Váratlan utazás (A hobbit 1.) (2012) 535

The Hobbit: An Unexpected Journey
169' · amerikai, új-zélandi · kaland, fantasy 12

2 díj · 14 jelölés

Hatvan évvel járunk A Gyűrűk Ura történetének kezdete előtt. A békésen éldegélő Zsákos Bilbó (Martin Freeman) akaratlan kalandba kényszerül: Szürke Gandalf (Ian McKellen) tűnik elő a semmiből, s szervezi be őt egy váratlan utazásba, melynek során tizenhárom törppel és azok legendás vezetőjével,… [tovább]

magyar
angol

Képek 5

Szereposztás

Martin FreemanZsákos Bilbó
Ian McKellenGandalf
Richard ArmitageTölgypajzsos Thorin
Andy SerkisGollam
Hugo WeavingElrond
Cate BlanchettGaladriel
Christopher LeeSaruman
Dean O'GormanFili
Aidan TurnerKili
Ken StottBalin

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 162

Várólistára tette 80


Kiemelt értékelések

pvik13 

Elösször megnéztem a filmet ami megihletett ahhoz hogy elolvassam a könyvet is és fuuuuuu de nem bántam meg. Bilbó annyira szerethető karakter volt számomra az a kis bátor de visszahuzodó aki kimozdul a komfort zónájából :D

Nihilchan

Szeretem az első részt. Élvezem a hangulatát, magát a világot, a látvány és a zene pedig elképesztő. Martin Freemant nagyon jó választásnak tartom Bilbó szerepére és a törpöket is kedvelem.

justafangirl

Drágaszááág. :DD
Nem is értem, miért vettem rá ilyen nehezen magam a megnézésére, mert nagyon tetszett. A látványvilág elképesztő volt, a zenék pedig úgyszintén.
Nézem is a többit. :D

Lady_Hope

Mikor láttam, még nem olvastam a könyvet, így nem is tudtam mihez viszonyítani a terjedelmét. De most, hogy már olvastam is a könyvet, nos most sem zavar hogy három filmet csináltak belőle.
Szerintem egyszerűen gyönyörű! Nagyon szeretem ezt a filmet, és ha nem Martin Freeman lett volna Bilbó, nos akkor feleennyire sem lenne jó ez a film. :)

Evelena

Nagyon jó volt ismét elkalandozni ebbe a világba. Új-Zéland pedig annyira gyönyörű!
A látványvilág mesés, bármeddig bírnám nézni. A színészek is nagyot alakítanak, jól eltalálták a szereposztást. Martin Freeman nagyszerű Bilbó, olyan kis aranyos. :D A törpök is a szívemhez nőttek, bár alig van idejük kibontakozni egyesével, annyian vannak.
Tetszett a központi történetszál, de több jelenetnél is úgy éreztem, hogy húzzák az időt. Így vontatott lett a film… Jó darabig sokszor nem igazán történik semmi változatos. A törpök megjelenését is hosszan húzták. Bár be kell vallanom nagyon nevettem, mekkora lakomát csaptak, szegény Bilbó.
A korábban megismert karaktereket is jó volt újra látni, mindig ujjongtam, ha megláttam egy ismerős arcot.

csartak 

Annak ellenére hogy nagyon szeretem a Gyűrűk urát, eddig óvakodtam megnézni a Hobbitot. Volt bennem egy ellenállás, talán a hossza miatt. Mert tény, hogy bő lére van eresztve.
A három rész közül az első tetszett a legjobban. Valami új kezdődik, felsorakoznak a szereplők… Még mindenki olyan rendezett, tettre kész. Bilbó meg olyan kis ártatlan nyugis, kényelmes hobbit. Itt jegyzem meg, hogy Martin Freeman kiválóan hozza, szinte rászabták a szerepet.
És ez egy látvány orgia, mint tudjuk. Ez a legjobb benne.

Mrs_Stark

Még 12 évesen láttam először, de fogalmam sincs, hogy akkor hogy keveredtem ehhez a filmhez. Rögtön megszerettem, és emlékszem rengetegszer újranéztem akkoriban. :'D
Azóta is kedvesek számomra a szereplők, mind a 13 törp, Bilbó és Gandalf.
Galadriel nem szimpatikus számomra, akármennyit is segít akár itt, akár a Gyűrűk Urában. Elrondot viszont nagyon szeretem (attól függetlenül, hogy Hugo Weaving-re egy ideig még nem tudom jó szemmel nézni)
Furcsa Saruman-t még a jó oldalon tudni.
Illetve Gollam. Néha még egész aranyos is. :'D

Milli88

Nagyon szeretem A Gyűrűk Ura filmeket, de A Hobbit filmeket jobban. Valahogy engem jobban elvarázsolnak. Gyönyörűek a tájak és imádom a törpöket és a habitusukat. A fiatal Bilbo a legjobb arc. :D A törpök közül Kili, Fili és Balin a kedvenceim.
Igazi délutáni begubózós örök kedvenc film.

Valcsa

Először akkor láttam, mikor még a könyvet nem olvastam el, most pedig, mikor már a könyv is megvolt nekem, újra megnéztem a filmet. Azt kell mondjam, ez esetben a film a nyerő nálam. :) Sokkal izgalmasabb, részletesebb, mint a könyv – véleményem szerint remek ötlet volt 3 filmet készíteni ebből a történetből, mert így tudták igazán kibontakoztatni a cselekményt: sok minden kimaradt a könyvből (pl. a tündéknél töltött idő a könyvben feleennyire sem részletes – sőt, Elrondnál Völgyzugolyban a könyvben nem történik ennyi minden… A gyűrűről sem esik ott szó, Saruman sincs benne – meg még sorolhatnám, hogy mennyiben eltér a kettő).
Mellesleg a törpöket én csöppet másmilyennek képzeltem… o.O Jó, zömében olyanok voltak, amilyet vártam, de mikor Kili bekopogott Bilbóhoz, kb. leesett az állam. :D Törp ide vagy oda – nem rossz.. :P

Marcsi0603

Imádom! A Gyűrűk ura után kellett valami, ami majdnem annyira jó, mint az, és ezek az előzmények igenis jól sikerültek. Szeretem Martin Freemant Bilbóként, jó volt megismerkedni a törpökkel vagy viszontlátni Gandalfot. Látványos, és bár ez nem a legizgalmasabb rész, de sok poén van benne, és sok olyasmi, amit szeretek egy filmben. Nálam kedvenc.


Népszerű idézetek

Nutellaღ

A világ nem a könyveidben és térképeidben van, hanem odakint!

krlany 

Az otthon immár mögötted van, a világ előtted…

padmé

– Előre mentem.
– És mi hozott vissza?
– Hogy hátranéztem.

Nutellaღ

Hétköznapi népek kis tettei, apróságok tartják sakkban a sötétséget. Egyszerű kedvesség és szeretet.

Sadie

– Jó reggel.
– Hogy érted ezt? Jó reggelt akarsz kívánni, vagy úgy érted, jó reggel ez, akár szükségem van rá, akár nincs? Vagy netán azt akartad vele mondani, hogy jól érzed magad ma reggel? Vagy, hogy olyan reggel ez, amikor érdemes jónak lenni… hm?
– Mindegyik egyszerre, azt hiszem.

Sadie

Számomra úgy kezdődött, hogy… úgy kezdődött, ahogyan talán várnád. Élt egyszer, egy földbe vájt üregben, egy hobbit. De nem ám amolyan kellemetlen, piszkos, nyirkos üregben, amely tele van gilisztadarabkákkal és undorító a szaga. Ez egy hobbitüreg volt, ami finom falatokat, meleg családi tűzhelyet és az otthon minden kényelmét jelentette.

Sadie

– Gondoltam. Inkább tűnik boltosnak, mint betörőnek.

Sloan0 

Az igazán bátor nem azt tudja, mikor oltson ki egy életet, hanem hogy mikor tartsa meg.

Kogoro

Nem te vagy az egyetlen, aki őrködik Középfölde fölött.

Kogoro

Ne félj semmit, Mithrandír. Nem vagy egyedül. Ae boe i le eliathon, im tulithon. [Ha bármikor a segítségem kellene, eljövök.]


Folytatása

Összehasonlítás

A hobbit


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján