A Gyűrű Szövetsége (A Gyűrűk Ura 1.) (2001) 1118

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
178' · amerikai, új-zélandi · akció, kaland, dráma, fantasy 12

19 díj · 30 jelölés

Frodó, az ifjú hobbit egy gyűrűt kap Bilbótól, amiről kiderül, hogy az Egy Gyűrű, mellyel a Sötétség Ura rabszolgasorba taszíthatja Középfölde népeit. Gandalf Völgyzugolyba küldi Frodót, ahol a tündék legbölcsebb vezetője, Elrond dönt a gyűrű sorsáról. Nincs más lehetőség, a gyűrűt el kell… [tovább]

angol

Képek 52

Szereposztás

Elijah WoodFrodó
Ian McKellenGandalf
Sean AstinSamu
Viggo MortensenAragorn
Orlando BloomLegolas
John Rhys-DaviesGimli
Billy BoydPippin
Sean BeanBoromir
Dominic MonaghanTrufa
Liv TylerArwen

További szereplők

Kedvencelte 576

Várólistára tette 123


Kiemelt értékelések

Sydney 

Sajnos a magyar premier idején nem láttam a moziban, túl későn jutott eszembe, és már nem kaptunk rá jegyet. Egy évre rá karácsonyra Anya megvette videókazin, szó szerint rongyosra néztük, és mindenhova vittem magammal, mindenhol A Gyűrű Szövetsége ment.

Továbbra is „A” film, ezen nincs mit ragozni, nincs mit szépíteni. Olyan sokszor láttam már, hogy a szereplőkkel együtt mormolom a szöveget, de akkor sem tudom megunni. 19 éve nem volt olyan film, ami A Gyűrűk Ura nyomába léphetne. Fantasztikus film(ek). A tét nem kevesebb, mint Középfölde sorsa, és a kilenc, kezdetben még csupán útitárs szövetségével olyan kaland kezdődik, amit sose senki nem fog elfelejteni…

3 hozzászólás
Zahra 

Hogy ezt én eddig miért nem néztem meg?! Azt hittem unalmas és sok lesz az a 3 óra, de nagyon gyorsan elröppent. A látvány csodás, a szereplők is szuperek és persze a történet is remek. Azt hiszem ez újranézős lesz.

NaNa_88 

Mindenestől imádom ezt a trilógiát. Annyiszor láttam, hogy már meg sem tudnám számolni. És ez a szám csak nőni fog. Elfogult is vagyok vele. Lényegében nincs olyan eleme, amit ne szeretnék benne. Számomra tökéletes. ^^

Törpillaa 

Már nem először láttam ezt a filmet, de nagyon tetszik. Izgalmas, nagyon jó szereplők a történet is nagyon jó, szórakoztató, és látványos is. Imádtam Szürke Gandalft, Frodót, Samut, Aragornt, Pippint, és Trufát is, Galadrielt, és Elrondot, még Arwen karakterét is nagyon szeretem, és Bilbót. De az első számú kedvencem, csakis Legolas nagyon imádom a karakterét. :) ❤ Végig nagyon izgalmas, tele kalandokkal, és a helyszínek is eléggé jók voltak. :-D Gimli beszólásait pedig nagyon bírtam, spoiler Szarumánt pedig utálom, ahogy az orkokat is. A lidércek viszont szimpik voltak. XD

Valentine_Wiggin

A könyvet negyedikes koromban olvastam, úgyhogy mondhatom, hogy gyerekkorom egy korszakát jelentette a Gyűrűk Ura iránti rajongás. A filmet is láttam, akkor is, és azóta is nagyon sokszor – szerintem bátran kijelenthetjük, hogy ez az adaptációk királya. Tökéletesen megőrzött hangulat és karakterek, észszerű változtatások (ez különösen ritka, de például Arwen karakterének szerintem még több teret is adott a film, mint a regény), csodálatos látvány és zene, egy megteremtett varázsvilág, ami beránt, és nem enged el. Egyike azoknak a filmeknek, amik bár hosszúak, és néhol lassúak, de egy pillanatig sem unatkozik rajtuk az ember, hanem végig fenntartja a figyelmet.
Azt csak úgy a végére jegyzem meg, hogy néha elfog az érzés, hogy teljesen egyedül vagyok a véleményemmel, hogy kimondottan kedvelem, és teljes mértékben megértem Frodót. Persze, maratoni mennyiségűt kínlódik, és ez csak romlik, ahogy haladunk előre a történetben, persze, egyedül két lépést nem tudna tenni, Samu mindig kell mellé, és persze, van, hogy simán hagyja, hogy manipulálják, de azzal a lelki és fizikai súllyal, ami rajta van, szerintem pont, hogy végtelenül reálisan viselkedik. Nem főHŐS, csak főszereplő, de szerintem pont, hogy egy izgalmas szemszöget mutat.

Nihilchan 

Annyira csodálatos ez a film! Rengetegszer láttam, családi szinten is akkora kedvenc, hogy lazán idézgetünk belőle, sőt, az anno csontos öcsém beceneve Gollam volt… Gyönyörű a látvány és a zene, nagyon szeretem a karaktereket és én kicsit sem bánom, hogy hosszú és nagyrészt csak sétálgatnak meg utazgatnak. Remek a történet és engem Frodó is ritkán idegesít. Kifejezetten jó adaptációnak tartom és abszolút kötelező fantasy filmnek.

Szeszj 

Nem is tudom, én ezt a filmet most látom először, eddig nagyon nem akarta megnézni, valahogy soha nem érdekelt, kicsit hülyeségnek gondoltam az egészet, barátaim közül is van olyan aki nagyon imádja, már rengetegszer látta, meg ódákat zengtek róla hogy miért olyan jó, meg nem tudom hogy mit hagyok ki. Így most egy kihívás miatt is, meg az egyik legjobb barátnőm miatt is megnéztem, nem is tudtam először mit gondoljak a filmről, mert meglepett de tetszett, nem gondoltam volna hogy ennyire összetett és egy szép világ lett kiépítve, olyan hangulata van a filmnek ami magával ragad, azt hittem hogy a 3 óra nagyon sok lesz, de olyan gyorsan elment.
A karakterek is érdekesek, és mennyi mélység van mindegyik karakterbe.
A zenéje pedig csodálatos, bár ezt már akkor is tudtam amikor még nem láttam.
Szóval egy érdekes, izgalmas film ez, lehet hogy egy új kedvencet avattok, biztos vagyok benne hogy a többit is megnézem. ^-^
https://www.youtube.com/watch…

_Vica_

Így húsz év után sincsen hozzá fogható. Szeretem újra nézni egyszerűen. Így évek múltán is egyre jobban tetőzik egy érzés bennem, hogy ennél jobb filmet már nem igazán fogok látni. Hiszen annyi tömeg, olcsó tucat film van. Semmi egyediség nincs bennük ( a legtöbben), sajnos újat mutatni nem nagyon tudnak már. Ez a film és maga az egész világ amit Tolkien alkotott az örök és felejthetetlen.

Netta88 

Nagyon jó film, többszöri újranézés után sem unalmas, bár Frodot sosem sikerül megkedvelnem, nem számít hányszor nézem újra.

10 hozzászólás
Juci

Kritikátlanul rajongok a teljes trilógiáért.
(Te jóságos ég, ez már 2001-es? :O)

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

woolfe

Gandalf: Egy mágus sosem késik, Zsákos Frodó. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akar.

bonnie9 

Pippin: Mi lesz a reggelivel?
Aragorn: Hisz ettél!
Pippin: Hát igen, egyszer. De mi lesz a második reggelivel?!

1 hozzászólás
Victorious 

Legolas: Lembas. Tünde kenyér. Egy apró falat kitölti egy felnőtt gyomrát.
Trufa: Hányat ettél meg?
Pippin: Négyet.

Molli

Egy gyűrű mind fölött,
Egy gyűrű kegyetlen,
Egy gyűrű a sötétbe zár,
Mert bilincs az egyetlen.

woolfe

Arwen: Inkább osztozok veled egy emberöltőnyi életen, semmint hogy egyedül nézzek szembe az eljövendő korokkal.

Banditaa 

Gandalf: Mind így van ezzel, ki hasonló időket megél, de a döntés nem rajta áll. A mi dolgunk eldönteni, hogy mit kezdjünk az idővel, ami megadatik nekünk.

Sydney 

Galadriel: A legapróbbak is képesek fordítani a jövő alakulásán.


Folytatása

Összehasonlítás

A Gyűrűk Ura


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján