünk. Nekem nem volt bajom Anne Hathaway macskanőjével sem. Talán egy kicsit belevalóbb (vagy egyáltalán akármilyen) főgonosz nem ártott volna, Persze Heath Ledger Jokerét szinte lehetetlen überelni, de, amit spoiler figuráját illeti az valahol szánalmas volt. Nolan nagyon szereti a film végi nagy csavarokat (még akkor is, ha logikailag egyáltalán nem működik spoiler ,de lehet, hogy ezt mos nem kellet volna erőltetni. De még ez sem tudta elvenni a kedvem, a legvégén meg úgyis tudtam (ismerve Nolant :), hogy spoiler ,

AniTiger 

Én szerettem az egészet – az elejétől a végéig. Nem volt kiszámítható, meglepő volt és nagyon jól meg lett oldva az egész. Nem mondom, a végén picit becsapott a film… Élveztem, ráadásul nagyon jók voltak a szereplők.
Tom Hardy Bane-jéért nem értem, miért vannak oda – igazi kultusz alakult ki körülötte, főleg tumblr-n jött fel folyton. Én Blake-ért voltam oda. :')))

Emerson 

A kedvenc részem a trilógiából. Újra megfelelőek voltak az arányok jó és gonosz oldalról, olyannyira, hogy még a hibákat sem akartam észrevenni. Tele volt ismerős arccal még a legapróbb szerepekben is spoiler A börtönös részt imádtam, a zenébe beleborzongtam, pislogtam kettőt és már vége is volt a filmnek. A végével is elégedett voltam, tetszett, hogy mindenkire kitérnek egyfajta búcsúként. Részemről itt le is zárult a Batman korszak, mert a mai bőregérre egyszerűen szavaim sincsenek, mennyire kiherélt lett.

6 hozzászólás
pvik13 

Néha megesik az hogy esetleg jól indul egy trilógia és rosszul fejeződik vagy ennek az ellentettje DE vannak olyanok amik jól indulnak nem húzzák be a kéziféket és rátaposnak a gázra! Ahogy most ez a film is tette. A véleményem kb megegyezik az elöző részével tehát alig lehet mondani bármi ellenvetést azzal szemben hogy valaki ne szánja rá magát hogy megnézze ezt a trilógiát :D

Törpillaa 

Ez a része is jó volt, bár Batman számomra ebben harmat gyenge volt, kissé alul maradt a főgonosszal szemben, mert Bale és Blake karaktere sokkal jobban tetszett nekem. XD A Macskanő se volt olyan rossz, de nem igazán győzött meg engem, jobban szeretem a Halle Berry-s Macskanő változatot, mint Anne Hathaway-est. XD spoiler Egyébként nem egy rossz film, a befejezés se lett rossz, voltak izgis akciódús részek is benne. Christian Bale még mindig nagyon jó, és bírom is őt, de nekem most Tom Hardy sokkal jobban tetszett. XD

Kopaszkutya 

Sokan lehúzzák ezt a befejezést, meg csodálkoznak rajta, hogy miért nem épült köré univerzum, de szerintem így tökéletes a trilógia ahogy van. A lezárása olyan, ami elgondolkodtat és akár folytatni is lehetne, de jobb úgy, hogy ezt nem tették meg. Tom Hardy nagyszerű Bane, de Joker után egy kisebb kaliberű ellenfél már nem tud úgy érvényesülni.

LoneWolf 

Anno moziban fenékzsibbasztó volt végigülni azt a majd 3 órát, mégis tetszett, ha a képregények felszínes ismerőjeként nem is lépett meg a végső csavar. Sajnos idővel azonban megláttam a hibáit és emiatt kénytelen vagyok lehúzni a filmet. A logikátlanul viselkedő karakterek, illetve a várjunk 5 hónapot míg felrobbantjuk a várost, hátha addig valaki szépen keresztülhúzza a tervünket, már külön-külön is szánalmas volt, nem beszélve a szuperhősös alkotások történelmének legbénább főgonosz haláláról és Bane eredeti sztorijának teljes kukázásáról… (A Macskanő jelmezt sem sikerült eltalálni ezúttal.)
Akadtak persze remek pillanatai, így a káoszba taszított Gotham és a rengeteg easter egg megváltásként szolgált, ahogyan az is, hogy láthattam, ahogy Batman és 'Robin' agyonveri szegény Teal'c-et (Csillagkapu – Christopher Judge). Ezen kívül vicces volt egy Torchwood színészt is viszont látni DC fronton.

Kemiviki 

Miután befejeztem a filmet csak ültem és néztem magam elé, pedig már egyre többet mocorogtam, túl hosszú volt már. Viszont rettentően izgalmas, érdekes, fordulatos és egyáltalán nem kiszámítható. Méltó lezárása volt az egész történetnek.
Anne Hathaway Macskanője tetszett, az eddigi kedvenc Macskanőm. Olyan kéjes, vad, vonzó, és gyönyörű. Nekem a ruhája is tetszett.
Joseph Gordon-Levitt előtt le a kalappal nagyon jól alakította Blake karakterét.
Bane karaktere nagyon jól ki lett alakítva, azt tudom, hogy Bane karaktere távol áll az ebben a filmben megismerttől, de jó lett. Bár azért spoiler
Az utolsó képsorok nagyon el lettek találva, az utalás Robinra különösen tetszett. Mindenkiben ott rejtőzik a hős, és ez ott akkor abban a pillanatban vált érezhetővé. Mindenki hős a maga módján.

Szeszj 

Ez a rész is tetszett, és nem is rossz film, persze vannak hibái, főleg én a Bane karakternél éreztem, de azt leszámítva nekem tetszett! :D A Macskanős szerelés nagyon jól nézett ki, és Anna Hathaway szerintem nagyon eljátszotta! Christian Bale, még mindig tökéletes Batman szerintem! :D Nem csalódtam egyik filmben, nekem tetszett ahogy játszik! :D Értékelés: Történet:5/5* Eseménydús volt, és elég sötét, Gotham pedig nagyon jól lett megcsinálva! :D Szereplők:5/5* Tom Hardy is nagyon jól játszotta Bane-t, csak a történetét elég furán mesélték el! Zene:5/5* Még mindig jók! :D Vége:5/5* Érdekes lett, meg izgalmas! Összegzés:10/10* Ez a film is nagyon jó volt, mint a többi rész is! :D Biztos hogy majd megnézem még egyszer! :D

carragher 

Aki szereti a jó akció filmeket annak ajánlom ezt a filmet de ne várjon senki nagy csavart a filmben mert a végét már második jelent után lehet tudni.Másik meg ami nem tetszett a filmben ,hogy lassan már a fél Gotham city tudta a végén ki Batman mégis a végén nyugodtan ült a kávézóban.


Népszerű idézetek

Doda

Akárki lehet hős. Még az is, aki csupán annyit tesz, hogy ráteríti a kabátját egy gyerek vállára, hogy érezze, nincs minden veszve.

Doda

Van egy pont, egy végső pont, amikor a rendszerünk ellenünk fordul, amikor a szabályok már nem szolgálnak minket, hanem megbéklyóznak, és a rosszak kezébe adnak fegyvert. Ha egyszer, ne adj Isten, ilyen helyzetben találja magát, kívánom, hogy legyen egy olyan barátja, amilyen nekem volt: aki mocsokba dugja a kezét, hogy a magáé tiszta maradhasson.

Aveline

Selina: My mother warned me about getting into cars with strange men.
Batman: This isn't a car.

Emii

– Bámulatos. Miért nem hívja meg egy szakmai vacsorára?
– Már ékszertolvajokkal is össze akar hozni?
– Ó, összehoznám én akár egy csimpánzzal is.

Aveline

Lucius Fox: I like your girlfriend, Mr. Wayne.
Selina: He should be so lucky.

Bazsi 

Azt hiszed a sötétség téged szolgál ?
Te csak vendég vagy a sötétben,én benne születtem,az nevelt fel!Már férfi voltam amikor először láttam a fényt és hasztalannak tartottam mert vakít!

virezma

Macskanő: A mama azt mondta, ne üljek be idegenek autójába.
Batman: Ez nem autó.

virezma

– Miért edzed magad?
– Nem itt fogok meghalni.
– Itt vagy ott: nem teljesen mindegy?


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján