Smaug pusztasága (A hobbit 2.) (2013) 496

The Hobbit: The Desolation of Smaug
161' · amerikai, új-zélandi · kaland, fantasy 12

2 díj · 5 jelölés

Zsákos Bilbó, a varázsló Gandalf és a Tölgypajzsos Thorin vezette tizenhárom törp folytatja útját a Magányos Hegyhez, hogy visszaszerezzék Erebort, a törpök mágikus királyságát, ahol most a gonosz sárkány, Smaug az úr. A Ködhegységen túljutva a Bakacsinerdő felé indulnak, ám Gandalf elválik… [tovább]

magyar
angol

Képek 11

Szereposztás

Martin FreemanZsákos Bilbó
Ian McKellenGandalf
Richard ArmitageTölgypajzsos Thorin
Lee PaceThranduil
Orlando BloomLegolas
Evangeline LillyTauriel
Luke EvansBard / Girion
Mikael PersbrandtBeorn
Stephen FryTóváros ura
Ken StottBalin

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 129

Várólistára tette 90


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Szeretem ezt a részt is, bár elnyújtottnak érzem. Azt nem mondanám, hogy itt-ott untam, mert annyira beszippant az univerzum, hogy akkor is élvezném, ha csak a tájat kéne benne bámulni és nem történne semmi, ráadásul ez kifejezetten izgalmas és érdekes film, de valamiért nincs rám akkora hatással, mint az első. A szereplőket továbbra is kedvelem és érdemes megnézni eredeti hanggal is. A látvány és a zene kiváló, viszont a romantikus szál nekem nem jött be.

pvik13 

Najóó..Egyszerűen nehéz szavakba önteni ami itt történik xd Nagyon látványos, fordulatos volt számomra. Imádom Smaugot már most az hótziher :DD Kiváncsi vagyok ezután most mi következik :D

Sister 

Roppant izgalmas, sodró lendületű folytatás a Smaug pusztasága. Minden újranézéskor ugyanúgy magával ragad, szóval tudhat valamit. :)

Ezúttal a történet is jobban pörög, a látvány még elképesztőbb és régen látott, vagy épp teljesen új karakterekkel is megismerkedünk. A helyszínek láttán most azonnal fognám a hátizsákom, és útra kelnék egy új-zélandi túrára. Ezek a hegyek és tavak, erdők-mezők! Varázslatosak! A zene csodás, Howard nagyon odatette magát, a színészi játék is tökéletes. A romantikus szál ugyan kissé kilóg a történetből, de engem nem zavart különösebben. Benedict Cumberbatch Smaug megformálását külön is ki kell emelnem – szerintem hihetetlen, ahogy átlényegült a hatalmas sárkánnyá. A vége csúúúúnya függővég, emlékszem, anno nagyon bosszantott, hogy itt vágták el a történetet. Viszont Ed Sheeran száma kissé kárpótolt emiatt . :)

justafangirl

Hogy a jó istenben lehetett itt abbahagyni??
Sokkal izgalmasabb, mint az első része, nekem jobban is tetszett. Látványilag hihetetlenül gyönyörű volt, a szereplők pedig szintén fantasztikusak voltak. Smaugot és Legolast imádom. :DD

Negative_Singularity 

Más volt egy kicsit a hangulata, mint az előzőnek, ami vegytiszta GyU érzés volt, de nem tett neki rosszat. Ez egy kibővített világelképzelés volt, aminek csak a főszála és főszereplői voltak hűek a könyvhöz (Legolast meg sem említik benne, stb), de ez sem ártott neki, sőt: a plusz jelenetekkel és szereplőkkel elkerülték azt a kínos érzetet, hogy feleslegesen húzták ilyen hosszúra a Hobbitot.
Engem még a szerelmi szál sem zavart, épp annyit tettek bele, ami még nem kellemetlenül romantikus. A sok akciójelenet közt elbírta ezt a film, és különben sem volt belőle sok rész.
Szó mi szó, kicsit mozgalmasabb volt, mint az eddigi filmek (igen, képtelen vagyok nem egy nagy egészként nézni a GyU trilógiával), de semmit nem veszített az Egy gyűrű világának varázsából.
Egyébként a sárkányt sajnáltam, és ismerve a sorsát sajnálni is fogom (ha egy állat beszél, akkor én már vele vagyok), Orlando Bloom pedig még mindig jól hozza a fiatal Legolast idősebben is :D

Rekaboni

Ez az a rész, amin átmegyek fangirlbe, mert tündék, Tóváros, Bakacsin-erdő, Beorn, Bard, Radagast, Smaug, az összes kedvencem feltűnik. Sajnálom, hogy elrontották egy felesleges női karakterrel, akinek semmi keresnivalója a történetben és még egy gagyi szerelmi háromszöggel is megspékelték. Mindezek ellenére ez a kedvenc részem az új trilógiából, bár ez nem a film, hanem a könyv miatt alakult így. Nem értem minek kellett mindenáron beleszuszakolni egy női karaktert, ha a könyvben sem volt és az is teljesen jó volt így. Persze, persze, értem, kedvezni kellett a feministáknak, remélem örülnek neki.
Minden hibája ellenére ennek a filmnek is örök helye van a szívemben.

Evelena

Nekem ez a rész tetszett a legjobban a három közül. A csatajelenetek látványosak, amit Legolas művel az egész egyszerűen elképesztő. (Még mindig Legolas a legnagyobb kedvenc nálam.)
A második részre rájöttek a film készítői, hogy ha Aidan Turner benne van egy filmben, oda kell hölgyemény is.
Szóval van a filmben szereplő az Outlanderből, a Muskétásokból, a Poldarkból, az Észak és Délből. De mindezt olyan briliáns jelmezekkel párosítva, hogy végig azt találgattuk filmnézés közben, hogy ki honnan ismerős.
Színesebb film, mint az első, sokszor izgalmas, a hordós ötlet nagyon tetszett.
Aztán úgy ért véget, hogy muszáj volt rögtön nézni a folytatását.

bkata12 

Erről is sok rosszat hallottam. „Két és fél óranyi diskurzus egy sárkánnyal.” Excuse me?
Nagyon izgalmas volt ez a rész is, az isten áldja, aki Luke Evanst beválogatta, imádom. *-*
Viszont sajnos szinkronnal néztem, ezért Benedict Cumberbatch nekem kimaradt, amit sose fogok elmondani az egyik barátnőmnek. :D :(

Lunemorte 

Sokkal jobb, izgalmasabb, látványosabb, mint az előző rész. Ráadásul ez a Bard és Thranduil nagyon szimpatikusak…

Rahenys 

Jobban tetszett, mint az első rész, kevésbé, mint a harmadik.
A bakacsinerdei pókoktól még mindig kiráz a hideg, nagy önuralom kell, hogy azalatt a pár perc alatt nyugton maradjak, mikor szerepelnek a filmben.
Gloin és Legolas párbeszédekor önkéntelenül is mosolyognom kellett, mikor szóba került Gimli. Vajon hatvan év múltán Legolas emlékezett rá, hogy egykor elfogta a legjobb barátja apját? Ez még sose jutott eszembe.
Thranduilról ódákat tudnék zengeni, a koronája és a szeme különösen tetszik. :'D Illetve, mikor egy suhintással levágja az ork fogoly fejét. Végülis tényleg szabadon engedte. :'D
Kili és Tauriel aranyosak voltak, különösen élveztem nézni Legolas féltékeny arcát. pedig szeretem őt is
Itt látszik meg igazán, hogy Bilbó igenis hasznos, hisz ha ő nem lett volna, pók vacsoraként végzik a törpök. persze a tündék is sokat segítettek Majd kiszabadította őket Thranduiltól is.
Tóváros ura elképesztően idegesítő ember, ahogy Alfrid is. Ezt inkább nem is ragozom tovább.
Thorin pedig igazán félretehette volna a nézeteltérését a tündekirállyal szemben, sok galibát elkerülhettek volna vele, illetve annyi arany van abban a hegyben, hogy észre se vette volna azt a mennyiséget, amit Thranduil kapott volna.
A végére pedig Smaugot hagytam. Hát nem elképesztően aranyos? ^^

4 hozzászólás

Népszerű idézetek

Sydney 

Legolas: Ez kicsoda? A bátyád?
Glóin: Ő ott a feleségem.
Legolas: És mi ez a szörnyű teremtmény? Egy törp torzszülött?
Glóin: A kisfiam, Gimli.

5 hozzászólás
ChöppMoly

– Bilbó!
– Igen.
– Ha véletlenül lenne egy élő sárkány odalent… Fel ne ébreszd!

Rekaboni

Thorin: Mellettünk a helyed!
Fili: Az öcsém mellett a helyem!

Rahenys 

Legolas: Azt ígérted elengeded.
Thranduil: Azt tettem. Elengedtem a nyomorult fejét a szerencsétlen válláról.

Victorious

Legolas: [Looking at two pictures in a locket that he has confiscated from Gloin. The picture on the left has a long thick beard] Who is this? Your brother?
Gloin: That is my wife!
Legolas: [Looking at the infant in the other picture] And who is this horrid creature? A goblin mutant?
Gloin: That is my wee lad, Gimli!

Rahenys 

Thranduil: Ilyen a gonosz természete. Odakint, a világ végtelen tudatlanságában gyűlik és terjed. Egy árnyék, mely a sötétségben nő, egy álmatlan rosszakarat, mely oly fekete, mint az éj közelgő fala. Mindig is ilyen volt…és soha nem is lesz más. Idővel minden mocskos dolog felszínre tör.


Folytatása

Összehasonlítás

A hobbit


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján