A Hajnalvándor útja (Narnia krónikái 3.) (2010) 162

The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader
113' · angol · kaland, fantasy 12

0 díj · 5 jelölés

A két legfiatalabb Pevensie-testvér a távoli rokonuknál lakik Cambridge mellett. Lucy és Edmund számára a legnagyobb nehézséget az unokatestvérük, Eustace elviselése jelenti. Amikor egy nap a három fiatal megáll a különös vitorlást ábrázoló festmény előtt, hihetetlen dolog történik: a kép… [tovább]

magyar

Képek 15

Szereposztás

Will PoulterEustace Scrubb
Ben BarnesCaspian herceg
Skandar KeynesEdmund Pevensie
Georgie HenleyLucy Pevensie
Liam NeesonAslan (hang)
Tilda SwintonFehér boszorkány
Laura BrentLilliandil
Simon PeggReepicheep (hang)
Gary SweetLord Drinian
Tony NixonRynelf

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 25

Várólistára tette 55


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Ezt a részét is szeretem. Nagyon tetszik a látványvilág, a zene, a szereplők, a történet is nagyon jó. Izgalmas, eseménydús, látványos volt. :-)

kiruu 

Furcsa volt úgy nézni, hogy nagyon régen láttam az előző két részt, de azért nagyjából emlékeztem a fontos dolgokra. Kicsit gyengébb lett, mint az előző két rész, a jellemfejlődés meg sablonos. De látványos és varázslatos, Ben Barnes pedig azon kevés kivitelek közé tartozik, akiknek jól áll a hosszú haj.

BookOwl 

A könyvek közül ez a rész az egyik kedvencem. Talán éppen ezért eleinte nehezemre esett megszokni a kisebb változtatásokat a filmben. Tetszett és már első nézésre is jó adaptációnak tartottam, de egy-két dolog azért zavart. Jobban örültem volna ha itt is erősen ragaszkodnak a könyvhöz, mint ahogy 'Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény' esetében is tették.
Ez a köd dolog volt az, ami nekem nem igazán jött be. Volt egy ilyen rész a könyvben is, ahol belementek a ködbe és a félelmeik testet öltöttek és tök klassz meg érdekes volt, de nem eköré épült az egész utazás. Csak egy kaland volt ez is a sok közül és a többi szigetnek, kalandnak köze nem volt a ködhöz. Viszont újranézve, be kell lássam, egész jól működött ez így is. Még mindig azt preferálom, ahogy a könyvben volt, hogy a világ vége és a 7 lord megtalálása volt a céljuk, nem pedig valami gonosz varázslat feloldása. Viszont így filmen, ez összefogta a sok kis kalandot. Hiszen ezek a „megkísértések”, „próbatételek” a könyvben is megtörténtek, csak nem egy zöld gonosz varázslat miatt, hanem csak úgy. A tengeri szörny is ugyanúgy megtámadta őket, nem igazán számít hogy itt a filmen a köd szüleménye volt. És így tudtak adni a filmnek valami jól összefogott finálét. Olvasva tök izgi, hogy egyik szigetről mennek a másikra és mindig van valami kaland, amíg el nem érnek a világ végére. Filmen viszont jó tetőpontot adott a történetnek a köd sziget és a tengeri szörnnyel való harc összevonása. Szóval összességében szerintem remekül sikerült ez a rész is.
Különösen kiemelném, hogy a Hajnalvándort gyönyörűre csinálták és pontosan olyanra, mint amilyennek le volt írva. Ahogy a festmény elkezd mozogni és folyni, az is szuper lett. Illetve a végén a fehér liliomok… tökéletes, pont így képzeltem. Az egész film látvány tekintetében gyönyörűre sikerült.
Mellesleg Will Poulter tökéletes választás volt Eustace Clarence Scrubb szerepére. xDDD Döbbenetesen jól adja elő ezt a nyafka, utálatos, idegesítő kölyköt. Borzasztó szórakoztató. És jó ötlet volt megtartani részleteket Eustace narrációjából, amit a naplójába ír, mert nagyon poénos az egész szöveg. :DD
Ja, és imádom, hogy a film végére, ahogy megy a zene, betették alá az eredeti illusztrációkat szépen kiszínezve. :))))

valdezier

Mikor először megnéztem moziban, őszintén nem annyira tetszett. Pedig tudtam, mire számítsak, pont előtte olvastam a könyvet. (Bár lehet, éppen ezért. )
Most viszont, újranézve más hatással volt rám. Bár kétségtelenül ez a 3 film közül a leggyengébb, mégis varázslatos és izgalmas. :) Mindig is szerettem Narniát, és ez most sem változott. Kedvem lenne újraolvasni a könyveket! :)
spoiler

Nevra 

Ezt is nagyon szerettem. A szereplők profik mint mindig. A zene csúcs. A látvány világ…hát mindig elkápráztat. Egyszerűen fantasztikus.
Aslan az örök kedvenc.

revelácifa

Féltem ettől a filmtől, mert bár a kedvenc részem a könyvben, nem tudtam elképzelni, hogyan sikerülhet átültetni ezt a grandiózus utazást a nagy vászonra. Szerencsére pozitívan csalódtam. Itt még jobban sikerült elszakadni a könyvtől a készítőknek és ez előnyére vált az adaptációnak. Egy kifejezetten jó új szálat, vagy inkább új értelmezését is sikerült összehozniuk a könyves megállók egyikének és szerencsére Eustacet is jól formázták meg. Ha nem is lesz további Narnia film a közeljövőben, ez a film egy jó lezárást nyújt a sorozatnak. Mindenesetre van még hely szerintem a tekercseken egy újabb Lewis féle kalandnak.:)

timea_z 

A könyvet kb. 10 éve olvastam, így már csak nagyon halványan emlékszem mi is volt benne. Jobb is így, mert legalább nem hasonlítgatom a filmet hozzá. Így pedig nagyon tetszett. A látvány, a történet, a zene. Sikerült teljesen elmerülni benne.

Kemiviki 

Egyik szemem sír a másik meg nevet. Sír mert ez az utolsó rész ezzel a csapattal és ezzel a Narniával, nevet mert ez is nagyon jo rész volt.
Tetszett a történet, a próbatételek, a karakter fejlődés, a megvalósítás. A sárkány :)
Lucy és Cinc Lovag nagy kedvencem lett.

pizza42 

Ez a rész is nagyon jó, ebben is volt valami új, valami nagyon más, de mégis Narnia. Kicsit kár hogy Susan és Peter épphogy benne voltak, de nélkülük is teljes volt a film. Mondjuk ebben a részben már alig volt, hogy viccelődtek. Tetszett hogy Eustace is velük ment és átment egy elég pozitív karakter fejlődésen :D

Osli75 

Jó kis fantasy filmsorozat volt. Szimpatikusak voltak a szereplők, a történet aranyos, küzdelmes is volt és gyönyörű a látványvilág. Engem kicsit a végtelen történetre emlékeztetett hangulatában. A harmadik rész kicsit gyengébb lett az előző kettőnél, de azért megadtam erre is a nyolc csillagot, mert nagyon látványos volt és ebben talán meg is előzte az első két részt.


Népszerű idézetek

BookOwl 

Lucy Pevensie: Will you come and visit us in our world?
Aslan: I shall be watching you always.
Lucy Pevensie: How?
Aslan: In your world, I have another name. You must learn to know me by it. That was the very reason why you were brought to Narnia, that by knowing me here for a little, you may know me better there.

BookOwl 

[last lines]
Eustace Clarence Scrubb: We spoken often of Narnia in the days that followed. When my cousins left after the war ended, I missed them with all my heart, as I know all Narnians will miss them 'til the end of time.

BookOwl 

Eustace Clarence Scrubb: What rubbish! See? That's what happens when you read all of those fanciful novels on fairy tales of yours.
Edmund Pevensie: There once was a boy called Eustace who read books full of facts that were useless.

BookOwl 

Reepicheep: Unhand the tail. Aslan the Great gave me this tail and no one, repeat, no one, touches the tail. Period, exclamation mark!

BookOwl 

[first lines]
Intake Officer: Are you sure you're eighteen?
Edmund Pevensie: Why? Do I look older?

BookOwl 

[Eustace is snoring]
Dufflepud: It seems they've brought a pig with them.

BookOwl 

Eustace Clarence Scrubb: What's so fascinating about that picture, anyway? It's hideous.
Edmund Pevensie: You won't see it from the other side of the door.

BookOwl 

Edmund Pevensie: I have a right mind to tell your father it was you who stole Aunt Alberta's sweets.
Eustace Clarence Scrubb: Liar!
Edmund Pevensie: Oh really? I found them under your bed! And you know what? I licked every one of them.
Eustace Claence Scrubb: Ew, I'm infected with you!

BookOwl 

Gael: When I grow up, I want to be just like you.
Lucy Pevensie: When you grow up, you should be just like you.

BookOwl 

Reepicheep: [listening to Eustace rant] He's quite the complainer, isn't he?
Edmund Pevensie: He's just warming up.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján