Harry Potter és a Halál ereklyéi – 1. rész (Harry Potter 7/1.) (2010) 664

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part I
146' · amerikai, angol · kaland, fantasy 12

1 díj · 14 jelölés

Rossz idők járnak Harry Potterre és barátaira, elveszítették a legfőbb támaszukat, Dumbledore professzort. Így csak magukra számíthatnak a Voldemort elleni harcban. Voldemort a titokzatos Halál ereklyéi után kutat. A legenda szerint a Bodzapálca, a Feltámadás Köve és a Láthatatlanná Tévő Köpeny… [tovább]

magyar

Képek 26

Szereposztás

Daniel RadcliffeHarry Potter
Emma WatsonHermione Granger
Rupert GrintRon Weasley
Ralph FiennesLord Voldemort
Alan RickmanPerselus Piton
Tom FeltonDraco Malfoy
Mark WilliamsArthur Weasley
Julie WaltersMolly Weasley
Helen McCroryNarcissa Malfoy
Frances de la TourMadame Olympe Maxime

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 234

Várólistára tette 59


Kiemelt értékelések

Theana

Először is szeretném megemlíteni ezt a csodálatos posztert/plakátot, mert teljesen kifejezi azt, hogy miről is szól a film. (A többiben meg csak összevágtak nemtudommiket: a szereplőket, és kész.)
A zenét újra kiemelném Williams után, mert tényleg nagyon szép dallamok vannak benne, amiket jól vágtak össze a jelenetrészek alatt.
Nem emlékszem már minden részletre, de ha jó a memóriám akkor nagyjából minden benne volt. A spoiler Jééé, hát mégsem rakták bele, hogy spoiler, egyem meg őket. :))
Az animáció nagyon tetszett, ötletes volt. Van nekem is ilyen Halál ereklyéi medálom, csak nem akarom hordani, nehogy elhagyjam/ellopják/eltűnjön. :DDDD
Most csak úgy feltűnt, mikor néztem a rendező nevét, hogy mióta Yates bácsi rendezi a HP-ket, azóta tök sötét az egész. Jó, a 3. is az volt, de az nem annyira. És nekem ez az első Yatesnél, ami eddig feltűnt. :D
Nem kommentálnám, hogy a 7. részt két részre oszttották fel, de végül nem is bántam, hogy így lett, mert több minden fért bele, de azért na.
Azért spoiler

Pandalány

Elképesztő film,akárhányszor látom. Már régen néztem, így épp ideje volt, akadtak számomra új jelenetek, sokszor szinte viccesek is (pl mikor Ron visszatér Harryhez és Hermionéhoz az erdőben és Hermione kiakad :D).
Annyira sötét a képvilága, de persze ezt a történet megköveteli. A színészek hihetetlen jók,a gonosz szereplők is, mint pl Helena B.C. Bellatrix szerepében.
Nagyon tetszik, hogy Harry végre ellátogat a szülei sírjához, szomorú, de szép rész, ahogy állnak ott előtte. Viszont a Bathildás rész rendkívül ijesztő és azt a részt nem is igazán értem, ahol hirtelen megjelenik Harry gyerekszobája. Erre nem emlékszem a könyvből.
A végén, spoiler mindig nagyon elszomorodom. Egyszerűen képtelen vagyok felfogni, hogy őt is kiírta az írónő. spoiler mellett ő a nagy fájdalmam még. :( És most akkor jöhet a maraton befejező része! ❤

kitti0824

Nem is tudom mit mondhatnék.
Ez a rész nagyon szomorú. És kellőképpen sötét. Az egész rész a kétségbeesett menekülésről szól, és egyre jobban érződik az elkerülhetetlen harc.
Nekem nagyon tetszett, és alig várom, hogy végre meg nézzem a befejező részét, mert bevallom alig emlékszik belőle valamire. :/
Ez a rész se rémlett teljesen, és így meg is lepődtem, hogy több szereplőt is elvesztettünk
spoiler :'(
Imádtam amúgy az egészet, nagyon élveztem, és nem tudtam levenni a képernyőről a szememet. Pedig az előző résznél picit eluntam magamat. Féltem, itt is az lesz. De egyáltalán nem unatkoztam közben.
Még sokszor újranézős *-*

TejesMasni 

Ez a rész a második kedvencem. Egyszerűen imádom a hangulatát. Sötét és nyomasztó, de ezek ellenére magával ragadja a nézőt. A történet egyre izgalmasabb, borzongatóbb és végre még többet tudunk meg egyes szereplők hátteréről, így kezd összeállni a kép. Nagyon tetszik az ereklyék története és azok megjelenítése is. Kedvenc megható és megkapó jelenetem pedig, amikor spoiler A főszereplők nagyon jól alakították a karaktereiket (igazán belenőttek a szerepeikbe).

mandu

Újranézés 7/1. felvonás xD
Ha eddig rendben voltak az idegeim (megsúgom, hogy nem, sosem voltak), akkor ezután az összes, egyenként öngyilkos lett. :D Amint kivégzem az utolsó részt, én egy évtizedig nem akarom megnézni őket. És ebben semmi rosszindulat nincs.
Fájnak a szemeim, bekönnyezek, akárhányszor pislogok, fáradt vagyok mind lelkileg, mind pedig testileg és úgy összességében kicsit elegem van a varázslósdiból. Még vicces képeket sem tudok már idebiggyeszteni, annyira le vagyok amortizálódva. ><
Okay, just kidding.
* https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/564x/09/73/1b/0973…
* http://favim.com/orig/201108/18/deathly-hallows-fun-fun…
* http://favim.com/orig/201106/15/death-hallows-deathly-h…
* http://favim.com/orig/201107/20/deathly-hallows-funny-h…
* http://25.media.tumblr.com/tumblr_m4aytmCvr21qa3tu4o1_500.jpg
* http://images5.fanpop.com/image/photos/28500000/Harry-P…
* http://www.dumpaday.com/wp-content/uploads/2012/07/funn…
* http://25.media.tumblr.com/tumblr_m8kapolVgJ1qhzgwxo1_500.gif
* http://s2.favim.com/610/140523/daniel-radcliffe-deathly…
I'm done. :D Még egy rész, aztán eltűnök a frissből pár órára. NINCS MIT :D

5 hozzászólás
Charityy 

Ugyanolyan szuper, mint a többi, csak nekem kicsit sok volt a menekülős rész és emiatt egy kicsit unalmas volt.
A kedvenc részem a Három Testvér meséje volt benne, azt nagyon jól elmondták.
És a vége.. Szegény Dobby :( És miért itt kellett abbahagyni?!
Angolul néztem angol felirattal és egész jól értettem, úgyhogy külön sikerélmény :D

barbikaunatkozik 

Hogy lehetett ennyire unalmas? Egyszerűen nem értem, miért kellett ezt így elhúzni és még mellette szét is darabolni arra a két részre. Bujdosnak, menekülnek, megtalálnak tárgyakat, a végén és az elején történt valami, de egyébként az első kettőn túl nem történik semmi. Messze a legrosszabb az egész sorozatban.

Zajec_Sternenkind 

Nagyon kellett ez a rész az előző hibái után; nem a kihagyásokkal volt gond, még csak nem is a változtatásokkal, hanem olyan jelenetekkel, amikor spoiler. Ráadásul itt a szerelmi szál is nagyon szépen ábrázolt, és nem cukormázas butaság, szóval megbocsátva az előző rész hajtépős jeleneteit.

Itt megint visszacsúsztunk abba a nyugtalanító, komoly hangulatba, amit az előző rész megbontott az említett szerelmi bugyutaságokkal spoiler, szóval részemről ez a film most duplán katarzis. Egyetlen hibája, hogy olyan aljas módon fejezték be… pont, amikor a legizgalmasabb, amikor teljesen mindegy, mennyiszer láttam már, kikaparom a fotelt, és uhh… jöhet a második része.

theodora

Nem feltétlenül értek egyet a film ketté darabolásával – de így még több filmélményt kapunk. Sötét rész, sok minden történik. Harry Dumledore iránti csalódása vagy megrendülése a filmben nem jön elő, inkább a trió egymás közti viszonyai kapnak hangsúlyt.
Dobby <3

Hippoforaccus 

Na itt már próbálták javítani az eddigi hibákat, mert rájöttek, hogy fontosak a végkifejlethez. Mundungus, Dobby, (Charley nem annyira, de az a fél perces bemutatkozás tök jó, ahhoz képest, hogy mennyit kellett volna szerepelnie eddig) és a többi… A három testvér meséjéhez készített animáció viszont nagyon tetszik.


Népszerű idézetek

Theana

Alastor 'Rémszem' Mordon: Annak mondom, aki még nem ivott Százfűlé főzetet. Rossz ízű. Olyan, mint a koboldpisi.
Fred Weasley: Biztos, sok olyat ivott, hogy így tudja!

2 hozzászólás
Theana

Alastor 'Rémszem' Mordon: Ezt a főzetet ismerjük már, mint a rossz pénzt!

Theana

Ron Weasley: Meddig lesz még zabos rám [Hermione]?
Harry Potter: Hát… Beszélj sokat a fénygolyóról, ami a szívedbe szállt. Az hatni fog rá.

julcseee

Ron Weasley: Uramisten, most mit csináljak? A feleségem egyedül van odalenn.
Harry Potter: Ron, nincs is feleséged.
Ron Weasley: Igaz, tényleg.

Sister

Harry: Gyere velem!
Ron: Hermione nélkül? Bolond vagy? Két napig sem húznánk nélküle! Ezt ne mondd vissza neki…

Sister

Hagrid: Én hoztalak ide 16 évvel ezelőtt. Akkora voltál, mint egy bólintér. Úgy kerek a dolog, ha én is viszlek el innen.

Zakuro 

Luna (Dobbynak): Indulhatunk, uram!
Dobby: Uram? Nagyon rokonszenves lány.

Emii

Harry: Ugye nem haragszol Ronra?
Hermione: Rá én mindig haragszom.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján