Harry Potter és a Főnix Rendje (Harry Potter 5.) (2007) 1109

Harry Potter and the Order of the Phoenix
138' · amerikai, egyesült királysági · akció, kaland, fantasy, rejtély, családi 12 !

1 díj · 13 jelölés

A kalandosra sikeredett nyári vakáció után Harry Potter visszatér Roxfortba. A Sötét Varázslatok Kivédése tárgyat új tanár tanítja, akinek legfőbb feladata Dumbledore professzor és a diákok szemmel tartása. Miközben a diákok a Rendes Bűbájos Fokozat vizsgára készülnek, az új oktatási rendeletek… [tovább]

magyar

Képek 24

Szereposztás

Daniel RadcliffeHarry Potter
Rupert GrintRon Weasley
Emma WatsonHermione Granger
Michael GambonAlbus Dumbledore
Imelda StauntonDolores Umbridge
Robbie ColtraneRubeus Hagrid
Alan RickmanPerselus Piton
Ralph FiennesLord Voldemort
Gary OldmanSirius Black
Helena Bonham CarterBellatrix Lestrange

További szereplők

Kedvencelte 368

Várólistára tette 47


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Könyvben sem szívlelem túlzottan ezt a részt és a film sem tartozik a kedvenceim közé. A cselekménynek van olyan része, aminek az alakulását értem ugyan, sőt, azt vallom, ennek így kellett történnie, de ennyi idő után sem igazán sikerült feldolgoznom. Ráadásul Umbridge… komolyan hányingerem van attól a… nem is ember az a förmedvény. Nagyon ki tudok készülni ettől a filmtől.

Törpillaa 

Ez a rész is jó volt, izgalmas, szórakoztató, látványos, és a szereplők is még mindig nagyon jók. :-D A kedvencek még mindig Harry, Ron, Piton, McGalagony, Dumbledore, Hermione, Hagrid, Sirius, Lupin, Neville, Ginny, George és Fred is. Nagyon viccesek és szórakoztatóak az ikrek spoiler De most megint társultak új szereplők, Mordon is jó volt most, és Luna tök aranyos volt, őt bírom, és Nimphadort is, bár ő kevesebbet szerepelt a filmben, de jó volt. Bellatrixet nagyon nem bírtam, ahogy Lucius Malfoyt se, és Umbridge-t se, Friccset már az elejétől kezdve utálom, de a macskája nagyon cuki, mint Hermione macskája is a Csámpás. :-D Voltak nagyon jó részek, és vicces jelenetek is, hála a Weasley ikreknek érte. :-D A végén a spoiler Dursleyéket még mindig utálom, az elején spoiler A baglyok még mindig nagyon cukik. :-)

Netta88 

Ez az egyik rész, amit kevésbé szeretek, mint a többit, pedig a könyvben ha jól emlékszem ez volt az egyik kedvencem is egyben. A filmben sok a logikai buktató, pl amikor a patrónus bűbájt tanulják, Harry azt mondja, hogy nagyon nehéz, nem sikerülhet elsőre. Errefel mindenkinek elsőre összejön. Aztán a jóslatoknál, elvileg csak az veheti le a jóslatot, akiről szól, de Hermione simán levarázsolja őket, amikor menekülnek… Ezek mellett nagyon nem szeretem Gróp és Umbridge karaktereit. Igazából utóbbi teljesen jól játszik, szóval kellően kiváltja az emberből az ellenszenvet. Bár azért rajta is változtattak.
Igazából vannak jelenetek, amiket szeretek, és úgy egészében is teljen nézhető darab, sőt többször nézhető, de ettől függetlenül nekem nem lett a kedvencem ez a rész.

26 hozzászólás
mandu 

Újranézés 5. felvonás :D
Ez az egyetlen rész, amit soha nem fogok megunni. Tudom, meghal benne az egyik kedvenc szereplőm, de imádom azt a drámai jelenetet. Mindig bekönnyezek.
spoiler
Aztán ott van a csatajelenet, amiért megveszek! Biztos sokan utálják 'szegény' Bellatrix karakterét, de nekem személy szerint a kedvenc gonoszom :D Kicsit hasonlít személyiségileg Harley Quinn-re, akit szintén imádok *-*
* http://31.media.tumblr.com/715365196b89edbaffe4d85d24e4…
Umbridge pedig a legnagyobb féreg a varázslóvilág történelmében. Így még egy szereplőt sem utáltam szerintem. Ehhez a nyanyához képest Voldemort egy ártatlan kis nyuszi. :D
* http://s2.quickmeme.com/img/01/01558ab9c7145e4089e2995a…

Wanda

Itt az ideje egy hosszabb és részletesebb értékelésnek.
A könyvek közül ez a rész a kedvencem, el is olvastam kétszer, ha jól emlékszem.
Ahogy a könyv, úgy a film is nagyon jól sikerült, viszont hiányoltam a részletesebb okklumencia órákat, a Grimmauld téri karácsonyt (itt is láthattunk belőle egy kb. két perces jelenetet, de az semmi), Mundungus karakterét, Sipor jeleneteit. A részletesebb DS gyűléseket, magát a kviddicset. Illetve, a könyvben nem Cho árulta el őket, Fred és George nem az RBF vizsgák kellős közepén parádéztak a Roxfortban és Hagrid is részletesebben meséli el az óriásoknál tett látogatást. Arról már inkább nem is beszélek, hogy Percy Weasley minisztériumi állása miatt is rengeteg vita volt a családban, a filmben erről szó sincs. (Azt már tényleg csak zárójelben jegyzem meg, hogy a Szent Mungóban sem jártunk, nem láttuk Neville szüleit és Lockhartot sem.)

Na de vannak jó jelenetei is, amik hűek a könyvhöz, illetve jól sikerültek és még szeretem is őket.
Ismét fel kell hoznom példának Pitont, az okklumencia órák jól el lettek találva, imádom, ahogy Piton cukkolja Harryt, a cinikus megjegyzései, például az „Hát így uralkodsz te az érzéseiden?” Így próbálta meg segíteni Harry dolgát, hátha összekapja magát, de ehelyett Ő inkább tovább siránkozott. Eszembe jutott, hogy Harry nem is úgy tekintett bele Piton emlékeibe, ahogy itt, hanem a Merengőben látta meg. Na mindegy is. Ha Harry komolyan vette volna ezeket az órákat, nem látta volna Siriust és Voldemortot, tehát Sirius élne. Igen, miatta halt meg, az ő lustasága miatt. Persze elhiszem, hogy kényelmetlenül érezte magát, mikor Piton a fejében kutakodott, én is hasonlóan éreznék, de megbízhatott volna a férfiban, és gyakorolhatott volna. Piton már annyi jót cselekedett, annyiszor bizonyított.
Amikor Umbridge kérte tőle a Veritaserumot, feltételezem, hogy maradt még, de nem merte odaadni a nőnek, látva, hogy Harryn akarja használni. Ha nekem feltűnt, bizonyára Harryéknek is, hogy mennyire meglepett arcot vágott, mikor Harry kódoltan közölte vele, hogy Voldemort elfogta Siriust. Sőt, talán még félelem is csillant a szemeiben, nem tudom pontosan, de azon nyomban utána is nézett a dolgoknak. (Amit persze Dumbledore a film végén elfelejtett közölni. Akik pedig csak a filmet látták, azok tényleg gonosznak tarthatják Pitont)
Maga Umbridge karaktere a legutálatosabb,legellenszenvesebb és legvisszataszítóbb, akit valaha láttam. Pedig sok dolgot láttam már. Nála még Freddy Krueger is szimpatikusabb személyiség.
Jól láttam, még a cukor is rózsaszín volt? Csodálom, hogy Piton nem ájult el, amikor belépett oda.
Fred és George karakterét nagyon szeretem, több szerepet adtam volna nekik a filmben.
McGalagony hozta a formáját itt is, nagyot nevettem az egyik mondatán:
„Umbridge: Kíván valamit mondani?
McGalagony: Hogyne! Kívánnék én magának nagyon sok mindent mondani!”
Én azért meghallgattam volna, hogy miket mond. :'D

A minisztériumi csata pedig látványosra sikerült, Lucius mintha veszített volna a drámaiságából, ami az előnyére vált, hogy őszinte legyek. Mikor ránézek, mintha Legolas idősebb verzióját látnám, viccen kívül.
De az az arc, amikor kettétőrik előtte a jóslat, felbecsülhetetlen. Meg Caramel arca is, amikor megpillantja Voldemortot
Nagy jelenet még az az ütés, amit Sirius ad Luciusnak. Hosszú évek ellenségeskedése volt benne, ebben biztos vagyok. :'D
Helena Bonham Carter csodálatos, nagyon jól alakítja Bellatrix karakterét, tökéletesen illik rá a szerep.Magát a karaktert is szeretem, annak ellenére, hogy megölte Siriust, akit szintén nem vetek meg. De azt sosem fogom megérteni, hogy mit lát Voldemortban.

4 hozzászólás
Nevra

Itt vagyok mint aki kedveli Dolores Umbridge „professzort”. Nem tudom miért de bírom a nőt. :D Mennyi cica és mennyi rózsaszín..:D
waa imádtam mikor spoiler
Itt is csak ismételni tudom magam, hogy minden csodás a táj, zene és a szereplők.
Nagyon tetszett mikor gyakoroltak. A Szükség szobája nagyon jó ötlet.
Mindig sírok mikor spoiler

Bancsurka

Ez a kedvenc Harry Potter részem. Könyvben is ez a kedvencem, úgy hogy talán ezért. Mondjuk az összes Harry Potter részt imádom. Imádom ezt a világot és még mindig várok a Roxforti levemre. A kedvenc szereplőm, nekem Luna. Imádom, hogy ennyire fura és különc:D

Negative_Singularity

Mintha az első rész valami távoli kis tündérmese lenne… az előző film (és könyv) felkészített a változásra, de még mindig gyomron vág ez a sötét fordulat. A könyvre konkrétan nem emlékszem már, hogy hangulatában hogyan sikerült ezt átadni, de a filmen nagyon jól érvényesült a komor háttér, amiben a történet szálait mozgatták. Harrytől eltekintve, a karakterfejlődések is nagyon jók, imádom Hermione kényszerű lázadozását és Ron megkomolyodását.
spoiler

3 hozzászólás
MrsCumberbatch 

Szerintem ez a filmsorozat egyik legjobb része. Amennyire utálom Dolorest, annyira örülök annak, hogy benne van ebben a részben. Nagyon jó karakter.


Népszerű idézetek

Theana 

Perselus Piton: Ha csak nem akarja megmérgezni Pottert, amit egyébként teljes mértékben megértenék, nem segíthetek.

Theana 

Luna Lovegood: Nem vagy bolond. Én is látom őket. Normális vagy, akárcsak én.

2 hozzászólás
ChöppMoly

Ron: Az ember nem érezhet egyszerre ennyi mindent. Fel is robbanna!
Hermione: Te egy teáskanál érzelmi szintjén állsz.

1 hozzászólás
Theana 

Remus Lupin: És aki fél, az szörnyű dolgokra képes.

Theana 

Albus Dumbledore: Harry, nem a hasonlóságotok számít, hanem amiben más vagy.

Sister

Luna: A dolgok, amiket elveszítünk, visszatalálnak hozzánk. Még ha nem is mindig úgy, ahogy gondoljuk.

Theana 

Sirius Black: Jó ember vagy, Harry, akivel rossz dolgok történtek.

Sister

Harry: Arra gondoljatok, hogy a történelem minden nagy varázslója ugyanúgy kezdte, ahogy mi mindannyian: diákként. Ha nekik sikerült, nekünk miért ne?

Zakuro 

Umbridge: Potter, szólj rájuk! Mondd meg, hogy nem akarok rosszat nekik!
Harry: Sajnálom, tanárnő. Tudja, hazudni bűn!


Folytatása

Összehasonlítás

Harry Potter


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján