Váratlan utazás (A hobbit 1.) (2012) 643

The Hobbit: An Unexpected Journey
169' · amerikai, új-zélandi · kaland, fantasy 12

2 díj · 14 jelölés

Hatvan évvel járunk A Gyűrűk Ura történetének kezdete előtt. A békésen éldegélő Zsákos Bilbó (Martin Freeman) akaratlan kalandba kényszerül: Szürke Gandalf (Ian McKellen) tűnik elő a semmiből, s szervezi be őt egy váratlan utazásba, melynek során tizenhárom törppel és azok legendás vezetőjével,… [tovább]

magyar
angol

Képek 5

Szereposztás

Martin FreemanZsákos Bilbó
Ian McKellenGandalf
Richard ArmitageTölgypajzsos Thorin
Andy SerkisGollam
Hugo WeavingElrond
Cate BlanchettGaladriel
Christopher LeeSaruman
Dean O'GormanFili
Aidan TurnerKili
Ken StottBalin

További szereplők

Kedvencelte 195

Várólistára tette 96


Kiemelt értékelések

Szeszj 

Nagyon sok jót hallatom már róla, az egyik legjobb barátnőm hatalmas rajongója mind ennek a filmnek, mind a Gyűrűk ura trilógiának. Rengetegszer mondta hogy megkel néznem, de valahogy mindig húztam hogy majd valamikor megnézem.
Igaza volt tényleg jó film, nagyon szép a képi világa és a története is rendben van. Bár nekem egy kicsit hosszú volt, közepénél egy picit el is untam magam, de utána beindultak a dolgok, onnantól jó volt.
A szereplők is jók voltak, Bilbó volta a kedvencem. De én egyébként bírom Gollam-ot is! :D
A zenéje fantasztikus.
A többi részre is kíváncsi leszek! :))

pvik13 

Elösször megnéztem a filmet ami megihletett ahhoz hogy elolvassam a könyvet is és fuuuuuu de nem bántam meg. Bilbó annyira szerethető karakter volt számomra az a kis bátor de visszahuzodó aki kimozdul a komfort zónájából :D

Nihilchan 

Szeretem az első részt. Élvezem a hangulatát, magát a világot, a látvány és a zene pedig elképesztő. Martin Freemant nagyon jó választásnak tartom Bilbó szerepére és a törpöket is kedvelem.

Lady_Hope

Mikor láttam, még nem olvastam a könyvet, így nem is tudtam mihez viszonyítani a terjedelmét. De most, hogy már olvastam is a könyvet, nos most sem zavar hogy három filmet csináltak belőle.
Szerintem egyszerűen gyönyörű! Nagyon szeretem ezt a filmet, és ha nem Martin Freeman lett volna Bilbó, nos akkor feleennyire sem lenne jó ez a film. :)

Netta88 

A Gyűrűk Ura az egyik kedvenc film sorozatom, és bár a Hobbit is jó és tetszik mégsem varázsolt el annyira, mint az elődje. Sose kedveltem a hobbitokat annyira, és a törpök sem nyertek meg maguknak. Ahogy viselkednek, amikor épp vendégsében vannak például… de leginkább Thorin hozzáállása, makacssága, ami nem tetszett,és akárhányszor nézem újra, ezek sosem tetszenek. Mindezt leszámítva viszont izgalmas, látványos film, legalább annyira, mint a Gyűrűk Ura.

elentiya

Drágaszááág. :DD
Nem is értem, miért vettem rá ilyen nehezen magam a megnézésére, mert nagyon tetszett. A látványvilág elképesztő volt, a zenék pedig úgyszintén.
Nézem is a többit. :D

Dombi_Petra 

Egy fokkal érthetőbb és kibogozhatóbb volt már az első rész számomra, mint a Gyűrűk Ura teljes trilógiája. Jó volt ismerős arcokat látni.

Evelena

Nagyon jó volt ismét elkalandozni ebbe a világba. Új-Zéland pedig annyira gyönyörű!
A látványvilág mesés, bármeddig bírnám nézni. A színészek is nagyot alakítanak, jól eltalálták a szereposztást. Martin Freeman nagyszerű Bilbó, olyan kis aranyos. :D A törpök is a szívemhez nőttek, bár alig van idejük kibontakozni egyesével, annyian vannak.
Tetszett a központi történetszál, de több jelenetnél is úgy éreztem, hogy húzzák az időt. Így vontatott lett a film… Jó darabig sokszor nem igazán történik semmi változatos. A törpök megjelenését is hosszan húzták. Bár be kell vallanom nagyon nevettem, mekkora lakomát csaptak, szegény Bilbó.
A korábban megismert karaktereket is jó volt újra látni, mindig ujjongtam, ha megláttam egy ismerős arcot.

MrsCumberbatch 

Mindig azt mondják, hogy az első film, az első rész a legjobb. Tiltakozom, szerintem ez a rész a legyengébb a trilógiában. Néhol lassú, vontatott… Ami nem biztos, hogy baj. Szükség van a karakterek ismertetésére, de a 2.3. részhez képest ez bealvós. De egyébként nagyon tetszett. :))

csartak 

Annak ellenére hogy nagyon szeretem a Gyűrűk urát, eddig óvakodtam megnézni a Hobbitot. Volt bennem egy ellenállás, talán a hossza miatt. Mert tény, hogy bő lére van eresztve.
A három rész közül az első tetszett a legjobban. Valami új kezdődik, felsorakoznak a szereplők… Még mindenki olyan rendezett, tettre kész. Bilbó meg olyan kis ártatlan nyugis, kényelmes hobbit. Itt jegyzem meg, hogy Martin Freeman kiválóan hozza, szinte rászabták a szerepet.
És ez egy látvány orgia, mint tudjuk. Ez a legjobb benne.


Népszerű idézetek

Nutellaღ 

A világ nem a könyveidben és térképeidben van, hanem odakint!

Nutellaღ 

Hétköznapi népek kis tettei, apróságok tartják sakkban a sötétséget. Egyszerű kedvesség és szeretet.

krlany 

Az otthon immár mögötted van, a világ előtted…

padmé

– Előre mentem.
– És mi hozott vissza?
– Hogy hátranéztem.

sfox33 

Az igazán bátor nem azt tudja, mikor oltson ki egy életet, hanem hogy mikor tartsa meg.

Sadie 

– Jó reggel.
– Hogy érted ezt? Jó reggelt akarsz kívánni, vagy úgy érted, jó reggel ez, akár szükségem van rá, akár nincs? Vagy netán azt akartad vele mondani, hogy jól érzed magad ma reggel? Vagy, hogy olyan reggel ez, amikor érdemes jónak lenni… hm?
– Mindegyik egyszerre, azt hiszem.

Barbella

Gandalf:      Saruman szerint, csak óriási hatalommal lehet a gonoszt kordába tartani. Én nem ezt tapasztaltam. Úgy láttam, hogy apróságok, hétköznapi népek kis tettei, tartják sakkban a sötétséget. Egyszerű kedvesség és szeretet.

Sadie 

– Gondoltam. Inkább tűnik boltosnak, mint betörőnek.

Sadie 

Számomra úgy kezdődött, hogy… úgy kezdődött, ahogyan talán várnád. Élt egyszer, egy földbe vájt üregben, egy hobbit. De nem ám amolyan kellemetlen, piszkos, nyirkos üregben, amely tele van gilisztadarabkákkal és undorító a szaga. Ez egy hobbitüreg volt, ami finom falatokat, meleg családi tűzhelyet és az otthon minden kényelmét jelentette.


Folytatása

Összehasonlítás

A hobbit


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján