Percy Jackson és az Olimposziak – Villámtolvaj (Percy Jackson 1.) (2010) 287

Percy Jackson & The Olympians: The Lightning Thief
118' · amerikai, kanadai · kaland, fantasy 12

0 díj · 3 jelölés

A kamasz Percy Jackson vásott kölyök, az iskolák réme. Egy furcsa idegen rábeszéli az anyját, hogy küldje a fiút egy speciális nyári táborba. Valójában ez nem más, mint a félistenek titkos központja, itt képezik ki a görög istenek halandókkal nemzett, különleges képességekkel megáldott… [tovább]

angol
angol · magyar

Képek 27

Szereposztás

Logan LermanPercy Jackson
Alexandra DaddarioAnnabeth Chase
Brandon T. JacksonGrover Underwood
Jake AbelLuke Castellan
Pierce BrosnanKheirón
Sean BeanZeusz
Steve CooganHádész
Kevin McKiddPoszeidón
Catherine KeenerSally Jackson
Rosario DawsonPerszephoné

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 50

Várólistára tette 73


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Nem olvastam még a könyvet, de tetszett a film. Van benne izgalom, és a látvány is egész jó, meg a szereplők is elég jók voltak, ahhoz képest, hogy nem tudom milyenek a könyvben nekem tetszettek. Még néhány vicces rész is kapott benne helyet.

4 hozzászólás
Theana 

A könyvet azóta is imádom, de a film…
A szereposztás nagyon fura volt: Pierce B., Logan L.; nem egészen így képzeltem el őket. Sőt senkit sem. Grover érdekes négerként… nem emlékszem, hogy Riordan bácsi azt írta volna, hogy Grover barna bőrű, de okés. Aki nagyon-nagyon-nagyon, de nagyon fura volt Annabeth. Rajta kicsit kiakadtam. Sokkal idősebbnek tűnik 14 évesnél.
Luke, drága Luke. :D Te sem 12 éves vagy.

Az effekteket, vagyis a „lehetetlen" jeleneteket nagyon jól megcsinálták. Nem is tudom, talán féltem kicsit, hogy nem lesz jó a repülés… De jó volt.
A könyvet sokkal jobban szeretem, de ez sem katasztrofális. Jó volt újra belecsöppenni Percy Jackson világába.
Azt hiszem, túl elfogult vagyok.

3 hozzászólás
Lili98 

Ha nem olvasod el a fantasztikusanlenyűgözőizgalmasmegaszuper könyvet,akkor ez a film,elfogadható. De HA olvastad a fantasztikusanlenyűgözőizgalmasmegaszuper könyvet,akkor a film közben folyamatosan kiabálni fogsz,hogy EZ NEM ÍGY VOLT! Még csak nem is 12 évesek! Hol van Annabeth hosszú gyönyörű szőke haja? Hol van a kék kóla? Hol vannak azok a király jelenetek?! Hoooooooooooooool?!?! Mégis miféle GYÖNGYÖK?MIVAAAAAAAAAN? Ez a film tönkreteszi az egész könyv élményét,szóval NE nézzd meg!!! Ismétlem ne.

12 hozzászólás
AniTiger

Arra tökéletes, hogy valakit felizgasson Riordan bácsi világa, de filmadaptációnak gyenge. Alig van köze a könyvhöz, de sokat köszönhetek neki, ezért felpontozom. Jaj, és akkor is isteni a Lótusevőknél a Lady Gaga és a kölykök marhulása. :))

Plusz pont: Sean Bean nem halt meg
Mínusz pont: Ugyanazért. Itt utálom Zeuszt, de nagyon.

Kelly_Olvas

Nagyon tetszett a film, de rajtam kívül is biztos van olyan, akinek beleégett a retinájába Pierce Brosnan félig ló teste…

1 hozzászólás
zsebibaba007

Barki barmit mond, szerintem jo volt! Konyvhoz sok koze nincs, az igaz, de szerintem ez lenyegtelen. Egyestes csaladi filmnek tokeletes. Pont, mint Logan :3

bius07

Eléggé bajba szoktam lenni a könyvadaptációkkal. Én először mindig a könyvet olvasom el, aztán jöhet a film. És általában csalódok a filmben. Néha nagyon eltérnek a könyvtől, és ez valami hihetetlen idegesítő. De! Most nem így volt. Ez a film valami elképesztő. Persze nem 100%-osan, de követte a könyv cselekményeit. Persze itt is volt egy-két dolog ami nem stimmelt, de nem hiszem hogy van olyan film ami egytől egyig ugyanolyan mint a könyv.És ez nem is baj. A film élvezhető volt, nem unatkoztam egy percig semmi! Pedig ez nagy szó, mivel elég kevés olyan film van amiin nem unatkozok. A színészek nagyon jól lettek választva. Engem egyáltalán nem akasztott ki az hogy nem fiatalabb színészeket választottak, mivel én sem tudtam elképzelni például Percyt 12 évesnek. Itt szinte mindenki szimpatikusabb volt, mint a könyvben.Ez főleg igaz Groverre, akit itt imádtam. :D Könyvben viszont eléggé közömbös még most is, pedig már a 4. részt fogom olvasni. Na szóval, így a végére megemlíteném azt is hogy hiányoltam egy-két embert. Például Dionüszoszt, Árészt és Clarissát. Tudom, persze nekik nincs akkora nagy jelentőségük, meg mellékszereplők is, csak azt mondom hogy hiányoltam őket. Kicsit sok lett az értékelésem, na de mindegy is. A lényeg az hogy nekem tetszett. :)

Hippoforaccus 

Többször láttam már, és eléggé tetszik is, de a könyv olvasása után kicsit más szemmel néztem. Kb. tizenhétbillió dologban különbözik a film a könyvtől, pl.: szem-, hajszínek, életkorok, öltözékek, fontos helyszínek, történések, szereplők, motivációk… stb. Szóval, ami fontos volt a könyvben, annak mind az ellenkezője történik itt. Amit nem értek, nem csak ennél a sztorinál, hanem sok másnál is, az, hogy az írók miért hagyják, hogy a rendezők ennyire megmásítsák a művüket.
Na de azért nem rossz történet, de az eredetijét ismerve sokat veszít a bájából.

Krenai 

Nem ez a film, amiről szinte csak rosszat hallottam és különösen a könyvet olvasók szidják? Na ha ez az, akkor muszáj lesz elolvasnom a könyvet, mert nagyon tetszett! :D Jó, párszor szerintem olyanokon nevettem fel, amiket nem úgy szántak… de direkt poénokon is nevettem :)

3 hozzászólás
Zohannna

A látvány nagyon ott van! A történet nekem kiszámítható volt (pedig semmi előbbi ismeretem nem volt, se nem olvastam a könyvet, se semmi). És megtaláltam azt a filmet amiből 10 éves koromban láttam egy kültéri moziban azt a részletet amikor a kígyóhajú nő kővéváltoztatja az embereket, és nagggyon féltem tőle. Nem gondoltam, hogy valaha rátalálok arra a „csúnya” filmre, amitől megijedtem, pedig csak egy jelenetet láttam. :-p

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Drucocu

Hádész: Perszephoné! Hol maradsz ilyen sokáig, asszony? Ne bosszants fel!
Perszephoné: Miért, mi lesz? Mivel büntetnél meg? Kirúgsz a pokolból?

Drucocu

– Úristen, Grover! Te félig szamár vagy?
– Félig kecske vagyok!

Drucocu

– Percy! Tessék! Ezzel védd meg magad! Mindennél jobb fegyver! Jól vigyázz rá! Csak akkor használd, ha végképp nincs más választásod!
– Ez egy toll. Ez itt egy toll!

Drucocu

Erős érzelmeim vannak irántad. Csak azt nem tudom, hogy pozitívak vagy negatívak.

Drucocu

Megtanulhatsz mindent, ami megtanulható, de végső soron csak magadban bízhatsz. A saját ösztöneidben.


Folytatása

Összehasonlítás

Percy Jackson


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján