A világ végén (A Karib-tenger kalózai 3.) (2007) 761

Pirates of the Caribbean: At World's End
169' · amerikai · akció, kaland, vígjáték, fantasy 13 !

2 díj · 10 jelölés

Will Turner és Elizabeth Swann kénytelenek szövetségre lépni egykori ellenségükkel, Barbossa kapitánnyal, hogy kiszabadítsák Jack Sparrow kapitányt. Jacket az elátkozott Davy Jones tartja fogva, aki a Kelet-Indiai Társaság irányítása alatt áll, és félelmetes hajójával, a Bolygó Hollandival… [tovább]

magyar
angol

Képek 47

Szereposztás

Johnny DeppJack Sparrow
Geoffrey RushBarbossa
Orlando BloomWill Turner
Keira KnightleyElizabeth Swann
Jack DavenportJames Norrington
Bill NighyDavy Jones
Jonathan PryceWeatherby Swann kormányzó
Lee ArenbergPintel
Mackenzie CrookRagetti
Kevin McNallyJoshamee Gibbs

További szereplők

Kedvencelte 203

Várólistára tette 81


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Imádom. Jack Sparrow egyszerűen megunhatatlan, ismételhetetlen, utánozhatatlan, zseniális. Annyira imádom olyan vicces, és az arcmimikája verhetetlen. :D Will Turner állati szexi és még okos is őt is imádom. :D Johnny Deep nagyon jó színész ismételhetetlen zseniális és vicces egy zseni a pasi. Imádom a filmjeit, annyira meggyőző az alakítása. Orlando Bloom-ot szintén imádom nagyon szexi és a filmjei is nagyon jók. Bírom a két pasit nagyon jók a filmben. A film látványos, pörgős, vicces és szórakoztató. Nagyon hű az előtte levő filmekhez. Izgalmas, jó színészek, jó zene mi kellene még? Néha Elizabeth Swann-t földbe döngöltem volna, amiért olyan amilyen, de ő s bírtam néha. Keira Knightley igazán jól alakította Elizabeth-et csak néha nekem túl sok volt belőle.

elentiya 

A második felét eddig még sosem sikerült megnézem, vagy csak nem emlékszem rá, de úgy érzem ez lett a kedvenc részem. :D

Hippoforaccus 

Ez már egy kicsit sötétebb, komorabb hangvételű film, mint az elődei. Közel sem lehet annyit nevetni rajta, mint az első részen. De Johnny még mindig hatalmasat alakít. Bloom és Knightley viszont már csak visszahúzzák a filmet. Nem is csoda, hogy nem vállaltak több szerepet a továbbiakban.

1 hozzászólás
BlackWidow

Sajnos ez a rész már nem nagyon kötött le.
Tetszett, mert hát alapvetően jó volt, csak a végén már egyszerűen nem értettem, hogy miért harcolnak, attól eltekintve, hogy ellenségek, mert mindenkinek kell a hajó meg ilyenek.
Viszont a kedvenc jelenetem, mikor Jack áll a szigeten és egyszerűen eltart neki vagy 2 percig, amíg feldolgozza értetlen képpel, hogy a hajója éppen lábakra kelt, aztán meg hirtelen szaladásnak indul. Azon nevettem egy jót.

NoraMoha

Ezt jobban szerettem a másodiknál egy hajszálnyival. Tetszett, hogy lezértak bizonyos szálakat és azokat nem nyújtják tovább, de már ott van a folytatás a levegőben, ez jó ^^ Látványra talán ez a rész a top, a csata jelenet eszméletlen jó lett, az az egyik kedvencem. Kalandos rész volt ez is rejtélyes véggel, hogy várd a folytatást :D

Popovicsp87 

Jól indul, de aztán olyan lejtmenetet produkál, amire nem számítottam.
Indokolatlanul hosszú, és a történetben többet kavarnak, mint egy Barátok közt évadban összesen. A végére már egyáltalán nem tudtam követni, hogy ki miért küzd.
A szerelmi háromszög szerintem baromira erőltetett.
De a legnagyobb kérdőjel, Davy Jones.
spoiler
spoiler
Úgy érzem, hogy a büdzsé egy jelentős része a színészekre ment el. Itt van Chow Yun Fat és Keith Richards.
Az a baj, hogy úgy érzem szerették volna még monumentálisabbra kihozni a lezárást, de így csak nagyobb lett, több nem.
Csalódás, az első etap közelébe sem ér. :(

Mentavirág

Akkor láttam először és utoljára, mikor kijött a film, így mondanom sem kell, nem sok maradt meg belőle. Érdekes is volt így újranézni, mert szinte teljesen újnak hatott. Ugyanúgy vicces, izgalmas, lebilincselő, mint a többi, bár azért Will és Elizabeth sorsa elég keserédes. (Erre emlékszem is, hogy ez nem tetszett benne annak idején, most azért valamivel jobban fogadtam.) Durva, mert arra sem emlékeztem, hogy ebben már fény derül a fiatalság forrására. Tetszett, mert úgy érzem, hogy ezzel nemcsak befejeztek egyes szálakat, de tökéletesen helyet adtak a folytatásnak is.

lilla_csanyi

Rettenetesen untam, a bazi nagy nőn ("istennő") konkrétan felröhögtem, mert eszembe jutott a „Hé haver, hol a kocsim?” című alkotás hasonló jelenete. Az egyetlen pozitívum, amit felfedeztem benne, az az, hogy egyszerre több Johnny Depp is látható volt benne. :D

duracell

Nagyon furcsa, de ha jobban belegondolok, életemben talán másodszor láttam ezt a filmet, pedig nagy rajongója vagyok a Karib-tenger kalózainak, no meg az első résznek. Természetesen (ahogy az lenni szokott) csak a legvégére emlékeztem belőle, úgyhogy egészen odáig szinte minden „újdonság” volt. A végével még most sem vagyok 100%-ig kibékülve, viszont sok minden értelmet nyert. Egyértelműen Davy Jones és Kalüpszó története viszik a prímet, ebből már semmi sem rémlett, és nagyon jól felépített ez a rész. Tetszett kettejük közös dallama, egyszerűen gyönyörű volt, és ötletesen folyamatosan visszatért az egész részben. Tetszettek Elizabeth kalózruhái, és úgy általában a cselekmény is. Már nem emlékeztem, hogy Davy Jones spoiler, de így már nem haragszom annyira, hogy spoiler. És a végén utalás is van a következő részre, ez milyen jó már! :D Tetszés szempontjából vagy osztott helyen van a negyedik résszel, vagy harmadik helyen, nehéz a döntés. Ha a másodikat nem is, ezt a részt biztos újra szeretném nézni a közeljövőben.


Népszerű idézetek

Theana 

Jack: Ki mentett meg azért, mert hiányoztam neki?
(Páran felemelik a kezüket/mancsukat.)
Jack: Megyek a híveim közé!
Sao Pheng: Sajnálom, Jack, de van egy régi barát, aki szeretne látni…
Jack: Nem biztos, hogy túlélek még egy baráti találkozást…

Mentavirág

Teague kapitány: Nem az a lényeg, hogy örökké élsz-e, Jackie. A trükk az, hogy önmagad maradj. Örökké.

2 hozzászólás
szaniko62 

Jack Sparrow: Otthagytam a világot egy pillanatra, és tessék, máris kitör a káosz.

Mentavirág

Will Turner: Nincs veszett ügy, míg akad csak egy bolond is, aki küzd érte.

szaniko62 

Jack Sparrow: Gondolja azt, hogy egy rossz álom vagyok. Én is azt teszem.


Folytatása

Összehasonlítás

A Karib-tenger kalózai


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján