Szörnyek tengere (Percy Jackson 2.) (2013) 213

Percy Jackson: Sea of Monsters
106' · amerikai · kaland, fantasy 12

Amikor Percy megtudja, hogy van egy szörnyeteg féltestvére, azon töpreng, hogy Poszeidon isten fiának lenni inkább átok, mint áldás. Ám nincs sok ideje a töprengésre, a félisten kamaszok különleges táborát ugyanis veszély fenyegeti. Percy és barátai csak úgy menthetik meg a pusztulástól, ha… [tovább]

magyar

Képek 29

Szereposztás

Logan LermanPercy Jackson
Alexandra DaddarioAnnabeth Chase
Douglas SmithTyson
Leven RambinClarisse
Brandon T. JacksonGrover
Jake AbelLuke
Missi PyleGray nővér
Stanley TucciDionüszosz
Anthony HeadChiron
Paloma KwiatkowskiThalia

További szereplők

Kedvencelte 27

Várólistára tette 76


Kiemelt értékelések

Valentine_Wiggin 

Ezt az értékelést is újraírom egy gyors újranézés után… sajnos a második rész már messze nem nyert meg annyira, mint az első.
Bizonyos szempontból látszik, hogy alkalmazkodni akartak a rajongókhoz. A Félvér Tábor Félvér Táborosabb lett. Megvannak a kabinok, megvan Mr. D, befutott pár mellékszereplő, végre beszéltünk Thaliáról. Van jóslat is, van Orákulum, képbe került Kronosz, Annabeth szőke… még sorolhatnám, a külsőségekben sokkal jobban hozza a regény világát, mint a Villámtolvaj. Bár nekem nagyon bejött annak a kicsit sötétebb hangulata, ami kifejezetten illeszkedett ahhoz, hogy Percy mégis egy erőszakos mostohaapa mellett, elég szegény körülmények között nőtt fel, de érthető, hogy itt már nem akarták ezt meghagyni. Viszont az a baj, hogy ahol a külsőségekben hozzáadtunk, ott sok ponton el is sikerült venni.
Logan Lermant az első részben hibátlan castingnak találtam – ebben viszont valami kicsit félrecsúszott a játékával. A természetes, szerencsétlenkedő kamaszsrác Percy, akinek persze, ott vannak a heroikus tulajdonságai, meg a róla szóló prófécia, de azért mégis úgy jár az agya, mint egy átlag tizenévesnek valahogy erőltetett lett. Szenved az apja miatt, szenved a tesója miatt, állandóan szenved – pedig a helyzete sokkal pozitívabb, mint az első részben. Egy-két pillanat volt, mikor ismét láttam benne a regény főhősét, de amúgy sokszor az idegeimre ment, és az sem utolsó szempont, hogy szörnyen áll neki a nagyon rövidre nyírt haj.
Annabeth leredukálódott a szerelmi szál szintjére. Alig harcol, nem kifejezetten vagány, ritkán látjuk ötletelni, tényleg nincs más szerepe, mint hogy szurkol Percy-nek. A kinézete immár teljesen visszaadja a könyvet, de elég rendesen megnyirbálták a karakterét.
Tyson nagyon jó lett, a színész teljesen eltalálta, aranyos és butácska, ha épp az kell, de azért kiderül, hogy mégiscsak egy küklopszról van szó, aki oda tud csapni. Grover továbbra is szimpatikus, neki nem sokat ártott a második rész. Ki kell emelnem még Clarisse-t, mert neki szerintem kifejezetten jót tett ez a film: sokkal szimpatikusabb, mint a regényben, és a színésznő is kitesz magáért, nevettem is rajta, de meg is tudtam érteni.
A mellékszereplőknél igazából a legutóbbi nézésnél döbbentem rá, mi a baj: Például rájöttem, hogy „Jé, ebben szerepelt Ethan Nakamura.” A karakter az egyik kedvenc antagonistám a könyvben, itt meg… van. Mármint. Valahol van, mert mondták, de nem igazán láttam szemkötős ázsiai srácot, szóval kénytelen leszek elhinni nekik. És ez egyébként az antagonista szekcióra sajnos az egész filmben igaz: nagyon egydimenziósak. Luke? Sejtették a komplexitását, behozták a Thalia sztorit, és semmi. Nem kapunk róla semmi infót, csak hogy próbálja visszahozni Kronoszt. Kronosz? Nagy. És lángol. Azt nem tudom, hogy mester manipulátor-e, mert nem nagyon láttam, hogy csinált volna ilyesmit. Ethan mellett még Chris Rodriguez és Silena is alig kapnak szerepet – Chrisnek azt hiszem, van fél mondata, és itt kifújt.
A látványvilág nagyon szép, különösen a próféciánál, az ólomüveges megoldás tetszett, de a végső csata is, akár volt értelme, akár nem, nagyon látványosra sikerült. Szórakoztatónak mindenképp nagyon szórakoztató film – igazából a magas csillagozást is azért kapja, mert simán végig tudom nézni többször, még úgy is, hogy bosszankodom a változtatásokon. Ha az első rész tetszett, érdemes adni neki egy esélyt, de ez tényleg eléggé félrecsúszott, mint adaptáció.

Törpillaa 

Nem volt rossz, tetszett. Volt egy kis izgalom, és humor, de az első része csöppet jobban tetszett. A szereplők jók voltak. Remélem egyszer sorra kerül, hogy elolvassam, mert kezd érdekelni.

Szeszj 

Na igen ez a film, micsoda összevisszaság van benne, egyáltalán nem követi a könyvet, inkább írt helyette egy másik történetet és még az sem volt jó. Komolyan ami a végén történik, annak semmi értelme sincsen, spoiler
Elégé össze vannak keverve a dolgok, a próféciás dolog is fura, az életkorról ne is beszéljünk.
Valami pozitívat is írjak a szereplők nem rosszak, Tysont játszó színész tökéletes volt. Szint úgy a Clarisse-t játszó színész is. A régebbi szereplők is jók, bár Logan kicsit furán néz ki evvel a hajjal. :D
Az első még úgy ahogy jó film de ez azért elég katasztrófa lett szerintem.
https://media2.giphy.com/media/l0Ex5Nu1hFMfTnJNm/giphy.gif
https://media1.giphy.com/media/l4JyYAhOxIDviPmhy/giphy.gif

2 hozzászólás
viky0222 

*vesz egy mély levegőt, hogy kultúráltan fogalmazza meg a véleményét*

Már az első rész is kiakasztott, de sajnos vagyok annyira mazochista, hogy meg akartam nézni. Ezúttal vártam pár hónapot a könyv olvasása után, hátha nem fog annyira felidegesíteni minden változtatás. Hát nem jött össze… Fel sem ismertem a történetet, logikátlan lett, de persze teljesen új jelenet(ek)re (amik persze oltári nagy baromságok) futotta. Mégis mi a jó franc volt a legvége spoiler Az egész könyv felépítését ölték meg ezzel a húzással, egyetlen szerencséjük, hogy senki nem akart még egy filmet ebből a… barna kupacból.

Az, hogy Percy-t öregítették, továbbri is nagy probléma. 16 éves, holott a könyvben pont a 16. születésnapja a kulcsfontosságú. Legalább volt annyi eszük, hogy legalább növelték azt is… Na de spoiler Argh… Inkább hagyjuk.

A jó poénokat is kihagyták, és mégcsak jókat sem írtak helyettük. A szereplők csak úgy voltak, a látványon lehetett volna még dolgozni. spoiler

Inkább abbahagyom. Még mindg idegesít, pedig ezzek az értékeléssel is vártam elég sokat. Egy tanácsom van mindenkinek: NE nézzétek meg! :)

10 hozzászólás
rhysciar

Ezt a sorozatot csak az mentette meg, hogy szerencsére itt megálltak, és befejezték. Rémes adaptáció.

Popovicsp87 

Az első rész után nagyon lelkesen vetettem magam a folytatásra.
Nem tudom, hogy mi, de valami hiányzott nekem belőle, hogy annyira tudjam szeretni, mint az első filmet.

2 hozzászólás
TribeBubu 

Egy fokkal jobban tetszett, mint az első rész, bár, mint annak értékelésében említettem, abban a CGI jelenetek óriásiak voltak. Ebben pedig teljesen átlagosak. Viszont a sztorit kommerszsége ellenére sokkal élvezhetőbbnek találtam. Szerencsére Grover elbénázott másodhegedűs karakteréből is visszavettek. Ám sajnos a lényeges részei a cselekménynek megint sima koppintásai a görög mitológiának. Ez még mindig elég gyatra próbálkozás. A Harry Potter filmek által gerjesztett tinifantasy cunamijának egyik utóhulláma :(

1 hozzászólás
Hippoforaccus 

Jó hangulatú, vicces folytatás. Talán egy fokkal jobb, mint az első része.
A könyvhöz viszont nagyon kevés köze van.

SunflowerSz 

Sajnos nem tetszett annyira mint az első rész. Itt is pörögtek az események, akcióból nem volt hiány, de valamiért annyira mégsem kötött le. A mitológiai vonások azért még mindig tetszenek, sajnálom is, hogy több film nem készült ezután.


Népszerű idézetek

Drucocu

(*A bor vízzé válik.)
Dionüszosz: A keresztények istene ezt visszafelé csinálja. AZT nevezem csodának!

TribeBubu 

– A Kárhozat Kocsija.
– Nekem New York-i taxinak tűnik.
– Az ugyanaz.

Valentine_Wiggin 

Kheirón: A tudás nem mindig hatalom, Percy. Van úgy, hogy teher.

Valentine_Wiggin 

Dionüsszosz: Csodálom, hogy te is el akarnál menni, Undershirt.
Grover: Underwood.
Dionüsszosz: Mindegy. Eddig minden szatír, aki az aranygyapjút kereste, meghalt.
Grover: Ugye? Ezt mondtam én is! *Annabeth oldalba böki* De hajlandó vagyok vállalni a veszélyt a táborunkért!

Valentine_Wiggin 

Annabeth: Várjunk ön…
Hermész: Hermész. Egy picikét bánt, hogy nem ismertetek fel. Megsértődnék, ha nem lenne ilyen túlfejlett önbizalmam.

Valentine_Wiggin 

Grover: Ez a cucc tart még életben! A tag alig lát, azt hiszi, küklopsz szobalány vagyok, ez a túlélőjelmez!
Clarisse: Szőrös lábbal rövid ruci?

Valentine_Wiggin 

Clarisse: Azta, valakinek lett egy új bratyója! Pont olyan szeme van, mint apátoknak! Csak kevesebb.

Valentine_Wiggin 

Percy: Van rá akármilyen kicsi, legalább egy minimális esély, hogy nem rólam szól az a jóslat?

Valentine_Wiggin 

„Postai munkás”: Üdv fiatalok. Hermésszel lenne dolgotok?
Annabeth: Igazából a fiával. Elég sürgős az ügy.
„Postai munkás”: Na igen, azt kitaláltam abból, ahogy becsörtettetek.
Percy: Luke Castellanról lenne szó.
„Postai munkás” *elkomorul*: Ó, mibe keveredett már megint az az esztelen fiam…

Zzsófi 

Annabeth: You're worried about your destiny? Write a new one.


Hasonló filmek címkék alapján