Harry Potter és a Halál ereklyéi – 1. rész (Harry Potter 7/1.) (2010) 1056

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part I
146' · amerikai, egyesült királysági · kaland, fantasy, rejtély, családi 12 !

1 díj · 14 jelölés

Rossz idők járnak Harry Potterre és barátaira, elveszítették a legfőbb támaszukat, Dumbledore professzort. Így csak magukra számíthatnak a Voldemort elleni harcban. Voldemort a titokzatos Halál ereklyéi után kutat. A legenda szerint a Bodzapálca, a Feltámadás Köve és a Láthatatlanná Tévő Köpeny… [tovább]

magyar

Képek 28

Szereposztás

Daniel RadcliffeHarry Potter
Emma WatsonHermione Granger
Rupert GrintRon Weasley
Ralph FiennesLord Voldemort
Alan RickmanPerselus Piton
Tom FeltonDraco Malfoy
Mark WilliamsArthur Weasley
Julie WaltersMolly Weasley
Helen McCroryNarcissa Malfoy
Frances de la TourMadame Olympe Maxime

További szereplők

Kedvencelte 347

Várólistára tette 59


Kiemelt értékelések

Theana 

Először is szeretném megemlíteni ezt a csodálatos posztert/plakátot, mert teljesen kifejezi azt, hogy miről is szól a film. (A többiben meg csak összevágtak nemtudommiket: a szereplőket, és kész.)
A zenét újra kiemelném Williams után, mert tényleg nagyon szép dallamok vannak benne, amiket jól vágtak össze a jelenetrészek alatt.
Nem emlékszem már minden részletre, de ha jó a memóriám akkor nagyjából minden benne volt. A spoiler Jééé, hát mégsem rakták bele, hogy spoiler, egyem meg őket. :))
Az animáció nagyon tetszett, ötletes volt. Van nekem is ilyen Halál ereklyéi medálom, csak nem akarom hordani, nehogy elhagyjam/ellopják/eltűnjön. :DDDD
Most csak úgy feltűnt, mikor néztem a rendező nevét, hogy mióta Yates bácsi rendezi a HP-ket, azóta tök sötét az egész. Jó, a 3. is az volt, de az nem annyira. És nekem ez az első Yatesnél, ami eddig feltűnt. :D
Nem kommentálnám, hogy a 7. részt két részre oszttották fel, de végül nem is bántam, hogy így lett, mert több minden fért bele, de azért na.
Azért spoiler

Törpillaa 

Ez is izgalmas egy rész volt, voltak benne látványos jelenetek, szórakoztató volt, és lekötötte a figyelmem, a szereplők még mindig ugyanolyan jók, mint eddig is. :-D Harry, Ron, Piton, McGalagony, Dumbledore, Fred és George, Luna, Ginny, Neville, Hermione, Hagrid és a kis visszatérő Dobby még mindig a kedvenceim, és Lupin is. Draco-t is bírom, de az apját nem, Voldemort se olyan rossz karakter, azért valamennyire ő is kedvezhető karakter hiába gonosz. :-D Weasley apuka és anyuka aranyosak, de Dursleyéket utálom. :-D spoiler A helyszínek most is jók voltak, és látványosak, az új szereplők, érdekesek, de hiányzott belőle Roxfort és Dumbledore is. :/

Nihilchan 

Kellően sötét, a zenéje nagyszerű, de nem ez a kedvenc filmem. A nagy finálé előtti izgalmak érdekesek, de valahogy sok minden van, ami nem igazán nyűgözött le. Ami furcsa, mert a könyvet szeretem. A hangulata kiváló és szívesen nézem, de nem a kedvencem.

Pandalány

Elképesztő film,akárhányszor látom. Már régen néztem, így épp ideje volt, akadtak számomra új jelenetek, sokszor szinte viccesek is (pl mikor Ron visszatér Harryhez és Hermionéhoz az erdőben és Hermione kiakad :D).
Annyira sötét a képvilága, de persze ezt a történet megköveteli. A színészek hihetetlen jók,a gonosz szereplők is, mint pl Helena B.C. Bellatrix szerepében.
Nagyon tetszik, hogy Harry végre ellátogat a szülei sírjához, szomorú, de szép rész, ahogy állnak ott előtte. Viszont a Bathildás rész rendkívül ijesztő és azt a részt nem is igazán értem, ahol hirtelen megjelenik Harry gyerekszobája. Erre nem emlékszem a könyvből.
A végén, spoiler mindig nagyon elszomorodom. Egyszerűen képtelen vagyok felfogni, hogy őt is kiírta az írónő. spoiler mellett ő a nagy fájdalmam még. :( És most akkor jöhet a maraton befejező része! ❤

kitti0824

Nem is tudom mit mondhatnék.
Ez a rész nagyon szomorú. És kellőképpen sötét. Az egész rész a kétségbeesett menekülésről szól, és egyre jobban érződik az elkerülhetetlen harc.
Nekem nagyon tetszett, és alig várom, hogy végre meg nézzem a befejező részét, mert bevallom alig emlékszik belőle valamire. :/
Ez a rész se rémlett teljesen, és így meg is lepődtem, hogy több szereplőt is elvesztettünk
spoiler :'(
Imádtam amúgy az egészet, nagyon élveztem, és nem tudtam levenni a képernyőről a szememet. Pedig az előző résznél picit eluntam magamat. Féltem, itt is az lesz. De egyáltalán nem unatkoztam közben.
Még sokszor újranézős *-*

Netta88 

Tetszik a Halál ereklyéinek a története, mármint a mese a bodzapálcáról, a kőről és a köpenyről. Maga a film izgalmas is, komorabb is mint a többi rész, de mégis valahogy nem tud úgy lekötni, épp ezért ez a 2. ami kesvésbé tetszik.

TejesMasni

Ez a rész a második kedvencem. Egyszerűen imádom a hangulatát. Sötét és nyomasztó, de ezek ellenére magával ragadja a nézőt. A történet egyre izgalmasabb, borzongatóbb és végre még többet tudunk meg egyes szereplők hátteréről, így kezd összeállni a kép. Nagyon tetszik az ereklyék története és azok megjelenítése is. Kedvenc megható és megkapó jelenetem pedig, amikor spoiler A főszereplők nagyon jól alakították a karaktereiket (igazán belenőttek a szerepeikbe).

mandu 

Újranézés 7/1. felvonás xD
Ha eddig rendben voltak az idegeim (megsúgom, hogy nem, sosem voltak), akkor ezután az összes, egyenként öngyilkos lett. :D Amint kivégzem az utolsó részt, én egy évtizedig nem akarom megnézni őket. És ebben semmi rosszindulat nincs.
Fájnak a szemeim, bekönnyezek, akárhányszor pislogok, fáradt vagyok mind lelkileg, mind pedig testileg és úgy összességében kicsit elegem van a varázslósdiból. Még vicces képeket sem tudok már idebiggyeszteni, annyira le vagyok amortizálódva. ><
Okay, just kidding.
* https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/564x/09/73/1b/0973…
* http://favim.com/orig/201108/18/deathly-hallows-fun-fun…
* http://favim.com/orig/201106/15/death-hallows-deathly-h…
* http://favim.com/orig/201107/20/deathly-hallows-funny-h…
* http://25.media.tumblr.com/tumblr_m4aytmCvr21qa3tu4o1_500.jpg
* http://images5.fanpop.com/image/photos/28500000/Harry-P…
* http://www.dumpaday.com/wp-content/uploads/2012/07/funn…
* http://25.media.tumblr.com/tumblr_m8kapolVgJ1qhzgwxo1_500.gif
* http://s2.favim.com/610/140523/daniel-radcliffe-deathly…
I'm done. :D Még egy rész, aztán eltűnök a frissből pár órára. NINCS MIT :D

5 hozzászólás
Zahra 

Ugyanolyan szuper, mint a többi, csak nekem kicsit sok volt a menekülős rész és emiatt egy kicsit unalmas volt.
A kedvenc részem a Három Testvér meséje volt benne, azt nagyon jól elmondták.
És a vége.. Szegény Dobby :( És miért itt kellett abbahagyni?!
Angolul néztem angol felirattal és egész jól értettem, úgyhogy külön sikerélmény :D

MrsCumberbatch 

Nagyon tetszik a három testvér története bár azért van benne egy nagy kérdőjel. Értem én, hogy a láthatatlanná tévő köpeny úgymond 'elrejtette' a férfit a halál elől, de azért nem tesz halhatatlanná a köpeny.. Szóval na.. Viszont, kell nekem egy olyan táska, mint ami Hermionénak van. :'D


Népszerű idézetek

Theana 

Alastor 'Rémszem' Mordon: Annak mondom, aki még nem ivott Százfűlé főzetet. Rossz ízű. Olyan, mint a koboldpisi.
Fred Weasley: Biztos, sok olyat ivott, hogy így tudja!

5 hozzászólás
Theana 

Alastor 'Rémszem' Mordon: Ezt a főzetet ismerjük már, mint a rossz pénzt!

julcseee 

Ron Weasley: Uramisten, most mit csináljak? A feleségem egyedül van odalenn.
Harry Potter: Ron, nincs is feleséged.
Ron Weasley: Igaz, tényleg.

1 hozzászólás
Theana 

Ron Weasley: Meddig lesz még zabos rám [Hermione]?
Harry Potter: Hát… Beszélj sokat a fénygolyóról, ami a szívedbe szállt. Az hatni fog rá.

Sister

Hagrid: Én hoztalak ide 16 évvel ezelőtt. Akkora voltál, mint egy bólintér. Úgy kerek a dolog, ha én is viszlek el innen.

Sister

Harry: Gyere velem!
Ron: Hermione nélkül? Bolond vagy? Két napig sem húznánk nélküle! Ezt ne mondd vissza neki…

Gothic 

Luna Lovegood: Gyere apa, Harry most nem akar beszélgetni velünk, csak jól nevelt, és nem mondja.

Zakuro 

Luna (Dobbynak): Indulhatunk, uram!
Dobby: Uram? Nagyon rokonszenves lány.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján