Smaug pusztasága (A hobbit 2.) (2013) 677

The Hobbit: The Desolation of Smaug
161' · amerikai, új-zélandi · kaland, fantasy 12

2 díj · 5 jelölés

Zsákos Bilbó, a varázsló Gandalf és a Tölgypajzsos Thorin vezette tizenhárom törp folytatja útját a Magányos Hegyhez, hogy visszaszerezzék Erebort, a törpök mágikus királyságát, ahol most a gonosz sárkány, Smaug az úr. A Ködhegységen túljutva a Bakacsinerdő felé indulnak, ám Gandalf elválik… [tovább]

magyar
angol

Képek 11

Szereposztás

Martin FreemanZsákos Bilbó
Ian McKellenGandalf
Richard ArmitageTölgypajzsos Thorin
Lee PaceThranduil
Orlando BloomLegolas
Evangeline LillyTauriel
Luke EvansBard / Girion
Mikael PersbrandtBeorn
Stephen FryTóváros ura
Ken StottBalin

További szereplők

Kedvencelte 170

Várólistára tette 97


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Ez a része is tetszett, látványos volt és, egy két jelenete nagyon vicces volt, spoiler Azokon jókat nevettem, amennyire tudtam fájós, zsibbadt feldagadt arccal. XD Bilbót nagyon bírom, és Kili, Filit meg a többi törpöt, na meg Szürke Gandalfot. :-D Legolas pedig nagyon szexi. ❤ Tauriel is szimpatikus volt, és a karaktere baromi jó volt. Szórakoztató volt, izgalmas és nagyon látványos kalandok voltak, fordulatos, pörgős cselekmények amit, végig nagyon élveztem az egészet. :-) Megint a bővített változatát néztem meg, a szereplők nagyon jók, és a sztori is tetszett. :-D Most már nagyon kíváncsi vagyok a harmadik részre is. :-)

2 hozzászólás
Nihilchan 

Szeretem ezt a részt is, bár elnyújtottnak érzem. Azt nem mondanám, hogy itt-ott untam, mert annyira beszippant az univerzum, hogy akkor is élvezném, ha csak a tájat kéne benne bámulni és nem történne semmi, ráadásul ez kifejezetten izgalmas és érdekes film, de valamiért nincs rám akkora hatással, mint az első. A szereplőket továbbra is kedvelem és érdemes megnézni eredeti hanggal is. A látvány és a zene kiváló, viszont a romantikus szál nekem nem jött be.

Netta88 

Ez a rész már sokkal jobban tetszett, mint az előző. A tündék is megjelentek, akik amúgyis nagy kedvenceim, és egy pici szerelmi szál is helyet kapott, aminek még inkább örültem. A látvány most is gyönyörű, a cselekmény pedig izgalmas, és persze ebből a filmből sem maradhattak ki a görény szereplők, mint a Tóváros ura és annak talpnyalója.

MrsCumberbatch 

Nem vagyok sárkány-mániás, de egyértelműen Smaug miatt ez a kedvenc részem. Ahogy ott tekergett a kincsek között, Bilbó meg csúszkált, nem tudta, hogy álljon… Imádtam. Na meg nyilván az is sokat dob rajta, hogy Benedict adja a hangját. Mondjuk azért elégedetlen vagyok hogy csak a végén térünk ki rá…

pvik13 

Najóó..Egyszerűen nehéz szavakba önteni ami itt történik xd Nagyon látványos, fordulatos volt . Imádom Smaugot már most az hótziher :DD

Sister

Roppant izgalmas, sodró lendületű folytatás a Smaug pusztasága. Minden újranézéskor ugyanúgy magával ragad, szóval tudhat valamit. :)

Ezúttal a történet is jobban pörög, a látvány még elképesztőbb és régen látott, vagy épp teljesen új karakterekkel is megismerkedünk. A helyszínek láttán most azonnal fognám a hátizsákom, és útra kelnék egy új-zélandi túrára. Ezek a hegyek és tavak, erdők-mezők! Varázslatosak! A zene csodás, Howard nagyon odatette magát, a színészi játék is tökéletes. A romantikus szál ugyan kissé kilóg a történetből, de engem nem zavart különösebben. Benedict Cumberbatch Smaug megformálását külön is ki kell emelnem – szerintem hihetetlen, ahogy átlényegült a hatalmas sárkánnyá. A vége csúúúúnya függővég, emlékszem, anno nagyon bosszantott, hogy itt vágták el a történetet. Viszont Ed Sheeran száma kissé kárpótolt emiatt . :)

Rekaboni 

Ez az a rész, amin átmegyek fangirlbe, mert tündék, Tóváros, Bakacsin-erdő, Beorn, Bard, Radagast, Smaug, az összes kedvencem feltűnik. Sajnálom, hogy elrontották egy felesleges női karakterrel, akinek semmi keresnivalója a történetben és még egy gagyi szerelmi háromszöggel is megspékelték. Mindezek ellenére ez a kedvenc részem az új trilógiából, bár ez nem a film, hanem a könyv miatt alakult így. Nem értem minek kellett mindenáron beleszuszakolni egy női karaktert, ha a könyvben sem volt és az is teljesen jó volt így. Persze, persze, értem, kedvezni kellett a feministáknak, remélem örülnek neki.
Minden hibája ellenére ennek a filmnek is örök helye van a szívemben.

elentiya

Hogy a jó istenben lehetett itt abbahagyni??
Sokkal izgalmasabb, mint az első része, nekem jobban is tetszett. Látványilag hihetetlenül gyönyörű volt, a szereplők pedig szintén fantasztikusak voltak. Smaugot és Legolast imádom. :DD

Negative_Singularity

Más volt egy kicsit a hangulata, mint az előzőnek, ami vegytiszta GyU érzés volt, de nem tett neki rosszat. Ez egy kibővített világelképzelés volt, aminek csak a főszála és főszereplői voltak hűek a könyvhöz (Legolast meg sem említik benne, stb), de ez sem ártott neki, sőt: a plusz jelenetekkel és szereplőkkel elkerülték azt a kínos érzetet, hogy feleslegesen húzták ilyen hosszúra a Hobbitot.
Engem még a szerelmi szál sem zavart, épp annyit tettek bele, ami még nem kellemetlenül romantikus. A sok akciójelenet közt elbírta ezt a film, és különben sem volt belőle sok rész.
Szó mi szó, kicsit mozgalmasabb volt, mint az eddigi filmek (igen, képtelen vagyok nem egy nagy egészként nézni a GyU trilógiával), de semmit nem veszített az Egy gyűrű világának varázsából.
Egyébként a sárkányt sajnáltam, és ismerve a sorsát sajnálni is fogom (ha egy állat beszél, akkor én már vele vagyok), Orlando Bloom pedig még mindig jól hozza a fiatal Legolast idősebben is :D

Popovicsp87 

Sokkal komolyabban veszi magát, mint az előzmény és ügyesen kapcsolódik A Gyűrűk Urához.
Az új karakterek jók bár nem mindegyik ad a történethez.
A CGI olyan felemás, van ami nagyon jól néz ki, de máshol olyan az egész, mint egy videójátékban. Legolas visszatért, de rajta például látszik a „dolgozás”, nem emberszerű az arca és egy gyilkológép.
Nagyon kíváncsi leszek a végére.


Népszerű idézetek

Sydney 

Legolas: Ez kicsoda? A bátyád?
Glóin: Ő ott a feleségem.
Legolas: És mi ez a szörnyű teremtmény? Egy törp torzszülött?
Glóin: A kisfiam, Gimli.

5 hozzászólás
Wanda

Legolas: Azt ígérted elengeded.
Thranduil: Azt tettem. Elengedtem a nyomorult fejét a szerencsétlen válláról.

ChöppMoly

– Bilbó!
– Igen.
– Ha véletlenül lenne egy élő sárkány odalent… Fel ne ébreszd!

Rekaboni 

Thorin: Mellettünk a helyed!
Fili: Az öcsém mellett a helyem!

Victorious 

Legolas: [Looking at two pictures in a locket that he has confiscated from Gloin. The picture on the left has a long thick beard] Who is this? Your brother?
Gloin: That is my wife!
Legolas: [Looking at the infant in the other picture] And who is this horrid creature? A goblin mutant?
Gloin: That is my wee lad, Gimli!

Wanda

Thranduil: Ilyen a gonosz természete. Odakint, a világ végtelen tudatlanságában gyűlik és terjed. Egy árnyék, mely a sötétségben nő, egy álmatlan rosszakarat, mely oly fekete, mint az éj közelgő fala. Mindig is ilyen volt…és soha nem is lesz más. Idővel minden mocskos dolog felszínre tör.


Folytatása

Összehasonlítás

A hobbit


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján