Alice Csodaországban (Alice Csodaországban 1.) (2010) 597

Alice in Wonderland
108' · amerikai · kaland, fantasy 12

6 díj · 15 jelölés

Alice tizenkilenc éves, felnőtt lány. Férjhez akarják adni, ám egyetlen porcikája sem kívánja, hogy a csúnya, ellenszenves fiatalemberhez menjen hozzá. Szerencsére a lánykérést megzavarja a Fehér Nyúl felbukkanása. Alice persze utána iramodik, és hamarosan újra annál a bizonyos üregnél találja… [tovább]

Képek 28

Szereposztás

Mia WasikowskaAlice Kingsley
Johnny DeppKalapos
Helena Bonham CarterVörös Királynő
Anne HathawayFehér Királynő
Stephen FryVigyori úr (hang)
Michael SheenNyalka Nyúl (hang)
Matt LucasTutyika / Mutyika
Alan RickmanBölcselő (hang)
Crispin GloverKőr Bubi
Christopher LeeSárkánygyík (hang)

További szereplők

Kedvencelte 135

Várólistára tette 158


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Ó, hogy én balga miért hagytam ezt a filmet veszni? Ez idáig egyszer sem láttam, de halottam már róla, csak sosem néztem meg. És ez nagyon nagy hiba volt. Nagyon élveztem az egész filmet, és tetszett a látvány, Johnny Deep eszméletlenül jól játszotta a bolond Kalapost, és nekem nagyon bejött. Vicces volt, izgalmas, élvezhető, szórakoztató, látvány mindent vitt az tuti. A szereplők is jókor léptek be a képbe, és mindegyik nagyon tetszett, még a főgonosz Vörös királynőt is bírtam, és a Fehér királynőt is, Vigyori úrt, a Fehér nyuszit, Hőscincért, Bölcselőt, és nem utolsó sorban Alice-t, bár az elején elég naiv volt, hogy csak álom az egész, pedig nem volt az. :-D De az ő szerepe is nagyon jó volt, ő volt a legfehérebb mind közül ez egyből feltűnt nekem az arca tök sápadt volt. :-D Még engem is teljesen elvarázsolt, pedig most láttam először, és nem is utoljára, mert tuti újra fogom majd nézni, és jókat is kuncogtam rajta. :-) Kalapos tánca valami eszméletlen volt, imádtam, és imádom Johnny Deep-et is. :-) ❤ Kíváncsi vagyok a második részre is, remélem az is ugyanilyen jó, mint ez. :-D Mindenkinek csak ajánlani tudom. :-)

4 hozzászólás
kitti0824

„Nem lehet, hogy megőrültem?”
„De, lehetséges! Őrült vagy, dilis, félkegyelmű…de elárulok egy titkot. A legkiválóbbak azok!”

Szerintem jogosan került fel a címkék közé az 'elmebetegség' jelző :D De minden őrültsége ellenére, szerintem ez a film zseniális! *-* Sokkal jobban tetszik, mint a mese:)

Szeszj 

Már nem egyszer láttam, de nagyon imádom! :D Olyan különleges és azért vannak benne vicces részek, a szereplők valami zseniálisak, a táj valami rettentően jól meg van csinálva! :D Kicsit bolondos de szerintem ezért valami zseniális! :D Johnny Depp valami zseniálisan játssza a szerepét! :D Mia Wasikowska nekem annyira nem nyerte el a tetszésem, nem rossz színésznő, de voltak fura pillanatai! A különleges dolog árbrázolása valami nagyon jól néz ki, mint a nyúl meg az a nagy macska! :Dhttp://3.bp.blogspot.com/-NHxKhf4sOX8/UpJu5EyxsVI/AAAAA…
Alice ruhája nagyon tetszett! :D http://filmtrailer.hu/wp-content/uploads/alice_csodaors…
Én szívesen többször is megnézem! :D
2018.09.24: Még mindig imádom. Kedvenc Vigyori úr és a Kalapos. Alice ruhái még mindig nagyon szépek! ^-^ http://www.rebelshaven.com/images/costumes/alice/scrap2001.jpg
https://vignette.wikia.nocookie.net/aliceinwonderland/i…

Nihilchan 

Sosem szerettem Alice történetét, de nagyon kíváncsi voltam a filmre, hiszen az alapanyag pont annyira őrült, mint maga Tim Burton. A casting teljesen rendben volt, a látvány sokszor nagyon tetszett, de valamiért mégsem tudtam igazán élvezni a filmet és Alice is kegyetlenül irritált. Nem hosszú film, de annak éreztem.

Lady_Hope

Még emlékszem, anno moziban is láttuk, és nagyon tetszett. Újra kellett nézzem, mert sajnos semmire sem emlékeztem belőle. A képi világa néhol kicsit egysíkú, ezzel a nagy összevisszasággal (oximoron) de szórakoztató történet, tetszett, hogy egy kicsit a múlt is beékelődött. Libabőrös lettem attól a résztől.
Remek bölcsességek vannak benne, és felettébb szórakoztató lett. :)

Lili98

Sajnos nekem ez most kivételesen de nem jött be.:(
Pedig én szeretem Alice történetét és a klasszikus Disney változat is közel áll hozzám.
De sajnos ez valahogy nekem nem volt az igazi (?) hiába volt tele fantasztikus színészekkel.
Eléggé groteszk volt az egész és persze ez Tim Burton stílusa…de hááááááát nem tudom.
Sajnálom, hogy nekem ez nem tetszett, pedig tényleg szeretni akartam ezt a filmet.:(
Talán majd a 2.rész jobb élmény lesz!

9 hozzászólás
MrsCumberbatch 

Érdekes. Mindig szerettem szinte mindent ami mágiával kapcsolatos, de Alice rajzfilmjét sose bírtam megnézni. Rémlik belőle valami és hogy kapcsoltam ki. Szóval eme gyermeki traumának köszönhetően sokáig vártam a film változat megnézésével… De nem lett túl rossz.

Mentavirág

Örök kedvenc, már csak azért is, mert az első 3D moziélményem köszönhetem ennek a filmnek. ♥ Emlékszem, milyen izgatottan ültünk be rá a testvéremmel, előző nap „bemelegítésnek” még a mesét is megnéztük. :) Teljesen elkápráztatott, első nézésre beleszerettem. Imádom benne a történetet, a szereplőket, a kedvenc Alice-es filmem, a korábbi kedvenc színészeim mellett pedig új csillagra bukkantam Mia személyében, akinek azóta is követem a munkásságát. Szóval sokat köszönhetek ennek a filmnek, azt hiszem nyugodtan kijelenthetem (bár ezzel talán nem leszek népszerű), hogy a kedvenc Tim Burton alkotásom. :)

Kemiviki 

Legkedvencebb Alice feldolgozásom. Látványos, érdekes, színes, elborult de pont tökéletesen összeillik minden részlete.
Johnny Depp, Anne Hathaway és Mia Wasikowaska jól alakított, szerintem egyikükre se lehet panasz.
A kedvenc karakterem Vigyori Úr, Kalapos, Fehér Királynő és Alice.

Valentine_Wiggin 

Kínos helyzet, úgy mentem el a moziba a második részre, hogy csak hírből ismertem az elsőt. Mivel abban Alice karaktere kissé irritált, ráadásul nagyon sok eleme teljesen logikátlannak tűnt, és nem csak a kellemesen elmebeteg módon logikátlannak, eléggé tartottam ettől a filmtől.
Először nem nyűgözött le. Alice idegesítően értetlen, igazán megdobhatná valaki egy csomag logikával, mert jót tenne neki. Minden szereplő teljesen ripacs, és annyira őrült, hogy erősen elgondolkoztam, a mezei ripacskodáson túl nincs-e valami komolyabb problémájuk, amit egy jó elmeorvos elé lehetne terjeszteni. Túlságosan beteg volt az én ízlésemnek.
Aztán elkezdtem rajta gondolkodni, és rájöttem, hogy tulajdonképpen elképesztően jó az egész. Van egy főhősnőnk, akinek fejlődnie kell, felnőtté kell válnia, van egy környezete a valós világban, akik kísérik ezt a folyamatot (a védelmező anyuka, az ezen végigvezető apuka, az álomvilágban élő, és előtte zajló konfliktusokat sem érzékelő nővér, a szigorú, diktatórikus leendő anyós, a barátságos, de komoly segítséget nem jelentő ikerpár, stb.). A valós világból pedig átkerül csodaországba, ahol ezek az alakok ismét feltűnnek. A diktatórikus irányítóból vörös királynő lesz, a védelmező anyukából kisegér, aki ugyan zsörtölődik, de összességében mindig megóvja a bajtól, megjelennek az ikrek, a fejlődést egyszerre vezető és szimbolizáló Bölcselő (hernyó majdnem az egész történet alatt, Alice döntésekor bebábozódik, mikor képes fejlődni és felnőni, pillangóvá alakul). És a kalapos, aki pont azt a mentalitást mutatja meg, ahová a főhősnő végül eljut. Nem azért bolond, mert felelőtlen és nincs tisztában a tettei következményeivel, azért bolond, mert annak ellenére is megtesz mindent, hogy tudja, lesz következménye. Képébe nevet a világnak, és kész vállalni, akármi jön. Ilyen szempontból spoiler
A két királynő sok szempontból kétfajta szülő: Az egyik megengedő, pártolja, hogy mindenki a saját útját járja, a másik viszont irányít, vagy a szeretettel, vagy a félelemmel. Mindegy, a lényeg, hogy a saját céljai felé vezesse az irányított személyt. Zseniális volt a „képtelenségek” kihasználása is. Alice már a film elejétől hangoztatja, hogy ez az ő álma, az ő elméje, ő irányít, de sosem engedik tényleg irányítani. Végül is a végső csatában az az ereje, hogy tényleg képes kiállni, és eldönteni, ő az úr, akármi történik, ez az elborult világ az ő kezében van.
Hihetetlen jó fejlődés/felnőtté válás történet nagyon nagy sikere volt nálam, valószínűleg többször nézős. Az egy csillag levonás is csak Alice karakterének kezdeti fázisai miatt jár.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Meryl 

Bolond Kalapos: Az Időt elütöttem így megsértődött.

DeadBite

Néha hat képtelen dolog is eszembe jut reggeli előtt.

Fancs_118

– Az idő megsértődött, amiért elütöttem és úgy döntött megáll.

Nocharity 

– Megőrültem?
– Tartok tőle. Teljesen dilis vagy. De elárulok egy titkot: a legkiválóbbak mind azok.

Lysandra

Tudod mi a különbség a holló és az íróasztal között?

Eirian 

Charles Kingsleigh: You're mad, bonkers, off your head. But I'll tell you a secret. All the best people are.

Negative_Singularity

Vörös Királynő: Igazad volt… a szeretetnél sokkal jobb, ha félnek.

1 hozzászólás
Andro 

Kalapos: A világ összeomlani készül, de Vigyori legnagyobb gondja a tea.

Nocharity 

– Charles, elvesztetted a józan eszedet. Ez lehetetlen vállalkozás.
– Nem az. Uraim, szerintem csak az lehetetlen, amiről nem hisszük, hogy lehetséges.


Folytatása

Összehasonlítás

Alice Csodaországban


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján