A Hajnalvándor útja (Narnia krónikái 3.) (2010) 219

The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader
113' · angol · kaland, fantasy 12

0 díj · 5 jelölés

A két legfiatalabb Pevensie-testvér a távoli rokonuknál lakik Cambridge mellett. Lucy és Edmund számára a legnagyobb nehézséget az unokatestvérük, Eustace elviselése jelenti. Amikor egy nap a három fiatal megáll a különös vitorlást ábrázoló festmény előtt, hihetetlen dolog történik: a kép… [tovább]

magyar

Képek 25

Szereposztás

Will PoulterEustace Scrubb
Ben BarnesCaspian herceg
Skandar KeynesEdmund Pevensie
Georgie HenleyLucy Pevensie
Liam NeesonAslan (hang)
Tilda SwintonFehér boszorkány
Laura BrentLilliandil
Simon PeggReepicheep (hang)
Gary SweetLord Drinian
Tony NixonRynelf

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 40

Várólistára tette 83


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Ezt a részét is szeretem. Nagyon tetszik a látványvilág, a zene, a szereplők, a történet is nagyon jó. Izgalmas, eseménydús, látványos volt. :-)

Valentine_Wiggin 

Kicsit bajban vagyok ezzel a filmmel, hiába a tíz csillag. Mert szeretem. Nagyon. A három Narnia rész közül az egyértelmű kedvenc. Ugyanakkor a könyvet is szeretem, nagyon, és a hét kötet közül egyértelmű kedvenc. Ez a két mondat pedig ott kerül konfliktusba, hogy a két történetnek amúgy elképesztően kevés köze van egymáshoz.
A film javára szól, hogy egységesebb. Van átívelő történetszál, az összes epizodikus elemre, szigetre kiterjedő konfliktus, viszont cserébe feláldoz néhány izgalmas részletet a könyvből, rövidít pár helyen, összevon néhány szigetet is. A szereposztás továbbra is zseniális, de számomra egy kicsit abszurd, hogy Lucy azon töpreng, mennyire szeretne olyan szép lenni, mint a nővére, miközben a színésznő kategóriákkal szebb… Azt továbbra is imádom, hogy milyen szépen haladunk a bibliai párhuzamokkal, miközben még mindig nem tolják az orrunk alá a dolgot – bár az is igaz, a film ezzel kapcsolatban is finomított pár helyen. Edmund változatlanul kedvenc, de Eustace karakterfejlődését is szépen bemutatják, Cincz vitéz pedig egyszerre aranyos, és az egyik legjobb szereplő az egész történetben.
Sajnálom, hogy az Ezüst Trón a beharangozásokkal ellentétben végül nem készült el. Jó lett volna, ha a teljes történetet végignézhetjük a filmvásznon.

4 hozzászólás
kiruu 

Furcsa volt úgy nézni, hogy nagyon régen láttam az előző két részt, de azért nagyjából emlékeztem a fontos dolgokra. Kicsit gyengébb lett, mint az előző két rész, a jellemfejlődés meg sablonos. De látványos és varázslatos, Ben Barnes pedig azon kevés kivitelek közé tartozik, akiknek jól áll a hosszú haj.

valdezier

Mikor először megnéztem moziban, őszintén nem annyira tetszett. Pedig tudtam, mire számítsak, pont előtte olvastam a könyvet. (Bár lehet, éppen ezért. )
Most viszont, újranézve más hatással volt rám. Bár kétségtelenül ez a 3 film közül a leggyengébb, mégis varázslatos és izgalmas. :) Mindig is szerettem Narniát, és ez most sem változott. Kedvem lenne újraolvasni a könyveket! :)
spoiler

Nevra 

Ezt is nagyon szerettem. A szereplők profik mint mindig. A zene csúcs. A látvány világ…hát mindig elkápráztat. Egyszerűen fantasztikus.
Aslan az örök kedvenc.

Dombi_Petra 

Számomra ez is hozta a megszokott Narnia-varázst. Igaz, a történetét annyira nem szeretem, mint az első kettőnek, de hát nem rajonghatok őrülten mindegyikért. A kép világa ennek is bámulatos volt, nekem a Harry Potter-filmek látványképével szinte azonos szinten van (és igen, azokat is imádom, így a legjobb ahhoz hasonlítani)Annyira gyönyörűen kivitelezték a háborgó tengert, a ködöt, a különböző lényeket, hogy megint nem jutok tőle szóhoz.
A film alapötlete amugy nem rossz, érdekes ez a hét Lord, meg hét kard blablabla, de valami kis plusz hiányzott nekem a történetből.
Úgy örülök, hogy Lucy rájött, hogy nem kell Susan-höz hasonlítania magát, mert ő nélküle nem volna ez a világ. Lucy egy csodás kincs, egy harcos, csupaszív lány, egy túlélő.
Eustace-t annyira, de annyira utálom mindig az elején. A végére meg mindig belopja magát a szívembe. Jó látni, hogy az elkényesztetett, hitetlen, nyafogós kisfiú, hogy válik bátor, hitteljes, szerethető karakterré, amiben vannak érzések, s talán önmagát is megtalálja.
Caspian és Edmund itt is nyújtotta a tőle elvártat, bátrak, iggazi hazafiak volt.
Cinc vitéz meg…, egyszerűen imádom.
És igen, ez is azokközé a filmek közé tartozik, hogy állandóan elsírom magam a film végén

revelácifa

Féltem ettől a filmtől, mert bár a kedvenc részem a könyvben, nem tudtam elképzelni, hogyan sikerülhet átültetni ezt a grandiózus utazást a nagy vászonra. Szerencsére pozitívan csalódtam. Itt még jobban sikerült elszakadni a könyvtől a készítőknek és ez előnyére vált az adaptációnak. Egy kifejezetten jó új szálat, vagy inkább új értelmezését is sikerült összehozniuk a könyves megállók egyikének és szerencsére Eustacet is jól formázták meg. Ha nem is lesz további Narnia film a közeljövőben, ez a film egy jó lezárást nyújt a sorozatnak. Mindenesetre van még hely szerintem a tekercseken egy újabb Lewis féle kalandnak.:)

timea_z 

A könyvet kb. 10 éve olvastam, így már csak nagyon halványan emlékszem mi is volt benne. Jobb is így, mert legalább nem hasonlítgatom a filmet hozzá. Így pedig nagyon tetszett. A látvány, a történet, a zene. Sikerült teljesen elmerülni benne.

Kemiviki 

Egyik szemem sír a másik meg nevet. Sír mert ez az utolsó rész ezzel a csapattal és ezzel a Narniával, nevet mert ez is nagyon jo rész volt.
Tetszett a történet, a próbatételek, a karakter fejlődés, a megvalósítás. A sárkány :)
Lucy és Cinc Lovag nagy kedvencem lett.

pizza42

Ez a rész is nagyon jó, ebben is volt valami új, valami nagyon más, de mégis Narnia. Kicsit kár hogy Susan és Peter épphogy benne voltak, de nélkülük is teljes volt a film. Mondjuk ebben a részben már alig volt, hogy viccelődtek. Tetszett hogy Eustace is velük ment és átment egy elég pozitív karakter fejlődésen :D


Népszerű idézetek

[névtelen]

Lucy Pevensie: Will you come and visit us in our world?
Aslan: I shall be watching you always.
Lucy Pevensie: How?
Aslan: In your world, I have another name. You must learn to know me by it. That was the very reason why you were brought to Narnia, that by knowing me here for a little, you may know me better there.

[névtelen]

[last lines]
Eustace Clarence Scrubb: We spoken often of Narnia in the days that followed. When my cousins left after the war ended, I missed them with all my heart, as I know all Narnians will miss them 'til the end of time.

[névtelen]

Eustace Clarence Scrubb: What rubbish! See? That's what happens when you read all of those fanciful novels on fairy tales of yours.
Edmund Pevensie: There once was a boy called Eustace who read books full of facts that were useless.

[névtelen]

Reepicheep: Unhand the tail. Aslan the Great gave me this tail and no one, repeat, no one, touches the tail. Period, exclamation mark!

[névtelen]

[first lines]
Intake Officer: Are you sure you're eighteen?
Edmund Pevensie: Why? Do I look older?

[névtelen]

[Eustace is snoring]
Dufflepud: It seems they've brought a pig with them.

[névtelen]

Edmund Pevensie: So, what was it like… when Aslan changed you back?
Eustace Clarence Scrubb: No matter how hard I tried, I just couldn't do it myself. Then he came towards me. It sort of hurt, but… it was a good pain. You know, like when you pull a thorn from your foot.

[névtelen]

Eustace Clarence Scrubb: What's so fascinating about that picture, anyway? It's hideous.
Edmund Pevensie: You won't see it from the other side of the door.

[névtelen]

Edmund Pevensie: I have a right mind to tell your father it was you who stole Aunt Alberta's sweets.
Eustace Clarence Scrubb: Liar!
Edmund Pevensie: Oh really? I found them under your bed! And you know what? I licked every one of them.
Eustace Claence Scrubb: Ew, I'm infected with you!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján