Harry Potter és a Halál ereklyéi – 1. rész (Harry Potter 7/1.) (2010) 810

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part I
146' · amerikai, angol · kaland, fantasy, rejtély 12

1 díj · 14 jelölés

Rossz idők járnak Harry Potterre és barátaira, elveszítették a legfőbb támaszukat, Dumbledore professzort. Így csak magukra számíthatnak a Voldemort elleni harcban. Voldemort a titokzatos Halál ereklyéi után kutat. A legenda szerint a Bodzapálca, a Feltámadás Köve és a Láthatatlanná Tévő Köpeny… [tovább]

magyar

Képek 26

Szereposztás

Daniel RadcliffeHarry Potter
Emma WatsonHermione Granger
Rupert GrintRon Weasley
Ralph FiennesLord Voldemort
Alan RickmanPerselus Piton
Tom FeltonDraco Malfoy
Mark WilliamsArthur Weasley
Julie WaltersMolly Weasley
Helen McCroryNarcissa Malfoy
Frances de la TourMadame Olympe Maxime

További szereplők

Kedvencelte 287

Várólistára tette 56


Kiemelt értékelések

Theana 

Először is szeretném megemlíteni ezt a csodálatos posztert/plakátot, mert teljesen kifejezi azt, hogy miről is szól a film. (A többiben meg csak összevágtak nemtudommiket: a szereplőket, és kész.)
A zenét újra kiemelném Williams után, mert tényleg nagyon szép dallamok vannak benne, amiket jól vágtak össze a jelenetrészek alatt.
Nem emlékszem már minden részletre, de ha jó a memóriám akkor nagyjából minden benne volt. A spoiler Jééé, hát mégsem rakták bele, hogy spoiler, egyem meg őket. :))
Az animáció nagyon tetszett, ötletes volt. Van nekem is ilyen Halál ereklyéi medálom, csak nem akarom hordani, nehogy elhagyjam/ellopják/eltűnjön. :DDDD
Most csak úgy feltűnt, mikor néztem a rendező nevét, hogy mióta Yates bácsi rendezi a HP-ket, azóta tök sötét az egész. Jó, a 3. is az volt, de az nem annyira. És nekem ez az első Yatesnél, ami eddig feltűnt. :D
Nem kommentálnám, hogy a 7. részt két részre oszttották fel, de végül nem is bántam, hogy így lett, mert több minden fért bele, de azért na.
Azért spoiler

Nihilchan 

Kellően sötét, a zenéje nagyszerű, de nem ez a kedvenc filmem. A nagy finálé előtti izgalmak érdekesek, de valahogy sok minden van, ami nem igazán nyűgözött le. Ami furcsa, mert a könyvet szeretem. A hangulata kiváló és szívesen nézem, de nem a kedvencem.

Pandalány

Elképesztő film,akárhányszor látom. Már régen néztem, így épp ideje volt, akadtak számomra új jelenetek, sokszor szinte viccesek is (pl mikor Ron visszatér Harryhez és Hermionéhoz az erdőben és Hermione kiakad :D).
Annyira sötét a képvilága, de persze ezt a történet megköveteli. A színészek hihetetlen jók,a gonosz szereplők is, mint pl Helena B.C. Bellatrix szerepében.
Nagyon tetszik, hogy Harry végre ellátogat a szülei sírjához, szomorú, de szép rész, ahogy állnak ott előtte. Viszont a Bathildás rész rendkívül ijesztő és azt a részt nem is igazán értem, ahol hirtelen megjelenik Harry gyerekszobája. Erre nem emlékszem a könyvből.
A végén, spoiler mindig nagyon elszomorodom. Egyszerűen képtelen vagyok felfogni, hogy őt is kiírta az írónő. spoiler mellett ő a nagy fájdalmam még. :( És most akkor jöhet a maraton befejező része! ❤

kitti0824

Nem is tudom mit mondhatnék.
Ez a rész nagyon szomorú. És kellőképpen sötét. Az egész rész a kétségbeesett menekülésről szól, és egyre jobban érződik az elkerülhetetlen harc.
Nekem nagyon tetszett, és alig várom, hogy végre meg nézzem a befejező részét, mert bevallom alig emlékszik belőle valamire. :/
Ez a rész se rémlett teljesen, és így meg is lepődtem, hogy több szereplőt is elvesztettünk
spoiler :'(
Imádtam amúgy az egészet, nagyon élveztem, és nem tudtam levenni a képernyőről a szememet. Pedig az előző résznél picit eluntam magamat. Féltem, itt is az lesz. De egyáltalán nem unatkoztam közben.
Még sokszor újranézős *-*

Netta88 

Tetszik a Halál ereklyéinek a története, mármint a mese a bodzapálcáról, a kőről és a köpenyről. Maga a film izgalmas is, komorabb is mint a többi rész, de mégis valahogy nem tud úgy lekötni, épp ezért ez a 2. ami kesvésbé tetszik.

TejesMasni 

Ez a rész a második kedvencem. Egyszerűen imádom a hangulatát. Sötét és nyomasztó, de ezek ellenére magával ragadja a nézőt. A történet egyre izgalmasabb, borzongatóbb és végre még többet tudunk meg egyes szereplők hátteréről, így kezd összeállni a kép. Nagyon tetszik az ereklyék története és azok megjelenítése is. Kedvenc megható és megkapó jelenetem pedig, amikor spoiler A főszereplők nagyon jól alakították a karaktereiket (igazán belenőttek a szerepeikbe).

mandu 

Újranézés 7/1. felvonás xD
Ha eddig rendben voltak az idegeim (megsúgom, hogy nem, sosem voltak), akkor ezután az összes, egyenként öngyilkos lett. :D Amint kivégzem az utolsó részt, én egy évtizedig nem akarom megnézni őket. És ebben semmi rosszindulat nincs.
Fájnak a szemeim, bekönnyezek, akárhányszor pislogok, fáradt vagyok mind lelkileg, mind pedig testileg és úgy összességében kicsit elegem van a varázslósdiból. Még vicces képeket sem tudok már idebiggyeszteni, annyira le vagyok amortizálódva. ><
Okay, just kidding.
* https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/564x/09/73/1b/0973…
* http://favim.com/orig/201108/18/deathly-hallows-fun-fun…
* http://favim.com/orig/201106/15/death-hallows-deathly-h…
* http://favim.com/orig/201107/20/deathly-hallows-funny-h…
* http://25.media.tumblr.com/tumblr_m4aytmCvr21qa3tu4o1_500.jpg
* http://images5.fanpop.com/image/photos/28500000/Harry-P…
* http://www.dumpaday.com/wp-content/uploads/2012/07/funn…
* http://25.media.tumblr.com/tumblr_m8kapolVgJ1qhzgwxo1_500.gif
* http://s2.favim.com/610/140523/daniel-radcliffe-deathly…
I'm done. :D Még egy rész, aztán eltűnök a frissből pár órára. NINCS MIT :D

5 hozzászólás
Rahenys 

Nagyon jól tették, hogy felbontották két részre, mivel még így sem került bele minden, ha pedig csak két órát szántak volna rá, akkor a végeredmény förtelmes lett volna. Bár Pitont kétségtelenül nagyon hiányoltam a film 95%-ából, a könyvben sem bukkan fel minden második oldalon -sajnos- , tehát ezzel ki is vagyok békülve.

Nem térek ki most külön a szereplőkre, inkább a cselekmény szerint írom le a gondolataim:
A film elején a miniszter beszédét meg kellett mosolyognom, ugyanis „A minisztérium ma is erős.” kijelentés kissé elhamarkodott volt, de értékelem, hogy nyíltan kijelentette, melyik oldal mellett áll, sajnos ez az életébe került. Ezért jó, ha meghúzod magad és a háttérből irányítasz.
Majd látjuk, ahogy Hermione kitörli a szülei emlékeit, Dursley-ék menekülését…és Ront. Harry és Hermione esete lényeges volt, viszont Ron csak felesleges másodperceket foglalt el, értem, hogy a trió mindhárom tagját illik mutatni, szép, miegymás, de a vörös nem kellett volna ide.
Ha ezeket nem tekintjük lényeges indításnak, Pitonnal kezdünk, aminek kifejezetten örültem. A lobogó talárjáért még mindig oda meg vissza vagyok, elképesztően jól áll neki, tekintélyt sugároz – bár véleményem szerint anélkül is elég tekintélyes karakter –, mintha egyfajta sötétség lengené körbe.
A Malfoy-kúria kétségtelenül jól néz ki, meg kell kockáztatnom azt a kijelentést, hogy a Malfoyoknak van ízlésük. Ha már itt tartunk, úgy tűnik Lucius sikeresen leamortizálódott az Azkabanban, nem csak a külsejére gondolok itt, hanem a drámaisága hiányára. Talán Voldemort volt rá ilyen hatással, de azért hiányolom a régi énjét. Bizonyára azért nem fordít itt olyan sok időt a hajára és a pofijára, mert már nem kell játszania a színjátékot a varázsvilágban. Úgy vélem egyfajta büntetés is számára, hogy a Nagyúr pont tőle vette el a pálcáját, büntetés a jóslat elbaltázása miatt. Bizonyára megkapta már érte a magáét, de Voldemort is szeret drámázni, ez nem kérdéses.
A mugliismeret tanár kijelentése, miszerint Pitonnal barátok voltak…hát, akármit is képzelt bele a hölgy, az nem barátság volt. És Piton arcán már itt látszott, hogy legszívesebben maga mögött hagyná ezt az egészet, de az álarc fennmaradt, nem volt olyan ostoba, hogy egy – a történetünk szempontjából – lényegtelen nő miatt romba döntse a nagybetűs Tervet.
Nagini igazán aranyos kígyó, illetve Voldemort is aranyosan bánik vele, hisz konkrétan előkészítette neki a vacsorát. :'D Az nagyon feltűnő volt, ahogy a kígyó elindult az asztalon, a halálfalók sorra kapták el a kezüket, még Piton is, bár az ő keze épphogy megrándult, inkább letette az egyik kezét a másik mellé, és az asztalon hagyta.

Harry nosztalgiája a lépcső alatti gardróbban illett ide, egyfajta búcsú lehetett ez a részéről, mintha tudta volna, hogy most van ott utoljára. Még a játékkatonák is a helyükön voltak…csak nem Dursleyék is megálltak ott néha nosztalgiázni? :'D
Az ezt követő néhány percben abszolút Mordon tarolt a szövegével. „Ne itt gyönyörködjünk egymásban, húzódjunk fedezékbe, mielőtt meggyilkolják!” Már itt felnevettem, pedig még csak most kezdődött el… Innen is látszik, hogy nem véletlenül Ő juttatta be a rabok felét az Azkabanba, tapasztalt és előbbre helyezi a munkát minden másnál.
„Ezt a főzetet ismerjük már, mint a rossz pénzt.” Már csak amiatt is vicces, hogy épp tőle halljuk. De rögtön jött is a következő – számomra – ikonikussá vált mondata: Rossz ízű, olyan, mint a koboldpisi.
Ó, majdnem kifelejtettem, végre megismerhettük Mundungus karakterét is, akit már a Főnix Rendjében meg kellett volna, de úgy tűnik a nagy találkozásokat a végére tartogatták.
Nahát, egyformák vagyunk. – hallhattuk a Weasley ikrektől. :'D
Ez az öt perc felért számomra egy jobb fajta vígjátékkal. Talán furcsa humorom van.

Hagridnak kétségtelenül a motorbiciklis jelenete volt a legjobb a nyolc film alatt, azon kívül, hogy látványosra sikeredett, még jelentése is volt. Ő hozta Harryt először Dursleyékhoz, és Ő is vitte el onnan.
Mordon jól mondta, tényleg rajtuk ütöttek a halálfalók, de kihagytak egy lényeges részt George balesetéből. A fülét nem egy átlagos halálfaló intézte el, hanem maga Piton. (Viszont az emlékből kiderül majd, hogy Piton valójában egy másik halálfaló kezét akarta eltalálni, aki Lupinra és George-ra célzott, de az átka célt tévesztett. Tehát megmentette az életüket…a cél szentesíti az eszközt, még, ha véletlen volt is. De ezt a filmekből sajnos nem tudjuk meg.)

Dumbledore végrendeletét azért elolvastam volna, hogy az öccsére mit hagyott, illetve lehettek még neki értékes tárgyai. A miniszter viszont itt feltűnően kedves volt, míg a könyvben egy…nos, nem egy szerény, kedves bácsi.
Az esküvő egész hangulatos volt, azon kívül, hogy sötét időket élnek…én mindenesetre valószínűleg egy sarokban gubbasztottam volna, de az is lehet, – sőt biztos – hogy a sátor túloldalán, a szabadban kerestem volna menedéket a víg tömeg elől. Úgy tűnt Harrynek sem a mulatozás volt a célja, sokkal inkább érdekelte Dumbledore, de ezt nem róhatjuk fel neki, nem igaz?
Hagrid pedig nagyon lelkesen közeledett Madame Maxime felé. :'D
A halálfalók feltűnésekor nagyon feltűnő volt, ahogy Hermione és Ron szinte rögtön egymás karajiba szaladt, annyira, de annyira zavar ez a páros, kissé felelőtlen volt Rowling döntése ilyen téren, de ezt már Ő is belátta. Erőltetett.
A trió szökése után ismét megmutatkozott, hogy semmire sem mennének Hermione nélkül, ha Ő nincs velük, 2 napig sem húznák. Ahogy Ron is mondta.

A Roxfort Express-en feltűnt egy bizonyos mondat, ami igazán szokatlan volt nem Draco Malfoytól hallani. Ezt elmondom apámnak. Hangzott Cormac Mclaggen szájából. Kicsit késő már átvenni a szöszi stílusát, nem? :'D
Illetve, Nevillnek volt még itt egy emlékezetes jelenete, Hé lúzerek, Harry nincs itt. Kezd fejlődni a srác, értékelem.

A Grimauld téren végül Ron jött rá „R.A.B.” rejtélyére, csodálom, hogy feltűnt neki. Sosem tartottam egy eszes karakternek, de mintha próbálná összekapni magát.
Sipor és Dobby karakterét nagyon szeretem, elképesztően aranyosak.
A Sipor legjobb jelenete egyértelműen Mundungus elkapása volt, – majd gyönyörű ívben zuhan egyet, mikor Mundungus hasra esik – Dobbyé viszont egy másik, amit majd lentebb kifejtek.

Újból feltűnt Umbridge, aminek finoman szólva is, nem örülök. Bár szerencsére csak egy pár perc erejéig láthattuk.
A minisztériumba való bejutásukon is jót szórakoztam, nem értem, hogy hogyan tudták egy forgalmasabb utcán észrevétlenül elkábítani és bevinni az épületbe a boszorkányt, akinek felvette az alakját Hermione. Bizonyára nem vetettek be magukon semmilyen bűbájt, csak rá kellett nézni Ron-ra.
A wc-s jelenet is örökre bevésődött az emlékeimbe.
Ami feltűnt, hogy Yaxley eléggé hasonlít Luciusra, körülbelül így képzelem el a vén Malfoyt 10 évvel öregebben. És kissé ironikus, hogy Ő a Varázsbűn-üldözési Főosztály vezetője…tekintve, hogy milyen lelkes halálfaló. :'D

Viszonylag könnyen megszerezték Umbridge-től a medált, Harrynek pedig úgy tűnik élénken belevésődött az emlékezetébe a Hazudni bűn. Nem csak a kezébe. De kétségtelenül jól jött ki ez a szöveg, bár ezt Harry már másodszor lövi el.
Ron pedig valószínűleg épp tönkretett közben egy házasságot. xD

Igazán lehetett volna annyi esze a triónak, hogy nem hordják a nyakláncot, hisz Dumbledore majdnem belehalt abba, hogy felvette a gyűrűt, akkor mit gondoltak, milyen következményekkel jár majd a medál? De itt is meglátszik, hogy közülük Ron a leggyengébb láncszem, neki ártott meg a legjobban. Azt tudtam, hogy a tinédzser srácok is hisztisek, na de ennyire…és még a lányokra aggatják rá ezt a jelzőt, általánosságban véve.
De tudjuk, hogy a Weasley-k nem a hidegvérükről híresek.
Harry és Hermione tánca nagyon aranyos volt, örülök, hogy az írónőnk belecsempészte a valódi fiú-lány barátságot is a történetbe, Harry nem használta ki a helyzetet – sőt, a 7 év alatt egyáltalán nem – hanem felvidította Hermionét, mikor Ő konkrétan szétesett Ron miatt.
Sosem fogom megérteni, hogy mit szeret a srácban, esze sem sok van és nem is néz ki jól. A személyiségéről már inkább nem is mondok semmit.

Godric's Hollow-ban is szép jelenet volt a temetős rész. Azt viszont nem értem, hogy Harry miért nem vette észre, Bathildával valami nagyon nem oké. Hermione-nak hamarabb feltűnt, de még így sem szólt Harrynek a gyanújáról.
Az ezt követő pár perc nem volt váratlan, Nagini még mindig nagyon édes, annak ellenére, hogy Voldemort parancsára habozás nélkül átharapná a torkom.

Harry időről időre belenéz egy tükör darabkájába, ám a filmekből azt sem tudjuk meg, hogy honnan szerezte. Legalábbis én nem emlékszem olyan jelenetre. Mindenesetre, Harry Siriustól kapta, még azt hiszem a Főnix Rendje cselekménye előtt.

Piton patrónusa láttán mindig elmosolyodom, részben, mert neki, pont neki egy őz a patrónusa, ami egyáltalán nem illik hozzá, részben pedig a Lily iránt érzett szerelme miatt. Ilyenkor elgondolkodom rajta, hogy vajon melyik boldog emlékére gondol, mikor előhívja. Biztos vagyok benne, hogy Lilyvel kapcsolatos.
A filmből úgy tűnhet, hogy kicseszésből került a tóba a kard, mégsem ez volt Piton célja. Hanem Dumbledore utasítására kellett úgy alakítania a dolgokat, hogy Harry méltó legyen a kard elnyerésére.
A medál pedig, mintha megérezte volna, hogy a kard végezhet vele, ezért kezdett el a felszín felé húzni, valójában nem Harry megfojtása volt a cél. Legalábbis én így vettem ki ebből a jelenetből.
Ron visszatért, ki hitte volna, hogy nem tud meglenni a barátai nélkül? Na de befejeztem már a negatív hozzáállást az irányába.
Mielőtt elpusztította a horcrux-ot, pár pillanat erejéig láthattunk pókokat, amik sebesen Ron felé tartanak, nos, körülbelül ugyan azt az arckifejezést viseltem én is, mint Ő.
Voldemort hangja pedig egész kellemesnek hatott itt.

Hermione is megtanulta már a drámázást, nem értem, hogy miért jó érzés eljátszani a hattyúk halálát, majd fúriaként nekirontani a visszaérkező Ronnak. Bizonyára tanítják ezt valahol, nem hiába nagy dráma szakértő Lucius is.

Xenophilius Lovegood-ról még nem esett szó, nem is akarom miatta húzni az időt, érthető volt a viselkedése, hisz mégiscsak a lánya miatt adta fel őket. Ezt nem is róhatja fel neki senki, ugyanezt megtette volna bárki.

Majd ismét visszatértünk a Malfoy-kúriába, ami még mindig nagyon tetszik nekem.
Bellatrix itt is hozta a formáját, nem hazudtolta meg magát, mikor megleckéztette a zsoldosokat, ami az övé, az az övé, ennyi. Tetszik a gondolkodása ilyen téren.
Dracoban sem csalódtam, teljesen biztos vagyok benne, hogy felismerte Harryt (na meg Hermionét és Ront is ismeri), mégsem mondott semmit. Fogalmam sincs, mi játszódhatott le benne akkor, de nem akarta Ő ezt, miután belelátott a halálfaló-lét borzalmaiba tudta, hogy nem helyes, amit csinálnak. A film elején lévő gyűlésen is nagyon küzdött a könnyeivel.
Bellatrix nem hazudtolta meg magát újfent, Hermione kínzásával, de nézzük a jó oldalát, legalább nem ölte meg hirtelen felindulásból.
Harry végül segítséget kért a tükörtől (a tükrön túli személyről a következő résznél mesélek), meg is jelent Dobby.
Közben Lucius ismét magára öltötte drámai arcát, és nem hívta rögtön a Nagyurat, hanem kellő hatásszünetet tartott, miután megmutatta a Sötét Jegyet.
Azt hiszem ez Dobby volt a legjobb jelenete az egész szériában, ahogy a csilláron ül és minden varázslat nélkül csavarozza le onnan. Majd Lucius másodszor is dob egy hátast. xD Illetve az ikonikus idézet Dobbytól: Dobby nem akarta, hogy meghalj. Dobby azt akarta, hogy megsebesülj, összetörjön kezed, lábad. Nagy forma a manó, kár, hogy végül Ő is meghalt.
Ilyenkor mindig felmerül bennem, hogy mindenki George R.R. Martint tartja kegyetlennek, közben Rowling is az, csak Ő nem olyan sűrűn öli meg a karaktereket.

Kissé összecsapottabb lett, mint amit elvártam magamtól, de hozom kifogásnak azt, hogy már fáradt vagyok.

5 hozzászólás
Charityy 

Ugyanolyan szuper, mint a többi, csak nekem kicsit sok volt a menekülős rész és emiatt egy kicsit unalmas volt.
A kedvenc részem a Három Testvér meséje volt benne, azt nagyon jól elmondták.
És a vége.. Szegény Dobby :( És miért itt kellett abbahagyni?!
Angolul néztem angol felirattal és egész jól értettem, úgyhogy külön sikerélmény :D

MrsCumberbatch 

Nagyon tetszik a három testvér története bár azért van benne egy nagy kérdőjel. Értem én, hogy a láthatatlanná tévő köpeny úgymond 'elrejtette' a férfit a halál elől, de azért nem tesz halhatatlanná a köpeny.. Szóval na.. Viszont, kell nekem egy olyan táska, mint ami Hermionénak van. :'D


Népszerű idézetek

Theana 

Alastor 'Rémszem' Mordon: Annak mondom, aki még nem ivott Százfűlé főzetet. Rossz ízű. Olyan, mint a koboldpisi.
Fred Weasley: Biztos, sok olyat ivott, hogy így tudja!

5 hozzászólás
Theana 

Alastor 'Rémszem' Mordon: Ezt a főzetet ismerjük már, mint a rossz pénzt!

Theana 

Ron Weasley: Meddig lesz még zabos rám [Hermione]?
Harry Potter: Hát… Beszélj sokat a fénygolyóról, ami a szívedbe szállt. Az hatni fog rá.

julcseee

Ron Weasley: Uramisten, most mit csináljak? A feleségem egyedül van odalenn.
Harry Potter: Ron, nincs is feleséged.
Ron Weasley: Igaz, tényleg.

Sister 

Harry: Gyere velem!
Ron: Hermione nélkül? Bolond vagy? Két napig sem húznánk nélküle! Ezt ne mondd vissza neki…

Sister 

Hagrid: Én hoztalak ide 16 évvel ezelőtt. Akkora voltál, mint egy bólintér. Úgy kerek a dolog, ha én is viszlek el innen.

Gothic01 

Luna Lovegood: Gyere apa, Harry most nem akar beszélgetni velünk, csak jól nevelt, és nem mondja.

Zakuro 

Luna (Dobbynak): Indulhatunk, uram!
Dobby: Uram? Nagyon rokonszenves lány.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján