Ismeretlen vizeken (A Karib-tenger kalózai 4.) (2011) 600

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides
136' · amerikai, angol · akció, kaland, vígjáték, fantasy 13

Johnny Depp ismét Jack Sparrow kapitány bőrébe bújik az akciódús történetben, mely igazságról, cselszövésekről, az ifjúságról és a halálról mesél. Amikor Jack múltjából felbukkan egy nő (Penelope Cruz), elbizonytalanodik, nem tudja, hogy ez igaz szerelem, vagy csak egy szívtelen szélhámos… [tovább]

magyar

Képek 15

Szereposztás

Johnny DeppJack Sparrow
Penélope CruzAngelica
Geoffrey RushBarbossa
Ian McShaneFeketeszakáll
Kevin McNallyJoshamee Gibbs
Sam ClaflinPhilip
Keith RichardsTeague kapitány
Astrid Bergès-FrisbeySyrena
Stephen GrahamScrum
Richard GriffithsGyörgy király

További szereplők

Kedvencelte 113

Várólistára tette 105


Kiemelt értékelések

NaNa_88 

Ez az a rész, amit még csak egyszer láttam, vagy max kétszer, de szinte semmi nem rémlett már belőle. spoiler És az az igazság, hogy ez most nekem jobban tetszett, mint A világ végén. Mintha rájöttek volna a készítők, hogy túlzsúfolták a filmet, mert ez egyszerűbb volt sztoriját tekintve. Mindenki egy dologra hajt és afelé mennek. A poénokat viszont gyengébbnek éreztem. Nem nevettem rajta annyit. Nekem már kicsit túl Disney volt. Viszont tényleg jobban lekötött, mint az előző rész. Remélem maradnak ezen a vonalon a folytatással.
De ezen most is nagyon nevettem. :D
http://images5.fanpop.com/image/photos/30300000/Jack-Sp…
Egyszerű lélek vagyok. XD

Törpillaa 

Még mindig imádom ezt a filmet, de hiányzik nekem belőle Orlando Bloom. De attól eltekintve nagyon jó film, látványos, vicces, jó történettel, és a zene is jó, na meg a szereplők. :) Imádom Johnny Deep-et nagyon jó színész. Vicces, és még mindig nagyon szexi. Alig várom az ötödik részét, hogy láthassam. Penélope Cruz szerepe egyáltalán nem jött be.

Charityy 

Ez most annyira nem tetszett, gyengébb lett ez a rész. Penelope Cruz nekem nem illik bele a kalóz szerepbe, szóval kicsit rontott a színvonalon.

Mentavirág

Imádom ezt a filmet! A mai napig nem értem, miért olyan ellenséges vele mindenki. Ugyanazt a színvonalat hozza, mint az első három, a története kreatív, van benne bőven cselekmény, ráadásul hiánypótlónak kapunk egy rettentően cuki szerelmi szálat is. (Sőt, ha nagyon akarjuk, van az kettő is. Csak a másik nem annyira cuki.) A jól megszokott színészek mellett nagy örömömre a poénok is helyet kaptak, továbbra is bizonyítva, hogy igenis van helye a folytatásnak. Ráadásul úgy ismertem meg Sam Claflint, hogy megláttam ennek a filmnek a plakátján, szóval még egy plusz pont. :D Összességében ezt a Karib-filmet láttam az első után a legtöbbször. Nem kel tőle félni tudom, hogy nehéz elhinni, de Will és Elizabeth nélkül is simán ki lehet bírni! :)

2 hozzászólás
Szeszj 

Ezt a részt is szeretem, mondjuk ez már annyira nem jó mint a többi, de azért vannak benne nagyon jó részek is! :D Mondjuk nekem hiányoztak a régi szereplők, főleg akiken nagyon sokat lehetett nevetni, de a mostaniak is jók voltak Angelicával nem volt semmi bajom, FeketeSzakált nagy bírtam, a Philip és Syrena nagyon aranyosak voltak együtt, és nagyon is bírtam őket! :D És két kedvencem meg benne volt Jack és Barbossa és persze Gibbs is! :D Értékelés: Történet:5/5* Az izgalmas volt, főleg a szelős kaland tetszett nekem a legjobban, meg mikor ott vannak a fiatalság forrásánál! :D Szereplők:5/5* Még mindig jók! Zene:5/5* Fantasztikus! :D Vége:5/5* Jack egy nagyon nagy fráter! :D Összegzés:10/10* Nagyon várom már az 5-dik részt! :D
2018.05.31: Jack még mindig a legjobb! :D

Popovicsp87 

A harmadik rész után eléggé negatívan áltam hozzá. Hatalmasat csalódtam pozitív értelemben.
A történet annyiban hasonlít Tim Powers művére, hogy benne van Feketeszakáll, van egy kis vudu és a fiatalság forrása. Minden más a képzelet szüleménye.
A történet érdekes, ismét bővült a kalózverzum. A régi szereplők felbukkanását először nem tudtam mire vélni, de később kaptam rá magyarázatot.
Ian McShane-t eddig csak kisebb, vagy mellékszerepekben láttam. Itt ő játssza Feketeszakállt, és nagyon jól hozza a figurát. Bár kicsit még mindig családbarát a sorozat, lehetne könyörtelenebb, de jobb, mint a Blackbeard-ben.
Penélope Cruzban új női szereplőt tisztelhetünk, de teljesen kihagyhatták volna. A hajón a spanyol dallamnál csak a fejemet fogtam, hogy ezt minek kellett.
Ezek után kíváncsi leszek a DMTNT-re.

Hippoforaccus 

Na ezt nevezem bőrlehúzásnak. A történet meglehetősen gyenge, a színészeken látszik, hogy már csak a pénz miatt csinálják. Szóval jár volt ezt már erőltetni Disney…
Ráadásul ebben a filmben már el sem hangzott, hogy „Köszönöm Jack!”

NoraMoha

Ismerős szereplők és ismerős dallamok mellett megjelent Penelope Cruz, hát jó. Nem igazán kalózos nekem, de legyen maradjon, menthetetlenül szeretem a kalózos történeteket. De aki igazi kalóz az Feketeszakáll, egy újabb nagy kalóznév tünt fel a horizonton aminek örültem. Jack és Barbossa együtt ááá imádom a párbeszédeiket :D Egy biztos várom a folytatást ^^

Serafina 

Ez a film gyenge utánzata az előzőeknek. Még arra sem vették a fáradtságot, hogy új zenéket írjanak hozzá. Nem is tudom, hogy egyáltalán van-e benne új dallam.
Nem csak azért nem a szívem csücskének a tizedik szomszédja, mert Will és Elizabeth nincs benne, Barbossa Kapitány féllábú, és Penelope Cruz karaktere irritáló, hanem mert nincs semmi újszerű benne.
A Karib tenger kalózai 12 évvel ezelőtt valami újat, valami elképesztően izgalmasat, valami hihetetlen jó karaktereket adott nekünk, megmutatta még, hogy milyen kalózokról álmodozunk. Viccesek, bátrak, helyesek, gonoszak. Szerintem a XXI. század legfélelmetesebb kalóza Davy Jones. Feketeszakáll valahol…Hol kullog Feketeszakáll? Én nem látom.
Ez a rész nem mondom, hogy megcsúfolása az előző filmeknek, de nagyon gyenge folytatása. Remélhetőleg, ha jön a folytatás, akkor egy sokkal jobb történetet, jobb főgonoszt és Jobb Zenéket kapunk.


Népszerű idézetek

Zohanna

György király: -Nyilván ismersz engem.
Jack: -Ismerős az arca… talán megfenyegettem?

szaniko62

Jack Sparrow (Feketeszakállnak): Van róla fogalma milyen nehéz volt elkapni a mocskos disznót? Nem azt a nagyot, a kis négylábút.

hypedne

Captain Teague: I heard where you're headed. The Fountain.
Jack Sparrow: Have you been there?
Captain Teague: Does this face looks like it's been to the Fountain of Youth?
Jack Sparrow: …Depends on the light.

Bogesxd 

Angelica: Mit kerestél egy spanyol zárdában?
Jack: Azt hittem, hogy bordély. Megesik néha.

Janus 

Jack: Ismerik azt az érzést, ami elfog ha egy szikla szélén állok és arra ösztökél, hogy leugorjak? Engem nem fogott el.

hypedne

Jack Sparrow: You know the feeling you get when standing in a high place, the sudden urge to jump… I don't have it.

hypedne

Angelica: Wait! I am with child… yours.
Jack Sparrow: I don't recall that we ever had…
Angelica: You were drunk.
Jack Sparrow: I've actually never been that drunk.

hypedne

Salaman: You're either with us or against us!
Philip: I'm not with you, neither am I against you!
Salaman: [to Jack] Can he do that?
Jack Sparrow: He's religious, I believe it's required.


Folytatása

Összehasonlítás

A Karib-tenger kalózai


Hasonló filmek címkék alapján