Váratlan utazás (A hobbit 1.) (2012) 568

The Hobbit: An Unexpected Journey
169' · amerikai, új-zélandi · kaland, fantasy 12

2 díj · 14 jelölés

Hatvan évvel járunk A Gyűrűk Ura történetének kezdete előtt. A békésen éldegélő Zsákos Bilbó (Martin Freeman) akaratlan kalandba kényszerül: Szürke Gandalf (Ian McKellen) tűnik elő a semmiből, s szervezi be őt egy váratlan utazásba, melynek során tizenhárom törppel és azok legendás vezetőjével,… [tovább]

magyar
angol

Képek 5

Szereposztás

Martin FreemanZsákos Bilbó
Ian McKellenGandalf
Richard ArmitageTölgypajzsos Thorin
Andy SerkisGollam
Hugo WeavingElrond
Cate BlanchettGaladriel
Christopher LeeSaruman
Dean O'GormanFili
Aidan TurnerKili
Ken StottBalin

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 177

Várólistára tette 91


Kiemelt értékelések

pvik13 

Elösször megnéztem a filmet ami megihletett ahhoz hogy elolvassam a könyvet is és fuuuuuu de nem bántam meg. Bilbó annyira szerethető karakter volt számomra az a kis bátor de visszahuzodó aki kimozdul a komfort zónájából :D

Nihilchan 

Szeretem az első részt. Élvezem a hangulatát, magát a világot, a látvány és a zene pedig elképesztő. Martin Freemant nagyon jó választásnak tartom Bilbó szerepére és a törpöket is kedvelem.

Lady_Hope

Mikor láttam, még nem olvastam a könyvet, így nem is tudtam mihez viszonyítani a terjedelmét. De most, hogy már olvastam is a könyvet, nos most sem zavar hogy három filmet csináltak belőle.
Szerintem egyszerűen gyönyörű! Nagyon szeretem ezt a filmet, és ha nem Martin Freeman lett volna Bilbó, nos akkor feleennyire sem lenne jó ez a film. :)

justafangirl

Drágaszááág. :DD
Nem is értem, miért vettem rá ilyen nehezen magam a megnézésére, mert nagyon tetszett. A látványvilág elképesztő volt, a zenék pedig úgyszintén.
Nézem is a többit. :D

Evelena

Nagyon jó volt ismét elkalandozni ebbe a világba. Új-Zéland pedig annyira gyönyörű!
A látványvilág mesés, bármeddig bírnám nézni. A színészek is nagyot alakítanak, jól eltalálták a szereposztást. Martin Freeman nagyszerű Bilbó, olyan kis aranyos. :D A törpök is a szívemhez nőttek, bár alig van idejük kibontakozni egyesével, annyian vannak.
Tetszett a központi történetszál, de több jelenetnél is úgy éreztem, hogy húzzák az időt. Így vontatott lett a film… Jó darabig sokszor nem igazán történik semmi változatos. A törpök megjelenését is hosszan húzták. Bár be kell vallanom nagyon nevettem, mekkora lakomát csaptak, szegény Bilbó.
A korábban megismert karaktereket is jó volt újra látni, mindig ujjongtam, ha megláttam egy ismerős arcot.

csartak 

Annak ellenére hogy nagyon szeretem a Gyűrűk urát, eddig óvakodtam megnézni a Hobbitot. Volt bennem egy ellenállás, talán a hossza miatt. Mert tény, hogy bő lére van eresztve.
A három rész közül az első tetszett a legjobban. Valami új kezdődik, felsorakoznak a szereplők… Még mindenki olyan rendezett, tettre kész. Bilbó meg olyan kis ártatlan nyugis, kényelmes hobbit. Itt jegyzem meg, hogy Martin Freeman kiválóan hozza, szinte rászabták a szerepet.
És ez egy látvány orgia, mint tudjuk. Ez a legjobb benne.

Valcsa

Először akkor láttam, mikor még a könyvet nem olvastam el, most pedig, mikor már a könyv is megvolt nekem, újra megnéztem a filmet. Azt kell mondjam, ez esetben a film a nyerő nálam. :) Sokkal izgalmasabb, részletesebb, mint a könyv – véleményem szerint remek ötlet volt 3 filmet készíteni ebből a történetből, mert így tudták igazán kibontakoztatni a cselekményt: sok minden kimaradt a könyvből (pl. a tündéknél töltött idő a könyvben feleennyire sem részletes – sőt, Elrondnál Völgyzugolyban a könyvben nem történik ennyi minden… A gyűrűről sem esik ott szó, Saruman sincs benne – meg még sorolhatnám, hogy mennyiben eltér a kettő).
Mellesleg a törpöket én csöppet másmilyennek képzeltem… o.O Jó, zömében olyanok voltak, amilyet vártam, de mikor Kili bekopogott Bilbóhoz, kb. leesett az állam. :D Törp ide vagy oda – nem rossz.. :P

Milli88

Nagyon szeretem A Gyűrűk Ura filmeket, de A Hobbit filmeket jobban. Valahogy engem jobban elvarázsolnak. Gyönyörűek a tájak és imádom a törpöket és a habitusukat. A fiatal Bilbo a legjobb arc. :D A törpök közül Kili, Fili és Balin a kedvenceim.
Igazi délutáni begubózós örök kedvenc film.

Izolda

Komolyan? 200 oldalból 3 teljesestés film?
Mocskosul el van húzva. (Igaza volt @Wish-nek: Én másfél óra elteltével hangosan feljajjdultam, hogy „Még csak most értünk a trollokhoz? Az kb a 30. oldal basszus!”)

Gyönyörű. Ez kétségtelen. De ebben a könyvben nincs ennyi történet, nincs benne három rész! Egyszerűen nincs. Még úgy sem, hogy egy csomó minden extrát beleraktak. (Vagy én nem emlékszem egy csomó részre, hogy benne lett volna a regényben.) Sok hűhó… nem semmiért, de azért…
A Hobbit nem annyira drámai, mint a LOTR, ennek ellenére ugyanazokat a színészi eszközöket használja Tölgypajzsos Thorin, mint Aragorn (pl. leszegett fejből pislogás felfelé, végzetet sugalló hangsúlyok, stb.), csak nem hiszem el. Ahogy Gandalf mimikája is kilóg valahogy az egészből.
Aztán meg: baromi hosszú, olyan, mintha a DVD-kiadás extra verziójának a kimaradt jelenetekkel tűzdelt verzióját néztük volna. De gyönyörű a képi világa. Völgyzugoly, a hegyek, igazából minden helyszín lenyűgöző. És csak ez az, amiért meg fogom nézni a többi két részt is. Majd. Egyszer.
(Ja igen, és még egy nem túl jogos kifogás: a törpék dala valahogy magyarul nem volt az igazi. Viszont az a vacsorajelenet nagyon vicces volt.)

Negative_Singularity 

Nekem ez nagyon mese, holott a könyvből tudom, hogy a Gyűrűk Ura a legnagyobb tündérmese, így A hobbit is bőven belefér, de nekem a GyU sokkalta hihetőbb volt (tudom-tudom, fantasy, de kérem!).
Viszont imádtam a történetindítást, Bilbó ünnepségét és Frodót, ahogy elindul a kis könyvével Gandalfot várni… egy másik történetben őt viszi váratlan utazásra az öreg mágusunk, egy bizonyos gyűrű szövetségében :) Ez a csatolás kifejezetten jó volt, no meg Gimli apja, és a többi – visszatérő – szereplő.
Nem veri a GyU-t, de egészen közel jár hozzá, hangulatban és zenében mindenképp, de a karakterekkel és a cselekménnyel nem mindig voltam kibékülve.


Népszerű idézetek

Nutellaღ 

A világ nem a könyveidben és térképeidben van, hanem odakint!

krlany 

Az otthon immár mögötted van, a világ előtted…

padmé

– Előre mentem.
– És mi hozott vissza?
– Hogy hátranéztem.

Nutellaღ 

Hétköznapi népek kis tettei, apróságok tartják sakkban a sötétséget. Egyszerű kedvesség és szeretet.

Sloan0 

Az igazán bátor nem azt tudja, mikor oltson ki egy életet, hanem hogy mikor tartsa meg.

Sadie 

– Jó reggel.
– Hogy érted ezt? Jó reggelt akarsz kívánni, vagy úgy érted, jó reggel ez, akár szükségem van rá, akár nincs? Vagy netán azt akartad vele mondani, hogy jól érzed magad ma reggel? Vagy, hogy olyan reggel ez, amikor érdemes jónak lenni… hm?
– Mindegyik egyszerre, azt hiszem.

Sadie 

– Gondoltam. Inkább tűnik boltosnak, mint betörőnek.

Sadie 

Számomra úgy kezdődött, hogy… úgy kezdődött, ahogyan talán várnád. Élt egyszer, egy földbe vájt üregben, egy hobbit. De nem ám amolyan kellemetlen, piszkos, nyirkos üregben, amely tele van gilisztadarabkákkal és undorító a szaga. Ez egy hobbitüreg volt, ami finom falatokat, meleg családi tűzhelyet és az otthon minden kényelmét jelentette.

Kogoro 

Ne félj semmit, Mithrandír. Nem vagy egyedül. Ae boe i le eliathon, im tulithon. [Ha bármikor a segítségem kellene, eljövök.]


Folytatása

Összehasonlítás

A hobbit


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján