Smaug pusztasága (A hobbit 2.) (2013) 368

The Hobbit: The Desolation of Smaug
161' · amerikai, új-zélandi · kaland, fantasy 12

2 díj · 5 jelölés

Zsákos Bilbó, a varázsló Gandalf és a Tölgypajzsos Thorin vezette tizenhárom törp folytatja útját a Magányos Hegyhez, hogy visszaszerezzék Erebort, a törpök mágikus királyságát, ahol most a gonosz sárkány, Smaug az úr. A Ködhegységen túljutva a Bakacsinerdő felé indulnak, ám Gandalf elválik… [tovább]

magyar

Képek 9

Szereposztás

Martin FreemanZsákos Bilbó
Ian McKellenGandalf
Richard ArmitageTölgypajzsos Thorin
Lee PaceThranduil
Orlando BloomLegolas
Evangeline LillyTauriel
Luke EvansBard / Girion
Mikael PersbrandtBeorn
Stephen FryTóváros ura
Ken StottBalin

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 86

Várólistára tette 78


Kiemelt értékelések

pvik13 

Najóó..Egyszerűen nehét szavakba önteni ami itt történik xd Nagyon látványos, fordulatos volt számomra. Imádom Smaugot már most az hótziher :DD Kiváncsi vagyok ezután most mi következik :D

justafangirl

Hogy a jó istenben lehetett itt abbahagyni??
Sokkal izgalmasabb, mint az első része, nekem jobban is tetszett. Látványilag hihetetlenül gyönyörű volt, a szereplők pedig szintén fantasztikusak voltak. Smaugot és Legolast imádom. :DD

Sister

Roppant izgalmas, sodró lendületű folytatás a Smaug pusztasága. Minden újranézéskor ugyanúgy magával ragad, szóval tudhat valamit. :)

Ezúttal a történet is jobban pörög, a látvány még elképesztőbb és régen látott, vagy épp teljesen új karakterekkel is megismerkedünk. A helyszínek láttán most azonnal fognám a hátizsákom, és útra kelnék egy új-zélandi túrára. Ezek a hegyek és tavak, erdők-mezők! Varázslatosak! A zene csodás, Howard nagyon odatette magát, a színészi játék is tökéletes. A romantikus szál ugyan kissé kilóg a történetből, de engem nem zavart különösebben. Benedict Cumberbatch Smaug megformálását külön is ki kell emelnem – szerintem hihetetlen, ahogy átlényegült a hatalmas sárkánnyá. A vége csúúúúnya függővég, emlékszem, anno nagyon bosszantott, hogy itt vágták el a történetet. Viszont Ed Sheeran száma kissé kárpótolt emiatt . :)

Rekaboni

Ez az a rész, amin átmegyek fangirlbe, mert tündék, Tóváros, Bakacsin-erdő, Beorn, Bard, Radagast, Smaug, az összes kedvencem feltűnik. Sajnálom, hogy elrontották egy felesleges női karakterrel, akinek semmi keresnivalója a történetben és még egy gagyi szerelmi háromszöggel is megspékelték. Mindezek ellenére ez a kedvenc részem az új trilógiából, bár ez nem a film, hanem a könyv miatt alakult így. Nem értem minek kellett mindenáron beleszuszakolni egy női karaktert, ha a könyvben sem volt és az is teljesen jó volt így. Persze, persze, értem, kedvezni kellett a feministáknak, remélem örülnek neki.
Minden hibája ellenére ennek a filmnek is örök helye van a szívemben.

Evelena

Nekem ez a rész tetszett a legjobban a három közül. A csatajelenetek látványosak, amit Legolas művel az egész egyszerűen elképesztő. (Még mindig Legolas a legnagyobb kedvenc nálam.)
A második részre rájöttek a film készítői, hogy ha Aidan Turner benne van egy filmben, oda kell hölgyemény is.
Szóval van a filmben szereplő az Outlanderből, a Muskétásokból, a Poldarkból, az Észak és Délből. De mindezt olyan briliáns jelmezekkel párosítva, hogy végig azt találgattuk filmnézés közben, hogy ki honnan ismerős.
Színesebb film, mint az első, sokszor izgalmas, a hordós ötlet nagyon tetszett.
Aztán úgy ért véget, hogy muszáj volt rögtön nézni a folytatását.

Lunemorte 

Sokkal jobb, izgalmasabb, látványosabb, mint az előző rész. Ráadásul ez a Bard és Thranduil nagyon szimpatikusak…

csartak

A látvány orgia folytatódik, Smaugot nagyot odarakták. A helyszínek és a jelmezek gyönyörűek. Még több a kaland, mint az első részben. Viszont el lehet benne merülni, nem is tűnt fel milyen hosszú.

Honey_Fly 

Ed Sheeran vajon hogyan jutott az alkotók eszébe a végefőcímhez? Na mindegy, még mindig jobb, mint a Spectre főcíme. Természetesen nagyon látványos film volt tele monumentális képekkel, ebben nem volt semmi meglepő, nagyon szívesen gyönyörködtem a tájban, az épületekben és a szobrokban. Még inkább mesés, mint az első rész. Tetszettek a csatajelenetek, ahogy a tündék táncolva kaszabolják a rusnya orkokat. És hát milyen kis kedves dolog ez a rhománsz benne. A tündéknek pedig lehet érzékenyítő tréningre menni, hogyan érdeklődjünk más családja felől. Micsoda pökhendi banda. Sárkány pajtás kicsit sokat dumál, de nézzük el neki, sokat volt egyedül. Örülök, hogy nem moziban láttam, mert ha egy évet kellett volna várnom az utolsó részre, nem lettem volna nagyon boldog.

6 hozzászólás
Stone 

Itt a valódi itt a fű sárkány ellen sárkányfű. Persze ez itt egy hobbitka, aki be van tojva, de közben irtó bátor, még értelmes beszélgetést is le bír folytatni egy ekkora beastyvel, mint Smaug. A félhülyék kirándulása az erdőben, mindenki gombát evett, a pókok meg kifejezetten terápiás jellegűek. Van egy-pár meg-nem-értett tünde, ki ebből ki abból kifolyólag, és még lomantikázhatunk is. Azt hiszem itt már teljesen elkanyarodtunk a könyvtől, de mint írtam párszor, nem számított. Ez is sok-helyszínes, hol Jackson, hol Serkis rendez, meló meló meló… és akkor várni kellett egy évet a befejezésre, ami…


Népszerű idézetek

Sydney 

Legolas: Ez kicsoda? A bátyád?
Glóin: Ő ott a feleségem.
Legolas: És mi ez a szörnyű teremtmény? Egy törp torzszülött?
Glóin: A kisfiam, Gimli.

5 hozzászólás
Rekaboni

Thorin: Mellettünk a helyed!
Fili: Az öcsém mellett a helyem!

BookOwl 

Legolas: [Looking at two pictures in a locket that he has confiscated from Gloin. The picture on the left has a long thick beard] Who is this? Your brother?
Gloin: That is my wife!
Legolas: [Looking at the infant in the other picture] And who is this horrid creature? A goblin mutant?
Gloin: That is my wee lad, Gimli!

ChöppMoly

– Bilbó!
– Igen.
– Ha véletlenül lenne egy élő sárkány odalent… Fel ne ébreszd!


Folytatása

Összehasonlítás

A hobbit


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján