A Gyűrű Szövetsége (A Gyűrűk Ura 1.) (2001) 604

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
178' · amerikai, új-zélandi · akció, kaland, dráma, fantasy 12

19 díj · 30 jelölés

Frodó, az ifjú hobbit egy gyűrűt kap Bilbótól, amiről kiderül, hogy az Egy Gyűrű, mellyel a Sötétség Ura rabszolgasorba taszíthatja Középfölde népeit. Gandalf Völgyzugolyba küldi Frodót, ahol a tündék legbölcsebb vezetője, Elrond dönt a gyűrű sorsáról. Nincs más lehetőség, a gyűrűt el kell… [tovább]

angol

Képek 40

Szereposztás

Elijah WoodFrodó
Ian McKellenGandalf
Sean AstinSamu
Viggo MortensenAragorn
Orlando BloomLegolas
John Rhys-DaviesGimli
Billy BoydPippin
Sean BeanBoromir
Dominic MonaghanTrufa
Liv TylerArwen

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 313

Várólistára tette 73


Kiemelt értékelések

Charityy 

Hogy ezt én eddig miért nem néztem meg?! Azt hittem unalmas és sok lesz az a 3 óra, de nagyon gyorsan elröppent. A látvány csodás, a szereplők is szuperek és persze a történet is remek. Azt hiszem ez újranézős lesz.

NaNa_88 

Mindenestől imádom ezt a trilógiát. Annyiszor láttam, hogy már meg sem tudnám számolni. És ez a szám csak nőni fog. Elfogult is vagyok vele. Lényegében nincs olyan eleme, amit ne szeretnék benne. Számomra tökéletes. ^^

Juci

Kritikátlanul rajongok a teljes trilógiáért.
(Te jóságos ég, ez már 2001-es? :O)

1 hozzászólás
Törpillaa 

Már nem először láttam ezt a filmet, de nagyon tetszik. Izgalmas, nagyon jó szereplők a történet is nagyon jó, a zenék is. Imádtam Szürke Gandalft, Frodót, Samut, Aragornt is. De az első számú kedvencem Legolas Orlando Bloom által alakított tünde. Imádom a karakterét. :)

LoneWolf

27 éves fejjel, a bővített változatot megtekintve ismét megszerettem Középfölde világát. A rengeteg plusz jelenet részletesebbé, érzelmesebbé és helyenként humorosabbá tette az amúgysem gyenge első részt, (Nem túlzás azt mondani, hogy a Gyűrűk Ura a fantasy feldolgozások alapköve, amit minden ilyen műfajú darabnak követnie kellene.) miáltal kötelezőnek érzem a megtekintését mindazoknak, akik még csak az eredeti vágást látták. Hosszú ugyan, ez tény, de egy percét sem éreztem feleslegesnek, ezzel együtt pedig már csak ezt a verziót fogom innen újranézni.

Sister

Mesélőidő következik! Amikor a Gyűrű Szövetsége kijött a mozikba, kereken 9 éves voltam. Apukám rajongott a sorozatért, még a ’70-es években olvasta el, és ő roppant kíváncsi volt a filmekre is. Azt hiszem, engem két évvel később, 11 éves koromban kapott el a láz. Volt korábban egy próbálkozás, a mesével, de attól annyira féltem, hogy nem mertem végignézni. Azóta sem. :) Szóval, visszakanyarodva ahhoz a 11 éves kori emlékemhez, összegyűltünk a nappaliban és végignéztük mindhárom részt. Mondanom sem kell, azonnal szerelmes lettem a tájba, Aragornba és a zenébe. Nagyjából ilyen sorrendben. :) Mai szemmel nézve olykor feltűnik az erőteljes számítógépes hatás, de akkoriban szerintem úttörő volt ez a rész, minden tekintetben.

A zenéjét imádom, Howard Shore egyszerűen varázslatos dallamvilágot álmodott meg a GYU-filmeknek, de a színészeket is egytől egyig csak dicséret illeti. Új-Zéland még mindig szívet dobogtató, és az egész film tökéletesen hozza a Középföldei hangulatot. Egy részem örökre elraktározta ezt az élményt… Számomra a GYU az örök kedvenc sorozatok egyik oszlopos tagja.

Tiko 

A kedvencem a trilógiából, rengetegszer láttam és még mindig fel tudok benne fedezni új dolgokat. Annak idején szájtátva bámultuk a gyönyörű tájakat, a zenét, a fantasztikus díszleteket és a csatákat. Később elolvastam a regényt is hozzá, így sokkal több mindent értettem meg a történetből, a szereplők motivációjáról. Szerintem a casting is hihetetlenül jó volt, remek kis csapat állt össze a nagy útra, nem nagyon tudnék olyan szereplőt mondani, akivel problémám volt színészi játék tekintetében. Azt hiszem ez a film igazi etalon lesz mindig is a fantasy műfajon belül.

molly_

Ez az a film, ami számomra szent és sérthetetlen. Nem hinném, hogy valaha is lesz A Gyűrűk Uránál nagyobb kedvencem.

Lehettem vagy 10 éves, amikor először láttam, vagy talán még annyi sem. Első látásra teljesen lenyűgözött az egész, annak ellenére hogy egy kicsit féltem az orkoktól meg Gollamtól (haha :D), imádtam, emlékszem volt egy kis csoport a suliban, akikkel mindig GYU-sat játszottunk, eléggé rá voltunk kattanva. :D
Na, a rajongásom Középfölde iránt azóta sem szűnt meg, évente minimum egyszer meg kell néznem a sorozatot, különben jönnek az elvonási tünetek (talpszőrösödés, meg elkezdek orknyelven halandzsázni, csak a szokásos), a szöveget meg már kb együtt mondom a szereplőkkel.

Egyszerűen hihetetlen. A látvány, a zene, a sztori, a karakterek… minden. Úgy elröppen az a 3 óra, hogy észre sem veszed, és már vége. 2001-es, tehát nem mai csirke, de szerintem azóta sem tudta egy film sem felülmúlni. :)


Népszerű idézetek

woolfe

Gandalf: Egy mágus sosem késik, Zsákos Frodó. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akar.

Molli

Egy gyűrű mind fölött,
Egy gyűrű kegyetlen,
Egy gyűrű a sötétbe zár,
Mert bilincs az egyetlen.

[névtelen]

Pippin: Mi lesz a reggelivel?
Aragorn: Hisz ettél!
Pippin: Hát igen, egyszer. De mi lesz a második reggelivel?!

[névtelen]

Legolas: Lembas. Tünde kenyér. Egy apró falat kitölti egy felnőtt gyomrát.
Trufa: Hányat ettél meg?
Pippin: Négyet.

woolfe

Arwen: Inkább osztozok veled egy emberöltőnyi életen, semmint hogy egyedül nézzek szembe az eljövendő korokkal.

Banditaa 

Gandalf: Mind így van ezzel, ki hasonló időket megél, de a döntés nem rajta áll. A mi dolgunk eldönteni, hogy mit kezdjünk az idővel, ami megadatik nekünk.

[névtelen]

Trufa: Honnét tudjuk, hogy ez a Vándor tényleg Gandalf barátja?
Frodó: Ha az ellenséget szolgálná, csinosabb lenne…


Folytatása

Összehasonlítás

A Gyűrűk Ura


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján