Alice Csodaországban (Alice Csodaországban 1.) (2010) 702

Alice in Wonderland
108' · amerikai · kaland, fantasy, rejtély 12

8 díj · 18 jelölés

Alice tizenkilenc éves, felnőtt lány. Férjhez akarják adni, ám egyetlen porcikája sem kívánja, hogy a csúnya, ellenszenves fiatalemberhez menjen hozzá. Szerencsére a lánykérést megzavarja a Fehér Nyúl felbukkanása. Alice persze utána iramodik, és hamarosan újra annál a bizonyos üregnél találja… [tovább]

angol

Képek 28

Szereposztás

Mia WasikowskaAlice Kingsley
Johnny DeppKalapos
Helena Bonham CarterVörös Királynő
Anne HathawayFehér Királynő
Stephen FryVigyori úr (hang)
Michael SheenNyalka Nyúl (hang)
Matt LucasTutyika / Mutyika
Alan RickmanBölcselő (hang)
Crispin GloverKőr Bubi
Christopher LeeSárkánygyík (hang)

További szereplők

Kedvencelte 151

Várólistára tette 175


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Ó, hogy én balga miért hagytam ezt a filmet veszni? Ez idáig egyszer sem láttam, de halottam már róla, csak sosem néztem meg. És ez nagyon nagy hiba volt. Nagyon élveztem az egész filmet, és tetszett a látvány, Johnny Deep eszméletlenül jól játszotta a bolond Kalapost, és nekem nagyon bejött. Vicces volt, izgalmas, élvezhető, szórakoztató, látvány mindent vitt az tuti. A szereplők is jókor léptek be a képbe, és mindegyik nagyon tetszett, még a főgonosz Vörös királynőt is bírtam, és a Fehér királynőt is, Vigyori úrt, a Fehér nyuszit, Hőscincért, Bölcselőt, és nem utolsó sorban Alice-t, bár az elején elég naiv volt, hogy csak álom az egész, pedig nem volt az. :-D De az ő szerepe is nagyon jó volt, ő volt a legfehérebb mind közül ez egyből feltűnt nekem az arca tök sápadt volt. :-D Még engem is teljesen elvarázsolt, pedig most láttam először, és nem is utoljára, mert tuti újra fogom majd nézni, és jókat is kuncogtam rajta. :-) Kalapos tánca valami eszméletlen volt, imádtam, és imádom Johnny Deep-et is. :-) ❤ Kíváncsi vagyok a második részre is, remélem az is ugyanilyen jó, mint ez. :-D Mindenkinek csak ajánlani tudom. :-)

4 hozzászólás
Yuuko 

A második filmet többször láttam, de ezt még valahogy nem. Igazából tetszett, a látvány is jó volt, Johnny Depp szinte felismerhetetlen, de még mindig a legjobb szereplő, Mia Wasikowskát legutóbb a Bíborhegyben láttam, ott is hasonló karaktert alakított (csak idősebb változatban), és itt is kicsit idegesített. Sajnos néha eluntam magam rajta, de egyébként nem volt rossz film.

kitti0824

„Nem lehet, hogy megőrültem?”
„De, lehetséges! Őrült vagy, dilis, félkegyelmű…de elárulok egy titkot. A legkiválóbbak azok!”

Szerintem jogosan került fel a címkék közé az 'elmebetegség' jelző :D De minden őrültsége ellenére, szerintem ez a film zseniális! *-* Sokkal jobban tetszik, mint a mese:)

Nihilchan 

Sosem szerettem Alice történetét, de nagyon kíváncsi voltam a filmre, hiszen az alapanyag pont annyira őrült, mint maga Tim Burton. A casting teljesen rendben volt, a látvány sokszor nagyon tetszett, de valamiért mégsem tudtam igazán élvezni a filmet és Alice is kegyetlenül irritált. Nem hosszú film, de annak éreztem.

sofiasaymun 

Tetszett a groteszk látványvilág, de maga a történet az már nem annyira.

1 hozzászólás
Lady_Hope

Még emlékszem, anno moziban is láttuk, és nagyon tetszett. Újra kellett nézzem, mert sajnos semmire sem emlékeztem belőle. A képi világa néhol kicsit egysíkú, ezzel a nagy összevisszasággal (oximoron) de szórakoztató történet, tetszett, hogy egy kicsit a múlt is beékelődött. Libabőrös lettem attól a résztől.
Remek bölcsességek vannak benne, és felettébb szórakoztató lett. :)

Mentavirág

Örök kedvenc, már csak azért is, mert az első 3D moziélményem köszönhetem ennek a filmnek. ♥ Emlékszem, milyen izgatottan ültünk be rá a testvéremmel, előző nap „bemelegítésnek” még a mesét is megnéztük. :) Teljesen elkápráztatott, első nézésre beleszerettem. Imádom benne a történetet, a szereplőket, a kedvenc Alice-es filmem, a korábbi kedvenc színészeim mellett pedig új csillagra bukkantam Mia személyében, akinek azóta is követem a munkásságát. Szóval sokat köszönhetek ennek a filmnek, azt hiszem nyugodtan kijelenthetem (bár ezzel talán nem leszek népszerű), hogy a kedvenc Tim Burton alkotásom. :)

liliannahorvath

Sajnos nekem ez most kivételesen de nem jött be.:(
Pedig én szeretem Alice történetét és a klasszikus Disney változat is közel áll hozzám.
De sajnos ez valahogy nekem nem volt az igazi (?) hiába volt tele fantasztikus színészekkel.
Eléggé groteszk volt az egész és persze ez Tim Burton stílusa…de hááááááát nem tudom.
Sajnálom, hogy nekem ez nem tetszett, pedig tényleg szeretni akartam ezt a filmet.:(
Talán majd a 2.rész jobb élmény lesz!

9 hozzászólás
LoneWolf 

Két részletben sikerült csak megnézni, annyira nem kötött most le, de ettől függetlenül rossznak nem mondanám. Mivel ez az első adaptáció, amit láttam a történetből és a könyvet sem olvastam, így viszonyítási alapom nincs, de picit a Narniát juttatta eszembe, csak kisebb tétekkel és jóval kreatívabb látványvilággal. (Mondjuk gondolom itt sok dolog tényleg csupán a lány képzeletében játszódott, és Csodaország több eleme is amolyan elszállt metafora a lelkében folyó dolgokra.) Mia Wasikowska amúgy elbűvölő volt Alice-ként, Vigyori urat és a kutyákat pedig imádtam, ráadásul most Johnny Depp sem irritált, ami nagy szó.
Mivel a film a nagy 3D őrület idején készült, az effektjei már mai szemmel kissé megkoptak, de szerencsére még így is egész korrekt vizuális élményt nyújtott. Nem hiszem, hogy valaha újrázni fogom és a folytatással is várok picit, de ettől függetlenül teljesen megértem, hogy anno miért istenítették annyira.
ui.: A Vörös Királynő „Halál rájuk!”, meg „Halál rá!” felkiáltásaival akár ivós játékot is lehetne űzni. Nincs belőle olyan sok, de talán 10 feles lement volna a végére, ami bőven elég. (Sok is…)

1 hozzászólás
Kemiviki 

Legkedvencebb Alice feldolgozásom. Látványos, érdekes, színes, elborult de pont tökéletesen összeillik minden részlete.
Johnny Depp, Anne Hathaway és Mia Wasikowaska jól alakított, szerintem egyikükre se lehet panasz.
A kedvenc karakterem Vigyori Úr, Kalapos, Fehér Királynő és Alice.


Népszerű idézetek

DeadBite

Néha hat képtelen dolog is eszembe jut reggeli előtt.

Meryl 

Bolond Kalapos: Az Időt elütöttem így megsértődött.

Nocharity 

– Megőrültem?
– Tartok tőle. Teljesen dilis vagy. De elárulok egy titkot: a legkiválóbbak mind azok.

Fancs_118

– Az idő megsértődött, amiért elütöttem és úgy döntött megáll.

GentleRain 

Kalapos: A világ összeomlani készül, de Vigyori legnagyobb gondja a tea.

Lysandra

Tudod mi a különbség a holló és az íróasztal között?

Deirianz

Charles Kingsleigh: You're mad, bonkers, off your head. But I'll tell you a secret. All the best people are.

Negative_Singularity

Vörös Királynő: Igazad volt… a szeretetnél sokkal jobb, ha félnek.

1 hozzászólás
Nocharity 

Bolond Kalapos: Maradhatnál még…
Alíz: Micsoda ötlet! Egy őrült, de csodálatos ötlet. De nem lehet… sok mindent kell még megtudnom, vagy épp megtennem. Meglásd, hamarosan visszatérek.
Bolond Kalapos: El fogsz felejteni.
Alíz: Dehogy foglak! Hogy felednélek? Kalapos, mi a különbség a holló és az íróasztal között?
Bolond Kalapos: Még csak elképzelésem sincsen. Hát jó utat, Alíz!


Folytatása

Összehasonlítás

Alice Csodaországban


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján