Váratlan utazás (A hobbit 1.) (2012) 796

The Hobbit: An Unexpected Journey
169' · amerikai, új-zélandi · kaland, fantasy 12 !

2 díj · 14 jelölés

Hatvan évvel járunk A Gyűrűk Ura történetének kezdete előtt. A békésen éldegélő Zsákos Bilbó akaratlan kalandba kényszerül: Szürke Gandalf tűnik elő a semmiből, s szervezi be őt egy váratlan utazásba, melynek során tizenhárom törppel és azok legendás vezetőjével, Tölgypajzsos Thorinnal együtt… [tovább]

magyar
angol

Képek 7

Szereposztás

Martin FreemanZsákos Bilbó
Ian McKellenGandalf
Richard ArmitageTölgypajzsos Thorin
Andy SerkisGollam
Hugo WeavingElrond
Cate BlanchettGaladriel
Christopher LeeSaruman
Dean O'GormanFili
Aidan TurnerKili
Ken StottBalin

További szereplők

Kedvencelte 247

Várólistára tette 109


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Ez jó volt, habár eddig még egyszer sem láttam végig, de tévében néha elkaptam belőle egy két részletet, és már kíváncsi voltam milyen lehet ez is. :-D A Gyűrűk urát már láttam nem is egyszer, és azt szeretem, és most ez is nagyon tetszett. Látványos volt, izgalmas kalandok, fordulatos, baromi jó cselekmények, és cseppet sem unalmas. :-D A szereplőket is nagyon bírtam, a törpök annyira viccesek voltak néha, és Szürke Gandalf abszolút az egyik kedvencem. :-D Zsákos Bilbót is bírtam, és Gollamet is. XD spoiler De jót szórakoztam rajta. :-D A -bővített változatot néztem meg, és nagyon tetszett nekem. :-D

Szeszj 

Nagyon sok jót hallatom már róla, az egyik legjobb barátnőm hatalmas rajongója mind ennek a filmnek, mind a Gyűrűk ura trilógiának. Rengetegszer mondta hogy megkel néznem, de valahogy mindig húztam hogy majd valamikor megnézem.
Igaza volt tényleg jó film, nagyon szép a képi világa és a története is rendben van. Bár nekem egy kicsit hosszú volt, közepénél egy picit el is untam magam, de utána beindultak a dolgok, onnantól jó volt.
A szereplők is jók voltak, Bilbó volta a kedvencem. De én egyébként bírom Gollam-ot is! :D
A zenéje fantasztikus.
A többi részre is kíváncsi leszek! :))

pvik13 

Elösször megnéztem a filmet ami megihletett ahhoz hogy elolvassam a könyvet is és fuuuuuu de nem bántam meg. Bilbó annyira szerethető karakter volt számomra az a kis bátor de visszahuzodó aki kimozdul a komfort zónájából :D

Nihilchan 

Szeretem az első részt. Élvezem a hangulatát, magát a világot, a látvány és a zene pedig elképesztő. Martin Freemant nagyon jó választásnak tartom Bilbó szerepére és a törpöket is kedvelem.

Lady_Hope

Mikor láttam, még nem olvastam a könyvet, így nem is tudtam mihez viszonyítani a terjedelmét. De most, hogy már olvastam is a könyvet, nos most sem zavar hogy három filmet csináltak belőle.
Szerintem egyszerűen gyönyörű! Nagyon szeretem ezt a filmet, és ha nem Martin Freeman lett volna Bilbó, nos akkor feleennyire sem lenne jó ez a film. :)

Netta88 

A Gyűrűk Ura az egyik kedvenc film sorozatom, és bár a Hobbit is jó és tetszik mégsem varázsolt el annyira, mint az elődje. Sose kedveltem a hobbitokat annyira, és a törpök sem nyertek meg maguknak. Ahogy viselkednek, amikor épp vendégsében vannak például… de leginkább Thorin hozzáállása, makacssága, ami nem tetszett,és akárhányszor nézem újra, ezek sosem tetszenek. Mindezt leszámítva viszont izgalmas, látványos film, legalább annyira, mint a Gyűrűk Ura.

Popovicsp87 

Elképesztően jó érzés volt visszatérni Középföldére, régi karaktereket viszontlátni, újakat megismerni. Ez a lelkesedés az első másfél órában megvolt, utána elkezdtem húzni a számat.
A látványvilága nagyon szép. A törp város, Erebor és Dale mind nagyon jól néznek ki.
Persze itt-ott már kilóg a CGI, de összességében nem panaszkodok. A történet is érdekes, mozgalmas.
Akkor hol a baj?
Nos kezdeném a törpökkel. Thorinon és Balinon kívül a többi karakter nem kap túl sok szerepet, így nem ismerhetjük őket igazán meg. Ezért felesleges volt ennyi szereplőt mozgatni, még ha a történet így is kívánja.
Bilbó és a trollok. Na az a jelenet nagyon gáz volt. Bilbó végig rohangál két tál kajával. Hát tedd már le, nem hiszem el! A trollok pedig igazi gasztronómiai kitérőt tartottak.
Végül a dalbetétek. Még az elsőnél nem szóltam semmit, mert törpökről van szó, dalolásszanak csak. De a harmadik-negyedik környékén már igencsak rángatózott a szemem. Ezeket nyugodtan kivághatták volna, csak megy a jelenetekkel az idő.
spoiler
Természetesen repül a kedvencek közé, de újranézni maximum akkor fogom, ha nagyon rá leszek pihenve.

elentiya 

Drágaszááág. :DD
Nem is értem, miért vettem rá ilyen nehezen magam a megnézésére, mert nagyon tetszett. A látványvilág elképesztő volt, a zenék pedig úgyszintén.
Nézem is a többit. :D

Dombi_Petra 

Egy fokkal érthetőbb és kibogozhatóbb volt már az első rész számomra, mint a Gyűrűk Ura teljes trilógiája. Jó volt ismerős arcokat látni.

csartak

Annak ellenére hogy nagyon szeretem a Gyűrűk urát, eddig óvakodtam megnézni a Hobbitot. Volt bennem egy ellenállás, talán a hossza miatt. Mert tény, hogy bő lére van eresztve.
A három rész közül az első tetszett a legjobban. Valami új kezdődik, felsorakoznak a szereplők… Még mindenki olyan rendezett, tettre kész. Bilbó meg olyan kis ártatlan nyugis, kényelmes hobbit. Itt jegyzem meg, hogy Martin Freeman kiválóan hozza, szinte rászabták a szerepet.
És ez egy látvány orgia, mint tudjuk. Ez a legjobb benne.


Népszerű idézetek

Nutellaღ 

A világ nem a könyveidben és térképeidben van, hanem odakint!

padmé

– Előre mentem.
– És mi hozott vissza?
– Hogy hátranéztem.

Nutellaღ 

Hétköznapi népek kis tettei, apróságok tartják sakkban a sötétséget. Egyszerű kedvesség és szeretet.

krlany 

Az otthon immár mögötted van, a világ előtted…

sfox33

Az igazán bátor nem azt tudja, mikor oltson ki egy életet, hanem hogy mikor tartsa meg.

Sadie 

– Jó reggel.
– Hogy érted ezt? Jó reggelt akarsz kívánni, vagy úgy érted, jó reggel ez, akár szükségem van rá, akár nincs? Vagy netán azt akartad vele mondani, hogy jól érzed magad ma reggel? Vagy, hogy olyan reggel ez, amikor érdemes jónak lenni… hm?
– Mindegyik egyszerre, azt hiszem.

Barbella

Gandalf:      Saruman szerint, csak óriási hatalommal lehet a gonoszt kordába tartani. Én nem ezt tapasztaltam. Úgy láttam, hogy apróságok, hétköznapi népek kis tettei, tartják sakkban a sötétséget. Egyszerű kedvesség és szeretet.

NaNa_88 

Gandalf: – Csak a törpök konokságától mentene meg a sors!

Sadie 

– Gondoltam. Inkább tűnik boltosnak, mint betörőnek.


Folytatása

Összehasonlítás

A hobbit


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján