Dzsungeltúra (2021) 404

Jungle Cruise
127' · amerikai · akció, kaland, vígjáték, fantasy, családi 12

Disneyland egyik hullámvasútja nyomán készült történet, amiben az utazó számtalan csodás, mágikus, izgalmas és ijesztő helyszínen száguld keresztül.

Képek 9

Szereposztás

Emily BluntLily Houghton
Dwayne JohnsonFrank
Andy NymanSir James Hobbs-Coddington
Sulem CalderonQuila
Jack WhitehallMcGregor Houghton
Édgar RamírezAguirre
Jesse PlemonsJoachim herceg
Paul GiamattiNilo
Veronica FalcónSam kereskedő
David LengelTurista a hajón

További szereplők

Kedvencelte 26

Várólistára tette 144


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Ez jó film lett, jó sokat nevettem rajtuk, izgi és látványos is volt, Dwayne némelyik poénja még tetszett is, bár némelyik erőltetett volt, de a vége totál kiszámítható, hogy így fog majd véget érni, szóval az nem lepett meg, spoiler Egy kicsit azért lehetett volna pörgősebb is, de így is szórakoztató volt. XD McGregort bírtam, tisztára angol sznob volt, ahogy néha viselkedett, olyan kényes, úri fiú, Lily meg az ellentéte, kalandvágyó. :-D Franket is bírtam, meg a cicáját, olyan cuki volt, nekem is kell ilyen. XD A sztori izgalmas, és látványos, bár biztos vannak hibái, néha egy kicsit már túl hosszúnak éreztem, és totál kiszámíthatónak, meg néha lassú lefolyásúnak tűnt, de én így is élveztem. Joachim herceg számomra felejtős volt, nem sok vizet zavart, ahogy Frank ellenségei se.

Yuuko 

Kellemes kikapcsolódás, de semmi extra, engem valahogy egy A múmia és A Karib-tenger kalózai mixre emlékeztetett a felállás meg a fordulatok. Őszintén szólva, már az elején sejteni lehetett mi lesz a vége. A színészek jók voltak, főleg McGregor karakterét bírtam a legjobban.

Haspók 

Nem annyira nekem valóak ezek a filmek, mint néha hiszem, bár nem azt mondom, hogy nem volt elég látványos (néhol azért a CGI nagyon durván látszik), akciódús, izgalmas és a szereplők közti összhang és kémia nem állta meg egészen a helyét, de sajnos a történet teljesen kiszámítható volt, és megint szükségét érezték beleerőltetni a szerelmi szálat is. Szinte nincs olyan (kaland)film már, amiben a két főszereplőnek ne kellene összejönnie. Ez nagyon zavaró tényező számomra, de főként amerikai filmeknél ilyen erőltetett az egész..
Emily Blunt bájos volt,mint mindig, Dwayne Johnson pedig szimpi as hell..Plemons pedig mindig hozza a kötelezőt, egyre inkább kedvelem.

BlackWidow

Kicsit nekem hajazott a Jumanjira Dwayne Johnson miatt.
De amúgy abszolút élvezhető volt és nagyon jó kis kalandos film.
A kedvencem belőle pedig a tigris volt

LoneWolf 

Hiányoznak a minőségi kalandfilmek, de sajnos ezzel sem tört meg nálam a jég. Valahol a Múmiát és a Karib-tenger Kalózait próbálta vegyíteni, hisz az utóbbi franchise első részének egyik fordulatát (spoiler) is megismételte, az összkép mégis legalább oly vérszegény, mint a Jack Sparrow utazásainak legutóbbi felvonásai. A cselekmény klisés és helyenként vontatottabbnak is érződik ez a 2 óra, mint az említett darabok esetében, plusz a CGI valami förtelmesen borzalmas, legyen szó az amúgy aranyos leopárdról, vagy akár a különböző random képességekkel megáldott dzsungelzombikról. A karakterek ugyan tűrhetők, de szintén nem maradandók, plusz MacGregor kb. olyan volt, akár egy brit Jaskier (lásd. Witcher). Mindezek mellett még a poénok többsége is ült számomra, így kissé örülök, hogy ezt pl. nem moziban néztem, mert halálra untam volna magam ezen az erősen közepes, „messziről érződik rajta, hogy Disney” jellegű produktumon, amit talán sokan élvezni fognak, de én biztos nem nézem meg többet.

farkas_niki 

Csodálatos volt a látványvilág, még ha (gondolom) nem is valós képet láttunk. A szereplőket imádtam, Emily Blunt és Dwayne Johnson is szuperül játszott! A történet nagyon tetszett, a történelmi-mitologikus szál is, és a szóviccek is szórakoztatóak voltak.

MrsCumberbatch 

Meg kell mondjam, Dwayne Johnson miatt jobb filmre számítottam. Nem azt mondom, hogy látványosabbra vagy értelmesebbre… Inkább csak… Nem is tudom, mi a jó szó rá. Viccesebbre.

De aztán megláttam Emily Blunt fejét és elvetettem ezt az ötletet… Nincs bajom a színésznővel, de ezt a savanyú arcot látva elvetettem minden elvárásom. És mivel így tettem, azonnal jobban élveztem a filmet. És mivel nem volt már elvárásom, azt kell mondanom, pont azt kaptam, amit vártam.

Picit azért úgy éreztem, nincs meg az egyensúly. Túl komoly és túl mély dolgok voltak benne, amikkel nem foglalkoztak eleget. Ez persze nem hátrány. Aki a történelemről akar tanulni vagy szomorú dolgokkal akar foglalkozni, az ne ez a filmet nézze… Szóval, ez egy vígjáték így nem bánom, hogy nem foglalkoztak túl mélyen egyes dolgokkal, azt viszont bánom, hogy belehozták, mert így tényleg lehet egy kis hiányérzete az embernek.. :/

Coralie 

Egész kellemes kis meglepetés volt, igazi családi mozi, kicsiknek és nagyoknak. A régi idők Disney filmjeit idézte vissza. :) A történet is érdekes, bár láttuk már ezerszer máshol, de nem volt unalmas számomra. Dwayne Johnsonnak jól állt ez a szerep, a szokásos formáját hozta, de őt ezért szeretjük. Nem akarok spoilert írni, de mondhatnám, hogy tudtam, csak nem sejtettem, hogy mi lesz a csavar. :D Volt egy-két elejtett mondat, amiből rá lehetett jönni. Emily Blunt egész jó volt, mint női Indiana Jones. ((Nekem a kötelező PC szál itt túl sok volt és nevetségessé tették a karaktert, nem tudom, ez kinek és miért jó, de tőlem aztán.)) Ahogy többen írták is, a CGI nem lett a legjobb.

Nympha17 

Más is írta itt, szóval ez csak ismétlés lesz: A múmia és a Karib-tenger kalózainak összegyúrt dzsungel változata ez a történet.
Elégé fáradt voltam, mikor megnéztem, talán ezért is tetszettek jobban a kelleténél a béna szóviccek xD A színészeket én kicsit idősnek találtam erre a szerepre, érezhető volt, hogy azért ők játszanak benne, mert nagy nevek és népszerűek ahhoz, hogy még ezt is el lehessen adni velük.
Egy családi mozinak elment, de nem egy olyan többször nézős fajta számomra.

SunflowerSz 

Nekem ez nagyon tetszett :) látványos volt, izgalmas a történet és nagyon hangulatos. Az a jó, hogy a két órás játékidő elég gyorsan elmegy, mert tényleg folyamatosan történik valami. Szerintem a szereplők is jók voltak, szóval kellemes kis kikapcsolódós film volt és a látvány tényleg magárt beszélt :)


Népszerű idézetek

enesbcs 

– Tízért odaviszem élve. Ha holtan hozom vissza, tizenötezer.
– Miért több, ha meghalok?
– Mert akkor cipelnem kéne, az nehezebb hölgyem!

enesbcs 

Betörtél a társasághoz, lopást követtél el, ráadásul tömegközlekedésre kényszerültem.

muznik 

Joachim: Hogy tetszik önnek ez a dzsungül?
McGregor: Bocsánat! Hogy mondja?
Joachim: A dzsungül?
McGregor: Tessék?
Joachim: A dzsungül?
McGregor: Tudná lassabban?
Joachim: A dzsungül?
McGregor: Mondatba foglalná, kérem!
Joachim: A fák, a rovarok, a dzsungül…
McGregor: Aaa, a dzsungel!
Joachim: Igen én is ezt mondtam!
McGregor: Hogyne…

Bogesxd 

mocsárember: Somos asquerosos.
mézember: Habla por ti, eh, yo estoy buenísimo.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján