Holtak kincse (A Karib-tenger kalózai 2.) (2006) 431

Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
151' · amerikai · akció, kaland, fantasy 14

1 díj · 2 jelölés

Jack Sparrow kapitánynak ezúttal is természetfeletti kalózokkal gyűlik meg a baja: kiderül ugyanis, hogy egy régi vérszerződés miatt még mindig a legendás Davy Jones, a Repülő Hollandi nevű szellemhajó kapitányának adósa. Jacknek mihamarább rendeznie kell a tartozását, különben örök átokra és… [tovább]

angol

Képek 36

Szereposztás

Johnny DeppJack Sparrow
Orlando BloomWill Turner
Keira KnightleyElizabeth Swann
Jack DavenportJames Norrington
Bill NighyDavy Jones
Jonathan PryceWeatherby Swann kormányzó
Lee ArenbergPintel
Mackenzie CrookRagetti
Kevin McNallyJoshamee Gibbs
Stellan SkarsgårdBocskor Bill Turner

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 115

Várólistára tette 41


Kiemelt értékelések

NaNa_88 

Indokolatlanul hosszú. Az utolsó háromnegyed órában már nem tudtam magammal mit kezdeni, mert már minden tagom fájt. Régebben ez sem tűnt fel. :D
Jókat nevettem most is, változatlanul ugyanannyira tetszett, mint eddig. Szerettem a visszatérő szereplőket, a zene ismét levett a lábamról, csak ne lett volna ennyire hosszú. XD Mellesleg kevertem a következő résszel. spoiler Ebből látszik, hogy nem mostanában néztem. :D

Pár évente szívesen újra nézem ezt a sorozatot, attól függetlenül, hogy ez sem kivétel az alól, hogy minél jobban haladunk előre, annál kevésbé jók a filmek. Ez még a nagyon sokszor látott, nagyon szerettem kategóriás. :)

14 hozzászólás
Theana 

Az elsőhöz fel sem ért!!! :D
Jack Sparrow karakterét nagyon bírom. :'D
Orlando itt most szimpibb lett, mint az egyben. Lizie nem lett nagy kedvenc, épphogy elmegy. A polipfejű izébizé elég undi volt, és eléggé nyálas (mármint a történet szempontjából :)) ).
A sztori érdekes volt, a vége pedig nagyon váratlan, mivel azt hittem, hogy spoiler. Szóval kész a harmadik rész lényege is. :D
Nekem tetszett ez is, főleg Jack, nélküle tényleg uncsi lenne. *.* Várom a következőt. :))

4 hozzászólás
Charityy 

A folytatás is tetszett, bár kicsit unalmasabb volt mint az első, de összességében tetszett. Imádom Jacket *-*

Bálint_Péter

Ez az a rész, a filmsorozatból, amit elvileg már többször láttam, de szinte semmire nem emlékeztem belőle, csak amikor himbálóznak a csontketrecben illetve a krakenes részre. Szóval egy teljesen új élmény volt újranézni és azt kell mondjam a CGI még mindig nagyon király, egyáltalán nem zavaró, egyik legjobb még mai szemmel is.

Mentavirág 

Ezt a részt lényegesen kevesebbszer láttam, mint az elsőt, bár vitathatatlan, hogy a történetet leszámítva mindenben ugyanolyan erős. Hosszú, ámde izgalmas átvezető rész, ugyanakkor mégsem mondanám rá, hogy unalmas volna. Ugyanúgy tele van csatákkal, poénokkal, meglepő fordulatokkal. Izgalmas volt újranézni, mert már ezer éve nem láttam, és voltak dolgok, amikre nem emlékeztem.

duracell 

Már nagyon rég láttam ezt a részt, valószínűleg azért, mert anno nem igazán tetszett, és nem is adja vissza az első rész hangulatát (utóbbi még mindig igaz sajnos). Kicsit most is féltem, hogy nem fog tetszeni, de egész jó volt. Az egyetlen problémám vele, hogy egy két és fél órás előkészítés a harmadik részhez, úgyhogy leginkább akció van benne, de az dögivel. Az elején a Jack mint törzsfőnök rész pl. teljesen feleslegesnek tűnik, hiszen új információ nem igen van benne, csak az akció/látvány/időhúzás kedvéért tették bele. Davy Jones szála valóban nagyon izgalmas, de a lényeges dolgok csak a folytatásból derülnek ki… talán spoiler feltűnését tudnám kiemelni a filmből, no meg az utolsó jelenetet, ami elvitte az egész filmet. Átlépett a többször nézős kategóriába. :) (Bár a négy rész közül talán ez tetszett legkevésbé.)

Törpillaa

Hát ezt nagyon imádom. :)
Jack Sparrow egyszerűen felülmúlhatatlan olyan vicces, olyan szórakoztató és egy kicsit spoiler Én így is csak imádom. :)
Will Turner is nagyon jó volt, de én passzoltam volna a helyében a nőt. Már az idegeimen táncolt a nyafogós Elizabeth nem bírtam elviselni.
A helyszínek és az akciók nagyon jók voltak bírtam mikor Will mondta a rumot egyből megállt az élet a hajón, de azért még is csak úgy tettek ahogy mondta. :D
Johnny és Orlando nagyon jó páros remélem ezen kívül még nagyon sok filmben fognak együtt szerepelni. Viccesek és szórakoztatóak. :)

Hippoforaccus

Eeősen érződik rajta, hogy folytatás, de Depp alakítása ellensúlyotta a történet hibáit. Davy Jones pokolian jól eltalált főgonosz lett, az orgonázós jeleneténél futkározik a hátamon a hideg.

Everrie 

Ez a rész jobban tetszett, mint a Fekete Gyöngy átka. Sokkal kiszámíthatatlanabb, poénosabb számomra, mint az első. Bár Davy Jones karakterétől nem ájultam el, sőt inkább vicces, mint félelmet keltő. És hál'istennek angolul nem volt Elizabeth annyira idegölő, bár azért amikor őriznie kellett volna a ládát, fogtam a fejem így is. Mondjuk nem egy „fejfogós” jelenet volt (nem csak neki), de eddig ez a rész tetszett a legjobban. Ritka, hogy ilyet mondok, de szerintem magyar szinkronnal jobb lett volna megnézni. Nekem az üveg földes rész angolul annyira nem vicces, mert Jack Sparrow kb elhadarja mindig a mondadóját, kivéve amikor már nagyon ittas.. Talán még akkor a legérthetőbb. :D


Népszerű idézetek

Theana 

Becket: Talán emlékszik még egy bizonyos Jack Sparrowra…
Elizabeth és Will (egyszerre): Kapitány!!
Elizabeth: Kapitány az illető.

Klitty 

Látod, mim van? Van egy üveg földem! Van egy üveg földem! Na és mi van benne?

Klitty 

Will: De hálával tartozom neked.
Jack: Tényleg?
Will: Tudod, a Bolygó Hollandin, ahová magad helyett szántál…
Elizabeth: Hogy?
Jack (tettetett ártatlansággal): Hogy?
Will: …találkoztam az apámmal.
Jack: Ahol tudok, ott segítek.

Klitty 

Jack (egy csontváz lábát használja evezőnek) : Hát akkor lábadozzunk.

Theana 

Marty Mr. Gibbsnek: Nekem úgy tűnik, mintha a kapitány [Jack Sparrow] furább lenne a szokásosnál.

BookOwl 

Elizabeth Swann: It's real!
James Norrington: You actually were telling the truth.
Jack Sparrow: I do that quite a lot. Yet people are always surprised.
Will Turner: With good reason.

BookOwl 

Joshamee Gibbs: Heave! Heave like you're being paid for it!


Folytatása

Összehasonlítás

A Karib-tenger kalózai


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján